17 beste voordelen en het gebruik van Noni Juice voor huid, haar en gezondheidVeel van honderd jaar oud, die opgegroeid eten noni rechte as, beweren dat de reden van hun grotere levensduur. In dit tijdperk van ziekte en vervuiling, een wonder fruit die u kunnen helpen langer te leven is moeilijk te vinden. Dus, proberen om de meest van al zijn voordelen te maken. Drinken noni, terwijl je de kans hebt!

De groenblijvende struik inheems in Zuidoost-Azië en Australië genoemd Noni, of noni plant is de bron van noni sap. Het is ook wel bekend als Indian Mulberry, of AAL in het Hindi. Hoewel de meeste van ons zijn zich niet bewust van deze vrucht, zijn er een aantal vragen met betrekking tot de voordelen voor de gezondheid van zowel de vrucht en het sap geweest.


Dus wat is de noni-sap het best bekend voor? Het was zeer goed bekend bij de Polynesiërs meer dan 2000 jaar, hebben ze gebruikt in bijna alle delen van de noni plant. Er wordt gezegd opmerkelijke geneeskrachtige eigenschappen van de analgetische, anti-oxidant en anti-inflammatoire eigenschappen bezitten.

Dit sap wordt verkocht in handelsvorm wereldwijd zoals het was gepropageerd als behandeling voor een aantal menselijke ziekten. Het wordt ook verkocht in capsulevorm. De pulp van de vrucht poeder was het eerste product commercieel worden gebracht. Zelfs een kleine dosis van dit sap wordt gezegd gezondheidsvoordelen.

Gezondheidsvoordelen van Noni Juice:

Noni vrucht is bekend om zijn brede waaier van voordelen voor de gezondheid. Aangezien de vrucht is zoet en een onaangename geur wordt meestal geconsumeerd als vruchtensap zijn verschillende gezondheidsvoordelen verkrijgen, zoals hieronder aangegeven.

Helpt bij gewichtsverlies:

Eén van de voordelen van nonisap is dat het veroorzaakt gewichtsverlies. Dit is omdat het nitric oxide in het lichaam. Dit stikstofmonoxide wordt gebruikt door de spieren te veel energie te metaboliseren. Deze energie wordt getrokken door stikstofoxide uit verschillende bronnen voor de spieren te gebruiken, de vetcellen één van die bronnen. Dit vermindert triglyceriden (energie) opgeslagen in vetcellen, waardoor gewichtsvermindering van vetcellen.

Verlaagt cholesterol:

Dyslipidemie wordt gekenmerkt door hoge niveaus van cholesterol die het risico op hart- en vaatziekten verhoogt. Onderzoek heeft aangetoond dat extracten van water en ethanol gemaakt van noni fruit vermindert de niveaus van cholesterol en triglyceriden.

Heilzaam voor diabetici:

Een onderzoek uitgevoerd door de "Nigeriaanse Quarterly Journal of Hospital Medicine 'toonde aan dat het sap van noni, bij gebruik in combinatie met insuline behandelingen is effectiever in de controle van de bloedsuikerspiegel van slechts één van deze componenten. Dit is omdat het verbindingen zoals triterpenen en saponinen bevat. Deze eigenschappen maken hem geschikt voor diabetespatiënten.

Goede spijsvertering:

Noni sap heeft een hoog vezelgehalte, die een goede spijsvertering bevordert. Het heeft ook laxerende eigenschappen die constipatie kunnen voorkomen. Eeuwenlang is dit sap is gebruikt door de oorspronkelijke bewoners om problemen met de spijsvertering, zoals maag pijn te verlichten.

Voorkomt Stroke:

De consumptie van nonisap kan beschermen tegen schade door een beroerte om zijn anti-inflammatoire en antioxidant. Het bevat ook salpeterzuur die helpt om de aderen elastisch te maken en zo bijdragen aan een betere circulatie. Een betere bloedcirculatie naar de naweeën van een beroerte te verlichten.

Verlicht de pijn:

De analgetische en sedatieve componenten nonisap doeltreffend te maken op verschillende soorten pijn in het lichaam als menstruatiepijn, artritis, gewrichtspijn en andere ontstekingen.

Anti-kanker eigenschappen:

Eén van de belangrijkste voordelen van noni sap is dat je eigenlijk kan helpen bij de bestrijding van kanker. Dit komt door het feit dat de nonivruchten bevat een stof rijk polysacchariden die de groei van nieuwe kankercellen onderdrukt. Nonisap antioxidanten die het immuunsysteem stimuleren en de oxidatieve stress in het lichaam. De immunomodulerende en anti-tumor eigenschappen van dit sap maakt het bruikbaar voor de behandeling van sommige vormen van kanker. Dus, kan noni sap van de vorming van kankercellen te verminderen, bevorderen het lichaam in staat om verdere infecties te voorkomen.

Verhoogt het energieniveau:

Dit sap is getoond nuttig in toenemende energieniveaus in het lichaam, waardoor de mogelijkheid om fysieke activiteiten verrichten vooruitgaan. Inheemse Polynesiërs vaak geconsumeerd nonivrucht om vermoeidheid te voorkomen en de verhoging van de energie niveaus. Dit is grotendeels te wijten aan de antioxiderende eigenschappen van de natuurlijke vruchten, waarbij de cellen versterken en te voorkomen dat andere ziekten.

Voorkomt Cataract:

Een cataract is een visie probleem gekenmerkt door ondoorzichtigheid van de ooglens. Dit komt door hoge niveaus van suiker, met name bij diabetespatiënten, die de lens hun ogen blazen veroorzaakt. Volgens het onderzoek, het extract van noni helpt om je doel helder oog, waardoor het voorkomen van ziekten zoals cataract.

Voorkomt Zweren:

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat nonisap de mogelijkheid om gastrische lesies voorkomen in de darm. Dit is vanwege noni extract vermindert de hoeveelheid zuur in de maag en verhoogt het slijmvlies dat de coating beschermt. Het is dus zeer nuttig bij het voorkomen van maagzweren.

1 Lever Protection:

Diabetes heeft nadelige effecten op de lever, waardoor het risico van leververvetting dat littekenvorming veroorzaakt verhogen. Nonisap, naast het regelen van de bloedsuikerspiegel, vermindert vervetting van de lever cellen met talrijke vetbolletjes kleiner en minder, waardoor de lever beschermen en voorkomen leverschade.

1 faciliteert wondgenezing:

Hoog suikergehalte in het bloed wordt geassocieerd met een slechte wondgenezing. Nonisap is aangetoond effectief om het wondgebied worden vergemakkelijkt ook snelle genezing door de beheersing van glucose in het bloed.

1 voorkomt degeneratieve ziekten:

Volgens het onderzoek, Noni vrucht heeft eigenschappen die het ontstaan ​​van een aantal degeneratieve ziekten kunnen voorkomen. Dus drink nonisap helpt om het risico op ernstige ziekten zoals lever aandoeningen en andere aandoeningen van de belangrijkste organen van het lichaam verminderen.

Voordelen voor de huid van Noni Juice:

De voedingswaarde van noni sap maakt het gunstig voor de huid. Zelfs een kleine dosis maakt de huid jong en mooi van binnen. Zijn huid voordelen zijn de volgende.

1 dermatologische:

Nonisap heeft een positief effect op de huid is een rijke bron van vitamine C. De dagelijkse dosis van nonisap is bruikbaar gebleken bij de behandeling van diverse huidproblemen zoals acne, puistjes, ruwe droge huid, en Ook donkere vlekken op de huid.

1 anti-aging voordelen:

De antioxidant vitamine C en andere natuurlijke chemische stoffen gevonden in noni sap bieden voeding aan de cellen, weefsels en organen, bestrijdt vrije radicalen en achteruit de negatieve effecten van veroudering en vervuiling. Noni sap bevat ook selenium, dat is een belangrijke antioxidant en trace dat de elasticiteit van de huid te behouden, waardoor het vertragen van het verouderingsproces.

1 ontstekingsremmende eigenschappen:

De anti-inflammatoire eigenschappen van noni-sap maken het geschikt voor de behandeling van bepaalde huidziekten. Remt histamine, netelroos behandeling daarna, allergische huidreacties en dermatographism werken op cellulair niveau. U kunt ook plaatselijk worden toegepast voor de behandeling van bepaalde huidaandoeningen zoals acne, herpes, brandwonden.

Voordelen van Noni Juice voor Hair

Naast de verschillende voordelen van de huid, het drinken van noni sap vergemakkelijkt ook de groei van gezond haar en bestrijdt het probleem van haaruitval.

Vecht Haaruitval 1:

Er kunnen verschillende oorzaken van haaruitval, zoals problemen van leeftijd, erfelijkheid, slechte voeding en hoofdhuid. Haaruitval kan worden omgekeerd om voldoende hoeveelheden voedingsstoffen in het dieet krijgen. Omdat noni sap heeft immuunsysteem stimuleren capaciteiten, kunnen profiteren degenen die lijden aan haaruitval. De vitaminen en mineralen in het versterken van het immuunsysteem en verbetering van het verkeer, dus het bevorderen van de gezondheid van uw haar en hoofdhuid. Drinken nonisap faciliteert de groei van gezond haar, vooral voor degenen die lijden aan vroegtijdige haaruitval. In feite is het vaak aanbevolen voor veel kankerpatiënten overleven hun haarzakjes herleven na chemotherapie.

Hoe doen Noni Juice?

De traditionele manier om nonivruchtensap bereiden wordt gefermenteerd de vrucht van een grote pot en laat af te breken en dan voeg water toe tot de pulp te scheiden van het water. De volgende stappen kunnen worden gevolgd om de perfecte noni sap te maken.

De eerste stap is om een ​​grote vaas steriliseren. Daartoe neem een ​​plastic pot van glas of food grade en vul deze met warm water en zeep. Laat het geheel 5 minuten en veeg de pot met een schone spons. Sinds de Noni vrucht is hoog 4 tot 5 centimeter van het schip ten minste 6 cm hoog en 4 cm in diameter moeten zijn.

Je moet kiezen rijp noni fruit dat honing geel. Zorg ervoor dat het fruit te verzamelen voordat het volledig wit kleurt.

De vruchten moeten worden afgespoeld onder stromend water om vuil te verwijderen. Dan Laat de vruchten te drogen in de zon voor enkele uren. Wanneer het vlees zacht en doorschijnend, zal beginnen met een vieze geur afgeven. Dit is de fase waarin de vruchten worden gefermenteerd.

Voor vergisting, plaatst u het fruit in een pot en zet het deksel op de container. Deze dekking is nodig om lucht toe te staan ​​om openlijk stromen in de container kan besmetting veroorzaken. Bovendien moet het vat groot genoeg zijn zodat de gassen die ontstaan ​​tijdens het fermentatieproces niet gevaarlijke druk maken, maar kunnen ontsnappen via de luchtruimte tussen de deksel en de pot.

Laat dit noni fruit te gisten voor 6 tot 8 weken door het plaatsen van de pot in de zon. Op deze manier het sap uit de vrucht van nature. Dit sap wordt oranje licht in kleur, die donkerder te zijner tijd.

De volgende stap is de pulp en ander vuil gemengd sap te verwijderen door zeven het sap door een zeef maas in een tweede vat gesteriliseerd.

Hoewel, kunt u ongepasteuriseerde sap te drinken, gepasteuriseerd sap langer mee en is veel veiliger. Om dit te doen, plaatst u de open pot van noni sap in een pan met kokend water, zodat het water niveau is bestemd voor het sap, maar niet de mond van de pot te bereiken. Zodra de temperatuur 180 graden Celsius bereikt, zodat het sap koken gedurende 30 minuten.

Controleer de pH van het sap met de hulp van lakmoespapier. Gefermenteerd sap behoren moeten niet een pH hoger Hoge pH-waarde geeft besmetting.

Deze gefermenteerde noni sap kan worden bewaard bij kamertemperatuur voor onbepaalde tijd, maar koeling, zorgt voor een optimale versheid.

Om maximaal voordeel uit halen, moet noni sap worden genomen in kleine hoeveelheden voor de maaltijd of op een lege maag.

In een notendop, kan de noni sap het enige dat kan helpen om langer te leven en maak je er beter uitzien zijn. Geen enkele andere vruchtensap kan die claim te maken. Neem een ​​sprong van het geloof met noni, en zou wel eens helpen om een ​​beter leven te leiden.

Heb je ooit geprobeerd noni sap? Ben je een fan van noni? Laat een reactie achter en laat het ons weten!

De voedingswaarde van Noni Juice:

Hoewel noni sap beweert te veel voedingswaarde hebben, de variëteit op de markt heeft de truc heel anders. De vrucht van de Noni huidige is niet geschikt voor consumptie vanwege de bittere smaak. Bovendien worden de vruchten sterk gezoet en verwerkt om een ​​gewenste smaak, die verder vermindert de voedingswaarde van het sap maken. Als je kijkt naar de noni sap in zijn puurste vorm, die de volgende voedingsstoffen bevat.

Nutritional

Voedingswaarde Informatie portie: 1 eetlepel (15 ml.) Porties per container: 35 Hoeveelheid voor Servinh Daly% Value " Calorieën

5 Kcal

Eiwit

nil

Totaal Koolhydraten

0,9 g

<1%

Suikers

0,9 g

Natrium

1 mg

<1%

Vitamine C

5 mg

2%

Niacine

170 mcg

<1%

Foliumzuur

. 12 mcg

<1%

Voetbal

2 mg

<1%

Magnesium

800 mcg

<1%

Ijzer

35 mcg

<1%

Kalium

10 mg

<1%

Zink

300 mcg

2%

Pure Noni Juice 15,000mg fruit (15ml) *** ** De percentages Daly (ADH) is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. *** Dagelijkse waarde niet vastgesteld.

* Het percentage van de dagelijkse hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Uw dagelijkse waarden kunnen hoger of lager zijn, afhankelijk van hoeveel calorieën u inneemt.

  • Macronutriënten: Noni vrucht poedervorm is een uitstekende bron van koolhydraten en voedingsvezels met 100 gram dienen van het verstrekken van 55% en 100% van de inname van referentie (DRI). Het is ook een goede bron van eiwitten, die ongeveer 12% DRI van deze voedingsstof. Noni pulp is laag in totaal vet, die slechts 4% van de DRI. Noni sap heeft een relatief kleine hoeveelheid macronutriënten.
  • Micronutriënten: De belangrijkste micronutriënten poeder noni pulp zijn vitamine C, die 10% DRI en grote hoeveelheden niacine (vitamine B3), ijzer en kalium te bezetten. Het bevat ook vitamine A, calcium en natrium in matige hoeveelheden. Noni sap heeft relatief kleinere hoeveelheid van deze microvoedingsstoffen, maar een hoog niveau van vitamine C die samen bijna 42% van de DRI.
  • Fytochemicaliën: Noni sap bevat fytochemicaliën, maar er zijn geen gevestigde DRI waarden voor hetzelfde. Een bijzonder fytochemische genaamd xeronine thans nonisap is bekend om zijn vermogen om pijn in het lichaam. Noni sap is ook rijk aan proxeronine, de voorloper van xeronine. Het is actief in de dikke darm waar het wordt geabsorbeerd door de cellen van het lichaam.
  • Antrachinon (Damnacanthol): Het is belangrijk antiseptische en antibacteriële stoffen in planten nonisap, waarvan is aangetoond effectief in het doden van kankercellen vooraf zijn. Ze stimuleren de immuunrespons op kanker door het activeren van het lichaam van T-cellen, die "killers kanker" van het lichaam.
  • Scopoletine: Dit is een weinig bekende maar belangrijke chemische component van noni sap met prachtige voordelen voor de gezondheid die worden toegeschreven aan zijn anti-inflammatoire, anti-histamine, anti-schimmel en anti-bacterieel. Het regelt serotonine, die het lichaam goed gevoel hormoon om gevoelens van angst en depressie af te weren. Het bindt ook melatonine te slapen, honger en de lichaamstemperatuur te reguleren.
  • Lage glycemische index: Noni sap heeft een 3: 1 verhouding van koolhydraten naar glasvezel dat evenwicht bloedsuikerspiegel helpt.
(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha