25 effectieve home remedies voor strumaDat onaangename zwelling aan de basis van de nek? Nou, kan struma zijn. Geen zorgen te maken; struma is niet een levenslange gevangenisstraf. Het is een aandoening geassocieerd met de schildklier. Wanneer de klier groeit in omvang, is het bekend als goiter en meestal optreedt als gevolg van hypo- of hyperthyroïdie. In het algemeen wordt struma niet gepaard met pijn, maar je zal moeten om te gaan met andere symptomen, zoals hoesten en moeite met slikken of ademhalen. De grootte van de krop varieert - hoe groter het gewas, hoe ernstiger de symptomen.

Kan ik Get Gozzo?

Iedereen kan ervaren struma. Maar als je ouder bent dan 50 en een vrouw, de kans op het krijgen van deze ziekte verhoogt spruitstuk! Als u de volgende symptomen opmerkt, kunt u struma hebben:


 • Hoesten zonder reden
 • Het hebben van een gevoel van beklemming in de keel
 • Heesheid van de stem
 • Ongemak of pijn bij het slikken
 • Stemmingswisselingen
 • Zichtbare zwelling aan de basis van de hals
 • Onverklaarbaar gewichtsverlies of gewichtstoename
 • Piepende ademhaling

U herinnert zich: veel van deze symptomen worden ook geassocieerd met andere gezondheidsproblemen. Dus ga er niet vanuit dat je struma zonder het krijgen van een bevestigde diagnose van uw arts.

Oorzaken van Goiter:

Terwijl onderzoekers weten nog niet de exacte oorzaak voor struma, onderzoek toont aan dat er verschillende factoren die kunnen leiden tot de uitbreiding van de schildklier. Enkele van de oorzaken van struma zijn de volgende:

 • Auto-immuunziekten zoals Hashimoto en ziekte "Graves
 • Radiotherapie voor kanker
 • Jodiumtekort
 • Sommige medicijnen

Effectieve oplossingen en beter voor Goiter:

Gelukkig, als u zijn gediagnosticeerd met struma, een operatie of drugs zijn niet de enige oplossing. U kunt proberen verschillende remedies struma om de grootte van de schildklier en de verlichting van de symptomen te verminderen.

Dandelion Leaves:

Maak een pasta van paardebloem bladeren. Meng geklaarde boter (ghee) in de bladeren en verwarm het mengsel tot het warm wordt. Breng de pasta op de hals en laat gedurende 15 tot 20 minuten voordat het af te wassen. Gebruik dit huis remedie elke dag voor ongeveer twee weken en je zal een duidelijk verschil in de grootte van de struma merken.

Lijnzaad:

Grind lijnzaad en maak een pasta met een beetje 'van het water. Breng de pasta op de hals en laat gedurende 20 tot 25 minuten. Was en dep het gebied droog. Het zal de zwelling verminderen, dankzij de anti-inflammatoire eigenschappen worden lijnzaad.

Nek Oefening:

Rekoefeningen voor de hals zijn ook bekend om traktatie struma helpen. Als je dat doet deze oefeningen, zal dat helpen rekken de spieren die zijn bevestigd aan de schildklier en bijdragen tot het verminderen van de zwelling.

Gerst water:

Drinken gerst water een keer per dag om de zwelling te verminderen en andere symptomen. Gerst is rijk aan fytonutriënten en antioxidanten die opbouwen immuniteit en helpen bestrijden ziekten van het lichaam. Gerst water reinigt ook gifstoffen uit het lichaam.

Eend (Bauhinia variegata):

Ook bekend als Kanchanara, eend is van nature voor in India en is een van de kruidengeneesmiddelen voor struma en is ook vele andere aandoeningen. Neem 2 eetlepels eend schors poeder en opgelost in 160 ml water. Kook het mengsel tot vermindert met 40 procent. Laat ze uitlekken en verdeel het mengsel in twee en voeg gemberpoeder. Drink een portie in de vroege ochtend, voor het ontbijt en drink de tweede helft in de avond.

Koude douche:

Neem een ​​koude douche twee keer per dag. Dit moet de schildklier te stimuleren en helpen om het goed te laten werken. Dit is een van de meest effectieve home remedies voor struma.

Waterkers:

Waterkers is rijk aan jodium en bevat ook veel andere vitaminen, mineralen en antioxidanten die traktatie struma helpen. Maak een pasta van waterkers en toe te passen op de hals. Laat de rest deeg gedurende 15 tot 20 minuten voordat het af te wassen. U kunt ook verpletteren de bladeren om het sap te halen. Verdun het sap met een beetje 'water en drink drie keer per dag gedurende zes weken.

Ananas:

Ananas is rijk aan vitaminen en mineralen. Het kan helpen met de symptomen van struma, met name hoest. Het maken van ananas een deel van uw dagelijkse voeding en je zult het verschil snel genoeg zien.

Zuring Bladeren:

Maak een pasta van de bladeren van zuring en voeg een beetje olijfolie aan. Breng de pasta op je nek en laat het zitten voor 15 tot 20 minuten. Zorg ervoor om te gaan liggen, terwijl de toepassing van de pasta!

Knoflook:

Knoflook is bekend om zijn vele geneeskrachtige eigenschappen en wordt gebruikt voor de behandeling van verschillende gezondheidsproblemen. Knoflook stimuleert de productie van glutathion in het lichaam, die nodig is voor het goed functioneren van de schildklier. Chew 3-4 teentjes knoflook elke dag in de ochtend. Als u niet wilt dat een knoflook adem hebt, kunt u ook een saus met rauwe knoflook, tomaten, uien en olijfolie te maken.

1 groene thee:

We weten allemaal dat groene thee zit vol antioxidanten en dit is zeer gezond beschouwd. De dagelijkse consumptie van groene thee kan niet alleen behandelen krop, maar kan ook voorkomen. Groene thee bevat ook grote hoeveelheden natuurlijke fluoride, die helpt ondersteunen gezond functioneren van de schildklier. Als je merkt dat de smaak van groene thee te flauw, dan kunt u altijd sparren het met een beetje 'honing.

1 Kelp:

Er is een reden waarom de Japanners zijn voornamelijk struma gratis! Kelp is een zeewier en helpt normaliseren van de werking van de schildklier, vanwege de hoge jodiumgehalte. U kunt kelp kopen bij een winkel van Japans eten. Het kan droog of gebeitst zijn. Hoe kelp is natuurlijk zout, kunt u het in plaats van zout gebruikt in maaltijden. U kunt ook een eetlepel poedersuiker gedroogd zeewier shakes en consumeren. Kelp wordt gebruikt in veel Japanse gerechten zoals sushi en dashi. Zo leren deze gerechten om u wat afwisseling te geven.

1 Bugleweed:

Bugleweed (Lycopus virginicus) is inheems in Noord-Amerika en is sinds mensenheugenis gebruikt om hyperthyreoïdie, pijn in de borst, zwak hart en oedeem te behandelen. En 'hoog in flavonoïden, fenolische zuren en tannines. Kan remmen schildklier stimulerend hormoon (TSH), maar zorg ervoor dat uw arts te raadplegen voordat u met de behandeling van struma. U kunt bugleweed thee te maken en verbruiken met honing. Drink thee drie keer per dag voor het beste resultaat.

1 Melissa:

Een andere beste kruidengeneesmiddelen voor struma, is citroenmelisse thee bekend om de behandeling van struma het vertragen van de werking van de hypofyse en het verlagen van de niveaus van TSH. Het is beschikbaar in de vorm van kleurstof, en kan driemaal daags worden geproduceerd en geconsumeerd in een thee. Zorg ervoor dat het deksel op het maken van de thee te houden, omdat het voorkomt dat de olie aromatische balsem om te ontsnappen met de stoom.

1 Motherwort:

Veel mensen hebben last van hartkloppingen en een snelle hartslag te wijten aan hyperthyreoïdie. Deze symptomen kunnen worden verlicht met motherwort. E 'is rijk flavonoïde, tannines en alkaloïden en kan bijdragen tot het verminderen van de grootte van de struma. Motherwort is beschikbaar gedroogd en kan worden geproduceerd en geconsumeerd in een thee met een beetje 'honing. Drink motherwort thee twee keer per dag voor het beste resultaat.

1 Kokosolie:

Kokosolie bevat veel laurinezuur en wanneer het wordt verbruikt, wordt dit zuur omgezet in monolaurin die antibacteriële, antivirale en anti-protozoaire eigenschappen. U kunt kokosolie gebruiken voor het koken te helpen de behandeling struma. Als alternatief, voeg een beetje 'van kokosolie in je smoothies en consumeren elke dag.

1 Water spinazie en amandelen:

Deze groente Indonesische en Maleisische gaat door vele namen, waaronder 's morgens glorie water, moeras kool en kangkong. Trek een lepel kool sap water. Kook 2 amandelen in ongeveer een kopje water en spanning. Maal de amandelen en voeg het sap van de kool water aan. Verbruiken deze pasta elke dag voor ongeveer een maand te helpen verminderen struma.

1 Bentoniet klei:

Hoe vreemd het ook mag lijken, bentoniet kan helpen bij de behandeling struma. Maak een pasta met klei en toe te passen op de hals. Laat de pasta droog is voordat het af te wassen. Dit zal helpen om te zuigen uit toxinen en de zwelling te verminderen.

1 jodium-rijk dieet:

Als de struma wordt veroorzaakt als gevolg van een tekort aan jodium, moet u uw lichaam aan te vullen met een dieet rijk aan jodium. Probeer het gebruik van gejodeerd zout of verbruiken meer kool, witte kool, vis, kabeljauw, tonijn, eieren, yoghurt, melk, witte bonen, gebakken aardappelen met huid en bosbessen. Volwassenen moeten verbruiken ongeveer 150 microgram jodium per dag aan struma op te houden.

Selenium rijk voedsel:

Je schildklier nodig heeft om te functioneren op zijn optimale selenium. Er zijn bepaalde voedingsmiddelen die van nature rijk aan dit mineraal, zoals nieren, lever, paranoten, zonnebloempitten, schaaldieren, uien, champignons, tarwekiemen, gerst, vlees, gevogelte, eieren en vette vis. Maak deze voedingsmiddelen een deel van uw dagelijkse voeding om te helpen genezen struma.

2 blaaswier:

Dit zeewier is rijk aan jodium en andere oplossingen die het meest struma. U kunt een thee bereiden met gedroogde blaaswier of controleren met een health food winkel, zoals blaaswier is verkrijgbaar in capsule vorm. Neem de capsules volgens de aanwijzingen op het etiket.

2 Oak Bark:

Maak een pasta van gedroogde eikenschors met een beetje 'van water. Van toepassing op de hals en laat het zitten 's nachts. Dit zal helpen verkleinen van de krop en verlichten veel van de symptomen.

2 Limiet goitrogenen:

Kropgezwel voedingsmiddelen zijn die voedingsmiddelen die de normale werking van de schildklier belemmeren. Hierdoor de klier kan jood goed synthetiseren. Dus, zijn er bepaalde voedingsmiddelen die je moet zoeken om te eten met mate en deze omvatten:

 • Bloemkool
 • Kool
 • Raap
 • Spruitjes
 • Mosterd
 • Spinazie
 • Broccoli
 • Kool
 • Sojabonen
 • Pinda's
 • Radijs
 • Zoete aardappelen
 • Aardbeien

U kunt voedsel goitrogene om hun effect op de schildklier teniet te koken. Hoewel het niet nodig is om ze helemaal uit je dieet te verwijderen, moet je op zoek naar voedsel goitrogene in beperkte hoeveelheden verbruikt.

2 Coleus Bladeren:

Hoewel Coleus is een sierplant, worden de bladeren ook gebruikt in salades in Azië. Het kan in salades Coleus bladeren worden gegeten te helpen verminderen de grootte van de struma en de verlichting van de symptomen die deze met zich meebrengt.

2 Self-Heal Herb:

Self-healing van de botanische naam is Prunella vulgaris. Dit is een vaste plant die anti-inflammatoire eigenschappen heeft. Het is ook bekend om de werking van de schildklier reguleren. Self-healing wordt geleverd als een kleurstof, die kan worden geproduceerd in een thee en verbruikt om de zwelling van de schildklier verminderen.

Bottom Line:

Hoewel deze home remedies voor struma zal helpen, moet u ervoor zorgen dat u gebruiken in combinatie met medicijnen voorgeschreven door uw arts. Ook maken er een punt om uiterst voorzichtig dieet. Je moet op zoek naar voedingsmiddelen die rijk zijn aan jodium en selenium eet, terwijl het eten van beperkte hoeveelheden goitrogenen. En vergeet niet de oefeningen van de nek!

Vond je dit artikel nuttig? Heb je ooit geprobeerd een van deze remedies voor struma? Laat een paar woorden, we horen graag van u!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha