30 geweldige voordelen van vitamine B voor huid, haar en GezondheidBron: Shutterstock

De vitaminen noodzakelijk voor de goede werking van het menselijk lichaam. Zelfs indien zij nodig zijn in zeer kleine hoeveelheden, het gebrek aan vitaminen reflecteert sterk op onze gezondheid! Ons lichaam kan geen vitaminen produceren op zich moet dus afhankelijk van externe bronnen zodat de behoefte voldaan.

Vitamine B werd eerder gedacht aan een vitamine zijn. Maar het bleek dat ze chemisch verschillende vitaminen die samen naast elkaar in dezelfde voedselbronnen. De verschillende co-bestaande vitaminen zijn:


 • Vitamine B1 (thiamine)
 • Vitamine B2 (riboflavine)
 • Vitamine B3 (niacine)
 • Vitamine B5 (pantotheenzuur)
 • Vitamine B6 (pyridoxine en pyridoxamine)
 • Vitamine B7 (biotine)
 • Vitamine B9 (foliumzuur of foliumzuur)
 • Vitamine B12 (cobalamine)

Vitamine B is nodig voor de goede werking van bijna elk proces dat in ons lichaam. Het is zeer belangrijk voor de stofwisseling, het zenuwstelsel, vitale organen, ogen, spieren, huid en haren. Ons lichaam gebruikt verschillende energierijke voedselbronnen zoals koolhydraten, vetten en eiwitten voor brandstof. Vitamine B helpt het lichaam te gebruiken die brandstof. Zij spelen een belangrijke rol bij de activiteiten van enzymen en eiwitten die chemische reacties in het lichaam te reguleren, hetgeen belangrijk om voedsel in energie zijn. Ons lichaam heeft echter een beperkt vermogen om vitamine B slaan, zo grote hoeveelheden consumptie van vitamine B die voor een doelmatige werking van de processen van het lichaam. Gebrek aan vitamine B kan vaak leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, zoals een kettingreactie.

Bronnen van vitamine B:

Vitamine B is wateroplosbaar en gevoelig en kunnen gemakkelijk vernietigd door alcohol en vooral koken. Voedingsindustrie vermindert ook het gehalte aan vitamine B in voedingsmiddelen, zoals we zien in verwerkt brood dan de volkoren tegenhangers.

 • Vis: het hoogste gehalte aan vitamine B is te vinden in vis. Zalm, forel, tonijn en kabeljauw zijn een aantal rassen die een hoge hoeveelheid vitamine B. bevatten
 • Lam, rund, gevogelte, eieren en zuivelproducten een hoog gehalte aan vitamine B bevatten
 • Groenten: sommige vruchten, groenten en peulvruchten zijn goede bronnen van vitamine B. avocado, granaatappel, data, watermeloenen, en sommige bessen zijn rijk aan B-vitamines Groene bladgroenten zoals spinazie, aardappelen en pompoenen aanzienlijke bedragen bevatten ook . Peulvruchten zoals bonen, sojabonen en linzen bevatten ook vitamine B in aanzienlijke hoeveelheden.

a. Thiamine helpt bij het omzetten van glucose in energie en heeft een belangrijke rol in zenuwfunctie. Granen sesamzaad, peulvruchten, tarwekiemen, noten, gist en varkensvlees bevatten grote hoeveelheden thiamine.

b. Riboflavine is betrokken bij de productie van energie en helpt om zicht te verbeteren. Het verbetert ook de gezondheid van de huid. Zuivelproducten zoals melk, yoghurt, kwark, brood, ontbijtgranen, eieren, groene bladgroenten, vlees, lever en nieren bevatten de grootste hoeveelheden riboflavine.

c. Niacine helpt bij het omzetten van koolhydraten, vetten en alcohol in energie. Het helpt om de huid te houden en bevordert de functies van het spijsverteringsstelsel en het zenuwstelsel. Goede bronnen van niacine zijn vlees, vis, gevogelte, noten, paddenstoelen en alle voedingsmiddelen die eiwit bevatten.

d. Pantotheenzuur nodig koolhydraten, eiwitten, vetten en alcohol mobiliseren en helpt bij de productie van rode bloedcellen en steroïde hormonen. Pantotheenzuur wordt gevonden in een verscheidenheid van voedingsmiddelen zoals lever, melk, nieren, eieren. vlees, gist, peulvruchten en pinda.

en. Biotine is ook nodig voor energiemetabolisme met aminozuren, vet en glycogeen synthese. Bloemkool, eidooiers. pinda, lever, kip en gist pantotheenzuur in grote hoeveelheden.

f. Pyridoxine is nodig voor eiwitten en koolhydraten, samen met de vorming van rode bloedcellen en bepaalde chemicaliën hersenen. Dus, het helpt bij de ontwikkeling van de hersenen en houdt de activiteit van steroïde hormonen. Granen, granen, peulvruchten, vis, vlees, schaaldieren, noten, lever en vruchten hebben een hoog pyridoxine.

g. Ook moet folaat rode bloedcellen die zuurstof dragen rond de verschillende organen van het lichaam. Het is ook noodzakelijk voor de ontwikkeling van het foetale zenuwstelsel. Zwangere vrouwen hebben een hoog gehalte aan folaat in hun dieet. Foliumzuur wordt veel gebruikt in de vorm van supplementen en voedselverrijking. Goede bronnen van foliumzuur zijn groene bladgroenten, peulvruchten, zaden, lever, granen en citrusvruchten voedingsmiddelen. Inderdaad meel gebruikt bij de vervaardiging van het brood ook verrijkt met foliumzuur.

De gebruikelijke dosering voor volwassenen is ongeveer 100 mg voor belangrijke vitamine B en 100 microgram voor vitamines B minor. Kinderen moeten ongeveer 2/3 van de dosering te nemen boven en kinderen onder de 5 jaar moet nemen 1/3 van die dosering.

Symptomen van vitamine B-deficiëntie:

Symptomen van vitamine B tekort zijn vermoeidheid, kraken hoeken van de mond, migraine, hoofdpijn, anemie, depressie, constipatie, en branden voeten. Vitamine B-deficiëntie kan ook verlies van eetlust, buikpijn, gevoelloosheid en tintelingen in de armen veroorzaken. Het vitamine B-tekort kan ook leiden tot ademhalingsproblemen, haaruitval, eczeem, en een slechte groei bij kinderen en geboorteafwijkingen bij zwangere vrouwen.

Gezondheid voordelen van vitamine A. B:

Lichamelijke goed functionerende:

Vitamine B helpt bij het omzetten van voedsel in glucose, die energie levert aan het lichaam. Vitamine B helpt ook metaboliseren vetten en eiwitten die helpt bij het functioneren van het zenuwstelsel. Thiamine helpt het zenuwstelsel stimuleren en versterkt het lichaam onder stress. Pyridoxine, een deel van het vitamine B-complex helpt bepaalde hormonen in de hersenen die bekend staan ​​als neurotransmitters. Het verhoogt ook het immuunsysteem.

Cholesterol problemen:

Niacine helpt het slechte cholesterol en verhoogt de goede cholesterol. Het helpt ook om verharding van de slagaders. Niacine, wanneer genomen in grote hoeveelheden kunnen echter leverproblemen veroorzaken als bijwerking.

Bevorderen van een gezonde groei:

Foliumzuur, een vitamine B-complex helpt de gezonde ontwikkeling van de foetus bevorderen en maakt nieuwe cel in het lichaam. Foliumzuur is nodig om DNA en RNA dat helpt om nieuwe cellen vormen maken. De vitamine helpt ook om rode bloedcellen te bevorderen en verhindert anemie Foliumzuur is zeer belangrijk tijdens zwangerschap en beschermt schadelijke tube neutraal. Alle vrouwen in de vruchtbare leeftijd worden geadviseerd om hun inname van vitamine B te verhogen om bepaalde effecten van de geboorte tijdens de zwangerschap en de levering van de foetus te voorkomen.

Spoelen van de giftige stoffen:

Niacine is zeer nuttig voor het elimineren van gifstoffen uit het lichaam en spoelt ongewenste stoffen uit het lichaam. Het is ook noodzakelijk voor de productie van verschillende geslachtshormonen toegevoegd door de bijnieren en reparatie beschadigingen aan DNA.

Celgroei:

Biotine en foliumzuur helpen om nieuwe cellen en steun de ontwikkeling van celgroei. Het helpt ook bij de productie van vetzuren en een constante bloedsuikerspiegel. Sommige B-vitaminen helpen de cellen om vet te verbranden en te voorzien van glucose voor energie.

Vergemakkelijkt het achterhoofd:

Vitamine B is een essentiële voedingsstof voor psychische problemen verbonden zoals stress, migraine, stemming en geheugen. Vitamine B helpt ook om de angst, depressie en een lift toename van energie te onderdrukken. Het verbetert ook de symptomen van de stoornis en hyperactiviteit aandacht tekort.

Kanker:

Vermindert het risico op alvleesklierkanker, of vitamine B wordt geconsumeerd in de vorm van levensmiddelen, niet drugs.

Spijsvertering:

Het is belangrijk ervoor te zorgen dat het voedsel dat we eten goed verteerd. Vitamine B produceert zoutzuur tot afbraak eiwitten, vetten en koolhydraten. Indien deze voedingsstoffen ophopen in het lichaam, wat kan leiden tot nier- en leverfalen. Verhoog uw inname van vitamine B om dergelijke gezondheidsproblemen te voorkomen.

Verbetert de energie:

Vitamine B speelt een essentiële rol in het omzetten van alle koolhydraten te eten in glucose. De glucose wordt dan omgezet in energie met behulp van vitamine B is zeer belangrijk om ervoor te zorgen dat de brandstof van ons lichaam naar behoren tot de dagelijkse activiteiten uit te voeren en onze energie niet valt.

B. Vitamine B voor huidverzorging:

CC licentie (BY) flickr foto gedeeld door Flavio ~

Als vitaminen en mineralen in onze voeding voldoende niet alleen gunstig voor ons lichaam, maar ook zorgen voor onze huid. Vitamine B versnelt de cellulaire stofwisseling en bevordert de gezondheid van de huid. Uit onderzoek is gebleken dat vitamine B onze huid kan profiteren, zowel bij inname en wanneer het lokaal toegepast. Voor een gezonde huid zorg ervoor dat u krijgt het vitamine B door middel van voeding en uw huidverzorging. De vitamine heeft een zeer belangrijke plaats in de verbetering van de huid gezond en stralend. Het houdt niet alleen uw huid toon gezond, maar beschermt ook tegen eczeem.
Vitamine B1 is een antioxidant die helpt om de bloedcirculatie te verhogen. Het beschermt ook tegen de gevolgen van de vergrijzing, roken en alcoholgebruik.

1 Vitamine B2 helpt om een ​​gezonde huid te behouden en voorkomt acne breakout.

1 vitamine B 5 heeft het vermogen om de vorming van olie te verminderen aangetoond en vermindert daardoor de vorming van acne. E 'werd zeer populair in het gebied van huidverzorging vanwege zijn vermogen om vocht vasthouden. Helpt hydrateren de huid gehydrateerd en lijkt voller, gezonder, en vertonen tekenen van veroudering veel langzamer. Je moet ook vitamine B5 voor een gezonde groei en productie voor de bestrijding van eczeem.

1 Biotine is nodig om de huid, haar en nagels gezond. Het helpt ook om specifieke huidaandoeningen zoals dermatitis, seborroe, acne en eczeem.

1 Vitamine B en de vele derivaten als hoofdproduct in antiverouderingsproducten. Niacine is aangetoond dat de huid, de bovenste laag van de huid om vocht vast te houden te verbeteren, terwijl nicotinamide, toegepast openbaart topicaal zachtere, gladdere huid met minder droogheid en peeling, en de vermindering van fijne lijntjes.

1 beschermt ook tegen schadelijke UV-stralen van de zon die huidkanker veroorzaken.

Het vitamine B-1 dient ook als een effectieve huid lichter middel. Bij regelmatig gebruik, kunt u uw hyperpigmentatie afneemt. Het is ook een potentiële behandeling voor acne, rosacea en elke blister ziekte veroorzaken.

1 Vitamine B helpt om roodheid, schilfering, en andere huidirritaties te verminderen.

1 Vitamine B beschermt ook de huid van het krijgen gezwollen en verbetert de levensduur van cellen.

1 Vitamine B verbetert de permeatie van bloed en vocht in verschillende gebieden van de huid, zodat de buitenste lagen van de huid op het lichaam zuurstof die door het bloed gedragen kan ontvangen.

Vitamine B verkregen zuivelproducten beschermt de huid tegen barsten en drogen.

C. Vitamine B voor haarverzorging:

Vitamine B heeft een aantal voordelen voor het haar ook. Het vitamine voorkomt haaruitval en bevordert de haargroei. Waaronder vitamine B in uw dieet op een dagelijkse basis kan een aanzienlijke verbetering van je haar en krijg glans en glans.

2 Als u last heeft van haaruitval, vitamine B zijn onder andere voedingsmiddelen in uw dieet. Voor dik haar, sterk en glanzend, moet u onder meer een ruime hoeveelheid vitaminen en mineralen in uw dieet. Wanneer een persoon ontbreekt essentiële voedingsstoffen als gevolg van slechte eetgewoonten, wordt het haar voorbestemd om broos, dun zonder glans of glans geworden. In meer ernstige omstandigheden, kan ook leiden tot kaalheid.

2 thiamine helpt om de bloedcirculatie in de hoofdhuid te verbeteren. Dit versnelt het proces van haargroei en verschaft zuurstof aan de haarfollikels.

2 Vitamine B12 is onderdeel van de structuur van het haar, waardoor het handhaven van de juiste concentratie B12 zal helpen om de algehele gezondheid van het haar.

2 Vitamine B6 is aangetoond dat de vorming van Dihydotestosterone die een hormoon dat kaalheid bij mannen en vrouwen veroorzaakt te verminderen. Dihydotestosteone remmen vitamine B6, bestrijdt haaruitval en bevordert gezond haar.

2 De antioxidant vitamine B helpt bij de afscheiding van sebum op de hoofdhuid. Het regelt de stroming van sebum in de haarfollikels, waarbij de hoofdhuid gehydrateerd en roos voorkomen.

Vitamine B2 belangrijk of de productie van melanine. Dit helpt om de natuurlijke kleur van het haar te behouden en verbetert de gezondheid van het haar. Biotine vitamine B voorkomt grijzende haren en vallen.

2 biotine aanwezig vitamine B speelt een essentiële rol in de productie van vetzuren die nodig zijn voor snelle celgroei. Drastisch verbetert de groei van het haar en maakt je haar dikker en sterker.

2 Vitamine B verbetert ook de gezondheid van de hoofdhuid. Wanneer de hoofdhuid gezonder wordt, worden iets dikker en is minder waarschijnlijk beschadigd. Het helpt ook om de gemiddelde grootte van de haarfollikels verhogen.

D. Vitamine B voor nagels:

Nagel vereist een uitgebalanceerd dieet, rijk aan voedingsstoffen om te groeien en gezond zijn. Nagel aandoeningen zoals broze nagels, gespleten nagels, nagel verkleuring, bleek en gechipt nagels worden vaak veroorzaakt door een tekort aan vitamine B. Aantal derivaten van vitamine B is nodig voor gezonde nagels.

2 Vitamine B12 helpt het lichaam te absorberen ijzer essentieel mineraal dat nodig is voor een gezonde en sterke nagels. Ijzertekort kan minerale witte nagels en broos dat ongelijk groeien veroorzaken. Vitamine B12 speelt een belangrijke rol bij de vorming van rode bloedcellen, kan een tekort aan die leiden tot lelijke nagels verbleken.

Foliumzuur is ook belangrijk voor de gezondheid en groei van de nagels dit helpt bij de ontwikkeling van nieuwe cellen.

Dus vitamine B is uiterst belangrijk voor ons algemeen welzijn. Verbetert ons immuunsysteem gezond te blijven met ons de opdracht met een mooie huid en haar! Zorg ervoor dat u vitamine B op te nemen in uw dieet om al deze voordelen te behalen.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha