17 beste voordelen en toepassingen van laurier voor de huid, haar en gezondheidAlloro, algemeen bekend als "Tejpatta" in India, is een blad van de aromatische groenblijvende laurier, inheems in het Middellandse Zeegebied. En 'de meest gebruikte in de keuken en parfums te bereiden. The Bay Leaf Indian is eigenlijk een blad geaderd drie dat is elliptisch, spits, glad en hard. Deze bladeren zijn scherp en heb een bitter smaak scherp. Hun smaak en geur zijn enigszins vergelijkbaar met kaneel schors, maar iets milder. Ze worden gebruikt in een vers, gedroogd of poedervorm. De olie geëxtraheerd uit de bladeren van de baai, genaamd laurier olie heeft geneeskrachtige eigenschappen en wordt gebruikt voor de behandeling van verschillende aandoeningen.

Dankzij hun bittere smaak, laurier kan niet direct worden gegeten, maar worden vaak gebruikt om de smaak van een verscheidenheid aan gerechten, zowel vegetarische als niet-vegetarische geven. Laurier wordt veel gebruikt in de Indiase keuken, Nepalese en Bhutanese. Het is een belangrijke specerij in gerechten Moghulai, vooral biryani en korma. Gebrande en gemalen laurier worden toegevoegd aan het mengsel van Indiase kruiden genaamd "Garam Masala". Myrceen, dat een component is van essentiële oliën gewonnen uit laurier, wordt in de parfumerie. Ze hebben ook de eigenschap afstoten vliegen, motten, muizen enz. Naast hun culinaire toepassingen geneeskrachtige eigenschappen en zijn bekend om hun anti-bacterieel, anti-schimmel eigenschappen, anti-inflammatoire, diureticum en samentrekkend.


Soorten laurier:

Deze aromatische horen bij verschillende planten van verschillende genres. Enkele meest voorkomende soorten laurier als volgt.

 • Laurier (Laurus nobilis Lauraceae): Ook wel bekend als de laurierblaadjes Middellandse Zee, worden deze bladeren gebruikt in zowel vers als gedroogd vormen ze naar smaak soepen, stoofschotels, gestoofd etc. in de mediterrane keuken. De verse bladeren een milder aroma en neem een ​​aantal weken na droging en verzamelen om hun aroma ontwikkelen.
 • California Alloro (Umbellularia californica): Ook bekend als California laurier, Pepperwood en Oregon mirte, dit ras is vergelijkbaar met de mediterrane bay, maar heeft een sterkere smaak.
 • Indian Bay Leaf (Cinnamomum tamala, Lauraceae): Indische Laurierblad of malabathrum is enigszins vergelijkbaar in verschijning aan de baai, maar het smaakt en ruikt naar kaneel schors, dat is iets milder.
 • Alloro Indonesische of Indonesische laurier (blad salam, Syzgium polyanthum, Myrtaceae): Native naar Indonesië, is dit kruid in de eerste plaats voor vlees en minder vaak gebruikt voor groenten.
 • West-Indische Laurierblad (Pimenta racemosa, Myrtaceae): Dit ras wordt voornamelijk gebruikt voor de productie van eau de cologne genaamd bay rum.
Voordelen Laurierblad

Alloro voordelen voor de gezondheid:

Laurierbladeren bevatten belangrijke plantenstoffen, vitaminen en mineralen, die een aantal voordelen bieden. Dit kruid is op grote schaal gebruikt door de Grieken en Romeinen die geloofden dat symboliseert wijsheid, rust en bescherming. De verschillende voordelen voor de gezondheid laurier worden hieronder weergegeven.

Behandeling van diabetes:

Laurierbladeren zijn effectief gebleken bij de behandeling van type 2 diabetes die reductie van bloedglucose, cholesterol en triglyceriden te veroorzaken. Om de beste resultaten te verkrijgen, kunnen deze bladeren worden gepoederd en verbruikt voor 30 dagen. Dit zal een daling van de niveaus van suiker in het lichaam veroorzaken en regelen de werking van het hart. Dit komt omdat de antioxidanten in laurier om het lichaam insuline efficiënter te verwerken, waardoor het een goede keuze voor diabetici en mensen met insulineresistentie.

Voor de spijsvertering:

Laurierblaadjes zijn goed om de spijsvertering te bevorderen en kunnen spijsverteringsstoornissen, zoals brandend maagzuur en winderigheid te behandelen. Drink een verzinsel van laurierblad thee met warm water kan verlichten voorkomende spijsverteringsproblemen zoals constipatie, zure reflux en onregelmatige stoelgang. Het bevat enzymen die de afbraak van eiwitten toe te staan, waardoor een grote kruid voor niet-vegetarische voeding. In het geval van indigestie en een opgeblazen gevoel, kunt u 5 gram laurierblaadjes nemen, voeg een stukje gember en kook deze in 200 mil van water tot water resten ¼. Voeg wat 'van honing en consumeren dit twee keer per dag voor opluchting. Het fungeert ook als een eetlust opwekkend middel, als u herstellend bent van een ziekte.

Cardiovasculaire voordelen:

De krachtige fytonutriënten in Laurel bescherming bieden tegen hart- en vaatziekten, zoals hartinfarcten en beroertes. Ze bevatten waardevolle verbindingen zoals rutine, salicylaten, cafeïne zuur en fytonutriënten die gezondheid van het hart te verhogen en verbeteren van de hartfunctie. In het geval van hart-en vaatziekten en angst, kook 3 gram laurierblaadjes en 3-4 gram wilde roos bloemen in 300 ml water tot slechts 75 ml overblijft. Zeef en drink dit brouwsel voor opluchting.

Behandeling van koude en infectie:

Laurier zijn effectief in het bestrijden van de symptomen van verkoudheid, griep en infecties. In het geval van ademhalingsproblemen, kook water en voeg 2-3 laurierblaadjes. Laat stoom gedurende 10 minuten. Gebruik een zachte doek in deze water en plaats het op de borst om griep, verkoudheid en hoesten te verlichten. Laurierblad thee is effectief in het verminderen van koorts. In het geval van niezen, kook enkele laurierblaadjes in 200 ml water tot overblijfselen ¼. Zeef en drink dit brouwsel.

Verlicht de pijn:

De olie gewonnen uit het laurierblad heeft anti-inflammatoire eigenschappen die pijn veroorzaakt door verstuikingen, verrekkingen, artritis, reuma en algemene pijn en pijn kunnen verlichten. Masseren zijn tempels met laurier olie helpt tegen migraine en hoofdpijn. Verbetert de bloedsomloop en bevordert een gevoel van welzijn. In het geval van gewrichtspijn, kunt u een kompres van gemalen laurier en bladeren van Castor te maken, en bind het rond ontstoken gewrichten om pijn en zwelling te verminderen. In het geval van hoofdpijn, kunt u enkele laurierblaadjes koken in water voor een paar minuten. Zeef en drink dit brouwsel terwijl het nog warm is. U kunt een pasta van de laurierblaadjes toe te passen op de voorkant om hulp te krijgen van de ernstige hoofdpijn.

Anti-kanker eigenschappen:

Alloro bevat cafeïne zuur, quercetine, catechines euganol en al dat zij meer chemische beschermende dat resistentie tegen verschillende soorten kanker te bieden hebben. Ze bevatten ook een phytonutrient genoemd parthenolide dat is aangetoond specifiek houden celproliferatie van baarmoederhalskanker.

Heilzaam tijdens Periconception Periode:

Rijk aan foliumzuur laurierblaadjes zijn uiterst nuttig tijdens de periconception (3 maanden voor en na de zwangerschap) .In bieden genoeg foliumzuur aan het kind; voorkomen aangeboren afwijkingen bij de baby. Deze platen hebben ook de eigenschap om een ​​zwangerschap.

De behandeling van menstruatieklachten:

Laurier, indien oraal ingenomen, kan induceren menstruatie regelmatig en normaal. Ze hebben ook de eigenschap van genezen van vaginale afscheiding.

Induceert slaap:

Verbruiken laurierblaadjes voor het slapengaan helpt correct induceren slaap. Hiertoe roer enkele druppels extract van laurier blad met water en verbruikt.

Bloedneus Behandeling:

In het geval van neusbloedingen, verpletteren 2-3 laurierblaadjes vers of gedroogd. Kook in 200 ml water tot ongeveer 100 ml resten. Zeef en drink dit brouwsel voor opluchting.

1 Schone Tanden:

Om mousserende witte tanden te krijgen, borstel met poeder laurierblaadjes keer in 3 dagen.

1 muggenspray:

Laurierblaadjes zijn een geweldige insectenwerend middel omdat het laurinezuur bevat. Een plaat van laurier zal afstoten insecten. Een pasta van gemalen bladeren en een beetje olie verlicht steken en beten wanneer het lokaal toegepast.

1 behandeling van nierproblemen:

Laurierbladeren helpen bij de behandeling van nier-infecties en zelfs nierstenen. Hiertoe kook 5 gram laurierblaadjes in 200 ml water tot 50 ml water blijft. Zeef en drink dit twee keer per dag. Dit zal de vorming van nierstenen stoppen.

Bay Leaf Voordelen van de huid:

Rijk aan vitaminen, mineralen en antioxidanten, baai biedt een aantal voordelen voor de huid en is gebruikt in de kruidengeneeskunde voor dit doel. Sommige zijn huid voordelen zijn als volgt.

1 verlicht gestresste huid:

Laurel helpt ontstressen de huid, waardoor het ontstaan ​​van rimpels en de huid uitbraken voorkomen. Hiertoe kook 5 laurier gedroogde bladeren met 2 kopjes water, het houden van het vaartuig waarvoor. Verwijder vervolgens het deksel en kook voor ongeveer 2 minuten. Giet het bier in een grote kom en bedek je hoofd met een handdoek, het inademen van deze dampen.

1 helende kwaliteiten:

Laurel heeft uitstekende helende eigenschappen. E 'werd vaak gebruikt door professionals kruiden aan slangenbeten, insectenbeten te behandelen en verlichten snijwonden en blauwe plekken. Laurel olie heeft een anti-schimmel en anti-bacteriële eigenschappen die huidinfecties kunnen behandelen. Wordt plaatselijk aangebracht op snijwonden, kneuzingen en insectenbeten te genezen.

Voordelen Bay Leaf Haar:

De voedingswaarde van laurier maakt ze goed voor de gezondheid van het haar. Heeft de volgende voordelen voor je haar.

1 behandeling van roos en haaruitval:

A-spoeling gebaseerd laurierblaadjes infusie effectief is bij de behandeling van roos. Laurierblad thee wordt beschouwd als een uitstekende remedie tegen haaruitval. Laurier olie is een haartonicum die effectief bestrijdt roos en haaruitval.

1 Behandeling van hoofdluis:

Om zich te ontdoen van luizen, kook ongeveer 50 gram laurierblaadjes verpletterd in 400 ml water en 100 ml water blijft. Tap het water en breng dit aan de haarwortels. Laat het voor 3 of 4 uur en wassen. Dit zal de luizen effectief te verwijderen. Het toevoegen van Bhringraj voor de laurierblaadjes voordat zij koken zal je haar zwarten, glanzend en gezond te maken.

De voedingswaarde van Bay Leaf:

De verschillende voordelen bay kan worden toegeschreven aan zijn rijke voedingswaarde. Deze platen zijn bijzonder rijk aan vitaminen en ook koper, kalium, calcium, magnesium, zink, ijzer, seleen en mangaan. Ze bevatten ook fytochemicaliën en essentiële vluchtige oliën.

Hun voedingswaarde profiel wordt hieronder uitgelegd:

Zie de tabel hieronder voor een gedetailleerde analyse van de voedingsstoffen: Laurierblad (Laurus nobilis),
Voedingswaarde per 100 g.
(Bron: USDA National Nutrient Database) Principe Nutrient Waarde Percentage van de RDA Energy313 Kcal15% Carbohydrates797 G57 g13 Protein61 %%% Totaal Fat36 G29 Cholesterol0 mg0% Dietary Fiber23 G69% Vitaminen Folates180 mcg45% Niacin005 MG15% Pyridoxine740 mg133% Riboflavin0.421 MG32% Vitamine A6185 IU206% Vitamine C45 mg75% Elektrolyten Sodium23 MG5% Potassium529 mg11% Mineralen Calcium834 Copper0.416 mg46 mg83 %%% Iron43 mg537 mg355 Manganese167 Magnesium120 MG30 %%% Phosphorus113 MG16 Selenium8 mcg5% Zinc70 MG33%
 • Vitamine C: Bay blad is een rijke bron van vitamine C. 100 gram verse laurierblaadjes biedt ongeveer 45 mg van de vitamine die gelijk is aan 75% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). Vitamine C of ascorbinezuur is een krachtige antioxidant die een belangrijke rol bij het verwijderen van vrije radicalen uit het lichaam speelt en stimuleert het immuunsysteem.
 • Vitamine A: ' Bay blad is een uitstekende bron van vitaminen A met 100 gram portie voeding over 6185 IE (International Units) of 206 van% de ADH aan deze vitamine. Naast een natuurlijk antioxidant, is essentieel voor een gezonde visuele en voor het onderhoud van de slijmvliezen en de gezondheid van de huid.
 • Foliumzuur: Bay verlaat bevatten ook foliumzuur met een portie van 100 gram levert ongeveer 180 mg of 45% van de ADH. Foliumzuur is nodig DNA-synthese en bij de peri-conceptie voorkomen neurale buisdefecten bij de baby.
 • Andere Vitaminen: Dit kruid is een goede bron van B-complex van vitaminen, zoals niacine, pyridoxine, pantotheenzuur en riboflavine. Deze vitaminen helpen in de synthese van de enzymen, de functie van het zenuwstelsel en de stofwisseling reguleren.
 • Vluchtige oliën: Dit kruid bevat actieve bestanddelen, zoals vluchtige α-pineen, β-pineen, myrceen, limoneen, linalool, methyl chavicol, Neral, α-terpineol, gernyl acetaat p-cymeen en euganol chavicol. Deze verbindingen bezitten antiseptische, antioxidant en ook anti-kanker eigenschappen. De essentiële oliën van bay bladeren bevatten ongeveer 50% cineole.
 • Mineralen: Alloro is een re c h bron van mineralen zoals koper, kalium, calcium, magnesium, mangaan, Zink, ijzer en seleen. Kalium is een belangrijke component cellen en lichaamsvloeistoffen, om het bloed druk en hartslag te controleren, terwijl het mangaan en koper worden door het lichaam als co-factoren van de antioxidant enzymen, superoxide dismutase. IJzer essentieel voor de vorming van rode bloedcellen en is een cofactor voor enzymen van de cytochroom oxidase.
(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha