25 HDL-cholesterol voedsel in uw dieet op te nemenHeeft u het slechte cholesterol? Gelooft dat voel je je zorgen maakt over je gezondheid? Slechte cholesterol is een veelvoorkomend probleem bij de meeste van ons, en indien op het juiste moment niet behandeld, veroorzaakt complicaties.

Dus hoe kan je je niveau van goede cholesterol verhogen in je lichaam? Wat zijn de beste goede cholesterol (HDL) voedingsmiddelen? Lees dit artikel om te leren over cholesterol en HDL-cholesterol voedingsmiddelen die u moet consumeren om gezond te blijven!


Alles wat u moet weten over Cholesterol:

Ons lichaam is verantwoordelijk voor de productie van twee verschillende soorten cholesterol. Ze staan ​​bekend als HDL en LDL. HDL wordt ook high density lipoproteïnen. Ze worden beschouwd als goed en gezond. De HDL helpt in het brengen van cholesterol uit het lichaam en beweegt rechtstreeks naar de lever. Zo voorkomt elke vorm van hart gerelateerde ziekten. Low-density lipoprotein, anderzijds bouwt in de slagaders en beïnvloeden zowel de hersenen en het hart. Lage HDL en hoog LDL maken meestal u gevoelig bent voor hart- en vaatziekten.

Nu komen we bij de beste voedsel dat je moet toevoegen aan uw maaltijd plannen om ervoor te zorgen HDL niveaus hoog genoeg!

Wilde Zalm:

Wilde zalm is goed voor je hart. Het bevat omega-3 vetzuren die vol HDL cholesterol (1) zijn. Het verdient aanbeveling om ten minste twee of drie porties van wilde zalm per week te hebben. Echter, je moet niet vergeten dat niet alle voedingsstoffen worden opgenomen tijdens de spijsvertering periode. Het bezit van voedingsstoffen uit de hele voedsel zodat alle voedingsstoffen worden opgenomen.

Makreel:

Een ander gerecht dat HDL-cholesterol bevat is overduidelijk. De toevoeging van dit gerecht voor uw dagelijkse maaltijden per week kan hartaanvallen en hart-gerelateerde aandoeningen te verminderen. Het bevat omega-3 vetzuren die helpen om de goede cholesterol (2) te verhogen. Het helpt ook om vet in het bloed verminderen.

Tonijn:

Tonijn of witte tonijn kan zeker worden beschouwd als een levensmiddel van HDL-cholesterol. Dit zal niet alleen het verbeteren van uw cardiovasculaire gezondheid, maar vermindert ook de bloeddruk (3). De kans op het ontwikkelen stolsels worden gereduceerd met behulp van tonijn. U kunt altijd bakken of grillen tonijn weg te houden van ongezonde vetten.

Heilbot:

Heilbot is een andere vis die het hart beschermt! De American Health Association heeft ook aanbevolen om deze vis eten tot drie maal per week (4). Als je niet van deze vis, voor het geval dat, je zou anders proberen, zoals sardines en meer forel. Een ander alternatief zou supplementen van visolie zijn.

Rode Wijn:

Als je dacht dat rode wijn is alleen voor het gezicht en af ​​en toe een borrel, dan is dit misschien verkeerd zijn! Rode wijn is een van de beste voedingsmiddelen van HDL-cholesterol gezien vandaag en biedt een scala aan voordelen. Een glas rode wijn kan HDL verhogen door 4 mg per deciliter (5). Het is echter niet de niveaus van LDL cholesterol verlaagd als zodanig.

Olijfolie:

Olijfolie is rijk aan antioxidanten die HDL en lagere LDL (6) verhogen. Als je olijfolie in plaats van boter of koken spray gebruiken, hebt u een duidelijke verandering in uw gezondheid van het hart te zien. Voeg wat 'azijn om het aan een goede salade dressing maken. Echter, wees voorzichtig! Als u niet wilt dat te veel zou gebruiken. E 'hoog in calorieën.

Koolzaadolie:

Canola is een plantaardige olie gebaseerde vloeistof die vol is van enkelvoudig onverzadigde vetten die de slechte cholesterol te verlagen in de tijd (7). En 'raadzaam canolaolie in plaats van boter, aangezien het vol ongezonde vetten en verzadigd. U kunt de olie te gebruiken om een ​​salade te kleden zelfgemaakte gezond of geroosterde groenten voor de lunch.

Avocado:

De avocado is een vrucht die vol is van enkelvoudig onverzadigd vet (8). Het is een van de beste voedingsmiddelen van HDL cholesterol! Je kon de gesneden avocado fruitsalade voegen of gewoon dit verspreid over de sandwich. Met in plaats van mayonaise of boter is een beter alternatief op elk moment. Dit uiteindelijk zal bijdragen tot het verminderen van slechte cholesterol.

Spruitjes:

Een ander gezond voedsel dat je zou kunnen toevoegen aan uw dieet om de goede cholesterol te verhogen is spruitjes. Het verlaagt LDL cholesterol door het volledig blokkeren. Zelfs vetten worden gestopt te krijgen geabsorbeerd in de bloedsomloop (9). Het is een oplosbare vezel, wat het beste voor goede cholesterol wordt beschouwd.

Sinaasappelen:

Sinaasappelen, net als andere vruchten, bevat antioxidanten die het hart tegen hart-en vaatziekten gerelateerd (10) te beschermen. Een gemiddelde volwassene ten minste 20 gram sinaasappelen of andere groenten/fruit per dag hogere HDL cholesterol.

1 Lima Bonen:

Bonen zijn ook iets dat je moet proberen! Het verlaagt LDL en verbetert de cardiovasculaire gezondheid in de tijd. Bonen kan worden gekookt met enkele andere groenten zoals wortelen en paprika's, of kan eenvoudig worden toegevoegd aan een groente salade. Simpelweg door het maken van een kleine verandering in uw dieet, je maag te vullen, reinigen van uw dikke darm en geef uw lichaam een ​​dosis van voedingsvezels die nodig is om cholesterol (11) te verminderen.

1 Noten:

Walnoten zijn rijk aan meervoudig onverzadigde vetzuren die de bloedvaten gezond (12) te houden. Echter, is het raadzaam om noten met mate, want ze bevatten veel calorieën en kan je op gewicht! Dus zorg ervoor dat je de noten zijn bekleed met suiker, zout of een aantal zware kruiden.

1 Amandelen:

Het hebben van een handvol amandelen per dag kan het risico op hart-en vaatziekten in verband te verminderen. Ze zitten vol eiwitten die flab beats en onderhoudt een volle maag. Amandelen zijn een must voor een gezonde voeding. Ze bevatten vitamine E in overvloed die de ontwikkeling van plaque in de slagaders (13) vermindert.

1 Hazelnoten:

Hazelnoten zijn rijk aan omega-3 vetzuren die de gevaarlijke hartritmes (14) bedienen. Het bevat ook vezels die diabetes voorkomt en maakt je minder eet. Dit komt omdat een beetje 'beet' van hazelnoten kunt u vullen! Hazelnoten zijn ook een grote bron van meervoudig onverzadigde en enkelvoudig onverzadigde vetten, die ideaal is voor een goed hart worden beschouwd, en een betere levensstijl!

1 Peanuts:

Pinda's bevatten L-arginine in overvloed. Verbetert de gezondheid van de bloedvaten, waardoor de flexibiliteit en vermindert de kans op bloedstolsels (15). Het regelt de doorstroming van het bloed ook.

1 Pistache:

Het toevoegen van wat pistachenoten kan ook nuttig zijn voor je lichaam! Het bevat plantensterolen, een stof die het regelen van de niveaus van cholesterol (16). Plantensterolen, in feite, zijn naar verschillende andere producten toegevoegd zoals sinaasappelsap vanwege de geweldige voordelen voor de gezondheid die het te bieden heeft.

1 Dark Chocolate:

Kijk eens naar dit als een kans om te genieten van iets lekkers. Als je stiekem verliefd was donkere chocolade en zocht gelegenheid, om kloof op hen, zal deze sectie u verrassen! Donkere chocolade is verrassend groot voor lagere slechte cholesterol. Met andere woorden, het is een heerlijk eten HDL. Het bevat anti-oxidanten en flavonoïden die wonderen doen voor je hart (17). Echter, is het het beste om dit te eten met mate vanwege overmatige consumptie van donkere chocolade leidt slechts tot gewichtstoename.

1 groene thee of zwarte thee:

Groene thee en zwarte thee zit vol antioxidanten die het cholesterolgehalte verlagen. Met drie kopjes groene thee of zwarte thee per dag zal niet alleen een betere cardiovasculaire gezondheid, maar het bevordert ook een betere vorm en de huid. Vaak zijn deze dranken zijn gebruikt voor gewichtsverlies, verlagen van de bloeddruk en diabetes controle (18). Echter, zeker niet te suiker of slagroom toe te voegen voor uw hete dranken! Ze verpesten gewoon het hele doel!

1 Brown Rice:

Bruine rijst is beschouwd als een van de beste elementen van volle granen die slechte cholesterol te verlagen. Het vermindert ook de absorptie van cholesterol in het bloed (19). Gebruik bruine rijst in plaats van wit om een ​​snelle verandering in uw gezondheid te zien. Het vermindert ook stress, minder vatbaar voor diabetes en helpt je gewicht te verliezen.

Soja:

Sommige of roergebakken tofu of sojamelk als tussendoortje kan zeker helpen verminderen hoog cholesterolgehalte. En 'nature-cholesterol vrij en bevat omega-3 vetzuren die zijn geweldig voor het cardiovasculaire systeem zijn. Echter, volgens Dr James Beckerman, MD Portland, kan sojamelk helpen, maar niet genoeg, dat is de reden waarom je nodig hebt om een ​​aantal andere voedingsmiddelen te voegen aan uw dieet (20).

2 bonen:

Bonen zijn de beste als het gaat om het verlagen van cholesterol. Deze linzen niervormige gevilde donkerrood zijn aanbevolen door verschillende experts! Het National Institute of Health zegt ook dat een half kopje bonen bevat 3 gram oplosbare vezels en 6 gram totaal vezels (21). Het British Journal of Nutrition heeft eens gezegd dat regelmatige consumptie van bonen kan zeker bijdragen tot het verminderen van LDL-cholesterol.

2 Bessen:

Vruchten zoals bessen bevatten vitamine E, die de oxidatie van cholesterol en verhoogde bloedvat plaques (22) stopt. En niet alleen dit, kan bessen bestrijding van kanker en het verbeteren van uw gezondheid van de botten ook. De meeste mensen die bessen hebben aanspraak op alle dagen van het hebben van een betere spijsvertering dan degenen die dat niet doen. Als je niet van bessen voor het geval, probeer guave, kiwi, mango of perziken plaats. Gewoon voorzichtig van calorie-inname.

2 aubergine:

Wist u dat de aubergine of aubergine zorg kan dragen voor uw hart? Ja! Aubergines bevatten grote hoeveelheden oplosbare vezels en zijn super laag in calorieën (23). Echter, je moet weten dat het niet alleen aubergines die goed zijn voor het hart zijn, maar ook groenten zoals okra, omdat ze zo vol voedingsstoffen.

2 verrijkte voedingsmiddelen:

Verrijkte voedingsmiddelen kan wonderen doen voor je hart ook! Yoghurt, jus d'orange en cranberry's zijn een voorbeeld. Ze verminderen cholesterolgehalte van 6% tot 15% (24). Hoe geweldig is dat? Echter, zorg ervoor dat je voorzichtig zijn gegaan door het label. Als je niet wilt eindigen laden van uw lichaam met meer calorieën, toch?

2 zoete aardappelen:

Zoete aardappelen kan worden gebruikt in plaats van wit aardappelen vanwege de geweldige voordelen voor de gezondheid die zij kan bieden. Zoete aardappelen hebben een lage glycemische index, die de bloedglucose-verhoging (25) stopt. Ze bevatten ook vitamine A, vezels en lycopeen.

Enkele nuttige tips:

Als u onlangs hebben ontdekt dat je HDL te laag is, zou je kunnen proberen een aantal eenvoudige en gemakkelijke stappen om de kans op hart-en vaatziekten en aanvallen te verminderen.

  1. Work Out Elke dag:

Uit te werken is een leuke manier om je lichaam in beweging te krijgen! Het verbrandt veel calorieën en helpt het behoud van een goede vorm! Als je 30 tot 60 minuten aërobe oefening dagelijks kunt besteden, zult u in staat om de HDL te verhogen en ga rechts weer op de rails (26)!

  1. Stoppen met roken:

Je moet ook het aantal sigaretten dat u een dag als je wilt om het niveau van goede cholesterol in je lichaam te verhogen verminderen. Dagelijks roken vermindert HDL-cholesterol en stoppen wil om precies het tegenovergestelde (27) doen. Dus stoppen met roken als je wilt om een ​​verandering te zien.

  1. Zorg voor een gezonde levensstijl:

Een andere slimme ding dat je kunt doen om HDL-cholesterol te verhogen is om een ​​gezond gewicht en levensstijl te handhaven. Het vermijden van overgewicht wordt geleverd met een aantal voordelen, zoals de verlichting van gezondheidsvoorschriften gevaarlijk, een stijging van HDL-cholesterolgehalte en, natuurlijk, minder kans op hart-en vaatziekten in de derde wereld (28).

  1. Geven Drugs A Chance:

Medicatie kan wonderen doen voor HDL-cholesterolgehalte te doen. Niacine is een van hen. Het is zeer effectief en is altijd beschikbaar. Het geneesmiddel is zeer sterk en worden aanbevolen door artsen voor (29).

Wat zijn de oorzaken van een lage HDL?

Heb je je ooit afgevraagd waarom sommige mensen hebben een zeer lage HDL, hoewel later een eenvoudige levensstijl en gezond? Sommige van de ideeën aangeworven hieronder geeft je een beter idee te geven!

Genetica:

De genetische controle over je lichaam misschien een beetje 'complex zijn, maar het is zeker niet bestaat. Als er een genetische aanleg, ontwikkelt automatisch een risico van cardiovasculaire ziekten die op enigerlei wijze kan geregeld (30). Daarom is het belangrijk om te zorgen eetgewoonten, vooral die vaak vatbaar zijn voor hoge niveaus van HDL.

Zero Oefening:

Hoe vaak heb je gehoord van de arts zal u vertellen om te oefenen? De oefening is een zeer belangrijk deel van je leven. Ongeacht de grootte of vorm u, uit te werken is iets wat je moet doen elke dag! Heeft veel voordelen te bieden. Als u niet uit te oefenen, zal het negatieve gevolgen hebben. En een van hen is een laag HDL. De oefening is iets wat je kunt uw cholesterolgehalte te werken en is de beste als het gaat om het verhogen van HDL niveaus. Volgens een recente studie gepubliceerd door Research Quarterly voor oefening en sport, die uitgeoefend gedurende 45 minuten regelmatig voor drie en een halve dag hebben aangetoond verbetering in hun niveaus van bloedlipiden (31).

Geen omega-3 in uw dieet:

Het eten van een uitgebalanceerd dieet is erg belangrijk. Het is niet alleen om vanaf snoep en gebakken gerechten, maar ook de juiste hoeveelheid vitaminen, eiwitten en natuurlijk de omega-3 vetzuren eten! De omega-3 vetzuren zijn zeer noodzakelijk voor je lichaam. Er zijn twee soorten gevonden in deze categorie - docasahexanoic zuur elcosapentanoic zuur. Voorbeelden van DHA en EPA zijn koolzaad, soja, tarwe, walnoten en lijnzaad. Andere voorbeelden zijn onder meer zalm, tonijn, sardines, makreel, forel en heilbot. Als je niet meer van deze voedingsmiddelen te consumeren, zal je uiteindelijk met lage niveaus van HDL (32).

Geen plantaardig voedsel:

Een laatste reden voor lage niveaus van HDL is een gebrek aan plantaardig voedsel in het dieet. Let er sommige vruchten die daadwerkelijk kan helpen om HDL te verhogen. Ga je gang en probeer die vruchten die rood of paars van kleur zijn. Deze vruchten zijn rijk aan resveratrol, dat nodig is voor je lichaam. Volgens een van de recensies verschenen in 2009, kersen, appels, druiven en bessen zijn rijk aan resveratrol (33).

Waarom hebben we HDL nodig het leven?

Cholesterol wordt gewoonlijk gesynthetiseerd door de lever en wordt verkregen uit de voeding. De cholesterol in het lichaam wordt gebruikt voor verschillende belangrijke functies, zoals de productie van vitaminen en hormonen. Het is ook gebruikt om uw botcellen te verbeteren. De overmaat, dat, van een slechte voeding of ongezonde vormen ze plaques op de wanden van de slagaders en uiteindelijk blokkeren de natuurlijke bloedstroom en dus leiden tot verschillende verwante of coronaire hartziekte. Dit is precies waar je moet HDL. HDL de taak van het verwijderen van alle overtollige cholesterol gevormd op de slagaders voeren. Daarna wordt het goed het naar de lever, zodat het kan bewerken.

Dit brengt ons bij het einde van de discussie. Hebben een hoog HDL? Heb je geprobeerd een van deze voedingsmiddelen en tips? Laat uw opmerkingen in het vak hieronder getoond! Wij kijken uit naar uw ideeën en standpunten.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha