28 beste voordelen en toepassingen van pruimen voor huid, haar en gezondheidBron: Shutterstock

Plum is een prachtige sappige vrucht die behoort tot de botanische familie Rosaceae. Deze vrucht behoort tot het geslacht: Prunus domestica, die ook perziken, nectarines en amandelen. Het is een van de weinige vruchten die in een panorama kleuren. De plant die deze vrucht draagt ​​is een kleine struik die op grote schaal verspreid over de hele wereld, vooral in China, de VS, Japan en Europa. De vrucht pruim verschilt in kleur en grootte, afhankelijk van de regio van herkomst. En de plant vrucht draagt ​​pruim vooral in de maanden tussen mei en september. Elke pruim weegt ongeveer 50 gram en is ongeveer 5 tot 6 cm. (Afbeelding 1)

Het vruchtvlees is sappig en zeer variabel van geel, karmozijnrood, blauw of licht groen van kleur, afhankelijk van het type van de cultivar. De huiden van pruimen kan rood, paars, zwart en rood, groen zijn. Er is een grote stenen als kiem in het midden van de vrucht. Cultivars zijn meest voorkomende pruim pruim kers, pruim en sleedoorn pruim. Plum heeft een zoete zurige smaak en een aangenaam aroma. Snoei bekend als pruimen.


Ongeveer 200 soorten zijn wereldwijd verkrijgbaar, 1000 beschikbaar in de Verenigde Staten alleen. Hoewel India is niet goed bekend voor de productie van fruit, het land groeit ongeveer 12 variëteiten van pruimen. Hun primaire producenten zijn Punjab, Himachal Pradesh en Jammu en Kasjmir. Het is een van de meest zeldzame vruchten zijn in India.

Voedingswaarde:

Pruim is zeer laag in verzadigd vet, cholesterol en natrium. Het is ook een goede bron van voedingsvezels, vitamine A, vitamine C en K. Deze heerlijke sappige vruchten zijn vrij laag in calorieën. Elk 100 gram bevat 46 calorieën en bevat geen verzadigd vet. Het bevat ook gezondheidsbevorderende verbindingen, mineralen en vitaminen. Deze verbindingen zijn sorbitol en Isatine. Bevat mineralen zoals kalium, fluoride en ijzer. Totaal antioxidant kracht van pruimen wordt gemeten in termen van ORAC (Oxygen Radical absorptiecapaciteit) is 625 Deze vrucht is ook nuttig om poly flavanoid antioxidanten zoals luteïne penolic, cryptoxantin en Xanthin Zeelandse in aanzienlijke hoeveelheden te bevorderen. Het bevat ook matige hoeveelheden niacine, pantotheenzuur, eiwitten en koolhydraten.

Voordelen Plum Fruit

Gezondheidsvoordelen van Pruimen:

Pruimen neutraliseren de schadelijke effecten van vrije radicalen en beschermt tegen het ontwikkelen van gezondheidsproblemen zoals astma, artritis, beroerte, hart- en vaatziekten en kanker. De bestanddelen van deze vrucht antioxidanten beschermen het lichaam tegen vrije radicalen die het verouderingsproces versnellen. Zea Xanthin, een belangrijke carotenoïden voedsel, absorbeert in het netvlies werden selectief biedt functies voor het filteren van het UV-licht en beschermende anti-oxidanten. Deze antioxidanten zijn bijzonder effectief in het neutraliseren destructieve zuurstof radicalen superoxide anion radicaal en staan ​​bekend om schade aan de basis vetten zuurstof, zoals vetten die een aanzienlijk deel van de hersencellen of neuronen omvatten voorkomen. Antioxidanten van deze vrucht te verbeteren ook geheugencellen door het neutraliseren van schadelijke radicalen.

De verbindingen, sorbitol en Isatine gevonden in pruimen helpen reguleren van de werking van het spijsverteringsstelsel en het verlichten van constipatie.

Vitamine C in pruim helpt het lichaam te ontwikkelen resistentie tegen infectieuze agentia, tegen ontstekingen en vrije radicalen.

Plum is ook goed voor het gezichtsvermogen en een gezonde huid en de slijmvliezen te behouden. Het beschermt ook cholesterol raakt geoxideerd door vrije radicalen. Geoxideerd cholesterol accumuleert in de slagaders bloedvaten beschadigen. Vitamine C in pruimen is uiterst nuttig voor de bestrijding van hart- en vaatziekten bij patiënten met diabetes.

Sommige studies hebben pruim verbonden voor de preventie van borstkanker name maagdarmkanaal en luchtwegen tumoren. Anthocyanen, roodachtig blauw pigment in deze vrucht beschermt tegen kanker door het dweilen vrije radicalen. Vitamine A in pruimen is ook bekend tegen kanker te beschermen en de mondholte. De pruimen zijn bijzonder goed in het voorkomen van borstkanker.

De antioxidant kracht pruimen en hun fytonutriënten staken groei van borstkankercellen zonder het doden van gezonde cellen.

Pruim helpt ook hart gezond te houden. Het bevat anti-oxidanten die helpen om zich te ontdoen van vrije radicalen en voorkomen cholesterol oxidatie. De cholesterol oxidatie is een bedreiging voor de gezondheid van de bloedvaten die kunnen leiden tot een reeks hartziekte, zoals hartaanval en een hoog cholesterolgehalte. Het bevat kalium, wat een belangrijke component van cellen en lichaamsvloeistoffen waarmee het regelen hartslag en bloeddruk. Het voorkomt ook de stolling bloedplaatjes die ziekten kunnen veroorzaken, arthrosclerosis, hoge bloeddruk, beroerte en coronaire hartziekte. Daarnaast houdt zij een gezonde bloeddruk niveau. Vezels in pruimen helpt om het cholesterolgehalte te verlagen. Pruimen vitamine B6, die de homocysteïnespiegel voorkomt en vermindert de kans op een hartaanval bevatten ook.

Zowel pruimen is bekend dat ze effectief natuurlijk laxeermiddel zijn en kan helpen regelmatige stoelgang te behouden.

Pruim kan ook helpen beschermen tegen maculaire degeneratie. Eet drie porties van deze vrucht per dag kan het risico op het ontwikkelen van leeftijdsgebonden maculaire degeneratie te verminderen. Probeer het toevoegen van in blokjes gesneden pruimen om uw ochtend granen of salades.

Pruim en pruimen de grootste mogelijkheid om ijzer te absorberen in het lichaam. Dit vermogen wordt door het gehalte aan vitamine C in deze vrucht. IJzer in pruim is grote vraag naar de vorming van rode bloedcellen. Het verbetert de bloedcirculatie in het lichaam en voorkomt bloedarmoede.

Ook verwijdert toxines en voorkomt verstopping leidt tot een natuurlijke gewicht te verliezen. Pruim is rijk aan vezels en antioxidanten die een goede spijsvertering en een goede stofwisseling te helpen. Het bevat citroenzuur, vermoeidheid en kramp voorkomt. Het verbetert ook de leverfunctie en maag.

Dus pruimen eten of drinken pruimensap regelmatig zal u helpen gemakkelijk verliezen die extra kilo's.

Pruimen scoren vrij laag in de index glychemic, dus eet pruimen regelt het niveau van suiker in het bloed en vermindert het risico op het ontwikkelen van diabetes type 2. De huidige in pruimen fytonutriënten controle van de afgifte van glucose in het bloed na net gegeten een maaltijd en regelmatige insuline piek tussen de maaltijden. Dus het is aangeraden dat patiënten met diabetes pruimen moeten nemen in hun dieet, omdat het niet de situatie verergeren en houd ze gezond.

1 De oplosbare vezels in pruim helpt ook verminderen cholesterol door het weken in meer gal in de darm en het verdrijven. Gal wordt in de lever vetten verteren. Wanneer het lichaam uitscheidt gal, tezamen met de vezel, de lever maakt cholesterol in het lichaam om meer gal aldus het aantal biljetten in het lichaam verminderen maken. De oplosbare vezel bewoont ook de hoeveelheid cholesterol door de lever in de eerste plaats.

1 Plum helpt ook het lichaam te maken gezonde weefsels en sterk immuunsysteem. Voorkomt verkoudheid en griep, en is nuttig voor mensen die last hebben van terugkerende infecties.

1 Verschillende studies hebben geconcludeerd dat het eten van pruimen verhoogt gezondheid van de botten, met name vrouwen na de menopauze. Het keert het verlies van botmassa als gevolg van rijke hoeveelheid verbindingen penoic en flavonoïden. Het heeft de hoogste botdichtheid van de wervelkolom en onderarmen. Het bevat ook borium, die een belangrijke rol speelt bij botvorming en is actief betrokken bij het behoud van de botdichtheid en algemeen onderhoud van botten.

1 Magnesium in pruim is noodzakelijk voor het samentrekken van de spieren en de zenuwimpulsen.

1 Gedroogde pruimen hebben een goede hoeveelheid foliumzuur en calcium die bijdraagt ​​aan de levering van foliumzuur. Foliumzuur is zeer essentieel voor zwangere vrouwen en voor de groei van de foetus.

1 Plum heeft ook diureticum en ontgiftende werking op het lichaam.

Bron: Shutterstock

Voordelen voor de huid pruim:

Het eten van sterk gepigmenteerde vruchten worden verondersteld om het aantrekkelijker te maken, dan pruimen eten kan je er aantrekkelijker:

1 Vitamine E en beta-caroteen, een antioxidant in pruimen, vetzuren en celmembranen tegen vrije radicalen die kan het lichaam de tekenen van huidveroudering zoals verlies van elasticiteit en rimpels te bestrijden. Pruim bevat een hoog gehalte aan anti-oxidanten en een hoge anti-inflammatoire eigenschappen die de bloedsomloop en de stofwisseling van de cellen verhoogt door het verminderen van ontstekingen. Dit op zijn beurt bevordert de elasticiteit van de huid en houdt acne en rimpels op de baai.

1 Drink pruimensap kan ook helpen zelfs uit de huid toon en verstevigen de huid, waardoor de gezondheid van de huid en verjongen het uiterlijk. Gebrek aan collageen vaak maakt de huid dof en futloos. Plum bevat grote hoeveelheden vitamine C, nodig voor de productie van hydroxyproline en hydroxylysine, die nodig zijn om de moleculen die collageen binden. Dit verjongt de huid van de wortels en vermindert rimpels en andere tekenen van veroudering.

1 Plum mag de verschijning van littekenweefsel verminderen door de bloedstroom naar het littekenweefsel en zo het uiterlijk van het litteken en de menging in de ontwikkeling van nieuwe huid.

Plum heeft een hoge hoeveelheid antioxidanten die effectieve bescherming tegen zonnestralen levert en vermindert schade door de zon. Schade door de zon kan de huid ruw en gerimpeld, maar pruim bevordert de groei van nieuwe cellen en maakt de huid jonger.

2 Het helpt ook om het beschadigde weefsel te vervangen en helpt bij het genezen van wonden aan het snelste tempo. Verbetert de elasticiteit van de huid en zorgt voor littekenweefsel en ligamenten voor snel herstel.

2 Toepassing pruim pulp op je gezicht lichter donkere vlekken en verkleuring is de huid, sproeten en ouderdomsvlekken om u een meer jeugdige en gezond te geven.

Voordelen Plum haar:

Plum kan helpen om de haarfollikels, bindweefsel en collageen in de hoofdhuid en beschermt cellen zowel in de follikels en bloedvaten van de hoofdhuid voor haargroei.

2 Vrije radicalen zijn vaak zwak haar, broos en dun. Deze omstandigheden vaak belemmeren de goede groei van haar. Vitamine E in pruim versterkt celmembranen en voorkomt vrije radicalen vallen de follikels van de hoofdhuid. Dus mensen die pruimen eet regelmatig haar gezond, sterk en dik.

2 vitamine C in pruim kan ook helpen zich te ontdoen van roos. De haarzakjes raken vaak verstopt als gevolg van roos en schilferige huid. Dit beschadigt de follikel en haargroei leven, indien niet tijdig wordt behandeld. Pruim kan helpen bij het bestrijden van de bacteriën op de hoofdhuid en kalmeert de huid om roos te voorkomen. Dit zal het puin follikels te elimineren en het bevorderen van nieuwe haargroei.

2 Plum kan ook helpen om de bijnier vermoeidheid te keren. Dit is zeer belangrijk om haaruitval en bevordert haargroei de bijnieren zijn zeer belangrijk voor de juiste hormonale onbalans handhaven.

2 Het hoge ijzergehalte in deze vrucht verbetert de bloedcirculatie en reparaties haarvaten om haar sterker en dikker te bevorderen.

2 Plum kan ook helpen bij de behandeling van een beschadigd haar en helpt bij de behandeling van diverse aandoeningen die kunnen beschadigen haarfollikels en verhinderen de goede groei van haar. Het helpt ook om tegen alopecia, kaalheid bij mannen.

2 Plum zijn een sterk gepigmenteerde dat niet alleen een probleem van haaruitval vecht, maar ook behoudt de natuurlijke haarkleur. Het voorkomt ook voortijdige vergrijzing.

Bereiding en de opslag:

Pruimen zijn het hele jaar door vooral tussen mei en september. Kijk voor pruimen die rijk zijn aan kleur zijn en hebben een lichte witachtige bloei aangeeft die niet werden behandeld in de cursus. Vermijd verkopen in degenen die openlijk zacht of snijwonden en blauwe plekken. Pruimen, die een beetje 'onvolwassen zijn, kunnen worden opgeslagen bij kamertemperatuur gedurende een dag of twee tot de volledige rijping. Oudere die onmiddellijk geplaatst in een koelkast vers te lang bewaren. Pruimen, pruimen die worden genoemd, kunnen worden opgeslagen bij kamertemperatuur voor een paar dagen.

Pruimen moeten grondig onder stromend water voor het eten worden gewassen. Ze kunnen veilig worden geconsumeerd met de huid.

Deze vruchten worden majorly gebruikt voor de bereiding van jam, taarten, cakes en gelei. Kan ook worden gebruikt in een verscheidenheid van recepten, zowel in de oven of shirt. Pruimen zijn ook toegevoegd aan muffins, gebak en ijs.

Het is mogelijk om pruimen bevriezen van zonnebrand, verwijderen van de huid, coaten van de plakjes in citroensap en combineren van de segmenten in een kom siroop sap.

Bijwerkingen van Plum:

Pruimen bevatten oxaalzuur, een natuurlijke stof die oxalaat stenen kunnen kristalliseren in de urinewegen, indien gegeten in grote hoeveelheden. Daarom moeten mensen die oxalaat stenen in de urinewegen voorkomen dat het eten pruimen.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha