20 FEITEN OVER DE KOFFIE "20 FEITEN OVER DE KOFFIE

Het is moeilijk te geloven dat een onbeduidend, kleine, bruine bonen als had zo'n impact op de wereld. Koffie is de tweede meest verhandelde grondstoffen in de wereld en, met drieëntachtig procent van de Amerikaanse volwassenen koffie drinken, is waarschijnlijk een van de meest populaire drankjes ooit, in de geschiedenis van de mensheid! Dus als je drinkt je 's ochtends pick-me-up kopje koffie in de ochtend, na te denken over een aantal van deze verbazingwekkende feiten over koffie:

1. De meeste van de wereld koffie komt uit een land

Voordat een van de interessante feiten over koffie is dat Brazilië is veruit de grootste producent van koffie in de wereld. Brazilië produceert bijna een derde van alle koffie dronken in de wereld, die uit Colombia en Vietnam.


2. Koffie is echt een vrucht

Volgende interessant feit is dat koffie koffie bonen zijn niet bonen helemaal; Zij zijn de putjes van een vrucht. Koffie komt uit koffie kersen en bonen worden alleen genoemd omdat ze lijken een beetje 'als andere bonen.

3. Er is slechts één staat in de VS dat koffie groeit

De koffie wordt geteeld in equatoriale klimaten en de enige Amerikaanse staat die koffie kunnen worden geteeld in Hawaii, waar ze het ideale klimaat voor de teelt van zaden van Java.

4. New Yorkers drinken zeven keer zoveel koffie als je in de rest van de wereld

Het heet de stad die nooit slaapt voor een reden! Gemiddeld, mensen die in New York woont, drinken ze zeven keer meer koffie, als je in de rest van de wereld. Het zou alleen maar zijn omdat er zo veel coffeeshops in New York!

5. Koffie is de tweede meest populaire drank in de wereld

Een ander interessant feit over koffie is dat koffie is de tweede meest populaire drank in de wereld. Het enige dat de koffie slaat, in de populariteitswedstrijd van drankjes, is het water zelf. Vrijwel elk land in de wereld wakker met een kopje koffie.

6. Waarom heet het een Amerikaan?

Heb je je ooit afgevraagd waarom een ​​'Amerikaanse' is 'Amerikaanse' genoemd? De afgezwakte espresso werd uitgevonden door Amerikaanse soldaten in de Tweede Wereldoorlog. Ze vonden de Europese express te sterk, zodat ze gevraagd om het warm water toe te voegen.

7. De koffie werd gegeten voordat het werd gedronken

De eerste mensen die bekend koffie geconsumeerd hebben kwamen uit Afrika. Ze deden een drankje bonen, ze malen de bonen met vet, een voedsel dat rijk is aan cafeïne energie.

8. Het ontbreken van koffie gronden voor echtscheiding in Turkije

In Turkije, waar je veel koffie drinken, het vroeger het geval te zijn, dat als een man niet in staat was om zijn vrouw te voorzien van koffie, dan was reden voor echtscheiding.

9. koffiedrinkers hebben minder kans op de ziekte van Alzheimer te ontwikkelen

In een studie in 2009 werd vastgesteld dat mensen die drinken 3 tot 5 koppen koffie per dag minder kans op het ontwikkelen dementie of de ziekte van Alzheimer als ze ouder worden.

10. De koffie werd 'Arabische Wine' genoemd

Als de koffie de eerste keer in Europa, werd bekend als de Arabische Wijn. De koffie komt van het Arabische woord voor 'wijn van Bean' en, na een aantal re-vertalingen door middel van verschillende talen, werd bekend als "kahveh" in Turkije, "Koffie" in Nederland en "koffie" in het Italiaans.

11. Instant koffie is koffie aroma toegevoegd.

Die uitbarsting van koffie smaak die je krijgt als je een pot oploskoffie te openen, is kunstmatig. Fabrikanten injecteren de pot met een kopje koffie aroma, alvorens te worden verzegeld.

12. Nature maakte koffie voor bijen

Wetenschappers geloven dat cafeïne is geëvolueerd in koffie, omdat de bijen hersenen aantast. Er wordt gedacht om het geheugen van de bijen te verbeteren, waardoor het makkelijker voor hen om te onthouden waar een kopje koffie plant.

13. De koffie werd oorspronkelijk ontdekt dansen geiten

De legende wil dat koffie werd ontdekt door geiten herders Ethiopiërs. Ze besloten om koffie te proberen voor zichzelf, nadat ze hadden gevonden hun geiten dansen rond na het eten van sommige koffiebonen.

12. Te veel koffie kan je ziek maken

Naast een van de interessante feiten over koffie is dat koffie eigenlijk kon doden, maar het zou ongeveer 100 kopjes koffie te nemen om het te krijgen. U kunt echter, als je niet gewend bent om het te hebben een nogal vervelende bijwerkingen, vooral als je te veel koffie drinken.

13. Koffie kan helpen om uw training effectiever

Een kopje koffie voor een training zal je duw jezelf harder en langer, zal het uw training effectiever te maken.

14. Koffie kan goed zijn voor de lever

Het drinken van koffie is gevonden om het risico alcohol gerelateerde leverziekte verminderen. De onderzoekers gevonden dat voor elke kop koffie drinken, wordt het risico verminderd met ongeveer 25%.

14. Een kopje espresso bevat minder cafeïne dan een kopje gewone koffie

Een van de interessante nummers van koffie is dat, in tegenstelling tot wat velen denken, als gevolg van de kleinere gedeelte, een espresso in feite bevat minder cafeïne, een afmeting volledige kopje koffie.

15. Koffie veroorzaakt een golf van criminaliteit in Kenia

In Kenia, waar een kilo koffiebonen emmers moeite lonen een week kan zijn, gewapende bendes overvallen koffie velden om de oogst te stelen. Het probleem is zo groot in het land die een speciale task force van de politie werd opgericht om criminele bendes koffie te bestrijden.

16. Is het veilig om koffie te drinken tijdens de zwangerschap?

Wel of niet moet je koffie drinken tijdens de zwangerschap is nog steeds gedebatteerd. Hoewel er enig bewijs dat vrouwen die minder koffie drinken, hebben een gezonde zwangerschap, is de link niet bewezen. Het beste advies is om uw consumptie van koffie tot niet meer dan een kopje per dag te beperken tijdens de zwangerschap, en nog beter advies zou zijn om het advies van uw arts te zoeken.

17. koffie kan worden gebruikt als brandstof

Wetenschappers in Engeland bouwde een machine die ontving koffiebonen en sommige zijn nu voorspellen dat de koffie op een dag vervangen fossiele brandstoffen als energiebron voor de wereld.

18. De gratis koffie is verkrijgbaar in een aantal coffeeshops

Sommige coffeeshops kun je een 'zwevende koffie', die een kopje koffie of opgeschort geschorst betekent kopen. De term komt uit een Italiaanse traditie dat betekent dat je kunt een kopje koffie in plaats van de coffeeshop dan zal geven, kosteloos, te kopen om degenen die komen in de winkel, die zich neer op hun geluk en kan zich niet veroorloven om te betalen voor een kopje koffie.

19. oploskoffie werd uitgevonden door George Washington

Nou, het is niet uitgevonden door 'The' George Washington, maar de man die in 1901 de eerste in massa geproduceerde oploskoffie, uitgevonden, zijn naam was George Washington. Blijkbaar, de koffie smaakte verschrikkelijk, maar het was zeer gewaardeerd als het tijdens de Eerste Wereldoorlog aan de troepen gestuurd.

20. Er zijn twee soorten koffiebonen

Er zijn twee soorten bonen, Robusta en Arabica. De meest populaire, goed voor 70% van alle koffie gedronken, is de Arabica bonen. Robusta bonen, die vooral groeien in Afrika, hebben tweemaal de cafeïne als Arabica bonen.

Kent u een aantal andere interessante feiten over koffie?

Wees blij!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha