20 GEBRUIK EN VOORDELEN VAN PAPAJA voor gezondheid en schoonheid20 GEBRUIK EN VOORDELEN VAN PAPAJA voor gezondheid en schoonheid

Oorspronkelijk gevonden in Midden-Amerika, het was de Spaanse en Portugese ontdekkingsreizigers die de vrucht van vele verschillende sub-tropische landen over de hele wereld geïntroduceerd. Het is nu vooral geteeld in de Verenigde Staten, Puerto Rico en Mexico en wordt wereldwijd gewaardeerd. De papaya pulp wordt in veel schoonheidsproducten, zoals gezichtscrèmes en shampoos en het fruit is bekend om een ​​rijke bron van antioxidanten, vezels, vitaminen en mineralen. Hier zijn er slechts twintig van de toepassingen en de voordelen van papaya verrassend, zowel voor gezondheid en schoonheid:

1. Papaya stimuleert het immuunsysteem

Papaya is een grote bron van beta-caroteen, meer dan veel andere vruchten, die het lichaam gebruikt om een ​​gezond immuunsysteem te behouden. Regelmatig eten van papaja wordt verondersteld om het immuunsysteem te versterken en helpen bij het bestrijden infecties en ziekten.


2. tonen de huid en verwijdert donkere vlekken

Een van de fantastische voordelen van papaya is dat het kan helpen om de huid toon en verwijderen donkere vlekken. Als u mash up het vlees van een papaja en wrijf het in uw huid, het fungeert als een grote tonic en zal helpen om de verschijning van donkere vlekken en vlekken te verminderen.

3. papaya voedsel kan helpen lager cholesterol

Naast een van de grote voordelen is dat papaya papaya voedsel kan helpen verminderen cholesterol. Het hoge gehalte aan vitamine A, E en C, die als krachtige antioxidanten handelen, voorkomen de oxidatie van cholesterol in het lichaam, waarvan de oorzaak van hartaanvallen en beroertes worden. Daarnaast, papaja is ook een goede bron van voedingsvezels, die ook kan helpen de hoeveelheid cholesterol in het bloed.

4. Papaya kan bijdragen tot het verminderen van hoge bloeddruk

De voordelen voor de gezondheid van papaya zijn zeer talrijk. Het hoge gehalte aan kalium in papaya werkt om de controle van de bloeddruk helpen. Veel mensen eten papaja's als een manier om te verminderen hoge bloeddruk en een hoog niveau van kalium in het fruit worden ook verondersteld om te helpen houden u wakker tijdens de dag.

5. Het helpt om het gezichtsvermogen te beschermen

De resultaten van gepubliceerde studies suggereren dat het eten van drie porties papaya per dag het risico van leeftijdsgebonden maculaire degeneratie. Papaya bevat carotenoïden luteïne en zeaxanthine, die bescherming bieden tegen hoge-energie-licht dat uw ogen kunnen beschadigen bieden.

6. U kunt ruwe papaya gebruiken als een huid moisturizer

Een van de grote esthetische voordelen van papaya is dat je ruwe papaya kunt gebruiken als een huid moisturizer. Voor een zeer eenvoudige huid moisturizer, net verpletteren een geschilde, rijpe papaja en toe te passen op je gezicht. Laat het voor vijf of tien minuten voor het wassen met warm water, en je zal zo zacht en glad aanvoelen van de huid te voelen.

7. En 'goed voor de spijsvertering

Betere vertering is een van de fantastische voordelen voor de gezondheid van de papaja. Naast de hoge vezelgehalte en papaya enzym papaïne, die helpt te breken eiwitten in de maag en helpen de natuurlijke spijsvertering bevatten.

8. Het kan de pijn van artritis te verlichten

Onder zijn vele prachtige eigenschappen, papaja is heeft ook anti-inflammatoire eigenschappen. Papaïne en chymopapaïne in de vrucht bekend effectief bij het verminderen van ontsteking en pijn veroorzaakt door artritis.

9. Papaya kan helpen kanker te voorkomen

Een van de grote voordelen voor de gezondheid van de papaya is dat het kan helpen kanker te voorkomen. De flavonoïden en antioxidanten die in papaya ook te spannen tegen schade die kan worden veroorzaakt door vrije radicalen. E 'de vrije radicalen die ook verbonden met vroeg begin van de tekenen van veroudering.

10. Maak een body scrub papaya

Papaya vrucht heeft veel voordelen voor uw huid en u kunt uw eigen, body scrub zelfgemaakte ruwe papaya verpletteren met een eetlepel honing, een eetlepel suiker en een eetlepel kokosolie. Dit zal een luxe exfoliërende body scrub die je huid heel laat glad en fris te maken.

11. Ze kunnen worden gebruikt als onderdeel van een plan van het gewichtsverlies

Papaya is een grote fruit te eten, als je probeert om gewicht te verliezen. Het hoge vezelgehalte zal je te vullen, voor zeer weinig calorieën en, hoewel het een zoete smaak, bevat zeer weinig suiker.

12. Papaja kan helpen bij het verminderen van stress

Een van de voordelen voor de gezondheid van de papaya is dat het kan helpen bij het verminderen van stress. Papaja's zijn een grote bron van vitamine C en vitamine C is een belangrijke vitamine in de strijd tegen stress en angst. In een studie University onderzoekers vonden dat vitamine C regelt de stroom van stresshormonen in het lichaam.

13. Ze zijn goed voor de luchtwegen

Het eten van papaya kan ook helpen om uw luchtwegen in goede staat. Het vitamine A in papaya neutraliseert de effecten van emfyseem en vitamine C bestrijdt virale infecties die de borstkas kunnen beïnvloeden.

14. Papaya kan helpen uw huid er jonger

Jeugdig uiterlijk zo lang is weer een van de fantastische voordelen van papaya. Of gegeten of lokaal toegepast, kan papaya helpen vertragen het begin van de tekenen van veroudering op uw huid. De vitamines A en E, beschermen de huid tegen de effecten van UV-stralen en de vitamine C helpt bij de bestrijding van vrije radicalen en het verbeteren van de huid toon.

15. Gebruik als een huid lichter

Een andere van grote schoonheid voordelen van papaya papaya is dat gebruikt kan worden als een effectieve huid lichter. Gewoon wrijf een stukje van papaya op je gezicht en laat het op voor vijf of tien minuten voordat het af te wassen. Herhaal dit regelmatig en gedurende een tijdsperiode, de huid krijgt een frisser licht aan.

16. helpt verlichten menstruatiepijn

Er is een enzym dat in papaya, papaïne, waarbij de menstruatie reguleert en kan menstruatiepijn te verlichten. Als je menstruatie pijn, probeer het eten van een beetje 'papaya en moet het ongemak te verlichten.

17. Behandel droge en gebarsten hielen met papaya

Maak een pasta van een papaya fruit en meng met een eetlepel zoete amandelolie. Wrijf je hielen en laat het 's nachts en het zal voeden en hydrateren droge en gebarsten hielen.

18. Gebruik als een acne behandeling

Een fijn gepureerde papaya, gemengd met een theelepel honing maakt het een grote natuurlijke behandeling van acne. Breng aan op gezicht en laat op ongeveer tien minuten en de antibiotische eigenschappen van honing en kalmerende, voedende eigenschappen van papaya snel opruimen van uw huid.

19. Gebruik papaja als een natuurlijke conditioner

Voordelen van papaya voor het haar zijn ook zeer talrijk. Papaya heeft veel vitamines, mineralen en enzymen die zijn zeer gunstig voor de gezondheid, glans en de schoonheid van je haar. Om uw eigen masker haar papaya conditioning te maken: meng een halve papaya, een banaan, een eetlepel kokosolie, twee eetlepels zoete amandelolie en een half kopje yoghurt. Wrijf het mengsel op het haar en laat op dertig minuten vóór het wassen met warm water.

20. Gebruik azijn papaja als roos behandeling

U kunt een fortuin aan dure behandelingen roos redden met behulp van deze eenvoudige recept. Verdun de azijn papaya met sap en citroen water en gebruik dit mengsel als een laatste spoeling voor het haar na het wassen. Herhaal dit regelmatig en je roos zal snel verdwijnen.

Kent u een aantal andere toepassingen en voordelen van papaya voor gezondheid en schoonheid?

Voel je vrij om ze te delen in de commentaren hieronder.

Blijf gezond en gelukkig!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha