18 geweldige voordelen en toepassingen van Yam voor huid, haar en gezondheidAardappelen zijn zetmeelrijke knollen van Afrikaanse western. De groente aardappel heeft veel rituelen en symbolen verbonden aan zichzelf, met name in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Yam botanisch behoort tot de familie Dioscoreaceae in Dioscorea geslacht. Werden gegroeid van 50.000 voor Christus in Afrika en Azië. Het is een van de meest geconsumeerde voedsel in de wereld en is een belangrijk voedselgewas in Zuid-Amerika, Afrika, West-Indië en de Pacific Islands (1)

Bron: Getty


Yam is verkrijgbaar in ongeveer 200 verschillende variëteiten van kleuren, variërend van ivoor, geel tot paars. De vorm van deze knol is lang en cilindrisch met een gerimpeld uiterlijk. De commercieel belangrijke soorten van yam zijn White Yam, Geel Yam, Chinese Yam, Zuidoost-Azië en trifoliate yam.

De plant die yam vine draagt ​​is een vaste plant die tot 2 meter lang groeit. Aardappelen zijn zeer vergelijkbaar met zoete aardappelen, maar staat los van het. De belangrijkste verschillen tussen de twee knollen: aardappelen zijn groter; hebben dikke, bruine tot roze huid, afhankelijk van het type cultivar, terwijl zoete aardappelen relatief kleiner en hebben een zeer dunne huid.

Yam is in heel Afrika geteeld, Nigeria is de grootste producent en exporteur van Yam. Nigeria geeft ongeveer 70% van de totale Yam ter wereld.

Yam Nutrition Waarde:

Yam is een goede bron van energie en bevat 118 calorieën per 100 gram. Het bestaat voornamelijk uit complexe koolhydraten en oplosbare vezels. Het is een uitstekende bron van B-complex vitaminen zoals vitamine B6, vitamine B1, riboflavine, foliumzuur, pantotheenzuur en niacine. Het bevat ook een goede hoeveelheid antioxidanten en vitamine C. Het heeft ongeveer 20% van de vitamine C in het lichaam vereist voor 100 gram. Het bevat ook kleine hoeveelheden vitamine A en beta-caroteen. Het is een rijke bron van mineralen zoals koper, kalium, ijzer, magnesium, calcium en fosfor. 100 g aardappelzetmeel levert 816 mg kalium (2).

Gezondheidsvoordelen van Yam:

Geneest huidaandoeningen en behandelingen Ademhalingsproblemen:

Yam is gebruikt als een traditionele geneeskunde in China, Korea en Japan eeuwen. Bevat allantoïne, een wildgroei van cellen die versnelt het genezingsproces wanneer het lokaal toegepast op zweren, steenpuisten en andere huidziekten. De afkooksel is ook bekend te stimuleren en verlichten bronchiale irritatie, hoesten en andere ademhalingsproblemen (3).

Goede bron van vitamine B6:

Yam is een goede bron van vitamine B6, die nodig is om het lichaam te breken stof homocysteïne, die de bloedvaten wanden (4) kunnen beschadigen. Verhoogde homocysteïne niveaus kan ook leiden tot een hartaanval terwijl het hebben van lage cholesterolgehalte. Daarom heeft goede prestatie van vitamine B6 in het lichaam wordt aangenomen dat het risico op hart- en vaatziekten. Kalium is een belangrijk onderdeel van de cel- en lichaamsvloeistoffen en regelt de hartslag en bloeddruk hypertensieve de effecten tegen natrium. Lage inname van voedsel rijk aan kalium kan ook leiden tot hypertensie. Dioscorin, een opslag eiwit dat voorkomt in yam is bekend dat het nuttig zijn voor mensen die last hebben van hoge bloeddruk. Dioscorin leeft aniotensin omzettend enzym, die vervolgens leidt tot een toename van de stroming van de nieren en bloeddrukverlaging.

Ondersteunt Vrouw endocriene systeem:

Yam is vooral nuttig voor vrouwen in de menopauze. Het bevat een enzym dat een natuurlijk alternatief voor hormoonvervangingstherapie bij vrouwen die bereikt menopause.Wild yam is ook bekend dat het vrouwelijke endocriene systeem ondersteuning. De wortel is van oudsher gebruikt in combinatie met borstvoeding. Vitamine B6 is een belangrijke aanvulling voor het premenstrueel syndroom (PMS) bij vrouwen, vooral depressie die wordt veroorzaakt door haar (5).

Kunstmatige progesteron ook sommige wilde yam toegevoegd progesteron, androgenen en cortison werden chemisch geproduceerde garen Mexicaans in 1960. Een kopje gekookte aardappelen kan leveren 15% van de dagelijkse behoefte aan vitamine B antispasmodic wat betekent dat het in kunnen krampen in de darmen inclusief die welke worden veroorzaakt door spierkrampen te verlichten. Yam kan ook worden gebruikt om misselijkheid tijdens de zwangerschap.

Het is een goede tonic voor de vrouwelijke systeem als het helpt om hormonen in evenwicht te brengen. Yam is een kruid dat kan helpen genezen van de conditie van het lichaam vanuit een holistische visie. Ondersteunt en stimuleert het lichaam om te genezen.

Bron van antioxidanten:

Yam bevat gezonde antioxidanten die ook anti-inflammatoire eigenschappen. Beta-caroteen en vitamine C in dit werk knol goed om zich te ontdoen van vrije radicalen kanker-vriendelijk (6). Vrije radicalen kunnen het lichaam in reactie met DNA-schade, dan is de antioxidanten werken om de schade veroorzaakt door deze vrije radicalen te verminderen. Het is ook een uitstekend voedsel voor mensen die lijden aan artritis en astma.

Low GI voedsel:

Diabetici kunnen yam eten zonder zich te bekommeren over de verhoging van het niveau van de bloedsuikerspiegel. Glycemische index van een voedingsmiddel weerspiegelt het effect van voedsel op bloedglucose niveau van een persoon. De opname van glucose vasten is niet wenselijk, dus yam verhoogt het niveau van de bloedsuikerspiegel langzamer dan eenvoudige suikers en is daarom zeer aan te bevelen als voedsel met een lage glycemische index gezond (7).

Het helpt de spijsvertering en verbetert de stoelgang:

De voedingsvezels aanwezig in Yam vermindert constipatie en vermindert slechte cholesterol. Het bevat een goede hoeveelheid kalium die de spijsvertering (8) helpt en stimuleert de samentrekking van de gladde spieren van de maag voor een goede stoelgang.

Verhoogt de opname van voedingsstoffen in het lichaam:

De dagelijkse consumptie van aardappelsap kan de absorptie van voedingsstoffen in het lichaam (9) te verhogen. Het beschermt ook de waardevolle enzymen noodzakelijk voor het lichaam gezonde cellen en handhaaft de goede conditie van het lichaam. Met yam sap drinken, alle vitaminen en voedingsstoffen kan worden geabsorbeerd door het lichaam in vloeibare vorm.

Verbetert de cognitieve vaardigheden:

Yams hebben ook de mogelijkheid om het vermogen van leren en geheugen in de hersenen te verhogen. Volgens een studie, mensen yam verbruikt gedurende 6 weken regelmatig detecteren steeds cognitieve vermogens van het subject. Dit is voornamelijk te wijten aan de antioxidant verbinding die in garens. Het kan ook helpen genezen ziekte van Alzheimer (10)

Kanker afschrikmiddel:

Yam kan ook worden gezien als een afschrikmiddel kanker vooral darmkanker. De voedingsvezels in deze knol voorkomt darmkanker, voorkomen dat toxische verbindingen vastplakken aan de binnenkant van de dikke darm (11). Vitamine A in Yam bieden bescherming tegen longkanker en mondholte.

Bron van Energie & Antioxidant:

Yams bevatten complexe koolhydraten en vezels die geleidelijk vertraagt ​​de snelheid waarmee de suikers vrijkomen en opgenomen in de hoofdstroom. Het zijn rijk aan vezels, yam blijft compleet zonder het aantrekken van de pond. Yams zijn ook een goede bron van mangaan, een mineraal dat het metabolisme van koolhydraten helpt, is zeer belangrijk voor de productie van energie (12) en de antioxidant verdediging.

1 middelgrote metabole functies:

De vitamines gevonden in yam bemiddelen verschillende metabolische functies van het lichaam. Carotenen zijn zeer essentieel om vitamine A converteren in een lichaam. Vitamine A houdt de slijmvliezen en de huid gezond. Het verbetert ook zien. Vitamine C in yam speelt een belangrijke rol bij anti-aging, verbetering van de immuniteit, wondgenezing en botgroei (13).

1 Helpt RBC productie en verbetert de doorbloeding:

De thans Yam mineralen spelen belangrijke rollen in het lichaam. Koper is zeer nuttig voor de productie van rode bloedcellen en verbetert de bloedstroom in het lichaam. IJzer verbetert verder de bloedcirculatie in het lichaam. Mangaan wordt door het lichaam gebruikt als een cofactor voor de antioxidant enzym superoxide dismutase (14).

Bron: Shutterstock

Voordelen Skin Yam:

1 Vertragingen tekenen van veroudering:

Yam heeft ongelooflijke anti-aging voordelen. Het bevat voedingsstoffen ongelooflijk vrienden van de huid, zoals beta-caroteen, vitamine C, vitamine B6, en antioxidanten die kunnen helpen rimpels en andere tekenen van veroudering (15) te voorkomen.

1 stimuleert de productie van collageen:

Het bevat een hoog gehalte aan antioxidanten die de huid tegen zonnestraling en zware milieurisico's te beschermen. Stimuleert de productie van collageen in de huid (16) en brengt zachtheid en elasticiteit van de huid. Yam vernieuwt ook beschadigde huid en verbetert de huid uiterlijk.

Gezicht packs:

Kook wat aardappelen en zet apart om af te koelen. Pureer de juiste wijze en voeg een lepel honing. Solliciteer over je hele gezicht en laat zitten voor 30 minuten. U kunt ook uw voeten weken in kokend water om te kalmeren en te ontspannen uw voeten.

Snijd de plakjes aardappel en leg ze op je ogen. Knollen hebben natuurlijke bleken eigenschappen die helpen bij het verminderen hardnekkige donkere kringen en verjongen van de ogen en rimpels behandelen als goed.

Yam kan ook helpen bij de behandeling van kraaienpootjes. Ze zijn rijk aan vitamine A die collageen bevordert en helpt om rimpels te verminderen. Kook de aardappelen voor ongeveer 20 of 30 minuten en snijd ze in blokjes. Pureer de aardappelen met de hulp van een molen en voeg yoghurt normaal aan. Breng de verpakking en laat 30 minuten. Dit pakket zal hydrateren en exfoliëren van de huid om de ziekte te behandelen.

Voordelen voor Haar Yam:

1 stimuleert de haargroei:

Yam wordt beschouwd als een uitstekende bron van natuurlijke gezondheidsbevorderende stoffen zoals anthocyanen (17) en beta-caroteen. Het bevat ook vitamine A, hetgeen van groot voordeel voor celgroei, zoals de groei van haar. Een tekort aan bèta-caroteen kan leiden tot droog haar, dof en futloos die vlokken in roos.

1 hydrateert de hoofdhuid:

Vitamine A in yam helpt bij de productie en de olie te beschermen in de hoofdhuid. Dit zal de hoofdhuid gehydrateerd te houden en te voorkomen dat haaruitval als gevolg van breuk. Het zal ook houden de zijdeachtige manen en glanzend. Dus, kan yam helpen om je haar en hoofdhuid fabelachtige (18).

1 Voorkomt voortijdige Vergrijzing Haar:

Yam voorkomen ook vroegtijdig grijs worden als het een goede hoeveelheid vitamine B6 dat melanine creëert en geeft het haar zijn kleur (19) bevat.

1 bevordert de bloedcirculatie in de hoofdhuid:

Ijzer in yam helpt de rode bloedcellen om zuurstof te transporteren en bevorderen de doorbloeding in de hoofdhuid. Lage niveaus van ijzer in het lichaam kan leiden tot haarverlies en kaalheid bij mannen en vrouwen. Dus, regelmatige consumptie van yam voorkomt haaruitval en haargroei bevorderen (20).

Selectie en opslag:

Aardappelen zijn het hele jaar beschikbaar, maar worden voornamelijk verzameld in augustus. Nigeria en Ghana te vieren een nieuwe yam festival elk jaar met veel pracht en praal.

Het vruchtvlees is wit tot licht roze kleur en sommige zijn ook verkrijgbaar in het geel. Kies aardappelen die stevig zijn en geen barsten, deuken en vlekken niet. Niet aardappelen gekoeld als koude temperaturen kunnen hun wens te wijzigen kopen. Yam moeten worden bewaard na drogen gedurende enkele uren in het zonlicht in de schuur. Op deze wijze kan worden gehandhaafd gedurende verscheidene uren zonder koeling. Yams moet idealiter worden opgeslagen in een koele, donkere, goed geventileerde. U kunt knippen in secties en in de koelkast. Het is het beste als zo snel mogelijk geconsumeerd.

Yam, kan echter niet worden rauw gegeten en moet goed voor het eten gekookt worden, want het bevat veel natuurlijke plantaardige gifstoffen. Yam moet worden geschild en gekookt om de eiwitten bittere verwijderen. Japanse yam kan rauw worden gegeten in salades of geraspte tegenstelling tot de Afrikaanse aardappel. Het smaakt rijk aan zetmeel. U kunt ook genieten van yam-oplossing in water en azijn te oxalaatkristallen neutraliseren in de huid. Yams romige smaak en zet heel stevig tijdens het koken. Yam Cotto heeft een aardse smaak met een lichte zoetheid.

Yam kan worden gebruikt in een verscheidenheid van gerechten, of gekookt, gebakken, gefrituurd en zelfs gebraden. Het kan ook worden gebruikt bij de bereiding van cakes, muffins en brood. U kunt ook aardappelpuree of gekookte aardappel stukken toe te voegen voor de geroosterde groenten of vlees. U kunt ook gebruik maken van yam als aanvulling in capsule vorm. Het werkt echt goed in het bijzonder voor de gezondheid van vrouwen als het helpt om het vrouwelijke systeem te ondersteunen.

De onderzoekers concludeerden dat geroosterde yam is een betere optie dan gekookte aardappelen als aardappelen, wanneer gekookt kan leiden tot verlies van voedingswaarde. Natte koken warmte of stoom is de beste manier van koken yam, aangezien dit voorkomt dompelen het voedsel in water en riskeren overmatige uitloging van in water oplosbare voedingsstoffen.

Bijwerkingen van Yam:

Yam is geen allergeen voedsel en niet te veel van oxalaten of purines bevatten, maar voorzorgsmaatregelen moeten worden uitgeoefend in beslag. Praat met uw arts als u een nier- of galblaas stoornis evenals de kleine hoeveelheid oxalaten kan ook schade aan de nieren veroorzaken. Mensen die een gezond spijsverteringskanaal zijn beter in staat om de voedingsstoffen van garen absorberen zonder bijwerkingen. Er kunnen bijwerkingen zoals misselijkheid, braken, hoofdpijn en diarree. Neem geen contact op met uw arts als een van deze bijwerkingen optreden. Aangezien wilde yam is een disenin, kan reageren met estriol in het lichaam en kan de anticonceptie maken. Moeder zwangere en zogende vrouwen moeten voorkomen dat wilde yam.

Ik hoop dat u vond deze informatie nuttig. Heb je geprobeerd aardappelen?

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha