25 beste voordelen en toepassingen van Rock Salt voor de huid, haar en gezondheidSteenzout is een andere naam van de halite mineraal dat algemeen bekend staat als natriumchloride, en een chemische formule NaCl. En 'algemeen bekend als keukenzout of' sendha namak 'in India. Het is meestal kleurloos of wit als de kleur kan variëren van lichtblauw, donkerblauw, paars tot roze, rood, oranje, geel of grijs afhankelijk van de hoeveelheid en de aard van de aanwezige verontreinigingen in het.

En 'gevormd door de verdamping van zout water uit waterlichamen groot als binnenzeeën marginale, afgesloten baaien en riviermondingen in de semi-droge gebieden, waar het in enorme deposito's. In het Indiase subcontinent, is gelegen in de regio Himalaya, waar bekend als de Himalaya kristal zout.


CC licentie (BY SA) flickr foto gedeeld door wlodi

Er is een verschil tussen rock zout en keukenzout, die we vooral verbruikt. Sendha Namak is de zuiverste vorm van zout die beschikbaar is in India in kleine hoeveelheden. Zo is duurder dan commerciële bioscopen. In tegenstelling tot commerciële zout dat wordt gejodeerd zout is meer korrelig met grote grove kristallen, heeft minder zoute smaak en is niet chemisch behandeld. Kan gebruikt worden als een gezond alternatief voor keukenzout want het is rijk aan mineralen en vormt geen gezondheidsproblemen, zoals hoge bloeddruk, zwelling in het lichaam of ogen.

E "bij de vervaardiging van ijs zo verlaagt het vriespunt, verpakt met ijs in het ijs, waardoor meer koude ijs. Het wordt meestal gebruikt voor uitharding en opslag. Naast het verbruik, wordt geleverd in zakken massaal om ijs te controleren op de wegen in de winter.

Rock Salt Voordelen

De voedingswaarde van het zoutgesteente zo hoog dat zij verschillende effecten hebben op verschillende delen van het menselijk lichaam. Voor uw gemak hebben we de voordelen van steenzout in de categorieën van de gezondheid, de huid en het haar afgebroken!

Rock Salt: Voordelen van de gezondheid

Zoals hierboven aangegeven, steenzout is de zuiverste vorm van zout, dat vrij is van milieuverontreinigende stoffen en chemicaliën. Het bevat 84-92 sporenelementen die door het lichaam waaronder calcium, ijzer, zink, kalium, magnesium, koper en dergelijke. Dus, is verkrijgbaar in drogisterijen en apotheken in de vorm van poeder, pil supplement of zelfs als een vloeibaar extract in gezonde drankjes. Enkele van de voordelen voor de gezondheid als volgt.

CC licentie (BY) flickr foto gedeeld door Benny Mazur

Het helpt bij de spijsvertering en wordt voorgeschreven voor spijsverteringsstoornissen en laxeermiddelen. Verbetert de eetlust, verwijdert gas en kalmeert maagzuur.

Het vergemakkelijkt de cellulaire opname van mineralen. Het speelt een belangrijke rol bij het aanvullen van elektrolyten van het lichaam en houden de pH-balans. Stimuleren van de bloedsomloop en mineralenbalans verwijdert giftige mineralen en zoutlagen verfijnd.

Het stabiliseert de bloeddruk, het handhaven van een balans tussen een hoge en een lage bloeddruk.

Het helpt bij gewichtsverlies egalisatie mineralen die de eetlust te remmen en te elimineren dode cellen vet.

Rock zout gebruikt als een huis remedie voor vele kwalen en ziekten, zoals herpes en reumatische pijn, ontsteking en irritatie door insectenbeten genezen.

Het gebruik van zout met citroensap kan helpen de wormen in de maag en besturing braken elimineren. Het biedt ook opluchting tegen influenza.

En 'nuttig zijn voor mensen die last hebben van ademhalingsproblemen en borst. Gorgelen met zout helpt bij het verlichten van pijn in de keel, zwelling van de keel, droge hoest en de amandelen. Rock zout wordt opgelost in water om een ​​pekel die wordt gebruikt in het gezicht dampen voor patiënten die lijden aan astma, bronchitis of andere ongemakken neus en oren bereiden.

Met pekel met grof zout met een glas bronwater kan verlichting bieden in geval van een stenen artritis, reuma, de nieren en de blaas. Kompres uit deze pekel kan worden gebruikt om wonden, acne of pijn als gevolg van jicht of artritis.

Steenzout kan worden gebruikt als het bleken van tanden of mond luchtverfrisser. Gorgelen met zout zorgt voor verlichting voor zere keel.

Kan gebruikt worden als een badzout of lichaam. U kunt een eetlepel zout te mengen in je badwater voor een ontspannen bad te nemen. Baden in zout water rock vecht het vasthouden van water, verzacht spierpijn, reguleert de slaap, ontgift het lichaam en verlaagt de bloeddruk. Het vergemakkelijkt ook de stress en pijn in het lichaam.

1 Een van de meest verbazingwekkende voordelen van steenzout is dan spierkrampen. Deze ervaren van spierkrampen kan een eetlepel zout rots mengen in water en drink om hulp te krijgen in minuten.

1 Door alle essentiële sporenelementen, verbetert het immuunsysteem. Het verbetert ook de ademhaling, bloedsomloop en het zenuwstelsel aanzienlijk.

1 Het helpt om het speeksel en spijsverteringssappen houden. U kunt een snufje zout en wat gehakte muntblaadjes toe te voegen aan uw lassi om een ​​verfrissend drankje te maken.

1 Rock zout kan worden opgeslagen in een koperen vat totdat het wordt rood.

1 versterkt de botten en bindweefsel.

Rock Salt: voordelen voor de huid

Naast de vele voordelen voor de gezondheid, zijn er ook veel steenzout gebruikt voor uw huid op vele manieren, dankzij de reinigende en ontgiftende eigenschappen. Enkele van de voordelen voor de huid is als volgt.

1 De ophoping van dode huidcellen is verantwoordelijk voor het veroorzaken van een ruwe, saai en veroudering van de huid. Steenzout verwijdert de dode huidcellen en beschermt de natuurlijke laag van je huid, wat resulteert in een jeugdig en stralend.

1 Het versterkt ook het huidweefsel om de huid te verjongen, waardoor het lijkt jonger en compact. Masseer de huid met een scrub zout verwijdert dode huidcellen en verfijnt de huid, waardoor het schoon en fris en het elimineren van dode huidcellen die ervoor zorgen dat de huid te kijken saai.

1 Omdat het rijk aan mineralen, kan steenzout worden gebruikt als een body scrub als een perfecte vervanging van de standaard thermische zelfgemaakt.

1 heeft uitstekende reinigende eigenschappen. De korrels van zout kan de huid te zuiveren poriën beter dan zeep of wasmiddel en maakt de huid ademen gemakkelijk. U kunt een eetlepel grof zout te mengen met de gezichtsreiniger en veeg of was je gezicht met het voor een stralende huid.

Weken uw lichaam in Salt Rock laat de mineralen en voedingsstoffen in het zout om je cellen te leveren in de vorm van ionen om hun opname te vergemakkelijken door uw lichaam. Dit veroorzaakt een verbetering van het uiterlijk van de huid door het verhogen van de circulatie.

2 Aangezien het niet een uitdrogend effect op de huid hebben, kan worden gebruikt als een voetenbad, voet scrub of een scrub de hand.

2 Rock zout is effectief in het verwijderen van de gele onder de nagels, waardoor ze prachtig schitteren.

2 Rock zout gemengd met citroensap en gember wanneer genomen in de ochtend en in de avond op een dagelijkse basis kan helpen bij de behandeling uitbreiding van de huid.

Rock Salt: Voordelen voor Haar

Hoewel het onwaarschijnlijk lijkt, kan steenzout eigenlijk gunstig zijn voor het haar op vele manieren. Dankzij de exfoliërende en reinigende eigenschappen, wordt vaak gebruikt als een ingrediënt in shampoos en haarbehandelingen. Enkele van de voordelen voor het haar zijn de volgende:

CC licentie (BY) flickr foto gedeeld door mynikfoto

2 Door de uitstekende detergent eigenschappen, zout helpt om dode huidcellen en vuil uit het haar te verwijderen zonder het strippen van haar natuurlijke olie gezond. Het enige wat je hoeft te doen is meng een kopje zout in je shampoo. Was je haar met dit mengsel en spoel je haar met koud water om resten te verwijderen. Zorg ervoor dat u niet de gebruikelijke schuim doen.

2 U kunt meng gelijke delen van de airconditioner en steenzout en toe te passen op het haar. Afwassen na 20-30 minuten. Dit zal het volume toe te voegen aan je haar.

Ik hoop dat je het artikel hield. Laat een reactie!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha