26 geweldige voordelen van Yoga - Een complete gidsCC licentie (BY SA) flickr foto gedeeld door RelaxingMusic

"Voor adem is leven, en als je goed ademen, lang leven op de aarde" - Sanskriet spreekwoord

De voordelen van yoga zijn nog niet volledig worden gemeten, maar het is een bewezen techniek die u de kracht, geestelijke gezondheid, behendigheid, flexibiliteit, het algemeen welzijn, etc. Ik voel me depressief? Stressed? Moe? Emotionele uitgelekt? Nou, het antwoord is "Draai naar Yoga."


Yoga is gericht op het lichaam, geest en ziel te verbinden en een perfecte balans tussen hen te behouden. Yoga stimuleert het lichaam te ontspannen, ademen en loslaten van alle zwaarte. Het verhoogt de flexibiliteit en langdurige vermogen van het lichaam. Met aanzienlijke onderzoek, zelfs wetenschappers vandaag over eens dat Yoga is gunstig voor de bevordering van de gezondheid en de algehele groei.

Yoga als instituut heeft drie belangrijke technieken - Yoga oefeningen (asana's), technieken (pranayama) en meditatie op de adem. En uitademen verhoogt de bloedcirculatie en vermindert het zuurstofverbruik. Houding verhoogt de energie, de algehele flexibiliteit, en houden de balans. Meditatie quiets het hoofd wat leidt tot geestelijke ontspanning. Dit zal uw bloeddruk, aanhoudende pijn, stress, en cholesterol te verlagen. Je zal uiteindelijk een betere coördinatie, houding te verbeteren, verhogen de concentratie, en genezen slapeloosheid, maar ook zorgen voor een goede spijsvertering. In combinatie met gewone middelen, wordt yogaoefening vaak toegepast door mensen die lijden aan osteo-artritis, astma, kanker, rugpijn, depressie, diabetes, coronaire hartziekte, hoofdpijn, constipatie en intestinale aandoeningen. En dit is nog maar het begin van de lijst van de gezondheidsvoordelen van yoga.

Voordelen van yoga voor vrouwen

Fitness:

De algehele conditie van het lichaam bereikt via haar verschillende technieken Asana/houdingen, ademhaling/Pranayama en Meditatie is de eerste gezondheidsvoordelen van yoga.

Weight Management:

Oefeningen zoals Suryanamaskara (zonnegroet) en Kapal Bhati hulp bij het beheer van het totale gewicht. Het helpt om het vetgehalte en cholesterol en verhoogt goede cholesterol (HDL) in het lichaam.

Energiezuinig:

Yoga houdt u een upgrade als je multitasking. Een paar minuten van yoga elke dag of 10 minuten meditatie voordat je je dag te beginnen, je verjongen en houdt u in rekening gebracht voor de hele dag.

Flexibiliteit en een goede houding:

Een ander belangrijk voordeel van yoga is dat het het lichaam sterk en tonen de spieren van het lichaam en dus de pijn die voortkomt uit onjuiste houding verlichten.

Stress Relief:

Yoga helpt bij het ontgiften van het lichaam en helpt bij stress en spanningen weg uit het lichaam.

Verbeterde Immuniteit:

Yoga helpt om de immuniteit te verbeteren en helpt ook in de bloedsomloop.

Vrede en intuïtie:

Yoga helpt bij het kalmeren van de geest en leidt tot een toestand meer sereen. Het verhoogt het niveau van intuïtie en dan helpen de besluitvorming capaciteit.

Groter bewustzijn:

Met Yoga, zal u worden verheven tot een niveau groter gevoel, waar de geest is in staat om kalm te blijven en zich richten op de huidige plaats van het verleden of de toekomst. Veel mensen beweren dat dit de enige bron van vrede en vreugde.

Gebaseerd op professionele medische wetenschappers, yoga en fitness therapieën werken als gevolg van evenwicht technieken binnen het zenuwstelsel en endocriene ook, die rechtstreeks invloed op de rest van het menselijk lichaam. Yoga oefeningen werken niet alleen als een preventieve therapieën, maar ook worden vermeld. Yoga is gebaseerd op het bereiken van de geest rust, meer vermogen bewustzijn, een staat van ontspanning en rust ook.

Wetenschappers en artsen hebben ontdekt dat yoga kunnen de symptomen van verschillende ziekten gemeenschappelijke en potentieel levensbedreigende ook.

Ademhalingsproblemen en astma:

Mensen die aan yoga hebben een betere kans om hun ademhaling vermogen te controleren. Studies uitgevoerd in verschillende ashrams in het hele land is gebleken dat patiënten het uitvoeren van yoga bezwijken aan hoeveelheden van astma-aanvallen verlagen. Bovendien is de afhankelijkheid van deze geneesmiddelen drastisch verminderd.

Hoge bloeddruk:

Met de ademhalingstechnieken en de verschillende houdingen, hebben studies aangetoond dat de bloeddruk verlaagt. Met Savasana, werd 26-punts daling genoteerd van de systolische bloeddruk en 15-punts daling van de diastolische bloeddruk.

1 van Alzheimer:

Een nieuwe studie toont aan dat yoga-oefeningen kunnen helpen hersenen gamma-aminoboterzuur (GABA) graden te verhogen. GABA minimum graden algemeen gekoppeld Alzheimer. Yogaoefeningen hebben bovendien getoond helpen vertragen de trends die verder vooruitgang verbonden Alzheimer.

1 Type II diabetes:

Naast het glucoseverlagende vermogen van yoga bevordert de productie van insuline door de pancreas.

1 Multiple Sclerose:

Yoga is nu zeer goed geaccepteerd voor het beheer van multiple sclerose.

1 Kanker:

Kankerpatiënten die aan yoga hebben meer kracht, hoger niveau van RBC en ervaren minder misselijkheid bij chemotherapie.

1 Pain Management:

Pijn, zoals rugpijn, kan artritis worden genezen met Yoga met verschillende asanas. Het maakt niet alleen de spieren sterk en flexibel, maar ook releases spanning en stress. Yoga helpt verjongen het kraakbeen tussen twee botten. Dit is een ander groot voordeel van yoga, dat maakt het zo populair onder mensen van alle leeftijden.

1 Migraine:

Migraine kan worden bestreden door middel van Yoga.

1 Bones:

Yoga verhoogt de botdichtheid in het lichaam. Het houden van beneden het stresshormoon cortisol, helpt calcium te behouden in de botten. Dit is één van de belangrijkste voordelen van yoga voor kinderen, dit zijn de meest cruciale jaren van botvorming.

1 bloedsomloop en Heart Attack:

Hulpmiddelen Yoga bloedcirculatie en de stroming van zuurstofrijk bloed in het lichaam. Handhaven van een lichaam aërobe mechanisme helpt het lichaam pH te handhaven. Yoga verhoogt de hoeveelheid hemoglobine en RBC in het bloed. Het verdunt het bloed ook eenvoudig door bloedplaatjes minder kleverig en ook de hoeveelheid stollen bevorderen aminozuren vermindering in het bloed. En daarom, verkleint de kans op aanvallen van hart- en vaatziekten (hartinfarct).

1 De lymfevaten:

Yoga verhoogt de lymfecirculatie en dus helpt bij de opbouw van de immuniteit, het vernietigen van kankercellen en de verwijdering van giftig afval.

Cortisol en serotonine:

Constante yogapraktijk vermindert de hoeveelheid cortisol en verhoogt het niveau van serotonine. Cortisol wordt ook geassocieerd met het syndroom van binging. Experimenten met muizen is aangetoond dat muizen neiging om meer te eten als ze een hoge mate van cortisol. Dus, is het soort dat maakt je wilt eten als je gestresst, depressief, boos of gewoon vervelen.

2 Hogere Intelligentie:

Studies hebben aangetoond mensen die volgen yoga en meditatie aantonen dat het hogere redeneren. Het feit is dat yoga richt op de huidige en de verbetert de reactietijd, reflexen, IQ, geheugen en herinnering factor.

2 parasympathische zenuwstelsel:

Yoga is gericht op ontspanning en daarom de focus verschuift van het sympathische zenuwstelsel in het parasympathische zenuwstelsel. Dit vermindert de ademhaling en vermindert de hartslag en is daarom regeneratieve in de natuur. Dit is wanneer alle genezing vindt plaats in het lichaam.

2 vrijgeven van de spanning:

Yoga is alles over het vrijgeven van de spanning, het vinden van de punten van spanning in je lichaam, zowel op het gezicht, vingers of hand en release. Dit zal een hoop geld besparen en zorgen voor een goede gezondheid in de toekomst. Een van de grootste voordelen van yoga asana's voor de mensheid ooit!

2 Darm-systeem:

Prikkelbare darm syndroom, verstopping, kan zweren worden verlicht door het beoefenen van yoga. Yogi's geloven dat sommige poses kan helpen om het afval uit het systeem te elimineren.

2 Positieve Energie:

Yoga channelizes positieve energie en helpt om de verbinding met jezelf dan bewustzijn. Het geeft je de kracht om jezelf te veranderen, om zich te reinigen, om je lichaam te behandelen als een tempel en houd het schoon en waardig. En we weten dat positieve energie trekt de beste dingen van het universum.

2 Karma Yoga en feel good factor:

Yoga is alles over het dienen en helpen van mensen. Het is om terug te geven aan de samenleving. Studies hebben aangetoond dat mensen die sociaal werk te doen en vrijwilligerswerk voor live zeven jaar langer dan hun tegenhangers.

Zoals je leest alle manieren yoga kan uw gezondheid te verbeteren, moet je zijn opgevallen dat al deze zijn vergelijkbaar en overlappen elkaar. De reden is omdat ze zijn familieleden, zijn diep met elkaar verweven, omdat één komt het ander. Yoga dat alles is aangesloten en deze interconnectie wat geeft zo'n diepe betekenis leert yoga. De interactie die we hebben met één van de vele yoga asana's en de voordelen ervan is een plaats verbonden met anderen, maar kan in verschillende gebieden, maar de verbinding is alomtegenwoordig.

Maar er zijn verschillende dingen die een persoon moet overwegen voordat het doen van yoga. Noem het een eenvoudige regel of belangrijke punten, maar dit is wat maakt het Yoga effectief en nuttig.

 • Yoga mag nooit worden gedaan op de vloer. Gebruik een yoga mat of tapijt of gewoon uit te gaan en doe het op gras.
 • Vroege ochtend en 's avonds meestal tijdens de schemering is de beste tijd om meditatie en yoga doen.
 • Baden op voorhand. Dit zorgt ervoor dat u zich beter voelt en het gevoel te stimuleren. Maar zorg ervoor dat je een bak met koud water.
 • Terwijl het doen van yoga, moet een minimale hoeveelheid kleding gedragen worden. Deze helpen bij het vrije verkeer of slijtage kleding zoals, die niet de beweging niet beperkt.
 • Gebruik geen schoenen of sokken te dragen tijdens het uitvoeren van yoga asana's.
 • Houden gehydrateerd.
 • Yoga moet niet worden gedaan na de maaltijd of eten met een volle maag. Als je dit doet, zal Yoga ineffectief zijn. Eten na een half uur, zodra de Yoga.
 • Begin altijd met gemakkelijke asanas en dan geleidelijk te verplaatsen naar een moeilijke.
 • Stretching buiten de grenzen van het lichaam en de weerstand is een duidelijke no-no. Je flexibiliteit zal geleidelijk toenemen en het einde.
 • Luister naar je lichaam. Negeer geen pijn of tekenen van ongemak.
 • Terwijl het doen van yoga, vergeet niet om je mond te sluiten en gebruik je neus te ademen en uit te ademen.
 • Elke asana moet worden gedaan voor de voorgeschreven tijd.
 • Per traditie, moet het zweet coming out van yoga worden gereinigd met de palmen van je handen en geen soort kleding om schoon te maken.
 • De ruimte waarin u asanas moet goed worden geventileerd en mogen geen afleiding.
 • De belangrijkste sleutel is concentratie. Concentreer je op asanas. Een ontspannende muziek zal helpen of het zingen van het woord "Om". Sta niet toe dat je geest te dwalen.
 • Proberen om de asana's voor minder tijd te beperken tijdens de zomer, wanneer er meer dan uitdroging.
 • Neem wat je wilt om te rusten tussen twee asanas. Shavasana Balasana en zijn perfect om te ontspannen en tot rust komen.
 • Poses moeilijk om niet te worden gedaan door amateurs, zonder enige begeleiding van experts.
 • Niet combineren enige vorm van ademhalingsoefeningen terwijl het doen van de asana's.
 • Doe nooit asana's op een geforceerde manier schoten. Maar geleidelijk vooruit.
 • Onthoud een ding, elke houding heeft verandering. Maar maak jezelf niet overbelasten.
 • Last but not least, gezond eten en goed slapen.

Vergeet niet, yoga is een continu proces. Dit is de reis naar de eindbestemming. Yoga is een partij die je nodig hebt om te voelen en liefde. Geniet van het moment. Verwijder je twijfels, alle bronnen negatief. Balans en flexibiliteit zal volgen met de praktijken. De voordelen zijn diepgaand. Hoe dieper je duikt, hoe meer je zult vinden. Je zal meer bewustzijn hebben om te volgen, om te mediteren en te realiseren.

Met zijn populariteit, yoga en fitness kan soms lijken gewoon een rage gezondheid die een beetje 'van religieuze smaak stellingnamen bovenop heeft. Maar vanuit een oogpunt van de gezondheid, Yoga biedt enorme voordelen. Behandelingen Yoga bieden een enorm potentieel voor genezing en positieve verandering ook, dat we kunnen niet nalaten in ieder geval.

In de woorden van Sri Aurobindo, uit te leggen Integrale Yoga, de volledige tekst als veronderstellen we

"Het is waar dat de subliminale in de mens is het grootste deel van zijn natuur, en heeft daarin het geheim van onzichtbare dynamiek die haar oppervlakte-activiteit uit te leggen. Maar de lagere vitale onderbewustzijn, dat is alles wat deze psycho-analyse Freud lijkt te weten, - en die slechts een paar bochten slecht verlichte weet, - is niets meer dan een smal gedeelte en een stuk minder van de hele subliminale ... om te beginnen met het openen van het onderbewuste laag, dreigt te wakkeren dat alles is fout of obscure in het is om uit te gaan van hun manier om de problemen uit te nodigen "- Sri Aurobindo Integrale Yoga:. Onderwijs en de wijze van de praktijk

Strek je bewustzijn met yoga en de voordelen ervan, Namaste !!!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha