20 grote voordelen van basilicum voor gezondheid en schoonheid20 grote voordelen van basilicum voor gezondheid en schoonheid

Basil is waarschijnlijk het best bekend als een kruid gebruikt in de Italiaanse keuken, maar is ook gebruikt als een kruidengeneeskunde voor eeuwen. De basilicum is een groene plant die afkomstig is van de mint familie en is beschikbaar in een verscheidenheid van verschillende vormen. Elk type kan proeven heel anders, en omvatten citroen basilicum, kaneel en kruidnagel basilicum basilicum. Wat is het dat de basilicum een ​​beetje 'speciaal in de wereld van de kruiden maakt, is zijn anti-oxidant, anti-inflammatoire en antibacteriële eigenschappen, die samen met zijn hoge voedingswaarde, heeft Basil is een populair kruid in het koken en voor medicinaal gebruik. Basilicum is ook een plant die gemakkelijk kan groeien in uw tuin, zodat u uw eigen overvloed aan basilicum toe te voegen aan het koken kan hebben. Hier zijn een tiental fantastische schoonheid en gezondheid voordelen van basilicum.

1. Gebruik als tandpasta

In sommige landen worden gedroogde blaadjes basilicum gebruikt als tandpasta. Zongedroogde basilicumblaadjes zijn vermalen en gemengd met mosterd olie en anti-bacteriële eigenschappen van basilicum bladeren effectief te helpen bestrijden tandvleesaandoeningen en de vorming van tandplak op de tanden.


2. Hoofdpijn opluchting

Een van de grote voordelen voor de gezondheid basilicum is dat de basilicumbladeren ook worden gebruikt om de hoofdpijn te verlichten. Als je hoofdpijn hebt, probeer het mengen van een theelepel gedroogde blaadjes basilicum in een kom met warm water en houdt het gezicht over de stoom, met zijn hoofd bedekt met een handdoek, ongeveer tien minuten.

3. Behandel steken en beten

Als je gestoken of gebeten, terwijl in de tuin, dan pakte een blaadje basilicum om pijn en irritatie te verlichten. Crush een blaadje verse basilicum en wrijf op een hapje of een steek, en snel het verminderen van de ontsteking en verlichting van de pijn.

4. Behandel koorts

Vervolgens wordt een grote gezondheidsvoordelen basilicum is dat het genoemde zeer effectief in het verlagen van hoge temperatuur en basilicum wordt gebruikt in sommige delen van de wereld voor de behandeling van malaria zijn. Om koorts te behandelen, bier neer jonge blaadjes basilicum in kokend water om een ​​thee om de twee of drie uur te maken en drinken tot de koorts verdwijnt.

5. Goed voor de ogen

Basilicumblaadjes zijn zeer hoog in vitamine A, om zo toe te voegen aan uw dieet kan helpen om je ogen gezond en weren maculaire degeneratie. Basilicum kan ook lokaal worden aangebracht op het oog en wordt gezegd te helpen verminderen roodheid en zwelling. De bladeren worden ook gebruikt voor de behandeling van ooginfecties zoals conjunctivitis.

6. Cure slechte adem

Vervolgens een geweldige gezondheidsvoordelen basilicum is dat dankzij de antibacteriële eigenschappen, basilicum is een effectieve behandeling voor slechte adem. Als u merkt dat uw ademhaling is niet zo vers als je zou willen, kauwen een paar blaadjes basilicum en binnenkort zal je mond schoon en fris weer vertrekken.

7. Het kan worden gebruikt als hulpmiddel bij het stoppen met roken

Mensen die proberen te stoppen met roken zeggen dat kauwen basilicumblaadjes helpt verlichten nicotine hunkeren. Basilicum bladeren zijn een stuk goedkoper dan nicotine pleisters of kauwgom, en het hoge niveau van antioxidanten bevatten ze zou ook helpen herstellen van een deel van de schade veroorzaakt door roken.

8. kalmeert de maag

Een van de grote voordelen voor de gezondheid van basilicum is dat het heeft een kalmerend effect op het spijsverteringsstelsel. Als u indigestie na het eten van een grote maaltijd, probeer dan het drinken van een glas water met een halve theelepel gedroogde basilicum toegevoegd aan het, en het zal snel rustig indigestie en voelt u zich minder opgeblazen.

9. Verlicht hoesten

Basilicum kan ook worden gebruikt om hoest verlichten chesty en wordt vaak gebruikt als ingrediënt bij hoest siropen. Om uw eigen hoestsiroop zelfgemaakte te maken, kook tien blaadjes basilicum drie kruidnagel, en laat het mengsel afkoelen. Basil heeft hetzelfde effect als een decongestivum en los slijm in de borst.

10. Verhoging van het immuunsysteem

Gezondheidsvoordelen basilicum zijn zeer talrijk, en hier is nog een van hen eet verse basilicum is ook aangetoond dat het immuunsysteem werken efficiënter helpen. Sommige studies hebben gesuggereerd dat de verbindingen in de bladeren van verse basilicum vermogen van het lichaam om ziekte en infectie bestrijden met wel twintig procent kan toenemen.

11. punten zwarten Voorkomt

Basilicum bladeren worden ook gebruikt door sommige mensen om te voorkomen dat de zwarte punten te vormen in de huid. Als het nat wordt een blaadje basilicum en plaats het op de huid voor ongeveer vijf minuten, dan was je je huid dan zul je een diepere reiniging actie die zal helpen bij het voorkomen en verwijderen van punten zwarten uit de huid te krijgen.

12. Het voorkomt haaruitval

Gezondheid voordelen van basilicum gaan hand in hand met schoonheid voordelen. Als je voeg een beetje 'van deeg basilicumblaadjes om de hete olie behandeling, zal helpen om het verkeer op de hoofdhuid en vecht elke schimmelinfecties. Dit zal de jeuk van de hoofdhuid te verminderen en het bevorderen van een gezonde haargroei.

13. vermindert stress

Een van de verbazingwekkende gezondheidsvoordelen basilicum is dat het door velen een grote natuurlijke manier om stress symptomen te verminderen. Studies hebben aangetoond dat het kauwen basilicumblaadjes lijkt niet om stress aanzienlijk te verminderen en laat een persoon voelt veel rustiger en voelen zich meer ontspannen.

14. Behandel Acne

U kunt ook gebruik maken van basilicumblaadjes om acne te behandelen. Solliciteer gehakte basilicum naar de getroffen gebieden van de huid en antibacteriële ingrediënten planten te doden bacteriën die acne veroorzaken en helpen reinigen van uw poriën zonder uit te drogen de huid.

15. Breekt nierstenen

De chemische stoffen in het sap van basilicumblaadjes breekt nierstenen en het bevorderen van de gezonde werking van de nieren. Voor de behandeling van nierstenen, sap drinken verse basilicum, gemengd met een beetje 'honing, elke dag. Binnen een paar maanden, moeten nierstenen worden gegaan.

16. Goed voor het hart

Naast een fantastische voordelen voor de gezondheid van basilicum wordt verondersteld goed voor het hart op verschillende manieren te zijn. Er wordt gezegd dat de consumptie van basilicum helpt om de bloeddruk, en een antioxidant in basilicum genoemd eugenol, breekt de cholesterol in het bloed en helpt vrije radicalen.

17. anti-aging

Anti-aging is een van de voordelen voor de gezondheid van de basilicum. Als u de basilicum packs voegen gezicht zelfgemaakte, dan zul je de voordelen van een aantal van basils verjonging en anti-aging te krijgen. Basilicum bevat anti-oxidanten die vechten tegen rimpels die kunnen worden veroorzaakt door vrije radicalen en wordt ook gezegd aan te scherpen en het verstevigen van de huid, waardoor het er jonger en frisser.

18. Cure roos

Om basilicum gebruiken als een anti-roos, meng een paar druppels basilicum olie met kokosolie en masseer het mengsel in je haar en hoofdhuid. Als je laat het op 's nachts, wanneer u' s morgens weg te wassen moet u vindt dat uw hoofdhuid minder jeuk en, na een aantal toepassingen, roos verdwijnen.

19. Verlicht keelpijn

Een van de geweldige gezondheidsvoordelen van basilicum is dat het kan helpen kalmeren een zere keel. Drink thee gemaakt door het koken basilicumblaadjes in het water zal u helpen ontspannen en om de pijn van een zere keel te verzachten. De antibacteriële eigenschappen van thee ook helpen bestrijden van de infectie die keelpijn veroorzaakt.

20. Verlicht misselijkheid

Een mengsel van sap van basilicum, gember en honing zal bieden snelle verlichting vormen het gevoel van misselijkheid, en wordt gezegd dat het een grote behandeling voor kinderen die last hebben van reisziekte zijn.

Weet jij de gezondheidsvoordelen van basilicum?

Het blijft gezond!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha