22 Geweldige voordelen van een paardenbloem op de huid, haar en gezondheid

FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Mei 19, 2015 Admin Schoonheid 0 126


Wat is Dandelion?

'Dandelion'- als de naam lijkt nogal onbekend, de meeste van ons hebben dit kruid opgetreden en negeerde het overwegen gewoon een ander onkruid. Maar het feit blijft dat dit kruid kan wonderen doen voor uw gezondheid! Ik weet zeker dat dit moet je nieuwsgierigheid in de paardebloem en de potentiële voordelen hebben gewekt. Hier zijn enkele van de huid, het haar en de voordelen voor de gezondheid van de paardebloem.

Paardebloem is een plant die behoort tot de familie Asteraceae. Het wordt meestal gevonden verspreid weilanden, gazons, tuinen en zelfs op trottoirs. Het heeft zijn oorsprong in de regio van Centraal-Azië en groeit van nature in de gematigde en semi-tropisch. Het is een winterharde plant met lange taproots en lange donkergroene bladeren die direct stijgen van de bodem, die uitstraalt in alle richtingen. Het is bekend door vreemde namen, zoals de kroon van de priester, hoofd van monaco, Ierse daisy en zelfs tand van de leeuw. Paardebloem wortel is vlezig en donker bruin met wit vruchtvlees binnen. Dit is de bittere melkachtige latex, die ook in de stengels en bladeren, maar geconcentreerd in de wortel. Deze plant draagt ​​ook goudgele bloemen die direct voortkomen uit de wortels naar het einde van de holle stelen. Deze bloemen bloeien in de late lente tot de vroege herfst. Meer voedsel, paardebloem wordt gebruikt als sierplant behoeve van decoratie.


Echter, dit kruid is zeer voedzaam, bijna alle delen van de plant zoals blad, bloem toppen en wortels dat talrijke gezondheidsvoordelen. Gedeelten blad van de plant staan ​​bekend als paardebloemen greens die worden beschouwd als een voedzame groente. Ze worden gebruikt in verschillende recepten, groene salades en smoothies. Paardebloem wortel heeft geneeskrachtige eigenschappen en wordt gebruikt voor het drogen en malen van de koffie. Paardebloem verlaat fris en droog gras zijn verkrijgbaar in de gezondheid van voedsel markten. Dit kruid is beschikbaar in de vorm van een paardenbloem thee, capsules en tincturen ook. Naast de culinaire toepassingen, is bruikbaar bij de behandeling van diverse ziekten.

Huid Voordelen van Dandelion:

De rijke overvloed aan voedingsstoffen in de paardebloem helpt het behoud van een gezonde huid en huidproblemen te voorkomen. Zo is de integratie van de paardebloem in uw dieet kan bieden verschillende voordelen voor de onder het huidoppervlak.

Behandeling van acne:

Zoals gezegd is de paardebloem sap is een uitstekende ontgiftende, diureticum en antioxidant. Deze eigenschappen maken het effectief voor de behandeling van acne. Deze aandoening wordt veroorzaakt door hormonale onbalans en treedt meestal tijdens de adolescentie jaren, toen het lichaam ondergaat fysiologische veranderingen en hormonale. Dit leidt tot de ophoping van giftige stoffen die de neiging hebben om eruit te komen via de zweetklieren en talgklieren in de huid en wanneer gemengd met dode huid, verstoppen de poriën en acne veroorzaken. Microbiële infecties in het getroffen gebied verder verergeren deze aandoening.

Paardenbloem sap reguleert de afscheiding van hormonen en vergroot de poriën, waardoor de afvoer van gifstoffen via transpiratie en plassen te vergemakkelijken. Paardenbloem sap kan lokaal worden toegepast op acne op microbiële infectie remmen. Vitamine C in het versnelt het genezingsproces, minder opvallend maken van littekens en rode ontsteking die vaak gepaard acne. Paardenbloem thee kan ook worden geconsumeerd om acne te voorkomen. Het enige wat je hoeft te doen is steil 1-2 theelepels van paardebloem wortel of bladeren in een kopje water. Dit zal het lichaam te ontdoen van gifstoffen die acne veroorzaken.

Behandeling van huidziekten:

Paardebloem sap zogenaamde melk paardenbloem is effectief bij de behandeling van huidziekten veroorzaakt door schimmels en microbiële infecties. Dit komt omdat paardebloem sap is sterk alkalische in de natuur en heeft kiemdodende krachtige schimmeldodende en insectendodende eigenschappen. Het kan worden gebruikt voor de behandeling van jeuk, eczeem, wratten, voetschimmel, ringworm en andere soortgelijke omstandigheden zonder bijwerkingen. Wel moet erop worden gelet bij het gebruik, zodat contact met de ogen vermijden.

Behandeling van brandwonden en steken:

Het binnenste gedeelte van de paardenbloem bloemtakken kan worden gebruikt als een gladmakend middel voor de behandeling van brandwonden en beten, zoals allergieën of insectenbeten brandnetel die zeer pijnlijk. De bladeren en wortels van deze plant zijn gebruikt in de Chinese geneeskunde om Poison Ivy, zonnebrand en netelroos te behandelen.

Anti-aging voordelen:

Het zijn rijk aan antioxidanten, paardebloemen bieden anti-aging voordelen, het verminderen van de verschijning van fijne lijntjes, ouderdomsvlekken en rimpels rond de ogen en lippen. Naast het voeden van de huid, dit kruid helpt om toon en de onderneming van verslapping van de huid en onevenwichtig.

Voordelen voor Haar Paardebloem:

Natuurlijke kruiden zijn rijk aan vitaminen en mineralen die het haar voeden en paardebloem is geen uitzondering. Zowel consumptie en actuele toepassing van dit kruid bieden de volgende voordelen voor je haar.

Stimuleert de haargroei:

Paardebloem wortel is een rijke bron van vitamine A, C en E, en vitamine B complex Bovendien choline, ijzer, magnesium, fosfor, kalium, calcium en biotine die alle een belangrijke rol in het haar sterk bevat en stimuleren van haargroei.

Behandeling van roos:

Paardebloem is rijk aan ijzer, die ervoor zorgt dat roos op de baai. Om dit te doen, kunt u proberen met paardebloem supplementen of gewoon paardebloem wortel thee of paardenbloem salade.

Vet haar behandeling:

Paardebloem is effectief in het wegwerken van overtollige olie of talg opgebouwd in de hoofdhuid. Dus als je vet haar hebt, kan het gewoon steil paardebloem bladeren of wortels voor ongeveer 20 minuten. Zeef het mengsel en gebruiken op je haar als een laatste spoeling. Zorg ervoor dat u uw haar te conditioneren na deze om vochtverlies te voorkomen.

Gezondheidsvoordelen van Dandelion:

Paardebloem is een opslagplaats van voedingsstoffen zoals vitamine A, vitamine C, calcium, kalium, magnesium, fosfor, zink, ijzer, eiwitten en vitamine B is derhalve duidelijk dat dit kruid heeft een lange lijst van voordelen gezondheid op zijn naam staan.

Spijsvertering:

Paardebloem is een mild laxeermiddel, tonic en een eetlustremmer. Dus, bevordert de spijsvertering en verlicht spijsverteringsproblemen en het balanceren van de natuurlijke bacteriën in de darm. Het is ook een goede remedie voor dyspeptic klachten. De hoge niveaus van voedingsvezels in paardebloem bevorderen van een gezonde stoelgang en verlichten constipatie en diarree. Het is ook nuttig bij de behandeling van gastro-intestinale problemen sereuze.

Controleer uw bloeddruk:

Omdat het een diureticum, paardebloem verlaagt hoge bloeddruk, vaak plassen. De gedroogde paardenbloem verlaagt cholesterol, terwijl kalium natrium vervangt. Beide factoren spelen een belangrijke rol in de regulatie van de bloeddruk. Paardebloem sap is zeer effectief voor dit doel.

Behandeling van leveraandoeningen:

Paardebloemen bevatten antioxidanten zoals vitamine C en luteolin die een optimale werking van de lever te stimuleren en te beschermen tegen veroudering, terwijl andere verbindingen in de paardebloem lever- bloedingen kunnen behandelen. Bovendien stimuleren de lever door handhaving van de juiste galstroom. Paardebloem is een uitstekend lever detoxifier.

1 Behandeling van nierziekte:

De rijke inhoud van natrium in paardebloem wortel helpt giftige stoffen in het lichaam geaccumuleerd elimineren. Stimuleert de nieren, het elimineren van afval, het zout en overtollig water, het zuiveren van het bloed en de vervanging van het verlies van kalium. Bovendien remt microbiële groei in de urinewegen.

1 Behandeling van galblaas aandoeningen:

Paardebloem verbetert de werking van de galblaas en beschermt tegen schadelijke effecten van oxidanten en infecties. Ook voorkomt problemen galblaas door verhoging gal productie en vermindering van ontsteking.

1 behandeling van infecties van de urinewegen:

Paardebloem blad is een uitstekende diureticum dat frequent urineren bevordert. De desinfecterende elimineren giftige stoffen uit de urinewegen en remmen de groei van bacteriën, waardoor urineweginfecties voorkomen.

1 Voorkomt bloedarmoede:

Paardebloem heeft een hoog gehalte aan ijzer, eiwitten en vitaminen. IJzer is een belangrijk onderdeel van hemoglobine in het bloed terwijl vitamine B eiwitten zijn essentieel voor de vorming van rode bloedcellen en andere bloedcomponenten. Aldus helpt de bloedarmoede handhaven.

1 anti-inflammatoire eigenschappen:

Gezonde vetzuren en fytonutriënten in paardebloem verminderen ontstekingen in het lichaam. Deze eigenschap is nuttig om pijn en zwelling te verlichten.

1 Bone Health:

Paardebloemen hebben een hoog gehalte aan calcium, die van vitaal belang voor de groei en sterkte van de botten, terwijl antioxidanten zoals vitamine C en luteolin bescherming van uw botten van leeftijd gerelateerde schade. Ze zijn ook bijzonder rijk aan vitamine K, dat de botmassa bouwt door het bevorderen van activiteiten osteotrophic botten. Vrije radicalen beschadigen het lichaam inclusief de botten, waardoor botfragiliteit en verlies dichtheid. Integratie van paardebloemen in uw dieet kan deze voorwaarden te voorkomen.

1 bevordert gewichtsverlies:

De urine bestaat uit bijna 4% vet. Het bevorderen van frequent urineren, paardebloem hulp bij het verwijderen van water en vetten uit het lichaam. Aldus bevordert gewichtsverlies in water zonder bijwerkingen. Ook, zoals de meeste bladgroenten, paardebloemen zijn laag in calorieën. Ze worden soms gebruikt als zoetstof geen ongezonde suikers.

1 Behandeling van geelzucht:

Geelzucht een leverziekte veroorzaakt door de overproductie van gal dat de bloedbaan en nadelig stofwisseling. Deze overmaat gal wordt zichtbaar door de kleur van de huid en de ogen in de vorm van een gele tint. Geelzucht kunnen worden genezen door het beperken van de productie van gal, waardoor overtollige gal uit het lichaam en de behandeling van virale infecties. Paardebloem nuttig in beide gevallen. Zoals gezegd, regelt de productie van gal. Ten tweede, als een diureticum in de natuur, vergemakkelijkt de eliminatie van overtollige gal door veelvuldig urineren. Ten derde zijn antioxiderende eigenschappen en desinfectiemiddelen toegeschreven aan de aanwezigheid van vitamine C en luteoline, helpen bestrijden virale infecties meer paardenbloem profiteren, moet worden gehouden met sap suikerriet suikervervanger dat was drastisch verminderd door overtollige gal. Paardebloemen ook helpen het energieniveau stimuleren na infectie dus extreme vermoeidheid en zwakte voorkomen veroorzaakt door een gebrek aan suiker.

1 Nuttig in Diabetes:

Paardebloem sap is effectief gebleken bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel dat de productie van insuline door de alvleesklier stimuleert zijn. Ook vergemakkelijkt de verwijdering van overtollige suiker uit het lichaam, waardoor urineren. Diabetici lopen een groter risico op nierproblemen. Paardebloem is nuttig in dit verband als voorkomt suiker afzetting in de nieren door veelvuldig urineren. Het handhaven van het niveau van de bloedsuikerspiegel constant laag en reguleren van de afgifte van insuline, paardebloem voorkomt gevaarlijke pieken en dalen in de bloedsuikerspiegel.

Voorkomt kanker:

Paardebloem bladeren zijn rijk aan antioxidanten en fytonutriënten die de groei van kankercellen kunnen remmen. Antioxidanten zoals vitamine C en luteoline verlagen vrije radicalen, waardoor het risico op kanker verminderen. Omdat het een detoxifier, paardebloem voorkomt de ontwikkeling van tumoren en kanker. Luteoline echter vergiftigt de essentiële componenten van kankercellen, waardoor ze ineffectief en niet reproduceren. Deze mogelijkheid is vooral nuttig bij het voorkomen van prostaatkanker.

2 versterkt het immuunsysteem:

Sommige studies hebben aangetoond dat paardenbloem verbetert immuunfunctie en preventie van infectie afweren van microben en schimmels.

2 Andere voordelen:

Paardebloemen zijn rijk aan voedingsstoffen die het risico op kanker, cataract, maculaire degeneratie, multiple sclerose en beroerte. De anti-inflammatoire eigenschappen zijn nuttig bij astma en andere inflammatoire aandoeningen.

Voedingswaarde van Dandelion:

Paardebloem is een van de top vier groene groenten in termen van voedingswaarde. Naast het feit dat de rijkste groene plantaardige bron van beta-caroteen, wordt geladen met mineralen zoals ijzer, magnesium, kalium, calcium en fosfor. De voedingswaarde van een paardenbloem in de diepte wordt toegelicht in de onderstaande tabel.

Zie de tabel hieronder voor een gedetailleerde analyse van de voedingsstoffen: kruiden paardebloem (Taraxacum officinale), vers,
Voedingswaarde per 100 g (Bron: USDA National Nutrient Database)
Principe Nutrient Waarde Percentage van de RDA Energy45 Kcal2% Carbohydrates20 g7% Protein70 Fat0.70 g3 g5% Totaal% Cholesterol0 mg0% Dietary Fiber50 G9% Vitaminen Folates27 μg7% Niacin0.806 MG5% pantothenic acid0.084 MG5% Pyridoxine0.251 MG19 MG20% Riboflavin0.260% Thiamin0.190 mg17% Vitamine A10161 IU338% Vitamine C35 mg58% Vitamine E44 MG23% Vitamine K774 μg649% < strong> Elektrolyten Sodium76 MG5% Potassium397 MG8% Mineralen Calcium187 MG19% Iron10 mg39% Magnesium36 MG9% Manganese0.342 MG15% Phosphorus66 MG9% Selenium0.5 MG1% Zinc0.41 MG4% Fyto-voedingsstoffen caroteen-α363 mg-caroteen-β5854 mg-Crypto-Xanthin-β121-mg luteïne-zeaxanthin13610 μg-

  • Calorieën: verse paardebloem bladeren zijn laag in calorieën met 100 gram een ​​service die slechts 45 calorieën levert.
  • Fibre: Paardebloem is ook een goede bron van voedingsvezels met 100 gram dienen te dragen 9% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH).
  • Vitamine A: paardebloem is een uitstekende bron van vitamine A. Een portie verschaft 100 g paardenbloem 10.161 internationale eenheden (IE), die gelijk is aan 338% van de RDA van dit vitamine.
  • Vitamine C: paardenbloem zijn bijzonder rijk aan vitamine C, die 58% van de ADH per 100 gram biedt.
  • Vitamine K: paardebloem is één van de rijkste bronnen van vitamine K met kruiden 100 gram portie verschaffen van 650% van de RDA van dit vitamine.
  • B-vitamines: Naast vitamine A, C en K, paardebloem is ook rijk aan B-vitaminen, zoals foliumzuur, riboflavine, pyridoxine en niacine.
  • Voetbal: Onder de mineralen, paardebloemen zijn vooral rijk aan calcium. Een kopje gehakte paardebloem verschaft 103 mg calcium bijdraagt ​​tot 10% van de aanbevolen dagelijkse waarde van dit mineraal.
  • Eiwit: Een kopje paardebloem biedt 5 gram of 14% van de ADH voor eiwitten.

Maakt gebruik van natuurlijke kruiden om gezond te blijven? U kunt uw ervaringen met paardebloem delen?

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha