3 belangrijke oorzaken van gewichtstoename voor en na een periodeMaakt u zich zorgen over gewichtstoename voor en tijdens de menstruatie? Na te denken over wat je kunt doen om je opgelucht uit deze situatie te maken? Het eerste ding om te doen is om te stoppen zorgwekkend, omdat gewichtstoename is een veel voorkomend probleem in verband met pre-menstrueel syndroom (PMS).

En zij opgemerkt dat dit een tijdelijk probleem. U kunt het probleem oplossen door het volgen van eenvoudige maatregelen van de levensstijl. De meeste andere problemen optreden tijdens perioden frustratie, verdriet, stress en angst, gezwollen buik, buikkrampen en rugpijn.


Wilt u meer weten over gewichtstoename te leren gedurende de periodes en hoe u kunt doen om het aan te pakken? Daarna kunt u ontspannen en te lezen van dit bericht, en niet meer zorgen te maken over het probleem!

Hoeveel gewichtstoename is aanvaardbaar voor en tijdens de menstruatie?

De snelheid van de gewichtstoename kan variëren van vrouw tot vrouw, afhankelijk van een aantal factoren. Iets tussen 2 tot 10 kilo overgewicht wordt als normaal beschouwd. Er zijn vijf fasen van de menstruele cyclus en de gewichtstoename optreedt gedurende de eerste drie fasen van de cyclus, dat wil zeggen voor en tijdens periodes.

De redenen voor de gewichtstoename:

De oorzaak van gewichtstoename voor en tijdens de perioden het vasthouden van water of vloeistoffen in het lichaam. Hoewel het is niet iets om zorgen te maken, veel vrouwen voelen zich zorgen over hun plotselinge gewichtstoename, zelfs als ze in een regime van streng dieet. Enkele van de meest voorkomende oorzaken van gewichtstoename voor en tijdens de perioden zijn hieronder vermeld:

Verminderde mate van magnesiumgehalte:

Net voordat je gaat beginnen met de menstruele cyclus, kon niveaus van magnesium in je lichaam vallen. Dit kan leiden tot een vermindering van insuline niveaus, die, anderzijds, verhoogt de wens van glucose. Dit leidt tot een verhoogd niveau van verlangen naar voedsel, met name de consumptie van suiker, en die kan leiden tot een gewichtstoename voor en tijdens de periode.

Waterberging:

Een andere veel voorkomende oorzaak van gewichtstoename is het vasthouden van water. Het water dat in het lichaam uit verschillende bronnen wordt geabsorbeerd tijdens de verschillende fasen van de dag wordt vastgehouden door lichaamsweefsel tijdens de menstruatie. Deze toestand wordt ook wel oedeem. Het oedeem beïnvloedt het lichaam als gevolg van sterke hormonale schommelingen die zich voordoen tijdens de periodieke cyclus. En 'normaal dat alle vrouwen in die momenten om een ​​opgeblazen gevoel. In feite, kunnen veranderingen in stoelgang ook resulteren in het behoud van water uit het lichaam. Maar de belangrijkste oorzaak is de plotselinge en scherpe daling van het niveau van progesteron in het lichaam van individuen.

Hunkeren naar voedsel:

Naast het behoud of het oedeem water, kan verhoogde hunkeren naar voedsel en overeten ook een belangrijke oorzaak achter de toename van het gewicht voor en tijdens de periode. Tijdens de menstruatie, is er een grotere metabole niveau, en vervolgens de voedselconsumptie aanzienlijk toeneemt. De hersenen detecteert deze voorwaarde gebrek aan glucose, hetgeen de reden is er een neiging van drukvulling in de menstruatie.

Betekent om gewichtstoename te voorkomen vóór en tijdens het boekjaar:

Hoewel de gewichtstoename voor en tijdens de periode niet storend, zijn er verschillende middelen en behandelingen voor hetzelfde. Hier zijn een aantal van hen voor uw hulp genoemd:

Kruiden en natuurlijke supplementen:

Calcium is bruikbaar in het bestrijden van de symptomen van PMS en daarom is het raadzaam om voldoende calcium consumeren gedurende deze periode. Als u wilt, kunt u ook gebruik maken van het diureticum of een natuurlijke remedie kruiden om uw gewicht te beheersen.

Magnesium is een belangrijk element dat u moet verbruiken om een ​​evenwicht te vinden tussen de hormonale veranderingen in je lichaam te behouden.

U kunt ook medicijnen die worden voorgeschreven door een arts voor een betrouwbare controle te nemen en balans je hormonale schommelingen.

Maar vergeet niet, je moet altijd een medisch deskundige te raadplegen voordat nuttigen van een medicatie, omdat dit niet te doen negatieve effecten op je lichaam kan opleggen.

Vitaminen:

Vitamine B6 helpt oestrogeen niveaus in het bloed en verhoogt ook het niveau van progesteron. Dit helpt om de fluctuerende hormonen, die, daarentegen bijdragen tot gewichtstoename Balans. Om zich te ontdoen van de symptomen van PMS tijdens de menstruatie te krijgen, is het raadzaam om vitamine B6 te nemen in doses van 100 tot 200 mg per dag.

Levensstijl te veranderen:

Het is zeer essentieel om een ​​aantal wijzigingen in uw levensstijl voor de hele maand te brengen. Dit zal nuttig zijn voor u om zich te ontdoen van het syndroom PMS te krijgen en ook voorkomen dat het verkrijgen van gewicht voor en tijdens de periode.

  • Vermijd de consumptie van zout en natrium gedurende de menstruele periode zij verantwoordelijk zijn voor het vasthouden van water in het lichaam.
  • Drink cafeïne, voor en tijdens deze periode zal de niveaus van angst en verbeteren ook het verlangen naar voedsel.
  • Vermijd het gebruik van alcohol ten koste van alles tijdens de menstruele cyclus. In plaats daarvan kan warm water drinken met een kleine "limoensap, zoals bekend aan de vochtophoping in het lichaam te verminderen.
  • Het is belangrijk te oefenen gedurende de maand omdat het een van de meest effectieve manieren om gewichtstoename te voorkomen en zelfs het syndroom PMS voorkomen.
  • Altijd omvatten groenten, magere eiwitten en complexe koolhydraten ook als Omega 3 vetzuren in voeding.
  • Drink veel water om altijd gehydrateerd te blijven. Hoe meer water je drinkt, hoe meer je plassen en zij zullen u helpen bij het spoelen van gifstoffen uit het lichaam.

Samengevat, hoewel het kenmerkend voor vrouwen om door gewichtstoename voor en tijdens verschillende perioden, zijn er vele eenvoudig technieken die kunnen helpen het probleem oplossen. Respecteer de bovengenoemde veranderingen in de levensstijl nauwgezet en zal nooit problemen met gewichtstoename tijdens de menstruele cyclus.

Je weet al de redenen achter gewichtstoename voor en tijdens periodes? Wat je proberen om het probleem te bestrijden? Vergeet niet om je ervaringen met ons te delen in de commentaren hieronder!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha