25 effectieve home remedies om ooginfecties te behandelenU moet een aantal keer dat de ogen meer dan woorden kan spreken hebben gehoord. Maar soms, onze ogen kunnen ook de oorzaak zijn van irritatie en pijn!

Ooginfecties kan iedereen treffen. De meeste oculaire infecties veroorzaakt door bacteriën, virussen, schimmels of andere microbiologische media. Deze ziekteverwekkers kunnen roodheid, jeuk en zwelling veroorzaken. Enkele van de meest voorkomende vormen van ooginfecties omvatten conjunctivitis, oculaire histoplasmosesyndroom (SSL), herpessimplex , en bacteriële keratitis. Symptomen zoals zwelling en roodheid in de ogen, wazig zien, jeukende ogen, waterige ogen, enz., Zijn de kenmerken van een ooginfectie.
Het maakt niet uit wat de oorzaak van deze infecties, de beste manier om onze meest kostbare orgaan te beschermen is om de hygiëne te handhaven en bacteriën en schimmels te voorkomen dat ons lichaam binnen te dringen.


Top 25 home remedies voor Eye Infection:

Echter, als u lijdt aan een van deze ziekten, hier zijn de top 25 home remedies voor infecties van de ogen, die kunnen helpen bij de bestrijding effectief.

Thee:

Thee bladeren bevatten veel anti-bacteriële eigenschappen, die genezing ooginfectie kan helpen. Thee helpt roodheid en zwelling van de ogen te verminderen. Voor het beste resultaat, gebruik zwarte thee. Om thee te maken, kook het theezakje in heet water. Zorg afkoelen alvorens de zak op het getroffen gebied gedurende 10-15 minuten. U kunt ook gebruik maken van thee om de ogen te wassen met een mengsel lauw, zo niet irriteren of geeft een branderig gevoel in de ogen.

Honing:

Honing heeft antibacteriële eigenschappen, die kunnen helpen doden de infectie veroorzaken bacteriën. Neem gelijke hoeveelheid honing en water. Kook water en meng de honing erin. Eenmaal afgekoeld, toepassen van het mengsel met een schone katoenen doek of kogels naar de getroffen gebieden. Honing reinigt en desinfecteert schade die de oorzaak van de infectie in het oog kan zijn.

Kamille:

Kamille thee kan worden gebruikt om verlichting van een ooginfectie. Het kan ook worden gebruikt als oogdruppels. Kook of kamille thee zakjes in water. Breng tea bij kamertemperatuur, en vervolgens de thee met een schone doek om hulp te krijgen van jeuk, pijnlijke ogen.

Boorzuur:

Boorzuur is mild en wordt vaak gebruikt als antisepticum in de behandeling van milde wind. Het kan ook helpen genezen ooginfecties. Kan worden gebruikt als oogdruppels te ontruimen en te genezen het netvlies.

Lino:

Lijnzaad is een gewas en een voedingsvezel, die wordt gebruikt voor de olie. Het kan worden gebruikt om het gevoel jeukende ogen te verminderen. Het helpt om de ontsteking te verminderen en geeft verlichting van de pijn ook. Neem een ​​kopje water en breng aan de kook. Voeg een eetlepel lijnzaad en meng de inhoud gedurende 10-15 minuten en laat vervolgens het overtollige water. Nu, verwijder de inhoud in een schone doek en rechtstreeks van toepassing op de ogen. Herhaal dit proces 2-3 keer in een dag om hulp te krijgen van de pijn.

Jasmine Flowers:

Jasmijnbloem is een effectieve manier om ontsteking en irritatie veroorzaakt door ooginfecties verminderen. Neem een ​​potje van gedestilleerd water en voeg wat jasmijn bloemen. Een nacht laten staan ​​en gebruik van water als eye was de volgende dag. Het kan ook gebruikt worden als oogdruppels 2-3 keer per dag om beter te kunnen bestrijden de infectie.

Aardappel:

Snijd een aardappel in plakjes en leg de plakjes op de oogleden. Het zal een ontspannend effect op de ogen te geven. De aardappelschijfjes de brandend gevoel in de ogen vergemakkelijken, en ook verlichting van roodheid.

Rosewater:

Rozenwater is een uitstekend reinigingsmiddel voor de ogen. Het wist alle deeltjes van stof en ander vuil uit het oog. Een paar druppels rozenwater elke dag zal helpen schoon te houden van uw ogen.

Koriander:

Korianderblaadjes verlichting geven van een ontsteking in de getroffen gebieden met zijn anti-inflammatoire eigenschappen. Neem wat korianderblaadjes en kook ze in water. Zodra het mengsel bereikt een comfortabele temperatuur de overtollige vloeistof uit de bladeren. Gebruik de vloeistof als oogdruppels. Het zal de zwelling en roodheid van de ogen ook verminderen.

Kurkuma:

Kurkuma is een plant bekend in de behandeling Aurvedic en is bekend om zijn antiseptische, anti-inflammatoire. Om ooginfectie te behandelen, meng 2 eetlepels kurkuma poeder in kokend water en koel. Van toepassing op de getroffen gebieden met de hulp van een schone, droge doek. Het zal helpen bij het genezingsproces.

1 Venkel zaden:

Kook sommige venkel zaden in water en afvoer water extractie van zaden. Dit water kan worden gebruikt om de ogen te wassen om de roodheid te behandelen.

1 Aloë-Vera:

Voor de behandeling van een ooginfectie, gebruik dan een watje of schoon en droog. Bestrooi met aloë vera gel en toe te passen op het getroffen gebied. Het zal een rustgevend gevoel aan de door de infectie zenuwen.

1 Baking Soda:

Natriumbicarbonaat helpt ons niet alleen in de keuken, maar kan worden gebruikt als oogdruppels verlichting van ooginfectie. Meng 1 eetlepel baking soda met 1 kopje water. Meng goed, en gebruik het dan om de ogen 2-3 keer per dag wassen.

1 Kokosolie:

Kokosolie bevat vitaminen en mineralen, die vechten tegen de jeuk en roodheid veroorzaakt door ooginfecties. Solliciteer kokosolie met een schone doek op de oogleden van het getroffen gebied. Zal wat ontspanning te brengen aan de ogen.

1 Knoflook:

Naast de sterk aroma en een andere smaak, is knoflook ook bekend om zijn anti-inflammatoire eigenschappen. Neem een ​​beetje 'van knoflook sap en toe te passen op het getroffen gebied. Geven een rustgevend effect voor de ogen laaiend.

1 Indiase kruisbes (Amla):

Indiase kruisbes, algemeen bekend als amla in India, is een van de beste supplementen die het immuunsysteem verbetert. Drink het sap van deze vrucht is een effectieve manier om infecties veroorzaakt door bacteriën of schimmels te bestrijden.

1 Zout Water:

Veel culturen gebruiken zout als een effectieve manier om vele ziekten te genezen. Meng 1 eetlepel zout in een kopje water en gebruik het als oogdruppels om hulp te krijgen van een ooginfectie.

1 Castor olie:

Wonderolie werkt effectief als u een ooginfectie roos. Het gebruik van wonderolie 2-3 keer per dag kan helpen genezen ooginfecties.

1 Charcoal Powder:

Kolenstof is een goed wasmiddel en wordt gebruikt om water te zuiveren verschillende filters. Vang de chemicaliën en schadelijke bacteriën, die ons lichaam kunnen beschadigen. Meng een eetlepel van de kool in poedervorm met ¼ theelepel zout in een kop kokend water. Laat afkoelen en verdrinken alle inhoud en gebruik de vloeistof als oogdruppels elke dag.

Baby Shampoo:

Spoel de ogen met een milde babyshampoo kunnen de ogen te verwijderen en weg te spoelen het stof, die irritatie of roodheid kan veroorzaken.

2 Yoghurt:

Met behulp van live gekweekte yoghurt kan helpen verminderen roodheid in de ogen. Dompel een schone doek in yoghurt en direct op het getroffen gebied.

2 Calendula Bloem:

Calendula bloem fungeert als een kruid effectief ooginfectie. Kook sommige bloemen en stelt vloeibare oogdruppels 2-3 keer per dag.

2 Ogen schoonmaken met gewoon water:

Splash uw ogen met gewoon water 2-3 keer per dag is ook een effectieve remedie voor ooginfectie. Spoel de ogen met schoon water kan helpen kalmeren de ogen en vermindert jeuk en roodheid ook.

2 Oefening Ogen:

Het draaien van uw ogen met de klok mee en dan anti-klok richting voor 10-15 minuten kan verhogen de doorbloeding en helpen bij het bestrijden van infecties in de ogen.

2 Gezond eten:

Last, but zeker not least, een gezond dieet kan helpen bij het verbeteren van het immuunsysteem en de strijd tegen ooginfecties ook.

De ogen zijn de spiegel van onze persoonlijkheid. Zonder hen, zal het leven zo donker en somber zijn. Het is belangrijk dat we zorgen voor onze ogen en houd ze in top gezondheid. Met deze eenvoudige huismiddeltjes, kunt u nu jagen infectie oog van je leven en geniet van de schoonheid van deze wereld zonder pijn of zorgen!

Heeft u nog een advies aan ooginfectie te behandelen? Niet delen met ons in de commentaren hieronder.

Artikelen niet te missen:

  • 10 effectieve home remedies om zich te ontdoen van jeukende ogen
  • 20 effectieve home remedies voor pijnlijke ogen
  • 21 effectieve home remedies voor Red Eye
  • Top 10 Home remedies om hulp te krijgen van Pink Eye
(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha