20 beste voordelen en het gebruik van pepermuntolie voor huid, haar en gezondheidVoor Itineranttrader (Eigen werk) via Wikimedia Commons

Pepermuntolie is een aromatisch kruid dat heeft vele toepassingen veelzijdig. De olie gewonnen uit de plant is lichtgeel. Het heeft een zeer mint aroma dat aan het afkoelen en verfrissend. Pepermuntolie bevat omega-3 vetzuren, ijzer, magnesium, calcium, vitamine A en C, minerale zouten, kalium, mangaan en koper.

Wij zien de top 14 voordelen van dit prachtige geschenk van de natuur:


Pepermuntolie voordelen voor de huid:

Op zoek naar een frisse blik, een gezonde huid? Probeer pepermuntolie!

Maakt Helderder huid:

De toevoeging van een paar druppels van deze olie in uw dagelijkse schoonheid regime te bevorderen gezondheid van de huid. Het bevat menthol die een koelend effect heeft en, tegelijkertijd, werkt om de huid lichter mat.

Acne controle:

Het regelt de afscheiding van overtollige olie en voorkomt verstopping van de poriën en de uitbraak van acnes. Voor de huid die voelt verfrist, gebruik etherische olie van pepermunt!

Facial Scrub:

Voeg 3 eetlepels tafelzout in 2 eetlepels olijfolie. Voeg 4 druppels etherische olie van pepermunt. Wrijf op het gezicht en hals met zachte bewegingen voor een heerlijke sessie van afschilfering.

Uitstekende Toner:

Bereid een fles van je favoriete toner pepermunt toevoegen van gefilterd water (¾ van de fles) en appelazijn (¼ fles). Voeg ongeveer 30 druppels etherische olie van pepermunt. Gebruik het als een mist gezicht de hele dag. Bewaar in de koelkast in een spuitfles.

Gezichtsmasker voor een heldere huid:

Neem 2 eetlepels geraspte komkommer en 5 ml van pepermuntolie (verwaterd). Samen Klop de componenten en voeg 2 eetlepels groene klei aan het mengsel. Gebruik de pasta als een masker. Even laten drogen en spoel af met warm water. Het elimineert de huid en absorbeert overtollige olie.

Voordelen Pepermunt olie voor het haar:

Waarom zou u een etherische olie te gebruiken voor je haar? Logisch, want je zorg voor je haar! U de zorg over de gezondheid van uw haar en u de zorg over uw look! Neem een ​​kijkje op hoe pepermuntolie kan helpen om haren van huisdieren beter:

Suits Elke haar en de hoofdhuid het type:

Als je een vette huid of droge huid, pepermuntolie gaat werken voor u! Aangezien de pepermuntolie is bekend adstringerende eigenschappen, helpt de afscheiding van sebum normaliseren en koelt de hoofdhuid. Je hoofdhuid en het haar voelt niet vet met meer regelmatige toepassing van deze olie. Aan de andere kant, het saldo formule PH pepermuntolie is gunstig voor het tegengestelde type haar en hoofdhuid problemen ook! De hydraterende eigenschappen helpen bij de behandeling droge hoofdhuid en roos, om mooi haar en hoofdhuid verkrijgen zonder problemen. Het geneest de hoofdhuid en voorkomt ook jeuk.

Ideaal Moisturizer:

Vanaf deze olie heeft uitstekende hydraterende eigenschappen, kunt u het mengen met je favoriete vervoerder olie, zoals amandelolie of olijfolie en breng het mengsel op het haar. Wikkel je haar in een douche-cap en wacht minstens 30 minuten. Als alternatief kunt u de essentiële olie van pepermunt gebruiken in combinatie met andere essentiële oliën zoals jasmijn of lavendel. Helpt voeden en hydrateren het haar grondig.

Bevordert de haargroei:

essentiële olie

Pepermunt heeft stimulerende eigenschappen. Dringt door het oppervlak van de hoofdhuid en stimuleert de haarzakjes. Het verbetert de bloedcirculatie en stimuleert de haargroei. Het maakt de haarwortels sterk, het verstrekken van de broodnodige voeding.

Pepermuntolie Voordelen voor Gezondheid:

Vergemakkelijkt de spijsvertering:

Pepermuntolie kan genezen indigestie. U kunt een paar druppels op je eten toe te voegen als smaakstof of drinken in een glas warm water na een maaltijd. Omdat de olie van pepermunt is carminative in de natuur, helpt verminderen maagpijn.

Voor de ademhalingswegen:

Pepermuntolie bevat menthol kan voor de luchtstroom. Het is een uitstekende slijmoplossend die onmiddellijke verlichting van verkoudheid en hoesten, sinusitis, astma en bronchitis geeft. Je kunt het gebruiken als een wrijven op de borst koude of ingeademd om neusverstopping.

1 vermindert hoofdpijn:

Pepermuntolie is de beste natuurlijke remedie om hulp te krijgen van hoofdpijn. Strooi er een paar druppels olie op een zakdoek of dep het op je pols en adem om zich te ontdoen van een hoofdpijn vervelend. Het is ook gebruikt voor migraine, als een uitstekende stress buster.

1 verlicht stress en pijn:

Pepermuntolie kan stress en pijn te verlichten, na een lange en vermoeiende dag. Breng een paar druppels pepermuntolie op je lichaam en te zwemmen. De verfrissende eigenschappen van deze prachtige olie zal prikkelen u en de koeling eigenschappen om de pijn van het lichaam te verwijderen.

Antiviraal middel 1:

Aangezien het anti-virale, kan pepermuntolie genezen van kanker en tuberculose. De toepassing van deze olie vermindert de kans op infectie en uitbraken.

1 Nail Care:

De schimmelwerende eigenschappen van deze essentiële olie kan schimmel nagel infecties te verminderen, wanneer het lokaal toegepast.

1 Misselijkheid:

Pepermuntolie is een goed huis remedie om misselijkheid te behandelen. Breng pepermuntolie in verdunde vorm op het voorhoofd of inhaleren de effecten van misselijkheid elimineren. Dit geeft een verkoelend effect en anti-inflammatoire eigenschappen verminderen de pijn van migraine, indien topisch aangebracht.

1 Krampstillend:

Pepermuntolie geeft goede resultaten in colonoscopie, gastroscopie en tijdens dubbele contrast bariumklysma, wanneer het lokaal toegepast. Deze olie heeft ook krampstillend eigenschappen.

1 Oral Health:

Het wordt meestal toegevoegd in alle tandpasta's voor die verfrissende smaak en, zo niet, dan kunt u deze zelf toevoegen. Doe twee druppels pepermuntolie op de tandpasta en je kunt wegblijven van slechte adem en kiespijn. Dit is de beste manier voor tandheelkundige zorg en de strijd tegen de schadelijke kiemen.

1 Cure urineweginfectie:

Etherische olie van pepermunt kan urineweginfecties te behandelen, omdat het de impact en de frequentie van UTI zal verminderen.

1 verbetert de bloedcirculatie:

Pepermunt olie heeft een stimulerende werking, die de circulatie van het bloed verhoogt, zodra de stoom raakt de zenuw. Onmiddellijk verhoogt de hartslag en zuurstof naar alle organen van het lichaam. Dit helpt om metabolisme en ziekten zoals de ziekte van Alzheimer en dementie te voorkomen. Dit is ook zeer nuttig voor complicaties onevenwichtigheden glucosegehalte bij diabetespatiënten voorkomen.

Insectenwerend middel:

  • 12 oz toverhazelaar
  • 15 druppels etherische olie van citronella
  • 15 druppels citronella olie
  • 10 druppels etherische olie van pepermunt
  • 10 druppels tea tree olie

Meng toverhazelaar met alle andere oliën. Giet het mengsel in een spuitfles van glas. Goed schudden en spuit wanneer dat nodig is. U kunt een druppel pepermuntolie concentraat toe te passen voor uw huid of kleding. Pepermuntolie fungeert als middel voor de meeste insecten zoals muggen en vlooien.

Ik hoop dat je vond dit artikel informatief. Nu u weet, kunt u op de prachtige voordelen van deze olie.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha