21 best voordelen van druiven voor huid, haar en GezondheidCC licentie (BY) flickr foto gedeeld door tribp

De druiven worden in de volksmond bekend als de koningin van de vruchten en worden onderverdeeld in drie typen, afhankelijk van hun kleur - rood, groen en zwart/Blues. Ze behoren tot de familie van Vitaceae. In aanvulling op hun goede smaak en kleur, wist u dat de druiven zijn zeer goed voor je gezondheid?

Goede kleur is de sleutel tot een goede smaak en gevoelig.


 • Witte druiven of groen zijn de liefste.
 • Rode druiven hebben de eenvoudige smaak;
 • Grape blauw/zwart genieten van het beste als hun kleur is diep en rijk, dat wil zeggen, bijna zwart.

De druiven kan worden geconsumeerd op vele manieren, die rauw worden geconsumeerd of die ook kan worden gebruikt bij de productie van sap, wijn en gelei of olie van druivenpitten. Hoewel druiven zijn erg klein en erg klein in omvang, hebben veel voedingsstoffen, antioxidanten, mineralen en vitaminen die ons gezond, fit en fijn te houden.

Ze hebben een zure smaak, wat de belangrijkste reden waarom deze kleine bessen zijn onder de populaire snackvoedsel. Ze hebben een knapperige textuur, aantrekkelijke kleur en vocht zeer verfrissend. Je kan het niet laten een tros druiven hield voor hen en het beste deel is, ze zijn gezond en je kunt eten zoveel als je wilt.

Voedingswaarde tabel van Druiven:

Laten we een kort idee over de totale voedingswaarde van de druiven:

Principe

Nutrient Waarde

Percentage van de RDA

Energy69 Kcal5% Carbohydrates18 Protein0.72 g1 g14 %%% Totaal Fat0.16 g0.5 Cholesterol0 mg0% Dietary Fiber0.9 g2%

Vitaminen

Folates2 μg0.5% Niacin0.188 MG1% pantothenic acid0.050 MG1% Pyridoxine0.086 MG5% Riboflavin0.070 MG5% Thiamin0.069 MG6% Vitamine A 66% Vitamine C8 IU3 mg18% Vitamine E0.19 MG1% Vitamine K16 μg12% < p align = "center"> Elektrolyten

Sodium0 mgPotassium191 MG4% 1%

Mineralen

Calcium10 MG1% Copper0.127 mg14% Iron0.36 MG5% Magnesium7 mg2% Manganese0.071 mg3% Zinc0.07 mg0.5%

Fyto-voedingsstoffen

Caroteen α1-mg-caroteen-SS39 mg-Crypto-Xanthin-SS0-mg luteïne-zeaxanthin72 μg-

Gezondheidsvoordelen van Druiven:

Hieronder vindt u de top 10 van voordelen voor de gezondheid van de druiven:

Migraine:

Migraine kan worden genezen met behulp van druiven. In feite, het sap van rijpe druiven is een ouderdom huis remedie voor migraine. Het sap rijpe moet zuiver worden gehouden, zonder toevoeging van water te vroeg in de ochtend.

Ziekte van Alzheimer:

Resveratrol in druiven helpt niveaus van amyloïd-bèta-peptide bij patiënten die lijden aan de ziekte van Alzheimer. De druiven zijn ook nuttig bij het verbeteren van gezondheid van de hersenen en vertragen het ontstaan ​​van neurodegeneratieve ziekten.

Indigestie:

Druiven helpen dyspepsie voorkomen. Zij zijn verantwoordelijk voor indigestie en maag irritatie te behandelen.

Borstkanker:

Recente studie staten, gekleurde paars eendracht druivensap helpt bij het voorkomen van borstkanker. Tijdens een experiment, werd significante tumor krimp borst waargenomen nadat de persoon is gevoerd met druivensap dagelijks.

Vision:

Het voordeel voor de gezondheid beroemdste druif is op de ogen. De druiven zijn zeer goed voor de ogen. Druiven zijn rijk aan luteïne en zeaxanthine, die verantwoordelijk zijn voor het behoud van een goede gezondheid van het oog met de leeftijd.

Cholesterolgehalte in het bloed:

Pterostilbeen is een stof die aanwezig is in druiven is en helpt het cholesterolgehalte te verlagen.

Nieren:

Druiven helpen om de zuurgraad van urinezuur te verminderen en ook proberen om waterstof uit het systeem dat de vermindering van de druk op de nieren bepaalt verwijderen

Astma:

Druiven een hoog vermogen van assimilatie dat helpt om het gehalte aan vocht in de longen verhogen. De druiven worden beschouwd van hoge therapeutische waarde voor astma.

Antibacteriële activiteit:

Rode druiven zijn rijk aan antibacteriële en antivirale eigenschappen en beschermen tegen verschillende infecties. Heeft antivirale eigenschappen en is ook effectief tegen poliovirus en herpes simplex virus.

Constipatie:

De druiven zijn erg effectief in het overwinnen van constipatie. Worden gezien als een laxeermiddel voedsel, omdat ze rijk aan suikers, organische zuren en polyose. Zij gezamenlijk verlichten chronische constipatie door versteviging van de maag.

Voordelen huid van de druiven:

De druiven worden beschouwd als een van de beste remedies voor huidverzorging in het algemeen. Ze zijn geladen met fytochemicaliën en fytonutriënten die anti-oxidant en anti-inflammatoire hebben. De druiven zijn ook rijk aan vitamine C, die van vitaal belang voor een gezonde huid. Druiven bieden de volgende voordelen in het kader van de huid:

1 bescherming tegen zonnebrand:

Het vlezige deel van de druiven en het extract van de zaden bevatten proanthocyanidinen en resveratrol, die krachtige antioxidanten zijn. Toepassing van druivenpitten extract op de huid biedt bescherming tegen schadelijke UV-stralen. Het fungeert als een zonnescherm, waardoor de roodheid veroorzaakt door zonnebrand en minimaliseert ook de schade aan de huidcellen. En 'vanwege deze eigenschap dat extracten van druivenpitten en resveratrol worden vaak gebruikt als ingrediënt in zonnebrandmiddelen.

1 anti-aging voordelen:

Vrije radicalen zijn de belangrijkste oorzaak van voortijdige veroudering die wordt gekenmerkt door het verschijnen van rimpels en fijne lijnen op de huid. De antioxidanten aanwezig in druiven, samen met vitamine C, beschermen de huid tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen, en reverse de verschijning van rimpels en donkere vlekken. Druiven ook helpen om de huid toon. Als regelmatig geoefend, wrijven de pulp van een aantal pitloze druiven op het gezicht in een cirkelvormige beweging en spoel na 20 minuten zal helpen verminderen de vorming van rimpels

Huidverzachter 1:

Druivenpit extract is rijk aan vitamine E, die vocht behoudt in de huid. Dit extract werkt ook als een exfoliant. Was de huid met het resultaat en het verwijderen van de bovenste laag van dode huidcellen, waardoor de huid gezonder en gladder dan voorheen. Druivenpitolie is zacht voor de huid en kan een grote moisturizer zijn. Een massage met deze olie is bekend om de huid te hydrateren.

1 verjongt de huid:

Bepaalde organische zuren die aanwezig zijn in druiven zijn vergemakkelijken de verjonging van de huidcellen. Druiven bevatten vitamine C die nodig is voor de vorming van collageen. Collageen vormt tot 70% van het droge gewicht van de menselijke huid en is essentieel voor de groei van cellen en bloedvaten en de sterkte en stevigheid van de huid verschaffen. Bovendien, de druiven uw huid vrij van ziekten door het verwijderen van giftige stoffen uit het lichaam. Resveratrol aanwezig in het leven beschermt de huid tegen de elementen. Het verjongt ook de huid en vermindert verkleuring.

1 Cure ongelijkmatige teint:

Groene druiven zijn zeer effectief bij de behandeling van onregelmatige huidtinten. Knijp het sap van groene druiven en toe te passen op de huid. Laat drogen. Spoel het sap na een bepaalde tijd. Dit zal helpen om de huid toon.

1 lichter littekens:

Groene druiven helpen om de littekens die worden veroorzaakt als gevolg van acne te verlichten. De vitamine C in druiven stimuleert de vorming van littekenweefsel en ligamenten en helpt de huid te herstellen. Strooi een cluster van groene druiven met 1 eetlepel van aluin en 1 eetlepel zout. Houd ze verpakt in folie en bak ze een kwartier. Breng het sap van deze druiven op het gezicht, laat gedurende 15 minuten en dan afspoelen met warm water. Dit is zeker om zichtbaar te verlichten de littekens.

1 jeugdige uitstraling:

Groene druiven versnellen de stofwisseling en veroorzaken transpiratie, waardoor de huid een jeugdig en stralend.

Voordelen voor Haar Druiven:

Behouden lange vlechten en heldere in scenario van vandaag "is een lastige taak. We staan ​​voor een tal van problemen, variërend van haar roos, gespleten haarpunten en voortijdige vergrijzing van het haar verlies, de onderliggende oorzaken van het zijn ongezonde levensstijl en . blootstelling aan vervuiling De consumptie van druiven is goed voor haar, omdat van de volgende redenen:

1 stimuleert de haargroei:

De druiven zijn natuurlijke antioxidanten die de bloedcirculatie in de hoofdhuid te verhogen. Dit stimuleert de haargroei. Het oude gezegde dat 'het oliën van het haar en maakt lange lusturous' is ongetwijfeld waar. Druivenpitolie, gewonnen uit druivenpitolie is een groene reukloos hebben een lichte textuur en niet vettig. Dit wordt gemakkelijk geabsorbeerd in de hoofdhuid, waardoor het haar zacht, glanzend en beheersbaar.

1 behandeling van roos:

Regelmatige toepassing van druivenpitolie kunnen bestrijden seborrheic dermatitis, een aandoening jeukende hoofdhuid bij volwassenen en de wieg cap bij baby's te helpen. Omdat het een goede moisturizer, deze olie helpt om roos van de hoofdhuid te verwijderen en verbetert de bloedcirculatie.

Behandeling van haaruitval:

De druiven zijn ook gunstig in de strijd tegen haaruitval. Vitamine E en linolzuur aanwezig in druivenpitolie versterken follikels, waardoor het haar sterk en gezond. Deze olie is ook nuttig bij de behandeling van gespleten uiteinden brosheid en haarbreuk door ruwe behandeling.

2 Aromatherapie:

Vanwege de niet-vette textuur, druivenpitolie laat geen residu achter op de hoofdhuid. Het is duidelijk, goede verzachtende eigenschappen en is geschikt voor alle soorten huid, waardoor een olie die geschikt is voor gebruik in de aromatherapie.

Tips voor de selectie en opslag:

Selectie: een goede kwaliteit van het product selecteren is van cruciaal belang als je probeert om de maximale voordelen te behalen uit het. Als voor de druiven betreft, altijd kiezen die vruchten die mollige, gaaf, uniforme kleur en stevig aan de steel zijn. De beste manier om ervoor te zorgen dat u koopt verse druiven is om de groep te houden van zijn stam en schud ze. Als de druiven vallen van de stengel, betekent die zijn opgeslagen voor een lange tijd en als ze stevig vastzitten zijn vers. De clusters worden bijeengehouden, indien de steel groen. Groene druiven of wit zijn de zoeter als ze een gelige kleur met tinten van oranje en rode druiven moet diep worden gekleurd zonder groene gebieden. Soms druiven een witte coating op het oppervlak. Deze bekleding, bekend als de bloem is een natuurlijke stof onschadelijk die bescherming biedt tegen verlies van vocht, schimmels en bederf. Vermijd druiven met een zachte of gekreukt of stengels die zijn bruin of broos. Dit kunnen tekenen zijn van invriezen of drogen. Druiven met gebleekte gebieden rond de stengel bessen of verliezen moet worden vermeden omdat ze aangeven slechte kwaliteit of verval. Het is een gezondere keuze om biologische druiven dan conventioneel geteelde worden geladen met gevaarlijke pesticiden te kopen.

Opslagruimte: Een deel selectie, de juiste opslag van de druiven is een voorwaarde voor het behoud van vers fruit en het vermijden van schade of verval. De druiven moet worden opgeslagen ongewassen in een plastic zak of een luchtdichte container en opgeslagen in het koudste gedeelte van de koelkast. Druiven worden bewaard tot week maar de kwaliteit afneemt met de tijd. Was ze goed voor het opdienen.

Aanbevelingen voor gebruik:

Eten:

Druiven zoals weinig andere vruchten kunnen worden gegeten zowel vers of bevroren. Druivenmost uit de koelkast 30 minuten voor het eten hen een ideale temperatuur van ongeveer 60F brengen. Hier zijn enkele tips voor het serveren van verse druiven:

 • Serveer gekoeld druiven op een plaat met een aantal soorten kaas is een eenvoudig alternatief voor een fancy dessert.
 • Doe wat rode druiven in de helft gegraven een groene meloen en top met yoghurt. Combineer dit met geroosterde broodjes zorgt voor een voedzaam ontbijt. Naast snacks, kunnen de druiven ook een deel van uw maaltijden zijn. Probeer het toevoegen van druiven gekoeld pasta, kip, zoete aardappelen, vis, salades en gebak. Het kan worden geserveerd met een knapperig brood of broodjes.
 • Druiven met kaas, kan gesneden zoete uien en verse tijm worden gebruikt als een saus op bladerdeeg gerold en gebakken.
 • U kunt een aantal bevroren druiven in champagne en andere mousserende dranken elimineren. Druiven kan adequaat zijn onderdeel van soft-ijs, sorbets en cocktails.

Koken:

Naast rauw gegeten worden of als bijgerecht, druiven kan ook op verschillende manieren bereid. Druiven bevatten natuurlijke suikers en kunnen hun bitterzoete smaak van elk gerecht geven. Enkele manieren druiven gebruiken in de recepten zijn als volgt:

 • Net als veel andere bessen, druiven kunnen effectief worden gebruikt bij het bakken gerechten zoals cakes, taarten, gebak, brood en pizza's.
 • Ze kunnen worden geserveerd met hun huid in een blender om smoothies, cocktails en andere lekkere drankjes te maken.
 • De druiven kunnen worden geserveerd met een rijke donkere chocolade of melk met een heerlijk dessert te maken.
 • Ze kunnen worden gegrild of gerookt en warm geserveerd, en als bijgerecht of om te dippen. Ze kunnen ook worden gebruikt om zuur te maken.
 • Druiven als mat met suiker maken een elegante garnering voor taarten en desserts.
 • Ze doen een grote smaakmaker voor salades van alle soorten, waardoor ze, zoet en sappig taart voor hen. Ze smaken het best als toegevoegd als een component in salades die sap van citrusvruchten en azijn, zoals balsamico, rode of witte wijn, rijst of appelcider gebruiken.
 • Wanneer gekarameliseerde druiven geven een unieke smaak van een gerecht.
 • Druiven effectief kan vervangen de tomaten in saus, spiesjes, sauzen, enz. En kan worden gegrild vlees, vis of garnalen.
 • Druiven wanneer gebakken in olie of vet zeer compleet de smaak van de gerechten en vermindert de rijkdom van oliën zoals olijfolie, sesamolie of notenhout en vetten zoals boter.

Druiven zijn een vrucht zeer veelzijdig en voedingsstoffen die het gehemelte kan voldoen op verschillende manieren. De hoeveelheid voedingsstoffen en anti-oxidanten die zijn verpakt in deze kleine vrucht is fenomenaal.

Zo zien we dat de druiven echt een vitale rol spelen in het behoud van onze gezondheid en helpt ons fit en goed.

Ik hoop dat u zal zeker realiseren van een goede gezondheid van deze voordelen van druiven. Voel je vrij om uw commentaar met ons te delen in het opmerkingenveld.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha