29 geweldige voordelen en toepassingen van Ginger voor huid, haar en gezondheidWilt u te beschermen tegen de ziekte van Alzheimer? Of misschien wilt u om darmkanker te voorkomen, is het niet? Hoe zit het met het krijgen van wat hulp in uw gewichtsverlies inspanningen? Vraagt ​​u zich af wat u leest? Nou, er is een ingrediënt dat kan helpen bij het doen al het bovenstaande, en ook helpen jezelf te beschermen tegen vele andere kwalen!

Het is niets anders dan de gemberwortel! De National Library of Medicine gezegd dat de gember wereldwijd wordt gebruikt voor de behandeling van misselijkheid, verminderde eetlust en braken, vooral na operatie. Het is ook effectief bij de behandeling van misselijkheid veroorzaakt als gevolg van de behandeling van kanker, koliek, maagklachten, winderigheid, reisziekte en ochtendmisselijkheid.


Ginger is een kruid dat is gebruikt als specerij sinds mensenheugenis. Ook bekend als gember, is eigenlijk de wortelstok van de plant Zingiber officinale behoort tot de familie Zingiberaceae dat ook kurkuma, kardemom en laos. Gemberwortel heeft een enigszins onregelmatige vorm, bestaande uit kleine gewrichten gloeilamp uit die kleine oneffenheden groeien. Verse gemberwortel heeft een grijze buitenkant terwijl de binnenste vruchtvlees varieert van ivoor wit tot geel groenachtige kleur verbleken afhankelijk van het ras. Over ontwikkelde wortels bevatten meestal fibrillen loopt door het midden. Ginger heeft een kruidige smaak met een vleugje citroen en aroma acute. De scherpe geur kruidig ​​en aromatisch kan worden toegeschreven aan de aanwezigheid van etherische oliën en fenolen, zoals gingerol en shogaols.

Dankzij zijn sterke aroma en de pittige, gember heeft een belangrijke plaats als specerij, delicatesse en zelfs medicijnen. Naast vers gebruikt, wordt gedroogd, poeder of zoutoplossing, of in de vorm van sap of olie. Gember thee is een favoriet in de Indische familie en een grote remedie voor de bestrijding van verkoudheid en griep. Het is erkend door Ayurveda om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Tegenwoordig wordt het ook gebruikt in zoete gerechten in de westerse keuken, zoals ginger ale, gember koekjes, peperkoek, gember koekjes en ontbijtkoek.

Voordelen gember gezondheid:

Gember wordt beschouwd als de 'huisapotheek' in Ayurveda om zijn verschillende voordelen voor de gezondheid. De krachtige therapeutische en preventieve maken het bruikbaar in de behandeling van verschillende aandoeningen. Hier zijn enkele van de medicinale toepassingen van gember.

De behandeling van ademhalingsproblemen:

Dankzij de antihistamine eigenschappen, gember effectief is bij behandeling van allergieën. Het remt de contractie van de luchtwegen en helpt om de secretie van slijm te stimuleren. Eeuwenlang is het gebruikt als een natuurlijke remedie tegen verkoudheid en griep. Een theelepel gember sap en honing is effectief bij het verlichten van aanhoudende hoest en keelpijn geassocieerd met verkoudheid. Gember thee helpt om zich te ontdoen van congestie van de keel en neus. Een mengsel van verse gember sap en Grieks hooi is nuttig tijdens astma. Gember is ook gevonden bruikbaar bij de behandeling van maag griep of voedselvergiftiging zijn. Dit is een van de toepassingen gember meer toegepast.

Chemotherapie Misselijkheid:

Chemotherapie is een aanbevolen behandeling na kankerchirurgie de aanwezigheid van kankercellen zodanig dat de mogelijkheid van terugkeer van de ziekte kan worden geminimaliseerd elimineren. Gember supplementen zijn nuttig in het verminderen van misselijkheid veroorzaakt door chemotherapie indien toegediend samen met andere anti-braken. Volgens een hoofdonderzoeker op de American Society of Clinical Oncology vergadering, Florida, Dr. Julie Ryan, meer dan 70 patiënten procent kanker die zijn blootgesteld aan straling chemotherapie ervaring misselijkheid en braken. De inname van gemberwortel aanvulling of sap voor de chemotherapie vermindert misselijkheid en braken symptomen zoals gemberwortel biedt anti-inflammatoire eigenschappen om het lichaam. Het wordt ook gevonden effectief bij de behandeling gevoelens van misselijkheid geassocieerd met reisziekte of zeeziekte, enz. Te zijn

Behandeling van ochtendmisselijkheid:

Onderzoek heeft aangetoond dat gember is effectief als vitamine B6 in de behandeling van ochtendmisselijkheid. Aldus wordt vaak aanbevolen aan zwangere vrouwen hun misselijkheid voorkomen.

Spijsvertering:

Gember helpt bij de spijsvertering door het verbeteren van de absorptie en assimilatie van essentiële voedingsstoffen. Het helpt breken eiwitten in je eten en voorkomt maagzweren door het bevorderen van de secretie van slijm.

Menstruele Kramp Relief:

Rekening gember aan het begin van de menstruatie kan bij sommige vrouwen de symptomen van menstruatiepijn verminderen. Gember thee met bruine suiker wordt vaak gebruikt in de behandeling van menstruele krampen in Chinese geneeskunde.

Verlicht Migraine:

Ginger heeft de mogelijkheid om verlichting van migraine kunnen prostaglandinen veroorzaken pijn en ontsteking remmen de bloedvaten. Het toepassen van gemberpasta verdund voorhoofd zorgt voor verlichting van migraine.

Behandeling van eierstokkanker:

Gember heeft een hoog niveau van antioxidanten die de dood van kankercellen (apoptose) kan induceren en bepaalde eiwitten onderdrukken. Het is dus een krachtig wapen voor de behandeling van ovariumkanker. Gemberpoeder induceert celdood in alle eierstokkanker cellen waaraan het is aangebracht.

Colon Ontsteking:

Volgens een studie uitgevoerd door de Universiteit van Michigan Medical School, vullen gemberwortel, indien toegediend aan mensen die lijden aan een ontsteking van de dikke darm, bleek zeer effectief in het verlichten van de aandoening te zijn. De co-onderzoeker Suzanna M. Nick, die een deel van de studie was gesteld dat een vermindering ontsteking van de dikke darm helpt de kans op colonkanker. Volgens gezondheidsdeskundigen, gember is een van de meest economische en effectieve manier om het ontstaan ​​van kanker te voorkomen en de kwaliteit van het leven door het elimineren van toxische stoffen uit het lichaam.

Spierpijn als gevolg van oefening:

Een studie van 74 vrijwilligers in een Georgische University is gebleken dat de consumptie van gember supplementen per dag vermindert spierpijn veroorzaakt als gevolg van uitoefening door 25 procent. Twee studies naar de effecten van aanvulling warmtebehandelde en ruwe gember gebleken dat regelmatig gebruik van gember in de voeding helpt bij spierpijn veroorzaakt door inspanning verminderen. Tijdens het onderzoek werden de deelnemers aan gember supplementen per dag verbruikt voor ongeveer 11 opeenvolgende dagen. Wanneer deelnemers uitgevoerd zware elleboog flexor dag 8 laesies Min armspieren induceren, bleek dat door de warmtebehandeling door gember intern spierontsteking en pijn niveaus waren significant lager.

Beheert glucosespiegels:

Australische onderzoekers hebben gesuggereerd dat gember glucoseniveaus kunnen verlagen het bloed in het lichaam. Omdat glucose niveaus hebben een directe impact op de winst of het gewichtsverlies proces gewicht, samen met hoe je je voelt energiek of lusteloos de hele dag, kan regelmatige inname van supplementen van gemberwortel, in welke vorm een ​​significante verandering in te brengen niveaus van de bloedsuiker. Mensen die hebben meer kans op de bodem van de suiker niveaus dient altijd supplementen van gember wortel in hun normale dieet om dergelijke problemen te voorkomen geraakt. Gember is effectief gebleken in het verminderen van de incidentie van diabetische nefropathie (nierschade) te zijn.

1 Anti-winderigheid:

Gember kan maagklachten te kalmeren door zijn carminative (gas uitzetting) woningen. Dus, zorgt voor verlichting van een opgeblazen gevoel en gas en helpt te verminderen winderigheid. Wij raden u aan gember in doseringen van 250 en 500 mg 2 of 3 keer per dag om hulp te krijgen van winderigheid.

1 Relief Brandend maagzuur:

Gember is gebruikt als een natuurlijke remedie voor de behandeling van brandend maagzuur. Gember thee is zeer effectief voor dit doel.

Ziekte 1 bescherming tegen de ziekte van Alzheimer:

Recent onderzoek suggereert dat de ziekte van Alzheimer een erfelijke ziekte en is uitgevoerd als een veel voorkomende ziekte in veel families. Als u behoort tot een familie en wil zichzelf te beschermen tegen de ziekte van Alzheimer, dan moet je gemberwortel onder meer in uw dagelijkse voeding. Gezocht stellen dat gember vertraagt ​​het proces waarbij de hersenen verliest zijn cellen, die een voorloper van Alzheimer kan worden. Gember helpt bij het beschermen en behouden van de hersencellen, hetgeen zal bijdragen tot u actief, samenhangend en alert voor langere tijd te houden.

1 bevordert gewichtsverlies:

Als je wilt afvallen, dan is de gemberwortel kan een grote hulp voor u zijn als het een vitale rol in het proces van gewichtsverlies speelt. Wordt aangeprezen als een van de grootste vetverbranders als het bevordert niet alleen de algemene verlies van gewicht, maar ook verwijdert hardnekkige vet uit je lichaam. Gemberwortel supplementen je een vol gevoel na het eten van een maaltijd, zelfs in kleine porties. Dit beperkt de voedselopname waardoor gewichtsverlies.

1 Vermindering van pijn en ontsteking:

De analgetische en anti-inflammatoire eigenschappen van gember is effectief in het verminderen van pijn en zwelling bij patiënten met knie osteoartritis, reumatoïde artritis en spier ongemak algemeen. Gemberwortel heeft ook een bijzondere verlichting van de pijn functie die de pijn verlicht. Dit is bijzonder nuttig voor degenen die een pijnstiller nemen om de ontsteking van artritis verminderen. De toevoeging van gember olie aan uw bad kan helpen verlichten van spier- en gewrichtspijn. Bij spiervermoeidheid, is het mogelijk om een ​​pastamengsel hete gember en kurkuma voor verlichting toepassing. Als deze patiënten regelmatig te nemen gemberwortel supplementen in hun dieet, zullen hun behoefte aan pijnmedicatie aanzienlijk worden verminderd.

1 kamer met essentiële oliën:

Gemberwortel is rijk aan een aantal essentiële oliën als zingerone, gingerol, farnesne, shogaol en β-phelladren, citral en cineol in kleine hoeveelheden. Gingerolen verbetert darmmotiliteit en fungeren als pijnstillers. Ze kalmeren de zenuwen en bieden voordelen antibacteriële en antipyretica het lichaam. De studies blijkt ook dat gingerolen zijn zeer effectief in het verlichten van migraine.

1 verlaagt het cholesterolgehalte en de bloeddruk:

De antioxiderende eigenschappen van de etherische oliën van gember zijn zeer effectief bij de behandeling van gemeenschappelijke problemen, koorts, hoesten, kiespijn, bronchitis, reumatoïde artritis, osteoartritis en de symptomen van tendinitis. Sommige studies hebben aangetoond dat supplementen gember cholesterol en bloeddruk kunnen verlagen. Het helpt ook om de vorming van bloedstolsels binnen voorkomen.

1 versterkt het immuunsysteem:

De sterk immuunsysteem kan alle ziekten en infecties op afstand te houden. In plaats van geneesmiddelen voor de behandeling van een bepaalde ziekte of aandoening, is het altijd beter om maatregelen om te voorkomen. Gemberwortelstokextract is zeer nuttig om het immuunsysteem van het lichaam te verbeteren. Regelmatige consumptie van gember in kleine hoeveelheid vermindert het risico van een beroerte, waardoor de vetafzetting in de slagaders en vrij houden van de bloedsomloop.

1 Maagproblemen:

Gember wordt meestal gebruikt om gastrische aandoeningen in de darm. Accumuleert in het maagdarmkanaal en verlicht de problemen in verband met maagklachten en indigestie. Een onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift van de Medical Association van Thailand, in 2007, verklaarde dat supplementen van gember zijn relatief veel effectiever dan de reguliere voorgeschreven vitamine B-6 supplementen bij de behandeling van de ziekte problemen of ochtendmisselijkheid tijdens eerste trimester van de zwangerschap.

Huid Voordelen van Ginger:

Naast de medicinale waarde heeft gember gebruikt in huidverzorging ook. Het wordt vaak gebruikt in een aantal commerciële producten aan de huid te verbeteren. Gember sap wordt vaak lokaal toegepast op diverse huidproblemen te behandelen. Hieronder zijn de voordelen van gember voor de huid:

20 anti-aging voordelen:

Gember bevat ongeveer 40 antioxidanten die beschermen tegen veroudering. Verbetert het uiterlijk van uw huid door het verwijderen van giftige stoffen en de bloedsomloop te stimuleren, wat resulteert in de levering van meer voedingsstoffen naar de huid. Antioxidanten voorkomen dat schade door vrije radicalen, waardoor het behoud van de jeugdige uitstraling van de huid. Verbetert de elasticiteit waardoor de huid stevig en jeugdig. Op deze manier, het vertraagt ​​de tekenen van veroudering.

2 Verzacht Burns:

De toepassing van verse gember sap kan verlichting van pijn en genezen verbrande huid door het herstel van de natuurlijke positie. U kunt ook op het stukje huid verse gember wrijven 2 tot 3 keer per dag naar de littekens verdwijnen binnen 6 tot 12 weken. Zorg ervoor dat u een stukje verse gember gebruiken elke keer voor plaatselijke toepassing.

2 Verwijder vlekken en acne:

Omdat het een krachtige antiseptische en reiniging, gember helpt om de huid schoon, glad en vrij van oneffenheden te houden. Verder tonen en ook stimuleert de huid. Het is ook het beste wapen om de bestrijding van acne natuurlijk als minimaliseert de snelheid van de vorming van acne en huiduitslag doden en clearing acne-veroorzakende bacteriën.

2 Behandeling van littekens hypopigmented (witte littekens):

Hypopigmented littekens ontstaan ​​wanneer de huid verliest zijn pigmentatie en zijn meestal wit of veel lichtere huidskleur echt. Gember kan het uiterlijk van de huid aanzienlijk hypopigmented verminderen. Het enige wat je hoeft te doen is snijden een splinter van verse gember en schar op hypopigmented gebieden en laat het enige tijd. U zult enige verbetering binnen een week of twee te zien. Dit moet echter dagelijks worden gedaan zonder mankeren opmerkelijke resultaten.

2 huidtinten:

Gember is bekend om zijn afrodisiacum, tonic en antioxidanten die bijdragen aan huid stralend. U kunt een eenvoudige masker voor te bereiden door het mengen van 2 gingers met geraspte 2 eetlepels honing en 1 theelepel citroensap en in de koelkast gedurende minstens 30 minuten. Breng aan op het gezicht en afspoelen met koud water na 30 minuten. Dit zal voeden en verzachten de huid en veroudering tegen te gaan.

Foto: Getty

Voordelen voor Hair Ginger:

Gember is gebruikt bij de behandeling van het haar eeuwenlang in de Ayurvedische geneeskunde die gebaseerd is op kruiden voor de behandeling van aandoeningen. Gemberolie is bijzonder nuttig in deze manier om de haargroei te stimuleren. Dus, gember is gunstig voor het haar op de volgende manieren.

2 stimuleert de haargroei:

Gember verhoogt de circulatie van de hoofdhuid waardoor de bloedtoevoer naar de hoofdhuid. Daarom stimuleert de haarfollikels en bevordert de groei. De vetzuren aanwezig in gember zijn gunstig voor dun haar. U kunt een haarmasker om te worden geraspt 1 eetlepel gemberwortel in een kleine kom en voeg 1 eetlepel jojoba olie voor het. Masseer de hoofdhuid met dit mengsel in cirkelvormige bewegingen en laat gedurende 30 minuten of meer. Spoel en shampoo zoals gewoonlijk. Dit gevecht haaruitval en dunner wordend haar en haargroei te stimuleren.

2 Goed voor droog en broos haar:

Gember is zeer geschikt voor droog en broos haar als het vitaminen, zink en fosfor die glans geven aan haar bevat.

2 De behandeling van haaruitval:

Gemberwortel is een uitstekende remedie tegen haaruitval. Extracten van gember maken het haar sterker en aangename geur.

2 Behandeling van gespleten haarpunten:

Gespleten haarpunten worden veroorzaakt wanneer haarzakjes beschadigd als gevolg van de blootstelling aan verontreinigende stoffen en overmatige hitte. Gemberextracten kunnen worden gebruikt bij de behandeling van beschadigde haarzakjes.

2 behandeling van roos:

Roos is een van de meest voorkomende problemen hoofdhuid. Ginger heeft antiseptische eigenschappen, die u kan helpen zich te ontdoen van roos te krijgen. Gember olie is een effectieve remedie om op natuurlijke wijze te bestrijden roos. Om dit te doen, kunt u mengen 2 eetlepels geraspte verse gember 3 eetlepels sesamolie of olijfolie en voeg een scheutje citroensap aan het mengsel. Massage van de hoofdhuid met het en spoelen na 15 tot 30 minuten. Dit moet drie keer per week worden gedaan om een ​​gratis hoofdhuid roos te krijgen.

Voedingswaarde van Ginger:

Gember heeft een voedingsprofiel grotendeels uit eiwitten, calcium, ijzer, foliumzuur, koolhydraten, suikers, oplosbare en onoplosbare vezels, natrium, vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren, waardoor het een waardevolle bron van voeding elementen.

Verse, voedingswaarde per 100 g
(Bron: USDA National Nutrient Database)

Principe

Nutrient Waarde

Percentage van de RDA

Energy80 Kcal4 Carbohydrates177 g15 %%% Totaal Fat0.75 Protein82 g3 g3% Cholesterol0 mg0% Dietary Fiber0 g5%

Vitaminen

Folates11 μg3% Niacin0.750 MG5% pantothenic acid0.203 MG4 MG12 Pyridoxine0.160% A0% Vitamine Vitamine IU0% C5% MG8 Vitamine E0.26 MG5% Vitamine K0.1 μg0%

Elektrolyten

Sodium13 MG1% Potassium415 MG9%

Mineralen

Calcium16 MG6% Copper0.226 MG25% Iron0.60 MG5% Magnesium43 mg11% Manganese0.229 MG10% Phosphorus34 MG5% Zinc0.34 MG3%
  • Gingerol: Gingerol olie is penetrante gele gember, die verantwoordelijk is voor het verlenen van zijn intense smaak. De chemische structuur is vergelijkbaar met die van capsaïcine, de stof die pepers geeft hun pittige smaak. Gingerol bezit anti-inflammatoire eigenschappen en een modulator van de bloedsuikerspiegel. Bovendien heersen twee enzymen belangrijk dat type-2-diabetes te beheren en te remmen cyclo, het enzym dat de ontsteking bevordert.
  • Shogaol: Het is een fenolische verbinding waarvan is aangetoond significante anti-inflammatoire en antikanker bezitten, waardoor effectief tegen borstkanker. Ze hebben anti-inflammatoire en antikanker meer dan gingerol, waardoor voorkomen van long en dikke darm.
  • Vitaminen en mineralen: Vitamine B6 is ook effectief in het verminderen van ontstekingen. Een 1 ounce gember dienst levert ongeveer 5% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) van vitamine B verse gember heeft een hoger gehalte aan vitamine B6 dat gedroogd of genezen gember suiker drogen of suiker toegevoegd kan vitamine B Ginger vernietigen bevat zelfs bescheiden hoeveelheden belangrijke mineralen. Een gram gember geeft ongeveer 2 tot 3% van de aanbevolen DV magnesium, kalium, koper en mangaan. Kalium is essentieel om de elektrolytbalans in lichaamsvloeistoffen handhaven, steun spierrelaxatie magnesium, koper verwerkt suiker in het bloed en botmetabolisme en mangaan is een onderdeel van de antioxidant enzym superoxide dismutase.

Wat u kunt doen met Ginger Root?

Een lekkere pasta curry kan worden gemaakt door het mengen van droge of verse gemberwortel met ui, komijn, knoflook, tomaat en koriander en mosterdzaad. Deze combinatie wordt gemengd in de menger en wordt toegevoegd aan talloze soorten curry soepen, vlees en groenten.

  1. Het wordt traditioneel gebruikt in citroenen, Spondias en citroen augurk voorbereiding.
  2. Verse gember wortels worden ook gebruikt om verschillende soorten snoep, gember brood en koekjes en snacks pittig te bereiden.
  3. Gember thee is een van de meest populaire dranken in de wereld, met name in Aziatische landen.
  4. Sap van gember wortel wordt gebruikt als garnering siroop door het te combineren met appels, citroensap en wortel.
  5. Geraspte gemberwortel is verspreid over de verschillende soorten snoep om de smaak te verbeteren.
  6. Enkele van de meest populaire recepten bevatten gemberwortel gember snoepjes, cupcakes pompoen gember, gembersiroop om gemberbier maken, gember smaak pannenkoeken en nog veel meer.

Dus hoe je je gember groeien? Gewoon plant de gemberwortel in de grond en bekijk het vermenigvuldigen binnen een paar weken om u de levering van verse gemberwortel van dag tot dag te geven. Het vergt weinig onderhoud, maar biedt hogere prestaties. Ook wanneer u organisch groeien zonder pesticiden, het effect van de verbindingen van de gemberwortel om meer spruitstuk te krijgen.

Kent u andere voordelen van gemberwortel? Met ons te delen in de commentaren hieronder!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha