20 beste voordelen en toepassingen van de pepermunt voor de huid, haar en gezondheidHuid Voordelen van Pepermunt:

Geneest diverse huidproblemen:

Pepermunt wordt meestal gebruikt in crèmes die worden gebruikt om een ​​verscheidenheid van huidproblemen pakken. Zijn verzachtende eigenschappen maken het een effectieve behandeling voor huiduitslag, gif eik en poison ivy. Het geeft een sterke helende werking op de huid.

Is vette en vette huid:

Pepermunt bladeren zijn op grote schaal gebruikt voor eeuwen tot vette huid en vet te behandelen. Menthol in pepermunt vermindert de afscheiding van olie door de talgklieren die u helpen een huid zonder natuurlijke olie te krijgen. Gebruiken:


 • Solliciteer pepermuntbladeren verse gebaseerd op het gezicht
 • Laat gedurende 10 minuten.
 • U kunt ook honing toe te voegen aan het deeg om meer resultaten te krijgen.
 • Was en droog.
 • U kunt ook pasta pepermunt combineren met jojoba olie of aloë vera om optimaal voordeel te bereiken.

Samentrekkend, antiseptische en anti-inflammatoire eigenschappen:

Pepermunt is bekend dat de pH van de huid in evenwicht. Dit helpt de productie van overmatig olie evenwicht in de huid, waardoor de algehele acne en acne verminderen. Inflammatoire eigenschappen samentrekkend, antiseptisch en pepermunt helpen verminderen de verschijning van acne, punten zwarten, huiduitslag en andere huiduitslag. Gebruiken:

 • Meng 2 druppels pepermuntolie naar uw normale gezicht te wassen
 • Was je gezicht twee keer per dag met deze.
 • U kunt ook één of twee druppels van deze olie te mengen voor uw nachtcrème of hydraterende crème voor de behandeling van acne en huiduitslag.

Gevechten Zonnebrand en Zonnebrand:

Pepermunt is een rijke bron van vitamine A en C en bevat foliumzuur en omega-3 vetzuren die helpen bij het bestrijden van de problemen als zonnen en zonnebrand. Gebruiken:

 • Het is mogelijk om de pasta van pepermuntblaadjes passen op het gezicht of gebruik pepermuntolie voor de topische behandeling tan.
 • Maar als je pepermuntolie gebruiken direct op het gezicht, verdunnen met een beetje 'olie voor de huid ontstekingen te voorkomen.

Pepermunt een nutriënt genaamd perillylalcohol dat de vorming van kankercellen van de huid voorkomt.

Voetschimmel Treats:

Pepermunt kan ook helpen voet traktatie atleet. Gebruiken:

 • Masseren van de olie op en laat een nacht.
 • Pepermunt olie kan ook gebruikt worden om cellulitis lijn wrijven olie op de getroffen gebieden te verminderen.
 • Pepermuntolie houdt de huid schoon en voorkomt infecties en onvolkomenheden van de huid.

Voordelen voor haar pepermunt:

Pepermunt wordt niet alleen geprezen voor zijn voordelen voor de huid. Het is ook bekend om zijn vermogen om haar verjonging. Pepermunt helpt om de problemen in verband met haar overwinnen. Sommige toepassingen van pepermunt haar zijn onder meer:

Effectieve Hair Tonic:

Pepermuntolie werkt als een haartonicum effectief wanneer gemengd met andere essentiële oliën zoals tea tree olie, kokosolie, ricinusolie en ook vitamine E olie

Natuurlijke Insect Repellent:

Pepermunt is een natuurlijke muggenspray. De toepassing van pepermuntolie voor haar kan je bevrijden van hoofdluis. Gebruiken:

 • Het masseren van je haar behoorlijk met pepermuntolie
 • Laat gedurende 24 uur voor het wassen van je haar.
 • Herhaal dit 3 keer per week om volledig te ontdoen van luizen krijgen.
 • Als alternatief kunt u ook verdunnen pepermuntolie met olijfolie, als je enige vorm van irritatie van de huid ervaren.
 • Pepermuntolie vermindert ook het gevoel van jeuk geassocieerd met hoofdroos.

Stimuleert de haargroei:

Pepermunt olie geeft een tintelend gevoel bij gemasseerd op de hoofdhuid, wat betekent dat de olie werkt om de pH niveaus in evenwicht te brengen. Dit helpt om het effect van overmatige productie van olie te neutraliseren. Dus vermindert de vettigheid van het haar. Dit stimuleert de haarfollikels en verhoogt de bloedcirculatie in de hoofdhuid, het bevorderen van haargroei.

Hydrateert haarzakjes:

Pepermunt hydrateert de haarfollikels van binnen naar haar glad, glanzend en zacht geven. Wrijf een paar druppels pepermuntolie op je handen en soepel door het haar. Bovendien, pepermuntolie is niet vet en laat het haar aangenaam geparfumeerd. Het kan ook worden gebruikt met hulpmiddelen zoals rechttrekken haar beschermende serum.

De voordelen voor de gezondheid van pepermunt:

Verschillende moderne onderzoek concludeerde de vele voordelen van dit kruid. Het heeft analgetische, esthetica, samentrekkend, decongestivum, antiseptische en antimicrobiële eigenschappen die bijdragen aan een aantal gezondheidsproblemen zoals verkoudheid, griep, sinusitis, droge hoest, koorts, rillingen en spijsverteringsproblemen behandelen. Pepermuntbladeren de voordelen voor de gezondheid zijn de volgende:

Grote bron van voedingsvezels:

Het bevat een goede hoeveelheid voedingsvezels die de controle cholesterol en bloeddruk helpt in het lichaam.

1 pijnstillende eigenschappen:

Menthol in pepermunt werkt in op receptoren gevoelige koel op de huid, mond en keel, dat een verkoelende sensatie bieden bij inademing, gegeten of op de huid aangebracht. Deze pepermunt maakt het een onmisbaar materiaal in de voorbereiding van hoestsiroop, zuigtabletten en inhalator neus. Menthol wordt ook gebruikt bij de bereiding van zalven pijn, spierverslappers, en topische analgetica vanwege de pijnstillende eigenschappen verlichten.

1 voorkomt maag-aandoeningen:

Pepermuntolie is bekend om de symptomen van prikkelbare darm syndroom, zoals indigestie, dyspepsie en spierspasmen van de dikke darm te verlichten. Deze helende eigenschappen zijn te wijten aan zijn vermogen om spierverslappers. Het creëert ook een betere galstroom, welke voor de vertering van vetten. Zodra de intestinale spieren glad, er relatief minder vaak spasmen en indigestie. Dus als je pepermunt verbruikt in de vorm van thee, beweegt sneller door de maag om de pijn geassocieerd met spijsverteringskanaal te verlichten. Het voorkomt ook spijsverteringsproblemen zoals gastritis, diarree, een opgeblazen gevoel en buikpijn.

1 Clear respiratoire congestie:

Pepermunt wordt ook gebruikt om verkoudheid en griep te behandelen. Doodt bacteriën en virussen die griep veroorzaken en verlicht de pijn van pijnlijke lichaam. Het biedt ook verlichting van hoest en congestie. Het is een ingrediënt in balsems de borst borstpijn verlichten. Voor neusverstopping en sinusitis, drinken muntthee en het inademen van de dampen wordt gezegd dat het zeker helpen. Gebruiken:

 • Voeg een eetlepel pepermunt bladeren in het water
 • Kook water gedurende een aantal minuten.
 • Voeg 1 theelepel honing naar smaak toe te voegen voor het.
 • Drink deze thee minstens 2 of 3 keer per dag.
 • Bij droge hoest, masseren paar druppels pepermuntolie op de borst 2 tot 3 maal per dag.

De menthol aanwezig in pepermunt verdunt het slijm smeert de luchtwegen en helpt de droge slijm uit de longen uit te brengen.

1 Gevechten Slechte adem:

Pepermunt wordt ook gebruikt in producten voor mondhygiëne, zoals deodorants mond, tong en mond wassen spray om slechte adem te bestrijden. Het wordt ook gebruikt als smaakstof in suikergoed en kauwgom, die de versheid van de adem verschaft.

1 tegen kanker:

Pepermunt is een potentieel antikankermiddel. Bevat perillylalcohol, een fytonutriënt, waarvan is aangetoond dat de groei van pancreatische tumoren, borst en lever stoppen. Het beschermt ook tegen de vorming van de dikke darm, huid en longkanker. Vitamine C in pepermunt een bescheiden rol bij het verminderen van het risico op colonkanker. Vitamine C is de belangrijkste wateroplosbare antioxidant die nodig is om het niveau van vrije radicalen die celschade veroorzaken verminderen. Beta-caroteen en andere carotenoïden hebben ook aangetoond dat het risico op kanker van de dikke darm en rectum te verminderen.

Carotenoïden zijn ook bekend celdifferentiatie en beschermt cellen toenemen van kankerverwekkende stoffen die DNA beschadigen.

1 remt de groei van bacteriën en schimmels:

Pepermunt bevat verschillende essentiële oliën die helpen om de groei van verschillende soorten bacteriën stoppen. Deze bacterie Helicobacter pylori, Salmonella Enteritidis, Escherichia coli O157: H7 en Methicilline-resistente Staphylococcus aureus (MRSA). Illustreert ook de groei van schimmels in het lichaam.

1 Cure ziekten van de ademhalingswegen:

De rozemarijnzuur in pepermunt is bekend aantal positieve acties van respiratoire aandoeningen, vooral astma. De rozemarijnzuur blokkeert de productie van pro-inflammatoire stoffen, zoals leukotriënen en neutraliseert vrije radicalen om astma te voorkomen. Pepermunt stimuleert ook het lichaam om prostacycline, een stof die de luchtwegen open om de ademhaling te vergemakkelijken houdt produceren. De extracten van pepermunt ook verlichten nasale symptomen van koude-gerelateerde allergieën.

1 vaatverwijdende effecten:

Pepermunt heeft vaatverwijdende effecten die helpen bij de verwijding van de bloedvaten te beperken tot hoofdpijn en migraine te voorkomen. Het enige wat je hoeft te doen is een paar druppels pepermuntolie van toepassing op het voorhoofd, tempels en terug naar de pijn te verminderen. Als je gevoelig bent voor pepermuntolie zijn, dan kunt u verdunnen met kokosolie of olijfolie voor het aanbrengen.

1 analgetische en anti-inflammatoire:

Pijnstillende en ontstekingsremmende effecten van Pepermunt kan ook helpen bij spierpijn en artritis. Breng een paar druppels pepermuntolie op de getroffen gebieden en massage voor een paar minuten. Voor gespannen spieren na een inspannende training, voeg een paar druppels pepermuntolie in een warmwaterbad om te ontspannen en kalmeren gespannen spieren. Pepermunt helpt ook voor het behandelen van menstruatiepijn. Drink een kopje muntthee 2 tot 3 keer per dag om menstruatiepijn te verlichten.

Het vermindert stress, angst en emotionele onbalans:

Pepermunt bevat therapeutische kwaliteiten die helpen om stress, emotionele onbalans en angst te verminderen. Het enige wat je hoeft te doen is licht pepermuntolie in een diffuser of brander en ontspannen voor ongeveer 30 minuten. Adem in door je neus en mond Wile ingeademd pepermunt aroma en laat je lichaam te ontspannen. Herhaal deze aromatherapie voor 3 weken om zich te ontdoen van ongewenste spanning en angst.

Selectie, opslag en gebruik:

Selectie

 • Pepermuntjes vers en gedroogd zijn het hele jaar door, waardoor het makkelijker voor u om te kopen als dat nodig is.
 • Verse pepermunt bladeren zijn elke dag de voorkeur te drogen als behoudt de smaak en voedingsstoffen intact.
 • Pepermuntbladeren moet fris en levendig groene kleur met stevige stengels zijn. Het zou geen bruine vlekken of donkergeel op.
 • Als u liever droge tikken, dan is de aanschaf van pepermuntbladeren uit de biologische landbouw als deze zal ervoor zorgen dat ze vrij zijn van pesticiden en andere schadelijke chemicaliën.

Opslagruimte

 • U kunt de koelkast vers zijn ingesloten in een zip zak of een papieren handdoek.
 • Pepermuntbladeren vers moet worden geconsumeerd binnen een week, terwijl de gedroogde munt kan worden opgeslagen voor een paar maanden in een luchtdichte verpakking.

Gebruik

 • Pepermunt moet grondig worden gewassen voor gebruik om zand, vuil en residuen van bestrijdingsmiddelen te verwijderen.

Hoe Pepermuntblad behoren?

Munt wordt voornamelijk gebruikt net voor de voorbereiding van de recepten om de geur en smaak intact te houden. E 'gebruikt in verschillende bereidingen zoals elementaire smaakstof in desserts zoals ijs en ander gebak. E 'schaal gebruikt voor de bereiding van kruidenthee, soepen en sauzen. Muntblaadjes zijn ook een geweldige aanvulling op een groene salade en garneer doeleinden.

Bijwerkingen van Pepermunt:

Er zijn geen van de bijwerkingen van pepermunt, maar mensen die lijden aan gastro-oesofageale ziekte reflex (GDR) dienen consumptie van pepermunt beperken, aangezien de verbindingen van pepermunt, maken de spieren van de slokdarmwand soepel en ontspannen. Dit kan hun reflux verergeren. Patiënten die last hebben van brandend maagzuur, moet zure reflux en gal stenen ook pepermunt voorkomen. Pepermunt bladeren worden niet aanbevolen voor zwangere, zogende moeders en kinderen.

Pepermunt moet strikt worden vermeden als u het nemen van cyclosporine of een andere drug preventie van afstoting. Pas het niveau van suiker in het bloed voordat consumeren pepermunt als aanzienlijk vermindert het niveau van de bloedsuikerspiegel in het lichaam.

Hoe doe je pepermuntbladeren in uw dieet op te nemen? Je weet meer dan deze voordelen van de plant? Gelieve te delen de meest interessante als een curiositeit op pepermunt bladeren in de commentaren. Blijf fit, gezond te blijven!

Voedingswaarde van Pepermunt:

Hier is een tabel met alle details van voeding pepermunt:

Zie de tabel hieronder voor een gedetailleerde analyse van de voedingsstoffen: Pepermunt (Mentha piperita), vers,
Voedingswaarde per 100 g.
(Bron: USDA National Nutrient Database) PrincipleNutrient ValuePercentage van RDAEnergy70 Kcal5% Carbohydrates179 g11% Protein75 g7% Totaal Fat0.94 g3% Cholesterol0 mg0% Dietary Fiber8 g20% Vitaminen Folates114 μg28% Niacin706 MG5% pantothenic acid0.338 MG5% Pyridoxine0.129 Riboflavin0.266 MG20 MG10 %%% Thiamin0.082 Mg7 Vitamine A4248 IU141% Vitamine C38 MG53% Elektrolyten Sodium31 mg2% Potassium569 MG12% Mineralen Calcium243 MG24% Copper329 μg36% Iron08 mg65% Magnesium80 MG20% Manganese176 mg51% Zinc11 MG10%
(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha