16 geweldige voordelen en toepassingen van zonnebloempitten voor de huid, haar en gezondheidWist u dat knabbelen op sommige zonnebloempitten kan bieden ongelooflijke voordelen voor de gezondheid? Zonnebloempitten zijn eigenlijk beschouwd als goed voor de gezondheid vanwege de voedingswaarde. Ontdek hoe hier.

Deze zonnebloempitten en zoete nootachtige worden steeds meer aan populariteit wint als snack als ze zo vullen. Hun delicate nootachtige smaak hen een vulling en voedzaam voedsel doet. Deze zaden zijn samengesteld uit zeer voedzame calorieën, essentiële vetzuren, vitamines en mineralen.
Zonnebloempitten worden verkregen uit grote ronde centrum zonnebloem die de hele dag draait om de koers van de zon te volgen. Dit centrum heldere gele zonnebloem zaden produceert groen of grijs zwarte vorm ingekapseld in schelpen grijs of zwart tranen vielen vaak hebben zwarte en witte strepen. Ze zijn algemeen drie soorten zonnebloem dat is, linolzuur, oliezuur en zeer NuSun. Deze werden op basis van het niveau van enkelvoudig onverzadigde, verzadigde en meervoudig onverzadigde vetten.


Laten we nu eens kijken naar de voordelen voor de gezondheid van zonnebloempitten:

Zaden: Voordelen van de gezondheid

Cardiovasculaire gezondheid:

Zonnebloempitten zijn een grote bron van vitamine C, die helpt om hart- en vaatziekten te voorkomen. Een antioxidant, vitamine E voorkomt dat vrije radicalen oxideren cholesterol. Na oxidatie, cholesterol kleeft aan de wanden van bloedvaten en atherosclerose veroorzaken, wat leidt tot geblokkeerde slagaders, hartaanval of beroerte. Een kwart kopje zonnebloempitten biedt meer dan negentig procent van de dagelijkse waarde van vitamine E.

Verlaagt cholesterol:

Zonnebloempitten zijn gerangschikt op de top van de schelp en zaden lijst voor hun hoge gehalte aan fytosterolen of verbindingen verlagen van cholesterol. Deze zaden worden geladen met enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetten, die goede vetten die slechte cholesterol te verlagen zijn. Bovendien zijn ze rijk aan vezels die helpt om cholesterol bij sommige mensen.

Ondersteunt Spijsvertering:

Vanwege hun hoge gehalte aan voedingsvezels, kan rauwe zonnebloempitten helpen verteren van voedsel en zelfs te genezen constipatie.

Voorkomt kanker:

Zonnebloempitten hebben een hoog gehalte aan vitamine E, selenium en koper die antioxiderende eigenschappen. Volgens het onderzoek, deze antioxidanten voorkomen celbeschadiging die vaak leidt tot kanker. Deze voedingsstoffen voorkomen van kanker, het verminderen en onderdrukken van celschade door oxidanten en weefsels te beschermen tegen schade door vrije radicalen oxidanten. Zonnebloempitten cam verminderen het risico op bepaalde vormen van kanker vanwege hun hoge gehalte aan fytosterolen. Ze bevatten een stof genaamd lignanen, die ook beschermt tegen bepaalde soorten kanker. Deze natuurlijke stoffen de groei van tumorcellen te remmen, waardoor colon-, prostaat- en borstkanker voorkomen.

Bone Health:

Zonnebloempitten zijn rijk aan magnesium, die ook nodig is voor sterke botten dan calcium. De meeste magnesium in het lijf aanwezig in de botten en beenderen helpt geven hun fysieke structuur terwijl het rest op het oppervlak van de botten in het lijf waar het wordt opgeslagen voor gebruik als nodig. Deze zaden bevatten ook koper, wat essentieel is voor de werking van de bij de verknoping van collageen en elastine, waardoor de sterkte en flexibiliteit van de botten en gewrichten enzymen. Vitamine E is effectief in het verminderen van de symptomen van artritis vanwege zijn anti-inflammatoire eigenschappen.

Gunstig voor de zenuwen:

Magnesium in zonnebloem houdt onze zenuwen ontspannen door te voorkomen dat calcium uit haasten naar de zenuwcellen en activeren, zo ook ontspannend onze bloedvaten en spieren. Te weinig magnesium leidt tot te veel calcium toegestaan ​​om zenuwcellen, waardoor de verzendknop te veel berichten en dragen ook contractie.

Geestelijke gezondheid:

Zonnebloempitten hebben een positief effect op de stemming door het verminderen van de kans op depressie. Ze bevatten tryptofaan, een essentieel aminozuur dat helpt produceren serotonine, een belangrijke neurotransmitter. Als serotonine vrijkomt in het lichaam, verlicht spanning, kalmeert de hersenen en bevordert ontspanning. Choline, een verbinding die in zonnebloempitten helpt om het geheugen en de cognitieve functie te verbeteren. Magnesium helpt de frequentie van migraineaanvallen verminderen, verlaagt de bloeddruk en voorkomt hartaanvallen, pijn en vermoeidheid. Zonnebloem zaden hebben ook grote hoeveelheden kalium waardoor het effect van de verschuiving natrium in het bloed en verlaagt de bloeddruk, waardoor het risico op hypertensie verminderen.

Anti-inflammatoire eigenschappen:

Vitamine E in zonnebloempitten het lichaam primaire vetoplosbare antioxidant. Deze vitamine reist door het lichaam neutraliseren van vrije radicalen die anders structuren en moleculen bevattende zuren, zoals celmembranen, hersencellen en cholesterol zou schaden. Aldus vitamine E toont significante anti-inflammatoire effecten, en dientengevolge een vermindering van ziekten veroorzaakt door de vrije radicalen en ontstekingen zoals astma, osteoartritis en reumatoïde artritis.

Bron van antioxidanten:

Zonnebloempitten zijn rijk aan antioxidanten zoals selenium en vitamine E. Deze antioxidanten voorkoming of beperking oxidatieve schade aan cellen, als bescherming tegen chronische ziekten zoals cardiovasculaire ziekte, diabetes en kanker.

Voordelen Huid: Zonnebloem:

Adequate voeding is een voorwaarde voor een gezonde huid. Zoals eerder gezegd, zonnebloempitten zijn rijk aan vitamine E die de huid tegen oxidatieve (cel) schade beschermt en ondersteunt de groei van gezonde huid. Sommige zijn huid voordelen zijn als volgt.

Bescherming van de huid en het onderhoud:

Zonnebloemzaad bevatten koper, die essentieel is voor het behoud van gezonde huid. Koper wordt door het lichaam melanine, het pigment dat verantwoordelijk is voor het geven van de huid zijn kleur produceren. De deeltjes van pigment eiwitten minuten beschermt de huid tegen beschadiging door ultraviolette straling.

1 anti-aging voordelen:

Zonnebloemzaad bevatten bepaalde nutriënten die bijdragen tot de gezondheid en vitaliteit van de huid. Vitamine E is een van degenen die helpen de huid tegen vrije radicalen en zon schade te voorkomen. Het voorkomt ook het ontstaan ​​van rimpels en littekens. De zaden bètacaroteen, die de huid minder gevoelig voor de zon doet bevatten. De verschillende andere antioxidanten zonnebloem de huid tegen schade te beschermen, waardoor de tekenen van veroudering voorkomen.

1 Gevechten acne en andere huidproblemen:

Zonnebloemolie is een goede bron van essentiële vetzuren zoals linolzuur, oliezuur, palmitinezuur en steraric dat de vorming van collageen en elastine bevorderen, waardoor de huid zacht en glad. De vetzuren hebben antibacteriële eigenschappen die de huid beschermen door bacteriën en verminderen het voorkomen van acne. Volgens het onderzoek, kan de olie zonnebloempitten helpen de huid van baby's te vroeg geboren, waardoor het risico van infectie huid en ziekten te beschermen. Het is ook van mening dat de olie van zonnebloempitten dermatitis en eczeem kunnen kalmeren.

1 Grote Moisturizer:

Zonnebloemolie fungeert als een grote vochtinbrengende crème helpt de huid om het overtollige water te bewaren en een sterke barrière. De hydraterende eigenschappen kunnen worden toegeschreven aan de aanwezigheid van linolzuur.

Voordelen Haar: Zonnebloem:

Zonnebloempitten bevatten vitaminen en mineralen die nodig zijn voor de gezondheid van haar, zoals eiwitten, selenium, vitamine E en vitamine B essentieel.

1 stimuleert de haargroei:

Zink zonnebloempitten stimuleert de haargroei. Echter, kan overmatige consumptie van zink leiden tot haaruitval. Vitamine E stimuleert de haargroei door het verhogen van de bloedcirculatie naar de hoofdhuid. Ook moet met mate worden geconsumeerd als te veel van kan haaruitval veroorzaken.

1 voorkomt verlies van haar:

Zonnebloemzaad bevatten ook vitamine B6 (pyridoxine), die niet alleen cruciaal voor de absorptie van zink, maar ook een zekere preventie haaruitval eigenschappen. Deze eigenschappen kunnen worden toegeschreven aan het vermogen van vitamine B6 zuurstofafgiftepunten verhogen tot de hoofdhuid. Ze zijn ook de beste voedsel bronnen van koper, dat betrokken is bij de vorming van melanine. Dit pigment is verantwoordelijk voor het verlenen van kleur aan het haar.

1 hydrateert het haar:

Zonnebloemolie is een natuurlijke moisturizer goedkoop haar. Het bevat omega-6-vetzuren die helpen voorkomen dat dunner wordend haar.

Zaden: Voedingswaarde:

Zonnebloempitten zijn voedsel rijk voedingsmiddel waaronder vitamine E en B en mineralen zoals selenium, magnesium, ijzer, fosfor, calcium en zink evenals eiwitten en hart gezonde vetten. Het voedingsprofiel is als volgt.

Zie de tabel hieronder voor een gedetailleerde analyse van de voedingsstoffen:

Principe

Nutrient Waarde

Percentage van de RDA

Energy584 Kcal29% Carbohydrates20 Protein78 g37 g15 %%% Totaal Fat546 G172 Cholesterol0 mg0% Dietary Fiber6 g23%

Vitaminen

Folates227 μg57% Niacin335 mg52% pantothenic acid130 mg22% Pyridoxine345 mg103% Riboflavin0.355 MG27% Thiamin480 mg123% Vitamine A50 IU6% Vitamine C42% Vitamine E317 mg234%

Elektrolyten

Sodium9 MG1% Potassium645 mg14%

Mineralen

Calcium78 MG8% Copper800 MG200 MG63 Iron25 %%% Manganese950 Magnesium325 mg81 mg85 mg94 Phosphorus660 %%% Selenium53 μg96 Zinc00 MG45%

Fyto-voedingsstoffen

Caroteen-SS30 mg-Crypto-Xanthin-SS0-mg luteïne-zeaxanthin0 μg-

Vitamine E: Zonnebloem zijn een van de beste bronnen van vitamine E. Een gram zonnebloempitten bevatten 10 mg vitamine E, die 35% van de aanbevolen dagelijkse inname van een persoon. Deze voedingsstof helpt bij de bloedcirculatie en de vorming van rode bloedcellen (RBC).

  • Vitamine B1: Zonnebloempitten zijn ook een goede bron van vitamine B1 of thiamine. Een ounce van zonnebloempitten, gepelde biedt 0,4 milligram van deze stof. De aanbevolen dagelijkse inname van vitamine B1 is 2 mg en 1 mg voor respectievelijk mannen en vrouwen,.
  • Calorieën en vet: Zonnebloempitten zijn rijk aan hart-gezonde vetten met bijna 80% van hun calorieën uit vet. Ze meestal bevatten meervoudig onverzadigde en enkelvoudig onverzadigde vetten die ongeveer 160 calorieën per ounce portie bieden.
  • Eiwitten en vezels: Zonnebloempitten zijn ook rijk aan eiwitten. Een deel 5 gram van deze zaden bevatten 278 gram eiwit. Ze zijn ook een goede bron van vezels levering ongeveer 5 gram per 5 gram.
  • Koper: De zonnebloempitten zijn nuttig voor het haar en de huid als gevolg van hun kopergehalte. Een gram zonnebloempitten biedt 512 microgram koper die meer dan 50% van de aanbevolen eis van 900 microgram.
  • Kalium: Zonnebloempitten zijn ook een goede bron van kalium, met een kwart-cup portie levert 226 mg van dit mineraal.
  • Zink: Ze zijn ook een goede bron van zink. Juiste inname van dit mineraal is belangrijk voor mannelijke vruchtbaarheid. Een kwart van een kopje deel van zonnebloempitten bevat 75 milligram zink. De aanbevolen dagelijkse inname is 11 mg voor mannen.

Dus begin het vinden van manieren om zonnebloempitten in uw dagelijkse dieet regime. In aanvulling op het eten van de zaden in ruwe vorm, kunt u ook een gram zaden te mengen in je drankje koud of warm of strooi salades en andere porties Blijf gezond, gelukkig !!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha