29 geweldige voordelen en toepassingen van Millet voor huid, haar en gezondheidMillets zijn kleine granen, bolvormig. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals wit, grijs, geel en zelfs diep rood. De botanische naam van gierst is Eleusine coracana. Volgens archeologen is gierst zijn geteeld in Oost-Azië tot 10.000 jaar geleden.

Millets zijn een van de belangrijkste graangewassen. Deze worden gebruikt door meer dan 1/3 van de wereldbevolking °. En 'het graan gewas 6e in termen van wereld landbouwproductie. De meeste commerciële oogst gierst in de wereld door China, India, Griekenland, Egypte en Afrika. Er zijn verschillende variëteiten van gierst wereldwijd beschikbaar. De mijlen zijn de meest gevonden Jowar (sorghum), Sama (kleine gierst), Ragi (Finger Millet), Korra (Setaria italica) en Variga (Proza mijl). Bajra en Sama bevatten veel vet, terwijl Ragi heeft het lagere vetgehalte.


Millet is vol voedingsstoffen. Het bevat ongeveer 15% eiwit en is rijk aan vezels. Het is een rijke bron van vitamine E, B-complex, niacine, thiamine en riboflavine. Bovendien, gierst bevat ook essentiële aminozuren zoals methionine en lecithine en mineralen zoals ijzer, magnesium, fosfor en kalium.

Hier zijn enkele van de voordelen van een mijl en vragen om te worden opgenomen in de voeding.

Gezondheidsvoordelen van Millets:

Gierst bevat voedingsstoffen, andere gezondheidsproblemen vriendelijke die nodig zijn voor de goede werking van het lichaam. IJzer en kopergehalte mijl noodzakelijk voor de productie van bloedcellen en de zuurstofvoorziening van het bloed te verbeteren. Het bevat ook fosfor, die gunstig is voor de bloeddruk onder controle is. Deze mineralen, samen met fytonutriënten kan helpen bouwen aan een formidabele verdediging tegen allerlei ziekten en kanker.

Millet is rijk aan ijzer, waardoor het een perfecte voedsel om bloedarmoede te behandelen maakt. Het bevat ook natuurlijke storting van calcium dat botten versterkt wanneer het wordt gebruikt op een regelmatige basis. De consumptie van Ragi helpt artritis te voorkomen en te herstellen van breuken.

Verbruik van mijlen in grote hoeveelheden helpt afname niveaus van triglyceriden in het lichaam. Het verdunt het bloed naar de aggregatie van bloedplaatjes te voorkomen, waardoor de kans op zonnebrand en coronaire hartaandoening verminderen.

Vitamine B in mijlen helpt efficiënter breken koolhydraten en vetten. Het vermindert het homocysteïnegehalte in het bloed cholesterol voorkomen de binding en de vorming van afzettingen. Niacine voorkomt cholesterol in de bloedbaan en verhoogt high-density lipoproteïne (HDL) in het bloed. Dit beschermt de bloedvaten van atherosclerose en bloeding.

Millet is een van die voedsel korrels die zijn geliefd bij veganisten en vegetariërs vanwege de grote hoeveelheid eiwit in het. Het helpt om de dagelijkse behoefte aan eiwit aan een complex koolhydraat van dierlijke bronnen. Heeft verzadigde vetten en andere ongezonde ingrediënten aanvullende bronnen die dieren bevatten bevatten. De eiwitstructuur van gierst is een beetje zoals tarwe; de enige uitzondering is dat de gierst een graansoort geen gluten, maar de gehele korrel bevat een hoog gehalte aan gluten, waardoor het moeilijk te verteren.

Millets bevatten tryptofaan, een aminozuur dat de eetlust vermindert en helpt bij gewichtsbeheersing. Verteert in een trager tempo en onderhoudt volle maag voor een periode langer. Millets zijn rijk aan vezels en voldoen aan de honger snel, het voorkomen van te veel eten. Mensen die willen afvallen moeten mijl nemen in ten minste een van hun belangrijkste maaltijden.

Millet bevat zowel vezels en fytonutriënten, de combinatie die wordt verondersteld om het risico op darmkanker. Lignaan, een phytonutrient in mijlen, wordt omgezet in zoogdieren lignanen in onze darmen die ons beschermt tegen borstkanker. In feite kan het verbruik van gierst het risico op borstkanker met 50% verlagen.

Magnesium mijl ontspant spieren die de binnenkant van de slagaderwand, waardoor de bloeddruk verlagen lijn. Het vermindert ook astma ernst en frequentie van migraine.

Coeliakie is een ziekte die schade de dunne darm en interfereert met de absorptie van voedingsstoffen uit voedsel. Mensen die lijden aan deze ziekte kan niet tolereren gluten. Dit maakt het een perfecte voedsel mijl voor hen want het is volledig vrij van gluten.

De lage glycemische index in mijlen vertraagt ​​het verteringsproces en handhaaft het niveau van de bloedsuikerspiegel met een constante verhouding. Millets de gevoeligheid voor insuline voor mensen met diabetes en helpt ook om suiker te beheersen voor niet-diabetische type2 diabetes bepaald. Dus, kan regelmatige gebruik van Ragi nuchtere bloedglucose te verminderen met 32 ​​procent en kan insulineresistentie te elimineren door 43 procent. Dus Ragi is zeer gunstig voor diabetespatiënten.

Millets zijn rijk aan vezels, die helpen bij het gemakkelijke spijsvertering. E 'beschouwd als een van de korrels beter verteerbaar en niet-allergeen. De laxerende eigenschappen van een mijl zijn een uitstekende remedie tegen constipatie. Lecithine en methionine hulp voor het spoelen van de schadelijke vetten uit de lever. De consumptie van voedingsmiddelen rijk aan vezels ook voorkomen dat de vorming van galstenen, vooral bij vrouwen. Onoplosbare vezels versnelt darmpassage en vermindert de uitscheiding van galzuren die bijdragen tot de vorming van galstenen. Verschillende onderzoekers hebben ontdekt dat mensen die een hoog gehalte aan oplosbare en onoplosbare vezels te consumeren zijn lager met 13% van het risico op het ontwikkelen van galstenen dan degenen die dat niet doen.

1 De hoge hoeveelheid antioxidanten in millets bestrijdt vrije radicalen in het lichaam die het verouderingsproces vertraagt.

1 Millets zijn hoog graan proteïne en bevatten lysine, een aminozuur dat het spierafbraak vertraagt ​​en helpt bij de opbouw spieren slanker.

1 tryptofaan in de mijl verhoogt het niveau van serotonine in het lichaam die helpt spanningsvermindering. Een kopje gierstpap elke nacht kan je helpen het geluid en rustige slaap te krijgen.

1 Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven wordt geadviseerd om te consumeren in grote hoeveelheden Ragi om moedermelk productie te verhogen in het lichaam. Hierdoor kan de moeder naar de baby te voeden gedurende een langere periode. Zo, de voordelen voor de gezondheid van gierst ragi zijn verbazingwekkend.

1 Vanwege het hoge niveau van magnesium gierst is een goede voeding voor vrouwen die last hebben van ondraaglijke pijn en krampen tijdens hun menstruele cyclus.

1 fosforgehalte in gierst helpt de cellen van de carrosserie. Het is een essentieel onderdeel van vele verbindingen waaronder adenosine trifosfaat of ATP, die de energie toeneemt in het lichaam. Fosfor is een essentieel element van lipide bevattende structuren, zoals celmembranen en de structuur van het zenuwstelsel. Een kop gierst zal 17% van de vereiste dagelijkse inname van fosfor.

Voordelen van Millets huid:

1 Millet zit vol met aminozuren genaamd L-lysine L-proline. Dit helpt om collageen te creëren in het lichaam, een stof die structuur geeft aan het weefsel van de huid. Eet gierst versterkt de mate van collageen elasticiteit van de huid te verbeteren en maakt het minder gevoelig voor rimpels.

1 antioxidanten in millets combat stress en neutraliseren vrije radicalen in het lichaam. Dit helpt om de tekenen van veroudering op de huid te keren. Behoudt goede gezondheid van de huid van de cellen van de huidverjonging. Ubiquinone in gierst wordt ook gebruikt in schoonheidsproducten rimpels in het gezicht te verminderen.

1 littekenweefsel een cellulaire structuur verschilt van die van gezonde huid, waardoor het stijf. Allium, een antioxidant in gierst, verhoogt de bloedtoevoer naar het littekenweefsel. Het smolt in de ontwikkeling van nieuwe huid, minimaliseren littekens. Het verhoogt de snelheid van het reparatiesysteem de huid, verstevigt huid en voorkomt verdere schade.

Selenium, Vitamine C en Vitamine E in de mijl beschermt de huid tegen beschadiging door de zon en huidkanker. Schade door de zon maakt de huid dof en futloos. Deze voedingsstoffen stimuleert de groei van nieuwe cellen aan de huid lijken jeugdig en stralend. Het helpt ook om verkleuringen en rimpels in verband met schade door de zon te verminderen.

2 Millets zijn rijk aan vitamine E, dat is een geweldige vitamine voor de huid. Het dringt door de lagen van de huid, waardoor het lichaam met het natuurlijke genezingsproces van de wond. Het smeert ook de huid en een beschermende laag die dient om de vrije radicalen te houden van de wond. De hoge hoeveelheid vitamine E in millets kan ook het verbeteren van de teint.

2 mijl consumeren van grote hoeveelheden beschermt en bewaart de cellen die de huid een meer jeugdige en soepel geven. Helpt vernieuwen van beschadigde cellen en maakt ze sterker, het verminderen van stress.

Drink 2 mijl helpt de natuurlijke vochtgehalte van de huid. Maakt doffe, droge huid, gezonder en frisser.

2 liponzuur, een antioxidant die in gierst, levert waardevolle resultaten anti-inflammatoire, toenemende celmetabolisme circulatie. Deze anti-inflammatoire eigenschappen verhoogt de circulatie van bloed in het lichaam acne en rimpels op de huid.

Voordelen van Millets haar:

2 Millets zijn rijk aan eiwitten, een voedingsstof een aanrader voor mensen die last hebben van haaruitval. Gezond haar vereist voldoende eiwit, zoals de meeste van het haar bestaat uit eiwitten. Het eiwit dat in de cellen van het haar bekend als keratine, die direct verantwoordelijk is voor de samenstelling van elk haarlok. Het gebrek aan eiwit kan leiden tot ernstig haarverlies. Aldus wordt een voldoende aanbod van gierst versterkt het haar, waardoor het sterker en minder gevoelig voor breuk.

2 magnesium millets vermindert de ontsteking in de hoofdhuid hoofdhuid zoals eczeem, psoriasis en roos te behandelen. Millet is ook bruikbaar voor de behandeling van vroegtijdige kaalheid. De consumptie van mijlen zal helpen bij het verbeteren van het metabool syndroom, een gezondheidstoestand die voortijdige kaalheid veroorzaakt.

2 Millets bevordering van de circulatie van de bloedsomloop in de hoofdhuid en het bevorderen van de haargroei.

2 Stress verhoogt het niveau van cortisol in het lichaam die leidt tot enorme vergieten haar. Magnesium aanwezig in millets controle haaruitval door het niveau van cortisol in het lichaam.

2 vroegtijdig grijs haar wordt voornamelijk veroorzaakt door oxidatie van de weefsels. De krachtige antioxidanten in millets effectief voorkomen van de corrosie van materialen, waarbij de mogelijkheid van voortijdige vergrijzing verminderen.

Gebruik:

Millet is een van de meest genegeerde voedselgranen in India. De voordelen voor de gezondheid van een mijl zijn veel meer dan andere granen eten hier geconsumeerd.

 • Millet (Ragi) is beschikbaar in de dichtstbijzijnde supermarkt als Ragi zaden, meel, meergranen meelmengsels en klaar voor het ontbijt.
 • Het meel wordt in India gebruikt om brood, chapati en dosa maken.
 • Als dit goed wordt opgeslagen, kan gierst worden opgeslagen voor meer dan een jaar. U kunt een luchtdichte verpakking op een koele, droge plaats op te slaan.
 • Gierstmeel verslechtert gemakkelijk dus kopen voor gebruik.
 • Millet heeft geen kenmerkende smaak en neemt de smaak van het voedsel dat wordt bereid met.
 • De zaden romig en zacht en heeft een zoete en nootachtige.
 • Kunnen gemakkelijk worden bereid met behulp van drie delen water op één deel van een mijl.
 • Mijl toe te voegen aan kokend water en 1 theelepel olijfolie en kook tot het water volledig is geabsorbeerd.
 • Haal van het vuur en stoom gedurende 10 minuten.
 • Minder water zal een zachte consistentie te geven terwijl meer water een dikke consistentie zal geven.
 • Millet polenta maakt een lekker en gezond ontbijt.

Millet is ook gefermenteerd in glutenvrij bier, en wordt verder gedestilleerd om geesten te maken. De proeverij zoete, moutdrank Boza is ook gemaakt van gierst. Voor een aangename afwisseling, koken gierst met appelsap in plaats van water en top met rozijnen, amandelen en bruine suiker voor een smakelijk feest.

Profiel voor voedselzekerheid:

Millet bevat een kleine hoeveelheid stof goiterogenic dat de absorptie van jodium beperkt in het lichaam veroorzaken struma en andere schildklier complicaties. Goitrogenen in voedsel gewoonlijk worden verlaagd door koken. Maar in het geval van millets, koken of verwarmen eigenlijk verhogen het effect goiterogenic. Dus, moeten mensen die last hebben van hypothyreoïdie wees voorzichtig met hun inname van mijlen.

Het duurt slechts een paar weken voor het lichaam aan te passen aan het nieuwe voer. Omdat het een beetje 'geduld en al snel zul je beginnen om de smaak van een mijl graag, indien nog niet. Nemen mijl in uw dagelijkse voeding in een of andere vorm en ervaar de voordelen voor jezelf.

Vergeet dan niet om uw ervaring en waardevolle opmerkingen delen.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha