24 beste voordelen en het gebruik van Spirulina voor huid, haar en gezondheidWat is Spirulina?

Als u op zoek bent naar een plant die kan voeden uw lichaam het verstrekken van de meeste van haar eisen van eiwit, kan voorkomen allergieën en het immuunsysteem te versterken, zodat spirulina is wat je nodig hebt.

Spirulina is een natuurlijke (cyanobacteriën), die ongelooflijk hoog in eiwitten en voedingsstoffen zijn. Het wordt hoofdzakelijk verkregen uit twee soorten cyanobacteriën: Arthrospira en Spirulina Maxima. In tegenstelling tot andere planten die groeien in de grond, Spirulina groeit in de vorm van blauw-groene algen, zowel in zout water en zoet water in de natuur. Het is ook commercieel gekweekt in Spirulina boerderijen. De naam komt van het Latijnse woord voor 'helix', of 'spiraal', vanwege zijn voorjaar als fysieke kenmerken.


Deze plant wordt geconsumeerd als voedsel, evenals een voedingssupplement. Het is verkrijgbaar in tabletten, poeder en schilfers. Naast worden geconsumeerd door mensen, maar wordt ook gebruikt als voedingssupplement in aquacultuur, aquarium en pluimveehouderijen. Spirulina is grotendeels uit eiwitten en aminozuren, en is daarom bruikbaar voor vegetariërs. Het hoge gehalte aan eiwitten en ijzer maakt het nuttig tijdens zwangerschap, na de operatie, en om het immuunsysteem te stimuleren. Want het is een hele voedsel concentraat, wordt gemakkelijk opgenomen in de verschillende gerechten, vooral voor kinderen die niet graag groenten.

Voordelen Spirulina

Spirulina voordelen voor de gezondheid:

Spirulina is een "super", die een grote voedingswaarde heeft. Rijk aan essentiële voedingsstoffen, deze plant biedt de volgende voordelen voor de gezondheid:

Behandeling van allergieën:

Volgens onderzoek kan Spirulina helpen bij de behandeling van allergische rhinitis. De consumptie van Spirulina helpt om symptomen zoals loopneus, niezen, congestie en jeuk te verminderen.

Verlaagt het cholesterolgehalte in het bloed:

Spirulina verlaagt de niveaus van cholesterol in het bloed natuurlijk en verhoogt de absorptie van essentiële mineralen. Consumptie van enkele grammen Spirulina dagelijks of slechte LDL-cholesterol te verminderen en de cholesterol-ratio. Deze normalisatie van cholesterol speelt een belangrijke rol bij gewichtsvermindering.

Gunstig bij diabetes:

In één onderzoek wees dat het nemen van Spirulina als voedingssupplement voor 12 weken resulteert in een significante vermindering bloedspiegels van vetten. Het is vooral gunstig voor diabetici want het vermindert de ontsteking en verlaagt de bloeddruk en cholesterol.

Helpt bij gewichtsverlies:

Spirulina is rijk aan bèta-caroteen, chlorofyl, GLA vetzuren en andere voedingsstoffen die zijn vooral nuttig voor mensen met overgewicht. Het nemen van dit supplement is nuttig tijdens het vasten, omdat het de voedingsstoffen die nodig zijn om te zuiveren en te genezen uw systeem, terwijl het terugdringen van de eetlust.

Voorkomt kanker:

Verschillende studies hebben aangetoond dat Spirulina de groei van kanker progressie stoppen, het risico op kanker initiatie en het versterken van het immuunsysteem. Het is een uitstekend alternatief voor dierlijke producten, want het bevat een speciale vorm van eiwitten die goed assimileert. In tegenstelling tot dierlijke eiwitten, is het niet je lichaam te laden met afvalproducten. Het is ook rijk aan fycocyanine, een pigment met anti-kanker eigenschappen. Het versterkt de immuniteit en remt de celdeling in overmaat. Spirulina biedt ook enige bescherming tegen orale kankers.

Verbetert Brain/cognitieve functie:

Foliumzuur en vitamine B-12 speelt een belangrijke rol bij de gezonde werking van de hersenen en het zenuwstelsel. Rijk aan deze voedingsstoffen, Spirulina beschermt cognitieve functie, als we beginnen leeftijd. Dit voedingssupplement helpt de hersenfunctie te behouden.

Cure Depressie:

Spirulina is een goede bron van foliumzuur, die voeding levert aan de hersenen en steunt de productie van bloedcellen en energie. Dit maakt het bruikbaar voor de behandeling van depressie.

Eye Gezondheid:

Onderzoek heeft aangetoond dat Spirulina is gunstig voor de ogen. Het is effectief gebleken bij de behandeling van oogziekten zijn zoals cataract geriatrische, diabetische retinale schade (retinopathie), retinale schade nefrotisch en verharding van de bloedvaten van het netvlies (angiosclerosis).

Zweerbehandeling:

Spirulina fungeert als een goede behandeling van maag- en darmzweren, dankzij de aanwezigheid van aminozuren cysteïne en een hoog gehalte van hoogwaardige eiwitten. Rijk aan chlorofyl, wat geweldig is voor het behoud en het herstel van een goede spijsvertering is.

Behandeling van hepatitis en cirrose:

Klinische rapporten hebben aangegeven dat Spirulina voorkomt en geneest, vervetting van de lever en de lever-cirrose. Dit supplement worden minstens een maand om de positieve resultaten zien.

1 bevordert de seksuele vitaliteit:

Het hoge eiwitgehalte van Spirulina, alsmede de aanwezigheid van andere vitaminen, mineralen en enzymen, die nuttig voor het verbeteren van seksuele kracht maakt.

1 Dental Health:

Spirulina heeft een hoog fosforgehalte en helpt om de tanden te verbeteren.

1 antibacteriële eigenschappen:

Chronische candida gist is verantwoordelijk voor verergerende symptomen van verschillende auto-immuunziekten. Spirulina blijft candida onder controle, het stimuleren en ondersteunen van de groei van gezonde bacteriën in de maag.

1 HIV en AIDS:

Spirulina kan de behandeling van de symptomen die zijn een neveneffect van HIV en AIDS behandeling. Het helpt ook inactiveren het human immunodeficiency virus geassocieerd met HIV en AIDS.

1 voordelen tijdens de zwangerschap:

Spirulina heeft een hoog gehalte aan ijzer die nodig is tijdens de zwangerschap, vooral voor mensen met bloedarmoede. Het voorkomt ook constipatie.

1 Andere toepassingen van Spirulina:

Spirulina antimicrobiële eigenschappen die bacteriën en virussen kunnen vernietigen zoals HIV-1, enterovirus, cytomegalovirus, mazelen, bof, influenza A en herpes simplex. Het verhoogt ook het immuunsysteem making produceren meer monocyten, NK-cellen en macrofagen, die ziekteverwekkers in het lichaam te vernietigen.

Huid Voordelen van Spirulina:

Worden geladen met eiwitten, vitaminen, mineralen en vetzuren, Spirulina heeft veel te bieden op het gebied van huidverzorging. Het is gunstig voor de huid op de volgende manieren:

Toner 1 Skin:

Spirulina heeft een hoog gehalte aan vitamine A, vitamine B12, vitamine E, calcium, ijzer en fosfor, die allemaal essentieel voor een gezonde huid. Vrije radicalen uw huid er moe, zwak en slap. Het nemen van supplementen Spirulina werkt regelmatig wonderen voor de huid, waardoor het lijkt afgezwakt, jong en vitaal. Het behandelt ook de losse huid, waardoor de afvalproducten van de stofwisseling van het lichaam en de versterking van het lichaam als geheel.

1 Behandeling van donkere kringen:

Spirulina is effectief bij de behandeling van donkere kringen en symptomen van droge ogen. Haar ontgiftende effecten geven de ogen nieuwe energie en kracht, waardoor de donkere schaduwen en droogte.

1 anti-aging voordelen:

Spirulina bevat tyrosine, vitamine E of tocoferol, en selenium, die allemaal bekend om hun anti-aging effect. Tyrosine vertraagt ​​de veroudering van huidcellen. De daarin aanwezige antioxidanten elimineren vrije radicalen die verantwoordelijk zijn voor huidveroudering. Probeer deze gezichtsmasker om vroegtijdige veroudering van de huid te voorkomen en te bestrijden acne. Maak een pasta door het mengen van een aantal spirulina met water en toe te passen op het gezicht. Blijven gedurende 20 minuten en wassen. Dit zal uw huid ongelooflijk zacht te maken en glad te maken en te voorkomen dat de tekenen van veroudering zoals rimpels.

Ontgift de huid:

Spirulina bevordert snellere celvernieuwing die helpt de huid te genezen sneller. Het weert vrije radicalen en verwijdert gifstoffen uit de huid om de stofwisseling van de huid te verhogen. Het voorkomt ook candida overgroei die acne kunnen veroorzaken.

2 gezonde nagels:

Regelmatig gebruik van Spirulina is ruggen spijkers en andere nagel problemen. Spirulina bevat 70% eiwitten van hoge waarde, die wordt vereist door het lichaam. Het consumeren van ongeveer vier weken kan nagelproblemen en wratten genezen.

Voordelen van Spirulina haar:

Spirulina wordt veel gebruikt om de haargroei te bevorderen en haar problemen te bestrijden, zoals haarverlies en kaalheid. Spirulina bevat aminozuren, essentiële vetzuren, vitamine A en beta-caroteen, die allemaal goed voor haar. Enkele van de voordelen ervan voor haar zijn de volgende:

2 stimuleert de haargroei:

Uitwendig gebruik van Spirulina kan haar groei te versnellen. Daarnaast consumptie, wordt deze algen gebruikt als ingrediënt in shampoo en conditioningbehandelingen. Het helpt ook bij haargroei.

2 De behandeling van haaruitval:

Alopecia is een auto-immuunziekte gekenmerkt door het verlies van haar in een alarmerend tempo. Het is niet alleen beperkt tot de hoofdhuid, maar ook leidt tot haaruitval hele lichaam en gezicht. Dit kan leiden tot kaalheid, ook bij vrouwen, en zelfs volledige kaalheid. Spirulina werkt als een alternatieve geneeskunde verder haarverlies ontmoedigen en de vernieuwing van haar vergemakkelijken.

2 behandeling van roos:

Spirulina werkt als een antioxidant verbinding en het nemen van het voor 4 weken geleden mijn haar helemaal roos-vrij, glanzend en sterk.

Voedingswaarde van Spirulina

Spirulina is een uitstekend voedsel dat rijk voedingswaarde dat een groot aantal vitaminen, mineralen en vetzuren die bijdragen aan de verschillende voordelen opgenomen heeft. Als een van de bronnen van voedsel voedzamer en geconcentreerd, wordt het vaak gebruikt in levensmiddelen en natuurlijke dranken, waaronder groene voedingsmiddelen en dranken, energierepen en orale supplementen. De voedingswaarde profiel wordt hieronder uitgelegd:

Spirulina ( droog ) Voedingswaarde per 100 g (5 oz) Energie 1213 kJ (290 kcal) Koolhydraten 29 g - Suikers 1 g - Voedingsvezels 6 g Vet 72 g - verzadigd 65 g - enkelvoudig onverzadigde 0,675 g - meervoudig onverzadigde 08 g Eiwit 547 g - Tryptofaan 0,929 g - Threonine 97 g - Isoleucine 209 g - Leucine 947 g - Lysine 025 g - Methionine 149 g - Cystine 0,662 g - Fenylalanine 777 g - Tyrosine 584 g - Valine 512 g - Arginine 147 g - Histidine 085 g - Alanine 515 g - Asparaginezuur 793 g - Glutaminezuur 386 g - Glycine 099 g - Proline 382 g - Serina 998 g Water 68 gVitamin equiv.29 mcg (4%) - beta-carotene342 mcg (3%) - (. Vit B1) (. Vit B2) luteïne en μgThiamine zeaxanthin0 38 mg (207%) riboflavine 67 mg (306% ) Niacine (Vit. B3) 182 mg (85%) van pantotheenzuur (B5) 48 mg (70%) Vitamine B60.364 mg (28%) folaat (vit. B9) 94 mg (24%) Vitamine B120 mcg (0%) Choline66 mg (13%) Vitamine C1 mg (12%) IE vitamine D0 (0%) Vitamine E5 mg (33%) vitamine K 25 mg (24%) Calcium120 mg (12%) Iron25 mg ( 219%) Magnesium195 mg (55%) Manganese9 mg (90%) Phosphorus118 mg (17%) Potassium1363 mg (29%) Sodium1048 mg (70%) Zinc2 mg (21%), de link naar de USDA-database toegang
  • Vitaminen: B-vitamines verwijzen naar een groep van in water oplosbare vitamines, die voor de productie van energie, evenals de vorming van rode bloedcellen. Spirulina is een goede bron van vitamine B en bevat een bijzonder hoog gehalte aan vitamine B-1 bevat ook vitamine B1 (thiamine), B2 (riboflavine), B3 (nicotinamide), B6 ​​(pyridoxine) en B9 (zuur foliumzuur). Andere vitaminen die in deze algen omvatten vitamine K, vitamine C, vitamine D, vitamine E en vitamine A. Het niveau van vitamine E in Spirulina is vergelijkbaar met die van tarwekiemen en heeft 4 keer meer vitamine B12 als hefboom ruw.
  • Eiwit: Spirulina ten minste 60% eiwit. Een portie van 112 g levert ongeveer 64 gram eiwit. 83% tot 90% van deze verteerbaar omdat, anders gist en chlorella, deze algen hebben wanden van cellulose. Het heeft een hoge verhouding van netto eiwit (NPU) van 53% tot 61%. Eiwitrijke rendement (PER) van Spirulina geeft aan dat het lichaam in staat is om effectief gebruik van de aminozuren. Eiwit maakt 15% van het gewicht van het lichaam en is een essentiële voedingsstof voor een gezonde groei.
  • Beta-caroteen: Bèta-caroteen is een pigment dat behoort tot de carotenoïden familie en staat bekend om zijn antioxiderende eigenschappen. Het wordt vooral gevonden in fruit en groenten, het geven van rood, oranje of geel in hen. Een half kopje gedroogde Spirulina biedt ongeveer 342 mg beta-caroteen.
  • Essentiële vetzuren: Essentiële vetzuren zijn ook bekend als goede vetten. Omdat deze vetten niet in het lichaam worden geproduceerd, moet worden verstrekt door de voedselbronnen die ze bevatten. Hun belangrijkste functie is om prostaglandines die lichaamsfuncties regelen zoals hartslag, bloeddruk, de vruchtbaarheid en de functie van het immuunsysteem te produceren. Spirulina bevat essentiële vetzuren 4% tot 7% ​​gamma-linoleenzuur (GLA), alfa-linoleenzuur (ALA), linoleenzuur (LA), stearidonzuur (SDA), eicosapentaeenzuur (EPA), docosahexaeenzuur (DHA ) en arachidonzuur (AA).
  • Mineralen: Spirulina is rijk aan mineralen die nodig zijn voor de dagelijkse activiteiten van het lichaam. Deze mineralen zijn calcium, kalium, zink, magnesium, mangaan, selenium, ijzer en fosfor. Ze helpen bij de stofwisseling, onderhouden waterbalans en het verbeteren van de gezondheid van het bot. De calcium, fosfor en magnesium zijn vergelijkbaar met die van melk.
  • Koolhydraten: Spirulina slechts 15% tot 20% koolhydraten. Bevat ook 18 verschillende aminozuren.
(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha