23 beste voordelen en toepassingen van hooi Griekse/Methi Poeder voor huid, haar en Gezondheid

FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Mei 27, 2015 Admin Schoonheid 0 27


Bron: Shutterstock

Het hooi griekse of methi is een populair kruid met een sterk aroma en een scherpe smaak. Hoewel het meestal wordt gebruikt voor culinaire doeleinden, heeft een aantal geneeskrachtige voordelen en schoonheid ook. Dus wat is het stof van hooi griekse? Hay Griekse poeder poedervorm kruiden en is gemakkelijk beschikbaar op de markt. U kunt ook thuis te bereiden door het malen van zaden hooi Griekse grondig gedroogd. Hier zijn verschillende voordelen voor de gezondheid, huid en haar hooi Griekse poeder:

Voordelen van hooi Griekse poeder voor de gezondheid

Het zaad poeder Griekse hooi is uiterst nuttig voor ons cardiovasculair systeem (1). Het kruid bevat galactomannan, een groep natuurlijke polysacchariden (oplosbare vezels), die de functie van het hart bevordert en vermindert het risico op een hartaanval.


De Griekse hooi is rijk aan kalium en weinig natrium. Daarom kan de zaden poeder bloeddruk onder controle te houden en pas onze hartslag op efficiënte wijze (2).

Als het gaat om het bestrijden van de groeiende plasma cholesterol, hooi griekse poeder ziet eruit als een geweldige oplossing. Hij kan het niveau van de low density lipoprotein (LDL of 'slechte cholesterol') aanzienlijk te verminderen. Daarom wordt cholesterol gebruikt als een blokkeermiddel (3).

Mensen met diabetes kunnen zeer worden geprofiteerd hooi Griekse poeder (4). De galactomannan aanwezig in het kruid in staat is het vertragen van de snelheid van absorptie van suiker in ons bloed. Daarnaast omvat bijna alle essentiële aminozuren die de productie van insuline kunnen stimuleren. Beide zijn effectief in het beheersen van diabetes.

Zaden hooi griekse diep hebben positieve invloed op onze maag-systeem (5). U kunt spoelen van de giftige stoffen uit ons lichaam en houd het schoon, wat uiteindelijk resulteert in een betere spijsvertering.

Chronische constipatie kan ook worden behandeld met gepoederde zaden hooi Grieks. Hoe te indigestie probleem te genezen, stoelgang wordt gemakkelijker en glad (6). Het bevat ook grote hoeveelheden voedingsvezels, hetgeen ook bijdraagt ​​tot constipatie.

Wanneer opgenomen in de vorm van poeder, fenegriek zaden Griekse creëren een beschermende laag op de binnenwand van onze maag en darm en verzachten ontstoken weefsels tegelijkertijd. Hierdoor wordt niet beïnvloed door de zuursecretie en maagzweren niet ontwikkeld (7). Het is ook nuttig in het helen van brandend maagzuur en gastro-oesofageale refluxziekte (GRD).

Het zijn rijk aan ijzer, hooi griekse poeder is een goede remedie voor anemische patiënten (8). U kunt de hoeveelheid hemoglobine in de rode bloedlichaampjes (RBC) in ons bloed te verhogen en bloedarmoede grote hulp (9).

Het is al gezegd dat de zaden van hooi Griekse bevatten veel vezels. Sommige (de exopolysachharide "slijm", het glucoside "saponine", etc.) bindt aan toxische stoffen in levensmiddelen geconsumeerd en elimineren uit het lichaam. Beschermt het slijmvlies van de dikke darm en helpt om darmkanker op afstand (10) te houden.

Het hooi Griekse poeder is een van de meest effectieve natuurlijke remedies voor de problemen van de gezondheid van vrouwen, met name voor premenstrueel syndroom (PMS) (11). Het vol twee chemische verbindingen genaamd isoflavonen (een soort fyto-oestrogenen) en diosgenin (a steroïde saponine), die een gevoel van comfort en ontspanning geven tijdens menstruele krampen. Voorkomende symptomen van de menopauze, zoals opvliegers, stemmingswisselingen, etc. kan worden gereduceerd met het.

1 De inhoud van diosgenine spice is zeer geschikt voor het verhogen van de melkproductie bij zogende moeders (12). Dus, hooi griekse poeder is ook een must voor aspirant-moeders en moeders met baby's.

1 Verscheidene studies hebben aangetoond dat de Griekse hooi pijn arbeid aanzienlijk kan verminderen en de werkwijze van bevalling gemakkelijker door stimuleren samentrekkingen van de baarmoeder spieren (13).

1 Zoals eerder vermeld, bepaalde chemische stoffen aanwezig in fenegriek bezitten woning als oestrogeen (14). Helpen het hormonale evenwicht en het vergroten van de borsten bij vrouwen te onderhouden.

1 hooi griekse poeder is ook goed voor de behandeling van hoge koorts (15) en aandoeningen aan de luchtwegen. Kan u helpen om verlichting van keelpijn en chronische hoest.

Voordelen van hooi Griekse poeder op de huid

1 seeds griekse hooi bekend om uitstekende antibacteriële (16), anti-schimmel en anti-inflammatoire. Dus kan de stof verminderen huidontsteking (17) veroorzaakt door wonden, eczeem, brandwonden, enz. En versnellen het genezingsproces.

1 Het is een natuurlijke anti-aging remedie. Rijk aan niacine of vitamine B3, is in staat om al beschadigde huidcellen te herstellen en te regenereren efficiënt nieuw. Daardoor krijgen we ontdoen van rimpels, ouderdomsvlekken, fijne lijnen, enzovoort (18).

1 hooi griekse poeder kan worden gebruikt als een grote zelfgemaakte scrub. Het regelmatig gebruik kan leiden tot een natuurlijk stralende huid, het verwijderen van dode huidcellen en mee-eters afname (19).

1 Bij gebruik van de verpakking of gezichtsmasker, kan hooi griekse poeder de vettigheid van de huid te verminderen en maken het vrij van acne (20).

Voordelen van hooi Griekse poeder voor haar

1 Fenegriek poeder is een van de meest effectieve oplossingen voor roos (21).

Het is een natuurlijke behandeling voor het haar vaak vallen (22). Kan op verschillende aspecten van de haarzakjes bevatten en maken elk van onze haarlokken sterke wortels.

2 Hoe krijg je veel eiwitten, alsmede nicotinezuur, wordt haargroei gestimuleerd voor een groot deel. Dus, is Grieks hooi stof beschouwd als een grote therapie voor kaalheid haar (23).

2 Het kruid bevat een emulgator genaamd 'lecithine'. Beïnvloedt onze haren, behoudt zijn natuurlijke schaduw en maakt het glanzend (24).

2 U kunt uw hoofdhuid en droog haar te behandelen met hooi Griekse poeder. De hydraterende of conditionering natuurlijke kracht van de stof is nuttig bij het verwijderen van een droge en reparatie beschadigd haar. Zo kunt u gemakkelijk breng de glans van onze haren terug regelmatig gebruik.

Kortom, kan de toevoeging van hooi Griekse poeder om uw voedsel of huidverzorgingsproducten helpen op vele manieren.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha