18 effectieve home remedies voor verstuikingDus, heb je een spier verstuiking. Ik kan je pijn te begrijpen! Hoewel het gebruikelijk is, kunnen vervormingen echt slopend. Maar, maak je geen zorgen. Ik heb hier een lijst van home remedies voor de vervormingen die ze door het ergste zal zien!

Wat is een verstuiking?

Vervormingen zijn vrij algemeen, vooral onder degenen die genieten van regelmatige fysieke activiteit als atleten, sporters, enz. Een vervorming kan worden gedefinieerd als schade aan het gewricht wanneer het ligament wordt uitgerekt buiten haar capaciteit. Een verstuiking meestal voor wanneer een persoon valt, draaien of verwond, zodat zijn lichaam gedwongen uit zijn normale stand leidt tot overstrekken van de gewrichten. Verstoringen worden vaak veroorzaakt bij het hardlopen of wandelen op oneffen terrein, overmatige lichaamsbeweging, gewichtheffen en bij ongevallen.


Vervormingen kan invloed hebben op elk gewricht in het lichaam. Enkelletsel is de meest voorkomende van alle vervormingen. E 'werd geschat dat ongeveer 25.000 mensen verstuikte enkel elke dag. Andere vervormingen zijn enkel, pols en duim verstuikingen. Lopers hebben vaak last van hoge enkelletsel terwijl duim en pols verstuikingen komen vaker voor bij sporten zoals skiën, waar skiërs vallen vaak op een uitgestrekte palm. Verstuikingen gaan vaak gepaard met pijn, zwelling, moeilijk bewegen ledematen, kneuzingen, enz. In sommige gevallen wordt het ligament gebroken, die een knallend geluid kan veroorzaken tijdens de beweging. Aldus wordt de behandeling van een verstoring nodig snelle genezing te bevorderen en voorkomen van chronische pijn op lange termijn.

Soorten vervormingen:

Afhankelijk van de ernst van de laesie, kan vervorming als volgt worden ingedeeld in drie categorieën.

Graad verstuiking gaat om een ​​scheur van een paar vezels van het ligament en is door zijn aard

Volgens vervormingsgraad omvat een scheurstuk van een ligament varieert van eenderde tot vrijwel al zijn vezels

Derde graad verstuiking gaat om een ​​scheur rond het ligament

Home Remedies voor verstuikingen:

Zoals we allemaal weten, de ligamenten zijn het bindweefsel dat handelt om de botten bij elkaar te houden in het skelet. Dus vervormingen treden alleen de gewrichten waar twee botten zijn verbonden. De ernst van vervorming afhankelijk van de mate waarin de ligamenten zijn uitgerekt, die kunnen variëren van mild uitstrekt tot een grote scheur. Een verstuiking kan zes weken tot vier maanden om te genezen. Op basis van de ernst van de schade, kan ernstig zijn gedeeltelijk en delicate verstoringen. Terwijl ernstige verstoringen en gedeeltelijke medische zorg nodig, kunnen kleine verstuikingen thuis worden behandeld met een paar huismiddeltjes hieronder vermeld.

Rest:

Rest speelt een belangrijke rol in het faciliteren van een snelle herstel van verstuikingen. Neem zoveel rust mogelijk om schade te voorkomen aan te verergeren. Voorkomen dat enig gewicht op de verstuikte gebied dat zou omvatten niet de hoorn van de pols of elleboog ontwricht. Niet genieten van alle activiteiten voor de eerste 48 tot 72 uur na het letsel. In het bijzonder, elke activiteit die kan leiden tot zwelling of pijn moet worden vermeden. Echter, dit betekent niet dat je weg van alle fysieke activiteiten moeten blijven. U kunt zeker genieten van een aantal lichte oefeningen om andere spieren te verjongen, maar vermijd het gebruik van de verstuikte spier. Bijvoorbeeld, als je een verstuikte enkel, kunt u proberen te laten doorgaan een stationaire fiets met één been en rust de geblesseerde enkel aan de kapstok voetsteun.

Ice:

Ice helpt verdoofd de pijn. Aldus onmiddellijk een ijslaag op het gebied vervorming ongeveer 10 minuten per keer. Take it off voor 20 tot 30 minuten en opnieuw toe te passen dan. Deze procedure moet worden voortgezet voor de eerste 3 dagen. De koude vernauwt de bloedvaten en vertraagt ​​het ontstekingsproces, waardoor de pijn te verminderen, zwelling en eventueel bloeden. Echter, het ijs niet rechtstreeks toegepast op het gewonde gebied deze koude brandwonden kan veroorzaken. Staak deze behandeling als het gebied wordt wit. Dient niet te worden toegepast te lang want dit kan de schade verergeren. Degenen met vaatziekten, diabetes en verminderd gevoel moeten hun arts raadplegen alvorens het ijs in dit geval.

Compressie:

De compressie is ongeveer compressie of bandage de gewonde gebied om eventuele zwelling en beweging dat verdere schade kan veroorzaken te voorkomen. Het is de pijn met behulp van elastische tapes, bandages, luchtstraal, speciale schoenen en spalken comprimeren. U kunt de wond aan de pols, enkel, elleboog, knie of andere gezamenlijke wrap met een elastische bandage of barsten of koop een compressie hoes verkrijgbaar in een apotheek. Wikkel de bandage strak, vanaf het einde verst van je hart. Dit zal de verstuikte gebied draai en verdere schade te voorkomen. Echter, het moet niet te strak omwikkeld omdat de bloedstroom kan beperken. Draai de bandage als het gebied wordt verdoofd of zwelling is ervaren in het gecomprimeerde gebied. Zorg ervoor dat de bandage is voor het slapen gaan verwijderd.

Hoogte:

Verheffen de gewonde gebied zal ook helpen verminderen zwelling. De gewonde gebied moet op een kussen worden geplaatst of verheven boven het niveau van je hart, vooral 's nachts. Zwaartekracht zal bijdragen tot het verminderen van de zwelling, laat het overtollige vocht en voorkomen dat het zich ophoopt in het gewonde gebied. Bij een beenblessure vermijden uitgaven lange tijd zonder verhogen van zijn been.

Deze vier remedies zijn de eerste directe hulp dat in geval van vervorming kan worden gegeven. Samen zijn ze bekend als R.I.C.E. Therapie (rust, ijs, compressie, elevatie). Deze therapie heeft een cruciale rol in de eerste 24 tot 72 uur van de verwonding en daarom moeten strikt worden nageleefd. U kunt geleidelijk aan beginnen met het beschadigde gebied na de eerste 2 dagen. Je zult een verbetering ervaren in het vermogen om te articuleren om uw gewicht te ondersteunen of te verplaatsen zonder pijn. Daarnaast zijn er verschillende andere middelen die bruikbaar zijn voor het behandelen spierverstuiking zijn.

Ananas:

Ananas kan helpen zich te ontdoen van de ondraaglijke pijn van een verstuikte. Dit is omdat het bevat "bromelaïne, een enzym dat versnelt het genezingsproces. Maken veel ananas een deel van uw dieet! Er moet echter worden opgemerkt dat bromelaïne "veroorzaakt bijwerkingen zoals dermatitis. Het gebruik van ananas dieet moet onmiddellijk worden stopgezet als je jeuk van de huid als gevolg van het te ervaren.

Uien:

Een andere manier om de snelheid van het genezingsproces is om de gehakte uien verpakken in een mousseline doek en plaats het op de verstuikte gebied.

Tijm Olie:

U kunt 5 druppels tijm olie te verdunnen in water of een andere olie en gebruik het als een kompres om zich te ontdoen van de zwelling te krijgen.

Paardenkastanje:

Paardenkastanje is een uitstekende behandeling voor verstuikingen. De anti-inflammatoire eigenschappen kunnen worden toegeschreven aan de aanwezigheid van een verbinding genaamd aescin die alle vormen van letsel zoals verstuikingen genezen. Paardekastanje gel kan worden aangebracht op het getroffen gebied met regelmatige tussenpozen van twee uur totdat de pijn afneemt.

Kurkuma:

Kurkuma is een kruid Indiër die wordt beschouwd als een natuurlijke pijnstiller voor zijn anti-inflammatoire eigenschappen. Een pasta gemaakt van kurkuma actueel is gebruikt sinds de oudheid tot verstuikingen behandelen. U kunt deze pasta te bereiden door het mengen van 2 eetlepels kurkuma poeder met een eetlepel limoensap. Voeg een kleine hoeveelheid kokend water om het mengsel een dikke pasta uniforme consistentie maken. Breng deze pasta op het beschadigde gebied en houd deze op zijn plaats met gaas of een plastic folie voor voedsel.

Arnica:

Arnica is een alpine kruid dat is op grote schaal gebruikt in de homeopathie te verlichten verstuikingen, verrekkingen en verwondingen van de spieren en gewrichten. Dit kruid is beschikbaar in de vorm van zalf, olie en room. U kunt de arnica olie of zalf aan te brengen en het gebruiken als een kompres op de verstuikte gebied. Reformwinkels verkopen ook thee Arnica. Het is ook verkrijgbaar in de pipet en kan worden toegevoegd aan uw gewone dranken zoals fruitsap, koffie of thee.

1 eucalyptusolie:

Eucalyptus olie is effectief in het verminderen van pijn van blessures en verstuikingen. U kunt een aantal van eucalyptus in een oplossing van 2%, met massage-olie basis smelten zoals amandelen. Eucalyptus, in combinatie met rozemarijnolie, kan verstuikingen en spierpijn te behandelen, waardoor de bloedtoevoer naar het spierweefsel.

1 Peterselie:

U kunt een kompres van peterselie te bereiden of toe te voegen aan een koud kompres. Dit huis remedie voor vervorming zal de pijn verminderen en verlichten ontsteking of verkleuring veroorzaakt in het gebied verstuikte.

1 Castor olie:

We weten allemaal dat ricinusolie is geweldig voor je haar en wordt ook gebruikt als een remedie tegen constipatie. Maar het is ook effectief in het verlichten van de pijn van verstuikingen. Ricinusolie kunnen direct in de vorm van verpakking ricinusolie toegepast. Om dit te doen, plaatst u een elektrische plaat op een vlakke ondergrond en het herstel van de hoge stand. Plaats de ongewenste pakket dit pad en plaats de stukjes flanel gedrenkt in ricinusolie op de bovenkant van de zak en pad. Doe dit in olie gedrenkte flanel direct op de verstuikte gebied. U kunt het lichaam wikkelen in een handdoek om het pakket op zijn plaats te houden en te voorkomen dat de olie naar andere omliggende oppervlakken te bereiken. Houd dit pakket voor ten minste een uur, waarbij de temperatuur zo hoog kan worden getolereerd. Na het verwijderen van de verpakking, kunt u de rest van de olie masseren in uw huid schoon met water of frisdrank bestaat uit 1 liter warm water en 2 eetlepels zuiveringszout. U kunt deze opslaan in een flanellen zak met rits diepvries of in een plastic container en in de koelkast voor hergebruik. Voor hergebruik, de warmte, het toevoegen van nog eens 1 of 2 eetlepels olie.

1 Lime:

Hoewel het lijkt nogal ongebruikelijk, kan kalk daadwerkelijk worden gebruikt in de vervormingen. U kunt een pasta te bereiden door het mengen van kalk bladeren met boter en toe te passen op het getroffen gebied. Als alternatief kunt u een theelepel kalk poeder combineren met 1 theelepel rauwe honing en toe te passen op het getroffen gebied.

1 amandelolie:

U kunt mixen 1 theelepel amandelolie en 1 theelepel knoflookolie. Breng dit op het getroffen gebied voor pijnbestrijding.

1 Kool:

Doe de buitenste bladeren van de kool in heet water op te warmen. Na het verwijderen van hen bandage rond het gebied verstuikt.

1 Kruiden:

Toepassing bloemblaadjes fijngemaakt bloemen of kruiden direct op het getroffen gebied kan het genezingsproces versnellen. U kunt proberen kruiden zoals lavendel, kamille, calendula gras of St. John. Solliciteer gemalen kruiden direct op het getroffen gebied en laat het ongeveer 3 uur om de zwelling te verminderen en de genezing te bevorderen snel.

1 jaar:

Bij geringe verstuikingen kunnen uitoefenen revalidatie worden gestart na een paar dagen. Het is raadzaam om te beginnen met lopen. Wees voorzichtig genoeg zijn om verdere schade te voorkomen. Zorg ervoor om te dragen wandelschoenen of hoge schoenen kanten top voor ondersteuning. Dwing jezelf niet als je het gevoel van pijn of ongemak. Hieronder staan ​​een aantal oefeningen die mogelijk kan worden gezocht in het geval van verstoringen.

  • Rekoefeningen: moet Rekoefeningen elke dag worden gedaan, vooral voor en na het sporten te re-letsel te voorkomen. Maar oefenen slechts in zoverre dat je niet voelt geen pijn.
  • Range-of-motion oefeningen: kunt u deze oefeningen beginnen kort na het letsel aan gewrichten en spieren soepel te houden. Probeer de gemeenschappelijke zoveel mogelijk bewegen in elke richting die beweegt.
  • Spierversterkende oefeningen: In het geval van enkelletsel, kunt u proberen spierversterkende oefeningen als ze kunnen helpen om de enkels te ondersteunen. Deze oefeningen kan worden gestart als het in staat is om zonder toename van pijn of ongemak staan. Echter, moet u uw arts of fysiotherapeut met betrekking tot de timing van spierversterkende oefeningen te raadplegen.
  • Balans en controle oefeningen: Deze oefeningen verbeteren het vermogen van de voet of enkel in reactie op de activiteiten, waardoor opnieuw schade voorkomen. U hoeft alleen te betalen als je geen zin meer pijn. Deze oefeningen moeten niet worden gemaakt, als je niet gemakkelijk kunt doen zonder schade. U bent waarschijnlijk weer gewond raken als je ze probeert terwijl die lijden aan een verstuiking.

Dit zijn een aantal huismiddeltjes die u zullen helpen herstellen van een vervorming. De hersteltijd is afhankelijk van de ernst van de vervorming. Naast deze remedies, moet u de instructies van uw arts of fysiotherapeut te volgen.

Laat je niet dat je te houden van het leven van een vervorming dus! Met deze eenvoudige home remedies voor vervorming, kan je je leven zonder pijn!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha