27 geweldige voordelen en toepassingen van sesamzaadjes voor de huid, haar en gezondheidSesamzaadjes zijn de kruiden oudste die de mensheid kent. En 'nootachtige en geurige variant zaad. Het voegt een mooie knelpunt voor veel Aziatische en Midden-Oosterse gerechten. Beide races zijn bekend voor een lange levensduur.

De voordelen van sesam zijn niet alleen culinair maar dit nutriënt-dichte saus is goed voor ons lichaam ook. Sesamzaad zijn een combinatie van vitaminen en mineralen die het een van de gezondste voedingsmiddelen in de wereld te maken.


Laten we eens kijken hoe de sesam is gunstig voor ons en hoe we kunnen opnemen in onze dagelijkse voeding.

Wat zijn sesamzaad?

 • Sesamzaadjes zijn waarschijnlijk een van de eerste oliehoudende zaden die de mensheid kent.
 • Sesam plant is een plant die behoort tot de familie Pedaliaceae. Deze zaden hebben de hoogste oliegehalte tussen alle zaden en een milde nootachtige smaak die sterker wordt wanneer zij geroosterd bij een lage temperatuur gedurende een paar minuten.
 • Deze zaden kunnen in ruwe vorm worden gegeten of gedroogd of geroosterd als tussendoortje. Ze worden gebruikt als ingrediënt in verschillende keukens.
 • Droge geroosterde sesamzaadjes zijn grond met olijf op een lichte bruine kleur genaamd dunne pasta bekend als 'Tahini', dat is een populaire Midden-Oosten dip. In Europa worden vaak gebruikt bij de vervaardiging van margarine.
 • Er zijn verschillende soorten sesamzaad afhankelijk van het type cultivar, zoals witte zaden, zwart en bruin.
  • Witte sesamzaden een ijzergehalte dan in zwart en worden meestal gebruikt als ingrediënt in voedsel of in de vorm van olie.
  • Zwarte sesamzaden zijn smaakvol en een sterkere geur sesamzaad, wit of bruin en worden bij voorkeur in geneesmiddelen. Ze bevatten 60% meer calcium dan witte.
  • Witte sesamzaadjes zijn gepeld, terwijl zwarten en bruin behouden hun rompen.

Voordelen voor de gezondheid van sesamzaadjes:

Naast hun culinaire toepassingen, deze zaden zijn voedingseigenschappen, preventieve en curatieve dat ze bruikbaar traditionele geneesmiddelen maken. Sesamolie is een rijke bron van fytonutriënten zoals omega-6 vetzuren, fenolische antioxidantia flavonoïden, vitamines en voedingsvezels. Deze zaden, daarom bieden een verscheidenheid aan zaden benefits.Sesame voordelen voor de gezondheid zijn de volgende:

Eiwitrijk vegetarisch dieet:

Sesam zaden zijn een goede bron van eiwitten in de voeding met hoogwaardige aminozuren die samen 20% van het zaad. Dus, zijn perfect onderdeel van een vegetarisch dieet met veel eiwit. Gewoon strooi over je salades, subzis en noedels.

Voorkomt Diabetes:

Sesamzaad bevatten magnesium en andere voedingsstoffen die zijn aangetoond om diabetes te bestrijden. Gebruik van sesamolie als enige eetbare olie is gevonden effectief verlaging van de bloeddruk en bloedsuikerspiegel bij diabetici overgevoelig.

Cure Anemie:

De sesamzaadjes, met name die zwarten zijn rijk aan ijzer. Bijgevolg zijn ze zeer aan te bevelen voor mensen die lijden aan bloedarmoede en zwakte.

Cardiovasculaire gezondheid:

 • Sesamolie voorkomt atherosclerotische laesies en daarom is het gunstig voor gezondheid van het hart.
 • Bevatten een sesamol antioxidant en anti-inflammatoire verbindingen genaamd, dat heeft ook anti-atherogene, het verbeteren van de cardiovasculaire gezondheid.
 • Sesamzaad rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetzuren, oliezuur, die helpt om slechte cholesterol verminderen en de goede cholesterol in het lichaam. Dit voorkomt het risico van coronaire hartziekten en beroerte.

Anti-kanker eigenschappen:

Sesamzaad bevat magnesium, welke anti-kanker eigenschappen. Ze bevatten ook een anti-kanker verbinding genoemd fytaat. Sesamzaad gezondheid is aangetoond effectief om het risico op colorectale kanker, waardoor colorectale kanker voorkomen worden.

Digestive Health:

Sesamzaadjes om een ​​gezonde spijsvertering en dikke darm te ondersteunen als ze zijn rijk aan vezels. Deze hoge vezelgehalte helpt reguleren darmwerking, waardoor de verwijdering van afvalstoffen en constipatie te vergemakkelijken.

Vrijstelling van reumatoïde artritis:

Sesamzaad bevatten koper, een mineraal dat essentieel is voor de antioxidant enzymsystemen, verminderen zwelling en pijn bij artritis. Bovendien, dit mineraal voor de weerstand van bloedvaten, botten en gewrichten.

Respiratoire gezondheid:

Magnesiumgehalte in sesamzaad voorkomt astma en andere respiratoire aandoeningen voorkomen spasme van de luchtwegen.

Bescherming tegen straling schade:

Sesamol in sesamzaadjes en sesamolie werd gevonden te voorkomen dat de DNA tegen beschadiging door straling. Het voorkomt ook beschadigingen aan de darmen en milt.

Bone Health:

Sesamzaad bevatten zink, dat de botmineraaldichtheid en gezondheid van de botten verhoogt. Het tekort aan dit mineraal kan osteoporose in de heup en de wervelkolom veroorzaken. Sesamzaad zijn een grote bron van calcium, een sporenelement dat essentieel is voor de gezondheid van het bot.

1 Oral Health:

Sesamzaadjes en sesamolie helpen bij het bevorderen van mondgezondheid door het verwijderen van tandplak en tanden bleken. Olie trekken, dwz ruisende uw olie van sesamzaadjes in de mond kan het bedrag van Streptococcus mutanten zowel de tanden en mond speeksel te verminderen en de algehele gezondheid.

1 achteruit de effecten van alcohol:

Sesamzaadjes helpen de lever af te breken de schadelijke gevolgen van alcohol en andere stoffen in het lichaam die vergiftiging genereert.

1 Behandeling van angst:

 • Sesamzaad bevatten verschillende voedingsstoffen, dat anti-stress eigenschappen hebben.
 • Mineralen zoals magnesium en calcium fungeren als een antispasmodisch, reguleren spierfunctie die contractie en ontspanning.
 • Thiamine (vitamine B1) heeft kalmerende eigenschappen die helpen bij de juiste zenuw functioneren. Een tekort aan deze vitamine kan leiden tot spierspasmen, stemmingswisselingen en depressie.
 • Tryptofaan is een essentieel aminozuur dat betrokken is bij de productie van serotonine, een neurotransmitter die pijn vermindert en regelt slaappatroon en stemming. Falen van de productie en transmissie serotonine in de hersenen kan angst en depressie.

1 verlaagt cholesterol:

 • Zwarte sesamzaadjes voordelen in het verminderen van het cholesterolgehalte. Ze bevatten twee stoffen genaamd sesamine en sesamoline die behoren tot een groep van vezels genaamd lignanen. Lignanen hebben een cholesterolverlagend effect als ze zijn rijk aan voedingsvezels.
 • Sesamzaad zwarten bevatten plantenstoffen genoemd fytosterolen met een structuur vergelijkbaar met die van cholesterol. Hun consumptie niet alleen verlaagt het cholesterolgehalte in het bloed, maar vermindert ook het risico van bepaalde typen kanker.
 • Sesamzaad hebben het hoogste gehalte aan fytosterolen van alle zaden en noten.

1 Eye Gezondheid:

 • Volgens de traditionele Chinese geneeskunde, is er een sterke correlatie tussen de inwendige organen en externe partijen, zoals de lever en de ogen.
 • De lever slaat bloed en een bepaalde tak van de lever kanaal gaat naar de ogen, de lever ook bloed naar de ogen om hun werking te ondersteunen.
 • Zwarte sesamzaden zijn gunstig voor de lever door het verhogen van het bloed naar de lever, waardoor het stimuleren van de ogen. Hun therapeutische effecten helpen bij de behandeling van wazig zicht en moe, droge ogen.

1 Nourish the Organen:

Zwarte sesamzaden gevonden om energie te verhogen, voeden de hersenen en vertragen veroudering. Regelmatige consumptie van zwarte sesamzaadjes kan helpen bij het verminderen van de symptomen van rugpijn, pijn in de gewrichten of zwakte en strak en stijf in de gewrichten.

Voordelen van de huid van sesamzaadjes:

Sesam is rijk aan krachtige antioxidanten en bezit antibacteriële en antivirale eigenschappen. Biedt een groot aantal voordelen voor de huid brengen bloed en voeding. De olie uit sesamzaad zijn rijk aan omega-6, calcium, magnesium, fosfor, ijzer en vitamine B en E, die werd gebruikt als het product van versiering. Weten hoe sesamzaadjes zijn gunstig voor de huid.

1 Healing eigenschappen:

Sesamolie is een natuurlijke anti-inflammatoire middel en heeft uitstekende helende eigenschappen. Zijn antibacteriële eigenschappen helpen om zich te ontdoen van de huid pathogenen zoals staphylococcus en streptococcus en champignons voorkomende huidaandoeningen zoals voetschimmel schimmel. Sesamolie gemengd met warm water kan vaginale schimmelinfecties te controleren.

1 Behandeling van Zonnebrand:

Wanneer gebruikt na blootstelling aan wind of zon, kan sesamolie behandelen tan. Voorkomt dat schadelijke ultraviolette stralen van de zon van beschadiging van de huid, het voorkomen van de verschijning van rimpels en pigmentvlekken. Regelmatig gebruik van deze olie vermindert het risico op kanker van de huid en voorkomt de huid tegen de effecten van chloor in het water zwembad.

Detoxifier 1 Skin:

De antioxidanten in olie van sesamzaadjes helpen om de huid te ontgiften. Wanneer toegepast op de huid, de moleculen van deze olie aantrekken olie oplosbare toxinen die kunnen worden gewassen met warm water en zeep.

 • Meng een half kopje sesamzaad olie met een half kopje van appelazijn en een kwart kopje water.
 • Dit moet worden toegepast elke avond na het splash je gezicht met water.

U moet de olie van sesamzaadjes in schoonheid regime behoren

Geschikt voor kinderen:

Babyhuid, met name het gebied bedekt met luiers krijgen vaak huiduitslag als gevolg van de zuurgraad van het lichaam afvalstoffen. Sesamolie beschermt hun huid race tegen deze uitslag. Het toepassen van de neus en oren biedt bescherming tegen ziekteverwekkers gemeenschappelijke huid. Ook vecht droge huid.

2 gloeiende huid:

 • Sesamolie kunnen voorzien van de huid gloeien. Behoudt de soepelheid van de huid die zacht en soepel en geneest het gebied van lichte sneden, krassen en slijtage.
 • Het helpt draai de huid van het gezicht, met name het gebied rond de neus en controleer de uitbreiding van de poriën.
 • Het controleert ook uitbarstingen en neutraliseert vergiften die zich ontwikkelen op het oppervlak en in de poriën.
 • U kunt ook proberen een gezichtsbehandeling voor stralende huid.
  • Masseer je gezicht grondig met sesamzaad olie en scrub je gezicht met rijst poeder of besan vóór het wassen met warm water.
  • Later, splash je gezicht met koud water om de poriën te sluiten.

2 De behandeling van gebarsten hielen:

Als je hakken of pijnlijke voeten hebben gekraakt, kan je elke nacht toepassen olie van sesamzaadjes voor het slapen gaan en bedek je voeten met katoenen sokken. Dit moet een paar dagen in de voet zacht en soepel te krijgen.

Voordelen voor Haar sesamzaadjes:

Sesam zaden zijn rijk aan vitaminen, voedingsstoffen en mineralen die essentieel zijn voor het behoud van gezond haar en hoofdhuid zijn. Net als de huid, de olie van sesamzaadjes heeft gunstige effecten op de hoofdhuid, de strijd zoveel hoofdhuid problemen. Hun voordelen voor leer als volgt.

2 Stimuleer haargroei:

Sesamzaad voor haar bevatten essentiële vetzuren zoals omega-3, omega-6 en omega-9 die haargroei. Sesamolie stimuleert de haargroei voedende, conditionering en het bevorderen van een gezonde hoofdhuid. Regelmatige massage met warme sesamolie doordringt je hoofdhuid, het verhogen van de bloedcirculatie. E 'vergelijkbaar met een vloeibare vitamine die uw haarwortels en bomen voedt.

2 Preventie van hoofdhuid problemen:

Sesam zaden zijn rijk aanbod van vitaminen, mineralen en voedingsstoffen die essentieel zijn voor een gezonde hoofdhuid. Masseer de hoofdhuid met sesamolie gevechten droogheid, peeling en verstopte poriën die ervoor zorgen dat dunner wordend haar en haaruitval. Bovendien zijn antifungale, antibacteriële en anti-inflammatoire eigenschappen helpen bij de behandeling van infecties van de hoofdhuid en roos en hoofdhuid rustgevende geïrriteerd.

2 natuurlijke zonnebrandcrème:

Sesamolie werkt als een natuurlijke filter om haar te beschermen tegen de schadelijke effecten van ultraviolette straling en vervuiling van de zon.

2 Deep Conditioning:

Sesamolie fungeert als een diepe conditioning behandeling voor droog en beschadigd haar, gespleten haarpunten of chemisch behandeld haar. Het herstelt verloren vocht en versterkt de haarschacht, waardoor haar dof en broos haar glans, veerkracht, elasticiteit en gladheid te herwinnen.

2 Haar blackout Kwaliteit:

Sesam olie staat bekend om haar haren de kwaliteiten die het effectief te maken voor mensen die lijden aan voortijdige vergrijzing van het haar donkerder te maken. Kan gebruikt worden met drager oliën, zoals olijfolie of amandelolie om maximale voordelen te behalen.

De voedingswaarde van sesamzaadjes:

Alle rassen van sesamzaadjes zijn zeer voedzaam. Zij hebben een hoog oliegehalte van 40% tot 60%. Ze een rijke bron van mineralen zoals koper en mangaan. Ze bevatten ook magnesium, calcium, fosfor, ijzer, selenium, zink en vitamine B1 en zijn rijk aan voedingsvezels en onverzadigde vetten. Hun voedingsprofiel als volgt.

Sesamzaad (Sesamum indicum), hele, gedroogd,
Voedingswaarde per 100 g.
(Bron: USDA National Nutrient Database) Principe Nutrient Waarde Percentage van de RDA Energy573 Kcal29 Carbohydrates245 g18 %%% Totaal Fat467 Protein173 G32 G166% Cholesterol0 mg0% Dietary Fiber18 G31% Vitaminen Folates97 μg25% Niacin515 MG28% pantothenic acid0.050 MG1% Pyridoxine0.790 MG61 MG19% Riboflavin0.247% Thiamin0.791 mg66% IE vitamine A9 <1% Vitamine C00% Vitamine E0.25 mg2% Elektrolyten Sodium11 MG1% Potassium468 MG10% Mineralen Calcium975 mg98% Copper082 mg453 mg182% Iron155% Magnesium351 mg88% Manganese460 mg107% Phosphorus629 MG90% Selenium34 μg65% Zinc75 MG70% Fyto-voedingsstoffen caroteen-SS5 MG-Crypto-Xanthin-SS0-mg luteïne-zeaxanthin0 μg-
 • Calorieën: One gram droge rauwe sesamzaadjes bevat ongeveer 163 calorieën en 111 gram vet, met inbegrip van 96 gram verzadigd vet. Gebrande sesamzaad, bevatten echter 160 calorieën en 161 gram vet, zoals 09 gram verzadigd vet. Zowel ruwe en geroosterde sesamzaadjes zijn cholesterol.
 • Eiwit: Sesamzaad zijn een grote bron van plantaardige eiwitten. Eén gram droge rauwe sesamzaadjes bevat 03 gram eiwit, terwijl die geroosterd bevatten 81 gram. U kunt echter niet alleen sesamzaad als een bron van eiwitten rekenen, zoals de werkelijke hoeveelheid eiwitten die afkomstig is veel minder.
 • Vitaminen: zowel rauw en geroosterde sesamzaadjes verstoken van vitamine A, C, D, E of K. Een ounce van sesamzaad gebrand bevat 0,22 mg thiamine, dat is 19% van de dagelijkse waarde, en 0 , 07 mg riboflavine, gelijk aan 6% van de dagelijkse waarde voor volwassenen.
 • Mineralen: Een gram sesamzaad gedroogde levert 291 mg calcium, L13 mg ijzer en 77 mg seleen aan 21% van de dagelijkse waarde van calcium en 18% van de dagelijkse waarde van selenium voor volwassenen. Het voldoet 23% en meer dan 50% van de aanbevolen dagelijkse waarde van ijzer respectievelijk mannen en vrouwen. Geroosterd sesamzaad hebben een relatief lager gehalte aan mineralen dan hun tegenhangers eerste.

Sesam zaden zijn rijk aan essentiële voedingsstoffen. Proberen en dit opnemen in uw dieet en je zult zien de voordelen. U kunt proberen om sesamolie gebruiken als het koken ook. Geen wonder dan, als het populaire adagium in je opkomt - grote dingen komen in kleine verpakkingen. Blijf fit, gezond te blijven!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha