3 oorzaken van psoriasisPsoriasis is een auto-immuunziekte die de huid acute beïnvloedt. Psoriasis komt voor wanneer het immuunsysteem stuurt foutsignalen aan de hersenen meer huidcellen waardoor jeukende ontstoken plekken op de huid veroorzaken. Nee zeker genezen, kan psoriasis worden gecontroleerd alleen door medicatie en veranderingen in levensstijl. Het is echter niet besmettelijk welke vorm. Meestal een genetische aandoening, de wetenschappers geloven dat ten minste 10 procent van de bevolking heeft genen die psoriasis veroorzaken, maar slechts 2 of 3 procent van de overeenkomst de ziekte. Een ziekte die kan worden slopende voor het leven, het is alleen apt dat je verder moet lezen om meer over het ontstaan ​​van psoriasis en dat leren.

Psoriasis oorzaken:


Hier zijn de drie belangrijkste oorzaken van psoriasis.

Genetische oorzaken:

Psoriasis is een ziekte van droge, schilferige huid met daarbij intense brandende en jeuk, meestal veroorzaakt door het immuunsysteem geactiveerd worden in de productie van huidcellen meer dan de gebruikelijke hoeveelheid nodig om de dode huidcellen vervangen. Onder normale omstandigheden, de huidcellen duurt ongeveer 21-28 dagen om zichzelf te vervangen. In psoriasis nieuwe huidcellen worden geregenereerd in 2-3 dagen, waardoor beide dode huidcellen en levende die zich ophopen op het huidoppervlak. Dit veroorzaakt rode, droge, schilferige huid, gepaard met constante jeuk en branderig gevoel.

Hoewel de exacte oorzaak is onbekend, wetenschappers hebben sterke redenen om te geloven dat de genetische defecten hebben een belangrijke rol te spelen in de oorzaak van deze ziekte. Wetenschappers hebben in feite geïdentificeerd 25 genetische varianten die kunnen leiden tot een individu eerder psoriasis ontwikkelen. Onderzoekers aan de Universiteit van Michigan geleid door Dr. Elder JT hebben verscheidene gebieden van de menselijke genetische systeem waarin één of meer genen de oorzaak van psoriasis kunnen worden geïdentificeerd. Dr. Wilson Liao aan de Universiteit van Californië San Francisco gebruikt de nieuwste technologie van genetische sequencing van genen zeldzame die fungeren als trigger identificeren psoriasis veroorzaken bij sommige individuen. Psoriasis kan slapende in het lichaam liggen vanwege de genetische aard dat dit de meest verontrustende maakt vanwege psoriasis. Er zijn echter een aantal triggers die kunnen veroorzaken onthullen. Lees hieronder om verder te leren.

Externe triggers voor psoriasis:

a. Stress:

Er waren een behoorlijke hoeveelheid gevallen van psoriasis uitbraken bij mensen met leefstijlen uiterst stressvolle en deskundigen ook klinische studies bij deze ziekte geleid om te geloven dat psoriasis kan worden veroorzaakt door stress of extreme stress kan ook verergeren voorwaarden psoriasis bestaande.

b. Schade aan de huid:

Psoriasis komt vaak voor wanneer het membraan huid is aangetast of in eenvoudiger bewoordingen, toen er schade aan de huid. De constante jeuk en schilfering droog rond een wond die begint uit te drogen kan zijn de eerste tekenen van psoriasis. Dit wordt Koebner effect. Vaccinatie, brandwonden en krassen al kan het Koebner effect teweegbrengen. Het Koebner respons kan effectief worden behandeld als het op tijd ontdekt.

Medicijnen die kunnen leiden tot psoriasis:

a. Lithium:

Gebruikt voor de behandeling van psychische stoornissen zoals manische depressie en andere aandoeningen moeten lithium psoriasis verergeren ongeveer 50 procent van mensen met psoriasis nemen.

b. Antimalariamiddelen:

Plaquenil, quinacrine, chloroquine en hydroxychloroquine, die al vaak worden gebruikt medicijnen om malaria te behandelen, zijn bekend om een ​​psoriasis flare triggeren up van ongeveer twee of drie weken nadat ze zijn genomen.

c. Inderal:

Dit geneesmiddel vaak gebruikt om hoge bloeddruk is bekend dat de symptomen van psoriasis bij patiënten die nemen verergeren. Het is niet bekend of er medicijnen voor hoge bloeddruk verergeren psoriasis, maar de artsen het erover eens dat er een verband tussen de twee die nog aan de wortel van te krijgen zou zijn.

d. Kinidine:

Deze medicatie hart is bekend dat de symptomen van psoriasis verergeren.

en. Indomethacine:

Deze niet-steroïde gebruikt voor de behandeling van artritis is bekend bestaande gevallen van psoriasis verergeren.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha