3 fasen van de groeicyclus van het haarHet maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, ze hebben allemaal dezelfde cyclus van de haargroei. Ondanks alle kennis die we hebben over het haar, zijn er nog veel onbekende feiten over de haargroei. Lees verder om de antwoorden op veel onbeantwoorde vragen over hoe je een groeicyclus van het haar gezond en normaal onderhouden, beschermen haar tegen externe en interne schade te kennen.

Het haar wordt gemaakt van sterke structurele eiwit keratine. Elk haar bestaat uit drie delen, namelijk de medulla, cortex en cuticula. Medulla is het binnenste laag dat is alleen aanwezig in grote dikke haarlokken. De tweede laag die de cortex is verantwoordelijk voor textuur, kleur en sterkte aan het haar. De derde en de buitenlaag de cuticula, kleurloos en dun en verschaft een beschermende bekleding op de cortex. De wortel van het haar dat is ingesloten in de haarfollikel bevindt zich onder het oppervlak van de huid.


De basis van de follikel bevat dermale papilla. Laten we eerst weten wat het betekent:

Huidpapilla: Dit zijn kleine tepel verlengstukken, die direct wordt opgenomen in de bloedbaan. De huidpapilla is verantwoordelijk voor het afleiden van essentiële voedingsstoffen die essentieel zijn voor een gezonde haargroei uit het bloed zijn en voeden het haar verder. De dermale papilla bevat ook androgeenreceptoren. Androgenen zijn hormonen die haar veroorzaken miniaturisatie, reguleren haargroei en kan ook leiden tot dunner wordend haar en haaruitval.

Nu kijken we naar de haargroeicyclus.

De cyclus van normale menselijke haargroei omvat drie fasen, te weten de anagene catagene, telogene. Deze zijn zoals hieronder beschreven:

Anagene:

Dit is de eerste fase van de cyclus waarin de celgroei in de distributie papilla en delen nieuwe follikels vormen. Deze bomen komen dan uit de follikels door de poriën van de hoofdhuid en krijg keratinized. De haarzakjes tegelijkertijd dringen dieper in de dermis de maximale voeding die is onmisbaar om de haargroei te bereiken. Groeicijfers anagene verlengd zorgen voor groei op lange haren met haar opgroeien tot een centimeter per maand. Periode van groei op de korte remt verlenging van het haar.

Catagen:

Deze overgangsfase van het haar duurt een korte periode van 2-4 weken. De miniaturisatie of krimp van de haarfollikel tot ongeveer 1/6e van de originele grootte optreedt tijdens deze fase. Deze verdere resultaat onvoldoende aanvoer van voedingsstoffen aan het haar die zorgt haargroei stopt. Het haar, echter komt niet helemaal uit, zelfs wanneer de groei is beperkt vanwege de verslechterde follikels. Tenslotte wordt het onderste gedeelte van de follikel beschadigd en vernietigd, en de lamp wordt gescheiden van de toevoer van bloed tijdens de papil los. De haarlok wordt omhoog gedwongen en wegkwijnen de follikel. Dit is een belangrijke stap in het proces van vernieuwing van haar.

Telogen:

Het bestrijkt een periode van twee tot vier maanden, de derde en laatste fase van de groeicyclus van het haar is de telogene fase. De haarlok blijft inactief of rust, terwijl de resterende verbonden aan de follikel. 10% tot 15% van het haar blijft inactief van de papilla in rust blijft tijdens de periode.

Telogen is de laatste fase van een groeicyclus. Na deze fase eindigt en de cyclus is voltooid, haar het groeiproces weer opnieuw te starten. Zoals de groeicyclus opnieuw is opgestart, worden de oude draden naar buiten geduwd en verloren, terwijl nieuwe haarschachten worden gemaakt. Een individu verliest ongeveer 50 tot 100 haren per dag als onderdeel van de normale haargroeicyclus. Nieuwe haren gemakkelijk vervangen deze verloren haar in geen tijd.

Echter, het verliezen van meer dan normale telling van haar elke dag kan haaruitval chronische alopecia en zelfs kaalheid veroorzaken. Deze overmatige haaruitval is het gevolg van factoren zoals ongezonde levensstijl, slechte voeding, stress, zorgpraktijken van ongezonde haren, hormonale onevenwichtigheden, ziekten en medicijnen, enz. Als het haar komt in de telogene fase vroeg, overmatig verlies van haar en zichtbaar dunner wordend haar is gemarkeerd.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha