22 tips om uw immuunsysteem te verbeterenMet ons leven wordt meer stress lichamelijke activiteit en doen een stap terug, de daaruit voortvloeiende verzwakking van het immuunsysteem is heel natuurlijk. Wanneer we misbruiken ons lichaam, kunnen we niet verwachten iets beters voor terug.

We zijn ons allemaal bewust van het feit dat een persoon met een zwak immuunsysteem is meer vatbaar voor ziekten en infecties. Dit is de reden waarom de versterking van het immuunsysteem is een voorwaarde voor het behoud van verschillende kwalen op de baai. Voordat we naar manieren om te verbeteren bespreken of beter versterken ons immuunsysteem, moeten we eerst begrijpen ons immuunsysteem beter.


Hoe werkt het immuunsysteem werken?

Ons immuunsysteem is direct gerelateerd aan de immuniteit van het lichaam tegen ziekte. Met andere woorden, ons immuunsysteem vervult de functie van de verdediging van het lichaam tegen ziekteverwekkende micro-organismen. Falen van het immuunsysteem zijn functie effectief resulteert in een verhoogde gevoeligheid voor ziekten en infecties.

De meesten van ons klagen vaak van verkoudheid, griep, spijsverteringsstoornissen terwijl het verhogen van het aantal mensen die lijden aan diabetes en hart-en vaatziekten. Al deze gezondheidsproblemen zijn de gevolgen van een verzwakt immuunsysteem. De immune cellen spelen een belangrijke rol bij het voorkomen het binnendringen van ziekteverwekkende bacteriën en virussen in het lichaam. Deze cellen zijn samengesteld uit lymfocyten of T-cellen die strijd direct binnenvallen moleculen en B-cellen die antilichamen die reageren op schadelijke moleculen, de onttrekking van andere immuuncellen te vergemakkelijken.

Het immuunsysteem omvat ook fagocytische cellen zoals macrofagen en neutrofielen, die het afval door de vernietiging van cellen en weefsels schadelijk voor de plaats van infectie te elimineren. Bijzondere waardevermindering van een van deze functies kan het immuunsysteem verzwakken.

Hoe om uw immuunsysteem te verbeteren?

Zoals we allemaal weten, voorkomen is beter dan genezen. De beste manier om deze ziekten te voorkomen is om hun oorzaak aan te pakken. Dit is alleen mogelijk door handhaving van een sterk immuunsysteem. Nu rijst de vraag hoe je een sterke immuniteit op te bouwen. Ons immuunsysteem vereist evenwicht en harmonie om efficiënt te functioneren. Het kan alleen worden verbeterd door het opnemen van een paar veranderingen in uw levensstijl. Voeding speelt een belangrijke rol in dit verband. Hieronder zijn een aantal tips voor een gezond immuunsysteem waarmee je kan bogen van het hebben van een gezond immuunsysteem.

A. Gezonde voeding:

Onze immuuncellen zijn als krijgers, die regelmatige voeding nodig hebben om hun taken uit te voeren. Het is vrij duidelijk dat voeding en immuniteit zijn direct met elkaar verbonden. Hieronder volgt de lijst van voedingsmiddelen die daadwerkelijk kan het immuunsysteem stimuleren.

Sinaasappelen, citroenen en Guavas:

Vitamine C is een krachtige antioxidant. Maakt witte bloedcellen hun functie om snel te reageren op een infectie uit te voeren. Vruchten zoals sinaasappels, citroenen, en dit zijn de rijkste bronnen van vitamine C. Daarnaast worden guaven vol met vezels, die tegen hoge cholesterol en hartziekten.

Knoflook:

Knoflook is bekend om zijn anti-inflammatoire en anti-bacterieel. U kunt eigenlijk bestrijden bacteriën, schimmels en virale infecties. Het biedt bescherming tegen hart-en vaatziekten en het cholesterolgehalte in het bloed. Recente studies hebben aangetoond dat knoflook een belangrijke rol kan spelen bij het voorkomen van tumoren van verschillende typen. Aanbevolen wordt de knoflook dagelijks plaats in de keuken. Het bevat ook allicine, die het immuunsysteem houdt in perfecte staat.

Yoghurt:

Als u last heeft van een zwakke spijsvertering of zijn gevoelig voor bacteriële en virale infecties, en yoghurt kan zeer nuttig zijn. Het bevat probiotica, die dergelijke ziekten kunnen voorkomen. Het heeft ook de mogelijkheid om de productie van interferon te stimuleren, een component die de werking van het immuunsysteem verbetert. Sommige studies hebben aangetoond dat dagelijkse consumptie yoghurt verminderen het risico op vaginale gist.

Groene bladgroenten:

Groene bladgroenten ontlokken vaak neus gerimpeld door de meesten van ons. Maar ze zijn super voedsel om het immuunsysteem te stimuleren. Beladen met foliumzuur, die de werking van het immuunsysteem verbetert. Een tekort aan foliumzuur vermindert de afscheiding van de benodigde hoeveelheden antilichamen die infecties bestrijden eigenschappen bezitten. Deze zijn vooral handig voor zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven.

Amandelen:

Tekort aan vitamine E kan het vermogen van het lichaam om infecties te bestrijden beïnvloeden. Een recente studie heeft aangetoond dat het innemen van een dagelijkse dosis van 200 mg van vitamine E verbetert de antilichaamrespons op hepatitis B en tetanus na vaccinatie. Amandelen zijn een rijke bron van vitamine E. Het enige wat u hoeft te doen is te kauwen een handvol amandelen om uw immuunsysteem te soepel te laten rijden.

Lijnzaad:

Lijnzaad is een rijke bron van alfa-linoleenzuur en omega-3 vetzuren fyto genaamd lignanen die een belangrijke rol spelen bij de modulatie van immuunsysteem, waardoor infecties en auto-immuunziekten op afstand.

Kurkuma:

De vitamine B6-deficiëntie nadelig beïnvloedt verschillende aspecten van de immuunrespons, zoals het vermogen van de lymfocyten te rijpen en omzetten diverse T- en B-cellen Curcuma bevat vitamine B6 en mineralen zoals kalium, mangaan en ijzer die belangrijk zijn voor de operatie van de verschillende systemen van het lichaam. Het bevat ook curcumine waarvan antioxidant verbetert de werking van het immuunsysteem.

Groene thee:

Groene thee is een rijke bron van antioxidanten genaamd polyfenolen, in het bijzonder catechines. Onderzoek heeft aangetoond dat de griep en verkoudheid virus kan vernietigen. Echter, om de vruchten te plukken, is het raadzaam om geen melk hebben als melk eiwitten binden met catechines, waardoor ze hun antioxidante eigenschappen verliezen. U kunt proberen om het citroensap en honing toe om de smaak te verbeteren.

Avocado:

Als een magazijn van aminozuren, gezonde vetten en antioxidanten, avocado helpen hormonen en bijnieren evenwicht, evenals het immuunsysteem te ondersteunen.

Spirulina:

Deze blauw-groene algen zijn een wonder-voedingsindustrie op het gebied van de verschillende voordelen voor de gezondheid. Stimuleren van het immuunsysteem en anti-kanker eigenschappen ook. Ze zijn verpakt met ijzer en selenium, die het RNA kan vullen in de hersenen, het verbeteren van de prestaties van de hersenen. U kunt een beetje 'van het toe te voegen aan uw groene smoothie om de voordelen van genezing te krijgen.

1 Haver:

Een deel van havermout voor het ontbijt kan veel baat hebben het immuunsysteem. Oplosbare vezels die erin kan LDL of 'slechte' cholesterol te verlagen.

1 olie en koolzaadolie:

Deze oliën zijn een bron van gezonde vetten, die een smeermiddel voor cellen zijn. Ze versterken het immuunsysteem, de flexibiliteit en de communicatie tussen cellen. Echter, kan overmatige consumptie van omega 6-vetzuren het risico van ontsteking en problemen met het immuunsysteem verhogen.

B. Gezondheid:

Naast voldoende voeding, gezonde levensstijl speelt een cruciale rol bij het handhaven van een gezond immuunsysteem. In feite, in dit verband, ongezonde levensstijl is een belangrijke oorzaak van de verhoogde incidentie van ziekten en infecties. Weet hoe om het immuunsysteem te verbeteren door middel van veranderingen in levensstijl. Een gezonde levensstijl moet het volgende omvatten:

1 vermijd stress:

Stress is een deel van het leven en wordt ervaren door iedereen. Maar langdurige stress kan je meer vatbaar voor kwalen, variërend van de gewone verkoudheid tot ernstige ziekten te maken. Chronische stress kan het lichaam stresshormonen bloot, wat een nadelige invloed op de werking van het immuunsysteem. Hoge niveaus van spanningsverhoging de productie van cortisol die schadelijk immuuncellen. Het is niet mogelijk om volledig te ontdoen van stress, maar met een kleine inspanning, stress aanzienlijk worden verlaagd. U kunt dit doen door dingen te doen en de ontmoeting met mensen die je gelukkig maken. Yoga of meditatie is een geweldige manier om te gaan met stress. U kunt ook proberen uit te werken hoe dit af te leiden je geest, waardoor je minder stress te nemen.

1 Na een goede nachtrust:

Gebrek aan slaap is een van de belangrijkste factoren voor stress en weer verzwakt immuunsysteem. Daarnaast kunnen slapeloosheid leiden tot verhoogde ontsteking en verhoogde cortisol niveaus. Studies hebben aangetoond dat slaaptekort verlaagt de waarde van de T-cellen, waardoor het vermogen van het lichaam om pathogenen die ziekten veroorzaken bestrijden. Voldoende slaap verbetert niet alleen het niveau van de stemming en energie, maar ook voorkomt beroertes en helpt u om uw gewicht te beheersen. Zorg ervoor dat u ten minste 7 tot 8 uur ononderbroken slaap per nacht te krijgen.

1 Ten minste vijf porties fruit en groenten:

Fruit en groenten zijn rijk aan vitaminen A, C en E. Vitamine A gevonden in wortelen, zoete aardappelen en bladgroenten toelaten witte bloedcellen om infecties beter te bestrijden. Vitamine C wordt gevonden in citrusvruchten en paprika, papaya en broccoli verhoogt de absorptie van ijzer uit plantaardig voedsel, waardoor het immuunsysteem tegen ziekten beschermt. Vitamine E in noten en raapstelen kan de griep en infecties van de bovenste luchtwegen te bestrijden. Dus zorg ervoor dat u ten minste vijf porties van deze groenten en fruit aan uw dagelijkse voedingsbehoeften te voorzien. U kunt ook een multivitamine of minerale overwegen om de tekortkomingen te voldoen. Echter, hoge doses mineralen onevenwichtigheden veroorzaken en onderdrukken het immuunsysteem.

1 Vermijd alcohol:

Alcoholgebruik kan aanzienlijk het immuunsysteem onderdrukken. Een onderzoek op Brown University heeft aangetoond dat overmatige alcoholconsumptie toxisch voor een bepaalde cel van het immuunsysteem genaamd dendritische cellen, die een cruciale rol bij de vernietiging van binnendringende microben speelt. Dit verhoogt niet alleen de kwetsbaarheid voor kou virussen en griep, maar het kan leiden tot infecties die ernstig en zelfs levensbedreigend.

1 Beperk de consumptie van eenvoudige suikers:

Overmatige consumptie van suiker onderdrukt het immuunsysteem cellen, die verantwoordelijk zijn voor het aanvallen van de ziekteverwekkende bacteriën. De consumptie van 75-100 gram suiker dit vermindert het vermogen van witte bloedcellen te bestrijden en vernietigen de bacteriën. Altijd gaan voor de natuurlijke sappen, thee en water om gehydrateerd te blijven, schoon uw immuunsysteem en verhogen met vitaminen en mineralen.

1 veel water drinken:

Water speelt een belangrijke rol bij het balanceren van het niveau van lichaamsvloeistoffen en bekrachtigen van de spieren en darmfunctie verbeteren. Dit is een van de beste tips voor een gezond immuunsysteem. Zorg ervoor dat u minstens 8 glazen water per dag te drinken. Vervang dan de frisdrank, thee, alcohol of koffie met water.

1 Controleer de niveaus van vitamine D:

Vitamine D, ook bekend als de zon vitamine, kan verhogen de immuunrespons. Een tekort aan deze vitamine wordt geassocieerd met koude en griep seizoen. De vitamine D-deficiëntie is heel gebruikelijk, omdat deze vitamine is alleen beschikbaar van de zon en zeer weinig voedsel. Je hebt minimaal 50 nmol/L van vitamine D om de algehele gezondheid te behouden. Als u gevoelig voor ziekten zijn, krijgen de vitamine D-niveaus gecontroleerd. Krijg een adequate blootstelling aan zonlicht. U kunt ook een supplement te nemen te maken voor het gebrek.

Zorg voor een gezond gewicht:

Overgewicht verhoogt het risico op het ontwikkelen van diabetes, kanker en hart-en vaatziekten. Bovendien, teveel vetcellen leiden tot de afgifte van pro-inflammatoire stoffen in het lichaam, die chronische ontsteking. Deze ontsteking kan weefsel beschadigen, wat leidt tot een zwak immuunsysteem. Dus altijd een evenwichtige voeding om uw ideale gewicht te behouden.

2 Beweeg regelmatig:

De oefening is een integraal onderdeel van een gezonde levensstijl. Hoewel het niet helpen het lichaam infecties te bestrijden, maar zeker verbetert de cardiovasculaire gezondheid en vermindert het risico van ziektes zoals osteoporose en kanker. Als je het moeilijk vindt om te genieten van een echte werk, kunt u proberen met een 20 minuten lopen elke dag. Dit versterkt de mogelijkheid om bestrijding van de ziekte in je lichaam.

  1. Kinderen en tieners moeten genieten van 60 minuten lichaamsbeweging per dag die aërobe activiteiten en activiteiten van spierversteviging moeten integreren.
  2. Volwassenen moeten ten minste 150 minuten te krijgen van de oefening bestaat uit aërobe oefening elke week en spierversterkende activiteiten, zoals gewichtheffen minstens twee keer per week.
  3. Senioren in de leeftijd van 65 jaar en hebben geen last van medische problemen moeten genieten van ten minste 150 minuten matige fysieke activiteit, zoals wandelen en spierversterkende oefeningen levendige twee keer per week.

2 Keep Smiling en Be Happy:

Zoals we allemaal weten, lachen is het beste medicijn en deze drug is effectief in het verbeteren van het immuunsysteem. Een eenvoudige glimlach kan dingen beter te maken. U kunt uw lichaam gelukkig maken en het vergroten van uw stemming en het immuunsysteem. Lachen vermindert de hoeveelheid stresshormonen in het lichaam en verhoogt de witte bloedcellen die infectie bestrijden. Dus geniet van het lachen en laat je stress hormonen te laten vallen en je endorfines en groeihormonen te stijgen!

Eenvoudige stappen om het immuunsysteem te verbeteren, maar na hen kan leiden tot een gezonder lichaam, een lichaam dat ziekten kunnen op afstand te houden. Wie niet?

Vond je dit artikel nuttig? Laat uw opmerkingen achter in de commentaren hieronder!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha