16 geweldige voordelen en het gebruik van passievrucht voor de huid, haar en gezondheid

FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Juni- 29, 2015 Admin Schoonheid 0 422


Ook bekend als Granadillo, passievrucht is een aromatisch fruit met een zure smaak zoet. Deze vrucht is inheems in de subtropische gebieden van Zuid-Amerika en wordt gezegd te zijn ontstaan ​​in Paraguay. Passie vruchten zijn rond tot ovaal van vorm met een zachte tot sappige interieur gevuld met tal van zaden verstevigen. Er zijn over het algemeen twee belangrijkste variëteiten van passievrucht, geel en paars. Gele vruchten zijn over het algemeen groter dan die paars, maar het vruchtvlees paarse is minder zuur en heeft een rijk aroma en smaak. Bovendien, de paarse vrucht een hoger percentage sappige pulp. Passievrucht plant is een klimplant die kan groeien op alles als je kunt grijpen met ranken. Deze vrucht kan worden gegeten als is of kan juiced zijn. Het sap wordt vaak toegevoegd aan andere vruchtensappen om hun smaak te verbeteren.

Deze exotische vrucht heeft verbazingwekkende helende eigenschappen en zijn aroma heeft een sterk kalmerend effect. Omdat het weinig vet en een grote bron van vitamine A, vitamine C, ijzer, voedingsvezels, kalium, koolhydraten en eiwitten, kan passievrucht voldoen bijna alle voedsel behoeften op een dagelijkse basis. Zelfs de zaden zijn eetbaar en zeer voedzaam.


Soorten Passion Fruit:

Er zijn verschillende soorten passievrucht afhankelijk van het type cultivar. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende plaatsen. Enkele van de meest voorkomende soorten worden hieronder weergegeven.

 • Purple Passion Fruit: Dit is een van de meest voorkomende soorten die kleine vruchten bolvormig of eivormig, ongeveer 4-9 cm lang en 4-7 cm in diameter. Ze hebben een breekbare vruchtwand en pulp donkergeel bezetten 35 tot 50% van het gewicht van de vruchten. Het heeft zijn oorsprong in het zuiden van Brazilië, Noord-Argentinië en Paraguay.
 • Yellow Passion Fruit: gele passievrucht is energieker dan de paarse variëteit. Deze vruchten zijn bolvormig tot langwerpig en hebben een glad oppervlak van gele kleur. Hun pericarp is harder en groter met een lengte van 6 tot 12 cm en een diameter van 4 tot 7 cm. Ze zijn relatief minder zout en een beetje 'meer zuur.
 • Zoete passievrucht: Ook bekend als zoete passievrucht, deze vrucht is wijdverbreid in Mexico, Bolivia en Venezuela. De vruchten zijn bolvormig ovaal meet 5-9 cm lang en 4-7 cm in diameter. Het zilvervlies is dun en breekbaar, lichtbruin tot oranje en vaak paars met kleine witte vlekken of vlekken. Het heeft een bleke grijze pulp dat is geurig en licht zuur.
 • Giant Passion Fruit: Deze vrucht heeft zijn oorsprong in West-Indië. En 'geelgroen en soms roze kleur. Het is eivormig, langwerpig van vorm van ongeveer 20 tot 30 cm lang en 18 cm in diameter. Het heeft een bleke wit naar oranje vruchtvlees, dat is zoet en zuur.
 • Banaan Passion Fruit: Dit is eigenlijk een langwerpige vrucht van ongeveer 6 tot 20 cm lang en 3 tot 5 cm in diameter. Heeft een zaadhuid van geel en soms lichtgroen, dat is dun en flexibel, maar toch stoer. Het vlees is zalmroze tot donker oranje en beslaat 60% van het gewicht van de vrucht. Heeft een lagere zuurgraad en een aangename geur met adstringerende eigenschappen.

Gezondheidsvoordelen van Passion Fruit:

Rijk aan vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen, deze exotische vrucht heeft vele gezondheidsvoordelen hieronder.

Anti-kanker eigenschappen:

Extracten van passievrucht hebben bewezen effectief in het doden van kankercellen zijn. De carotenoïden en polyfenolen aanwezig in het fruit zijn krachtige antioxidanten staat tot het remmen van de groei van kankercellen.

Bevordert ontspanning en geneest slapeloosheid:

Drink een glas sap, passievrucht koude ontspant de zenuwen en heeft een kalmerend effect op de geest. Passievrucht wordt vaak gebruikt om problemen met de spijsvertering en maag ziekten te behandelen. Dit resultaat is vooral nuttig voor mensen met slapeloosheid of slaapstoornissen. Is eigenaar van onroerend goed somniferous, die toen genomen voordat het naar bed gaan, helpt je te ontspannen en een rustige slaap. Een glas passie vruchtensap voor het naar bed is zeer effectief in dit verband.

Voor een gezonde spijsvertering:

Passievrucht heeft een hoog gehalte aan vezels, wat goed is voor een gezonde spijsvertering en schoon te houden het spijsverteringskanaal en de darmen. Zo fungeert als laxeermiddel. De zaden van deze vrucht zijn ook een grote bron van vezels die helpt reinigen van de dikke darm en de spijsvertering te verbeteren.

Verlicht Astma:

Het zijn zeer voedzaam en gezond, kan passievrucht verlichten astma-aanvallen. Daarnaast bevat vitamine C, dat een blokkerend effect van histamine die de symptomen van astma veroorzaakt heeft. Een recente studie toonde aan dat het extract van paarse passievrucht, rijk aan flavonoïden, kan angst te verlichten.

Verlicht Artrose:

Paarse passievrucht extract getoond nuttig in het verminderen artrose geïnduceerde pijn en stijfheid zijn.

Nuttig om bloedarmoede te behandelen:

Anemie wordt veroorzaakt door een afname in de concentratie van rode bloedcellen en hemoglobine. Passievrucht, het zijn een rijke bron van niet-heem ijzer of groente kan helpen bij de bestrijding van dit probleem. Een kopje passievrucht ruwe biedt bijna 4 milligram ijzer. De dagelijkse behoefte is 6 microgram voor mannen en 1 microgram voor vrouwen. Daarnaast is vitamine C in passievrucht helpt het lichaam te absorberen zijn ijzergehalte.

Cardiovasculaire gezondheid:

Fenolzuren en flavonoïden aanwezig in passievruchten hulp bij het beschermen van uw hart. De polyfenolen in passievrucht zaden zijn gevonden vasodilatatie van de bloedvaten: uitbreiding als gevolg van relaxatie van gladde spiercellen in de wanden van bloedvaten te bevorderen. Deze uitbreiding van de bloedvaten veroorzaakt een vasculaire vermindering van stress, waardoor het bevorderen van gezondheid van het hart. Het bevat ook plantensterolen dat lager cholesterolgehalte te helpen, en aldus bijdragen tot cardiovasculaire voordelen.

Gunstig voor gewichtsverlies:

Deze vrucht is een grote keuze aan dieet zoals het is laag in calorieën, natrium en vet. Een portie van 100 gram passievrucht biedt slechts 97 calorieën. Het heeft ook een hoog gehalte aan koolhydraten en natuurlijke suikers. Deze voedingsstoffen zijn effectief in het verminderen van het cholesterolgehalte in het lichaam. Hoog vezelgehalte echter gevuld, waardoor het verlangen naar andere voedingsmiddelen verminderen. Dit resulteert in gewichtsverlies en behoud van ideaal lichaamsgewicht.

Voordelen van Fruit Zaden:

De zaden van passievruchten zijn 100% eetbaar en ze smaken knapperig. Deze zaden zijn zeer voedzaam, bieden verschillende gezondheidsvoordelen zoals antioxidatieve bescherming en het onderhoud van de cardiovasculaire en gezonde darm. Ze zijn rijk aan polyfenolen zoals piceatannol scirpusin en B alsmede voedingsvezels en magnesium.

Andere voordelen:

Passievrucht is een grote bron van vitamine C en A. Vitamine C versterkt het immuunsysteem, het lichaam beschermt tegen verschillende vormen van kanker en hart-en vaatziekten. Vitamine A verbetert de visie, beschermt tegen vele ziekten en infecties te vechten. De bloem van passievrucht is een licht kalmerend middel dat helpt bij de behandeling van nerveuze en gemakkelijk opgewonden kinderen, bronchiale astma, gastro-intestinale stoornissen en zenuw problemen van de menopauze. Passievrucht is ook nuttig bij de behandeling van allergieën en chronische bevordert herstel van de lever en de nieren van patiënten en leiden immuunversterking en sterkte van antilichamen in het bloed.

Huid Voordelen van Passion Fruit:

Passievrucht bevat een breed scala aan voedingsstoffen die gunstig zijn voor de huid. Passievrucht olie gewonnen uit de zaden van passievrucht wordt vaak gebruikt in de huidverzorging. En 'rijk aan vitamine A en C, vetzuren, koper, magnesium, fosfor, calcium en carotenoïden, die van vitaal belang voor een gezonde huid zijn.

1 anti-aging voordelen:

Passievrucht heeft een hoog gehalte aan vitamine C en andere antioxidanten die de schade veroorzaakt door vrije radicalen die huidveroudering veroorzaken vertragen. Het helpt ook om de collageen en elastine te behouden, waardoor het houden van de huid jong en stevig.

1 Bescherming van de huid:

Passievrucht biedt bescherming tegen kankerverwekkende stoffen, waardoor de huid tegen vrije radicalen die het DNA beschadigen beschermen.

1 hydrateert de huid:

Passievrucht olie is licht en niet vet, dus het wordt opgenomen door de huid snel. Hydrateert alle huidtypes en is zeer geschikt voor acne-gevoelige huid, en vanwege zijn actie verstopping moisturizer.

1 verjongt de huid:

Passievrucht is een grote bron van vitamine A in de vorm van carotenoïden, die van vitaal belang voor de groei en het herstel van de cellen. Passievrucht olie bevat ook verschillende bio-actieve stoffen die het lichaam helpen om vitamine A, die ook vermindert de verschijning van fijne lijntjes en rimpels te produceren.

1 Verzacht ontsteking van de huid:

Passievrucht heeft anti-inflammatoire eigenschappen die gunstig zijn voor het verminderen van zwelling en irritatie zijn.

Voordelen voor Hair Passion Fruit:

Goede voeding is noodzakelijk voor haargroei en gezondheid. Passievrucht is rijk aan essentiële voedingsstoffen, vitaminen en mineralen die gezond haar en de hoofdhuid te bevorderen.

Vecht Haaruitval 1:

Passievrucht is rijk aan vitamine C, dat is een krachtige antioxidant. Deze vitamine is betrokken bij de productie van collageen, waarbij het haar voorkomt splijten en breken. Het beschermt ook het lichaam tegen schade door vrije radicalen, zodat het niet langer afschrikmiddelen dat stress en onbalans kan veroorzaken, wat leidt tot haaruitval.

Voedingswaarde van Passion Fruit:

Passievrucht heeft een rijke voedingsprofiel bestaat uit energie, vetten, vezels, eiwitten, mineralen, calcium, fosfor, ijzer, caroteen, thiamine, riboflavine, niacine, ascorbinezuur en citroenzuur. De voedingswaarde maakt het een gezond en lekker.

Passievrucht (Passiflora edulis), Vers,
Voedingswaarde per 100 g.
(Bron: USDA National Nutrient Database) Principe Nutrient Waarde Percentage van de RDA Energy97 Kcal5 Carbohydrates238 g18 %%% Totaal Fat0.70 g3 g4 Protein20% Cholesterol0 mg0% Dietary Fiber40 g27% Vitaminen Folates14 μg3% Niacin500 MG9% Pyridoxine0.100 MG8% Riboflavin0.130 MG10% Thiamin0.00 mg0% Vitamine A1274 IU43% Vitamine C30 MG50% Vitamine E0.02 mcg <1% Vitamine K0.7 mg0.5% < strong> Elektrolyten Sodium0 mg0% Potassium348 Mg7% Mineralen Calcium12 mg2 Copper0.086 MG5 %%% Iron60 MG20 MG10 Phosphorus68 Magnesium29 Mg7 %%% Selenium0.6 μg1 Zinc0.10 μg1% Fyto-voedingsstoffen caroteen-ß743 mg-Crypto-Xanthin-SS41 ug-Lycopene0 μg-
 • Calorieën: Passievrucht is laag in calorieën met een 100 gram portie levert ongeveer 97 calorieën. Zijn lage calorie-inhoud maakt het een ideale dieet.
 • Vitaminen: Passie vrucht bevat hoge doses vitamine C en A. Een 100-gram deel van passievrucht biedt 30 mg vitamine C en 1275 IE vitamine A.
 • Vezels en eiwitten: Deze vrucht is een goede bron van voedingsvezels. Een kopje passievruchten pulp en zaden levert 25 gram vezels, wat overeenkomt met meer dan 4 kopjes zemelengraangewas en ongeveer 5 gram eiwit. Na het verwijderen van zaden en de pulp, het vezelgehalte daalt tot 0,5 gram eiwit per kop en beneden 1 gram.
 • Carotenoïden: Passie vrucht bevat 13 verschillende carotenoïden, waaronder zeta, beta en alfa-caroteen, B-cryptoxanthine en lycopeen. Het niet-voedende fytochemicaliën die het lichaam produceren vitamine A. Een kopje passievrucht bevat ongeveer 25% van de aanbevolen dagelijkse waarde van vitamine A. Aangezien carotenoïden vet oplosbare helpen, eet de zaden van passievruchten een matige verhoging van het vetgehalte, maar zorgt voor een betere opname van vitamine A.
 • Ijzer: Passievrucht is een grote bron van niet-heem ijzer of plantaardige basis. De aanbevolen dagelijkse inname van ijzer is 6 microgram en 1 microgram voor respectievelijk mannen en vrouwen,. Een kopje passievrucht ruwe biedt bijna 4 milligram ijzer. Bovendien is het hoge gehalte aan vitamine C helpt het lichaam te absorberen zijn ijzergehalte.
 • Kalium: Passievrucht is ook een goede bron van kalium. Een portie van 100 gram van deze vrucht levert ongeveer 348 mg kalium. Mineraal onderhoud hartfunctie bloedstroom en de druk in het lichaam.
 • Antioxidanten: Passion fruit is rijk aan zowel water-oplosbare anti-oxidanten en vet, die belangrijker is dan beta-caroteen, vitamine C en foliumzuur. Een kopje passievrucht geeft bij 71 mg vitamine C, wat genoeg is om dagelijkse behoeften en 10% van de dagelijkse behoefte aan foliumzuur voldoen. Wordt in water oplosbare voedingsstoffen, vitamine C en foliumzuur zijn uitgeput na de oogst. Dus, passievrucht vers geplukt zijn voedzamer dan hun tegenhangers opgeslagen of vervoerd.

Heb je geprobeerd passievrucht? Anders, gezien de voordelen voor de gezondheid, zou je willen proberen?

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha