20 interessante feiten over het menselijk lichaam20 interessante feiten over het menselijk lichaam

Denk je dat je je lichaam weet? Denk aan je gezicht, haar, baard, abs en maag zijn alles wat er is om het te?

Nou, we hebben wat nieuws voor je. Het menselijk lichaam is eigenlijk heel interessant, en er is veel meer aan de hand dan wat we zien in de spiegel. En bovenal is er veel meer bij kijken dan wat we zien in een foto van onszelf, zelfs nadat we brachten een uur proberen te achterhalen waarom we niet lijken te kijken naar alle prachtige foto's. Boo.


Dus gaan we een kijkje nemen op 20 interessante feiten over het menselijk lichaam, in een poging om uw mening te blazen en maak je denkt dat veel meer, want je haar gewoon niet recht te maken, ondanks het feit dat je een date vanavond! Laten we eens kijken.

1. Je bent minstens 1 cm hoger in de ochtend dan op enig ander moment van de dag

Wist u dat u bent op je hoogste als je wakker wordt? Deze ongelooflijke feit, maar waar is dat gedurende de dag, het kraakbeen in de knie te comprimeren, dan maakt ons korter.

Maar omdat we niets doen 's nachts, behalve slapen, onze kraakbeen weer normaal, waardoor hoger. Dit is een vrij koele feit in gedachten te houden als je opstaat in de ochtend, want je kunt letterlijk "staan ​​hoog" en het gevoel dat ze de wereld kunnen veroveren.

Zolang je terug op de middag krimpen. Hmm.

2. vingers zijn ongelooflijk gevoelig

Een van de interessante feiten over het menselijk lichaam is dat uw vingers zijn ongelooflijk gevoelig. We zijn geneigd te denken dat onze smaakpapillen zijn de meest gevoelige delen van ons lichaam, op de voet gevolgd door onze tepels. Hoewel dit waar kan zijn, onze vingers zijn zo gevoelig dat zelfs als ze waren de grootte van onze planeet, zouden we in staat zijn om het verschil tussen een auto en een huis te vertellen.

Dit betekent ook dat als onze tongen waren de grootte van de aarde, dan zouden we de kracht van een chili veel scherper voelen? Oh God, wij willen niet weten!

3. Uw ogen zijn ook Super Sensitive

Het menselijk oog is ongelooflijk, maar het is zo makkelijk om gefrustreerd te raken met het uitzicht, vooral als u een bril dragen. Maar het is tijd om een ​​pauze voor het menselijk oog te geven, omdat het menselijk oog is eigenlijk zo gevoelig dat als de aarde plat was zoals het was op de dag dat Chris Columbus ', zou je in staat om een ​​kleine kaars flikkeren' s nachts te identificeren ten minste 40 mijl afstand.

Tenzij u een cataract.

4. Sneezes sneller gaan dan je Hatchback

Een van de interessante feiten over het menselijk lichaam is dat onze niezen gaan sneller dan onze sedan. Yup, je auto kan heel scherp langs de weg, maar waarschijnlijk niet in staat zijn om de snelheid van een nies, die regelmatig 100 mph overschrijdt overschrijden.

In feite, je hatchback waarschijnlijk kan krijgen van rust tot 60 mph in ongeveer 8 seconden, maar een nies kan bereiken in slechts ongeveer 3 seconden voordat ver boven uit op ongeveer 100 mph. Dit is het soort van wetenschap die is mind-blowing, en het is zeker iets om na te denken over de volgende keer dat je niest.

5. je de helft van je DNA delen met bananen

Woah! Wat? Zelfs nam dit ons door verrassing!

Nu, we weten allemaal dat wij mensen delen 98% van onze genen met chimpansees, maar weinigen van ons weten dat we delen 50% van ons DNA met bananen. Daarnaast delen we 60% van de genen die vervelende fruitvliegen, 80% van de genen met de koeien en 75% van hen met muizen!

De realiteit is dat wij mensen zijn niet zo verschillend van andere levende wezens als we zouden willen denken. Sterker nog, we hebben veel met elkaar gemeen.

En nee, dit nieuws niet betekent dat op een dag zou een menselijk wezen bevallen van een banaan. Tenminste, denken we niet dat het doet ...

6. wanneer u een stempel likken, kun je beter kijken naar je calorie-inname

Postzegels eigenlijk bevatten 10,1 ° van een calorie. Dus elke keer dat je een postzegel likken, je bent eigenlijk calorieën tellen vanaf nu. Hoewel ° 1/10 van een calorie niet klinkt als veel, kunt u zeker oplopen als u in een postkantoor werken, of als u veel uitnodigingen te sturen.

Beter om alleen vasthouden aan e-mail vanaf nu.

7. schuur 18 kilogram van de huid gedurende het hele leven

Volgende interessante feiten over het menselijk lichaam is dat, gemiddeld, krijgt een mens af van ongeveer 18 kg van de huid gedurende het hele leven. Denk er eens over. 18 kilogram. Dat is veel. 18 kilogram van hun huid! Yikes. Je zou denken dat je geen huid gelaten zou hebben!

Het goede nieuws is dat de huid wordt vervangen, en al uw buitenhuid wordt vervangen elke maand. Zodat de huid wordt het dragen van vandaag is niet dezelfde huid dragen de bioscoop vorig jaar. Hey, maar het is echt bij je past, maar je moet vaker dragen!

8. Uw bloed reist bijna 20.000 km rond het lichaam in een enkele dag

Iedereen die een beetje 'kieskeurig misschien liever niet om dit te lezen, maar de verrassende ding is niet alleen ons bloed die ons in leven houdt, maar het is ook een reiziger opmerkelijk.

Zie, het bloed reist vier keer de afstand van Californië naar Florida in slechts een dag, dat is uiterst belangrijk. Dus de volgende keer dat u een dagje pigging voordat Netflix eten van junk food, een gedachte reserveonderdelen voor de arme oude bloed. Ah, goed, geen rust voor de goddelozen!

9. Baarden sneller dan iets anders te laten groeien

Een van de interessante feiten over het menselijk lichaam is dat baarden zijn in principe als bonenstaak Jack dat alleen snel groeien en altijd groeien. Ze zijn de snelst groeiende haren op het lichaam van een man, en als de gemiddelde Joe zelfs niet één keer heeft gesneden zijn baard, zou het tijdens zijn leven tot meer dan 9 meter groeien.

Dit is een geweldige statistiek, en we zouden zeker graag zien dat iemand dit uitproberen. Alles in de naam van wetenschap, onderzoek en comedy, natuurlijk.

10. foetus neemt vingerafdrukken Na slechts drie maanden

Yup, het duurt een foetus slechts drie maanden de tijd om hun vingerafdrukken te krijgen. De kleine dingen slim! Zij zullen lopen en praten in een mum van tijd!

Drie maanden is een super snelle tijd, en betekent in feite dat u minder dan 3 maanden van je leven in om een ​​misdaad te begaan en niet gepakt.

Een foetus beroven van een supermarkt, anyone? Nee, we denken niet dat de politie zal dalen. Tenzij ...

11. Zijn uw vingernagels en teennagels zijn Slow Movers

Sommigen van ons willen lange nagels, en sommigen van ons liever de nagels korter. Maar alles wat we verafschuwen lange teennagels. Er is gewoon iets over de lange nagels die verschrikkelijk en gewoon EBB zijn.

Het goede nieuws is dat het duurt een vingernagel zes maanden om te groeien van basis tot punt, en het neemt ook een spijker dezelfde hoeveelheid tijd om te ontkiemen up. Dus, de volgende keer dat je verliest een spijker, alleen niet vergeten dat hij terug naar zijn plaats kijken allemaal vrij in geen tijd zal zijn.

12. Uw maagzuur kan principe branden tot de dood

Volgende interessante feiten over het menselijk lichaam is dat uw maagzuur is ongelooflijk sterk. Ok, dat is een ding. Het zuur in je maag is zo sterk dat het scheermesjes kan oplossen. Nu heeft niemand eigenlijk dit getest, maar wetenschappers hebben ontdekt dat onze maagzuur is ongelooflijk sterk en dat als ik ooit verloren, zou je eigenlijk een belangrijke situatie in onze handen! .

13. Je lichaam is gemaakt van atomen die meer dan 13 miljard jaar zijn

Ongelooflijk, de 7.000.000.000.000.000.000.000.000.000 atomen die deel uitmaken van je lichaam zijn dezelfde atomen die rond waren tijdens de vorming van het universum 13,8 miljard jaar geleden. Dit kan moeilijk te verteren zijn, en zeker in diskrediet het idee van de 'fontein van de jeugd ".

Dus zelfs als je jong bent je niet echt jong. Je bent eigenlijk oud. Het verschil tussen u en uw 78-jarige grootmoeder is niets vergeleken met 13,8 miljard jaar. Ontnuchterende gedachte, hè?

14. De zenuwimpulsen reizen sneller dan een Formule 1

Hier is nog een interessante en verbazingwekkende feiten over het menselijk lichaam: je zenuwimpulsen reizen sneller dan een Formule 1 auto Serieus, Lewis Hamilton heeft niets op uw zenuwimpulsen. Deze handige kleine dingen kunnen daadwerkelijk reizen naar en van de hersenen tot 250 mph. Dit is een ongelooflijke snelheid die net randen uit een F1 auto, en volledig verwijderen van uw hatchback.

15. volle blaas is de grootte van een tennisbal

Ik heb nog nooit een volle blaas had? Natuurlijk heb je. We allemaal, en we weten allemaal hoe tergend pijnlijk het kan voelen. Dingen kunnen zo slecht dat we verwachten dat we gaan barsten op elk moment, en een volle blaas kan een probleem vooral verschrikkelijk zijn als we in de file en je kunt gewoon niet gaan!

Maar heb je je ooit afgevraagd hoe groot een volle blaas is? Nou, het is de grootte van een tennisbal, en we zijn geen wetenschappers, maar we hebben te maken met een tennisbal in ons niet is cool! Dus de volgende keer dat je moet plassen, maar zorg ervoor dat je naar het toilet voordat deining.

16. Uw neus kan herinneren 50.000 Parfums

Volgende interessante feiten over het menselijk lichaam is dat uw neus duizenden verschillende geuren kan herinneren. Je zou niet hebben aangenomen dat er ook 50.000 geuren die er zijn, maar ze zijn er en je neus kunt alle 'em herinneren. Uit de bloemen individu op verschillende taarten en cakes, de neus kan een geur van elkaar onderscheiden.

17. Elke keer dat je een pond vet te krijgen, je winst nieuwe bloedvaten

Maar niet alleen één of twee nieuwe bloedvaten verdienen. Nee, verdien je de waarde van nieuwe bloedvaten zeven mijl. Dus als de bloedvaten zijn uw ding en je meer en meer van hen willen, blijven vet binnenkrijgt. Voordat je het weet, heb je tonnen bloedvaten!

18. Je bent de beste ruiter op de planeet

Oke, je bent niet duidelijk. Maar het zou kunnen zijn, en je bent in de theorie.

Kijk, mensen zijn eigenlijk meer fysiek in staat de lange afstand lopers op aarde. Onze voorouders duizenden jaren geleden gebruikt om hun prooi te ontlopen om te sterven van uitputting. Helaas, de tijden zijn veranderd en ze zijn niet onopgemerkt de manier waarop evolutie zou de voorkeur hebben. We maakten gebruik van games, televisie en een paar lichte joggen ochtend af en toe.

Toch, het is vrij netjes te denken dat je misschien een loper meest talentvolle van een jachtluipaard zijn, toch?

19. Er zijn 100.000 haren op de hoofdhuid

Heb je ooit waste mijn haar en keek naar de gootsteen alleen te hopen en hopen van onderdelen van haar vinden? Het is een moment nogal verontrustend, en het is gemakkelijk om te veronderstellen dat je verliest je haar en je zult kaal in het knipperen van een oog.

Maar er is echt geen zorgen te maken, want hier is een van de interessante feiten over het menselijk lichaam: de hoofdhuid heeft 100.000 haren op het aan te houden dingen goed tikt. Ook, wat meestal gebeurt als je verliest een haar wordt vervangen door een nieuw exemplaar toch. Yay voor de hoofdhuid!

20. Je lichaam is een goudmijn

Als je een beetje 'een tekort aan geld, dan kunt u altijd hun lichaam te graven naar goud. Zie, in ieder van ons is 0,2 milligram goud. De meeste van deze is opgeslagen in ons bloed.

Het nadeel? Nou, zou je nodig hebt ongeveer 40.000 mensen voor mijn goud genoeg om zelfs een enkele munt 8g maken. Dus, terwijl ons lichaam bevatten goud, zeker niet genoeg om een ​​rush inluiden.

En daar dachten we dat we snel rijk konden krijgen. Drat.

...

Dus dat is het. Het menselijk lichaam is een geweldig ding, dat het potentieel heeft om nog groter dan het nu heeft. Het probleem is dat we gewoon niet genoeg benut. In plaats van de beste afstand loper in de wereld, geven we de voorkeur aan de trein te nemen naar het werk. Eerder dan liet zijn baard groeien tot 9 meter, zou de jongens eerder gesneden in een poging om "ziet er goed uit."

En in plaats van ondermijnt ons lichaam voor goud, we de voorkeur aan alleen de loterij te spelen. Toch kunnen we ons troosten met het feit dat onze neus kan herinneren 50.000 geuren, toch? Ah, maar het kan ook de naam van meer dan honderd parfums zijn? Ga je gang, probeer het eens!

Kent u andere interessante feiten over het menselijk lichaam?

Wees blij!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha