15 voedingsmiddelen te eten voor een gezonde leverAl dat gepraat over de noodzaak van een gezonde lever! Vraagt ​​u zich af waarom al dit overleg? Het stelt ons in staat om u te vertellen waarom de lever zo belangrijk is voor de menselijke gezondheid.

De lever vervult vele essentiële functies om u gezond te houden. Lever speelt een cruciale rol bij het verwijderen van giftige stoffen uit het lichaam. De lever weegt ongeveer drie kilo en is roodbruin van kleur. Het ligt aan de rechterzijde van de maag. De lever werkt ook als een vetverbranding orgaan in het lichaam. Zet voedingsstoffen uit voedsel in wezenlijke bestanddelen van het bloed en slaat vitaminen en mineralen in ons lichaam.


Leverproblemen kan chronische vermoeidheid, hoofdpijn, spijsverteringsproblemen, allergieën, obesitas, hart- en vaatziekten en lage immuniteit veroorzaken. En dat is de reden waarom de lever gezond eten is een must.

Hier zijn de beste voeding voor de gezondheid van de lever:

Knoflook:

Knoflook stimuleert de lever om de enzymen die kunnen spoelen van schadelijke stoffen te activeren. Knoflook is een rijke bron van allicine en selenium dat de lever het reinigingsproces helpen.

Grapefruit:

U kunt grapefruitsap drinken om de lever te helpen bij het spoelen van giftige stoffen en kankerverwekkende stoffen. Grapefruit bevat een goede hoeveelheid vitamine C en anti-oxidanten.

Beets:

Bieten zijn een rijke bron van flavonoïden planten. Dit is nuttig voor het handhaven van een gezonde leverfunctie.

Leaf Green:

Groene bladgroenten zoals spinazie en sla kunnen neutraliseren metalen, chemicaliën en pesticiden uit de voeding. Ze beschermen ook het mechanisme van de lever.

Groene bladgroenten kan rauw of gekookt worden gegeten. Kunnen ook worden juiced. Ze zijn vol van chlorofyl planten opstijgen milieu-toxines uit je bloedbaan. Groene bladgroenten zijn uitstekende mogelijkheid om de chemische stoffen en pesticiden neutraliseren uit de voeding.

Groene thee:

Groene thee is vol van plantaardige antioxidanten - catechines. E 'nuttig om de werking van de lever verbeteren.

Avocado:

Verbruiken meer avocado in uw dieet om je lichaam te helpen om meer anti-oxidant bekend als glutathion te produceren. Dit helpt de lever bij het filtratieproces en gooit de schadelijke gifstoffen uit het lichaam.

Kruisbloemige groenten:

Kruisbloemige groenten zoals broccoli en spruitjes kan nuttig zijn om de glucosinolaten in ons lichaam te verhogen. Deze organische verbinding is nuttig om de productie van enzym nodig voor een goede spijsvertering stimuleren. Deze natuurlijke enzymen zijn ook nuttig om spoelen kankerverwekkende en giftige stoffen uit het lichaam en het risico op kanker.

Citroenen:

Citrusvruchten zoals citroenen en sinaasappelen zijn rijk aan vitamine C. Citroenen zijn nuttig om het lichaam van schadelijke stoffen te reinigen en te helpen bij het verteringsproces. Drink een glas water, verse citroen of sinaasappelsap elke dag in de ochtend om de werking van de lever te stimuleren.

Kurkuma:

Kurkuma helpt uw ​​lichaam verteren vetten en de productie van gal. Kurkuma fungeert ook als een detox voor je lever natuurlijk.

Noten:

Walnoten zijn een rijke bron van glutathion en omega-3. Steunen ook de lever in het reinigingsproces.

1 bieten en wortelen:

Bieten en wortelen zijn een rijke bron van flavonoïden planten en beta-caroteen. Verbruiken ze in je dagelijkse voeding te stimuleren en te verbeteren van het functioneren van de lever.

1 Appels:

Apple bevat een goede hoeveelheid pectine. Pectine bevat noodzakelijk de chemische bestanddelen van het lichaam om de spijsvertering te reinigen. Aldus, de lever helpt bij het reinigingsproces.

1 Olijfolie:

Olive, hennep en vlas-zaad olie is biologisch oliën die het beste voor de lever koud geperst zijn. Verbruiken ze in een matige hoeveelheid om je lichaam te voorzien van een lipide. Dit is nuttig bij de extractie van schadelijke stoffen uit het lichaam.

1 Volle granen:

Bruine rijst is rijk aan B-vitaminen die helpen om de functies van metabolisme en leververvetting verbeteren. Vermijd nuttigen van voedsel met witte bloem voor een goede gezondheid.

1 Kool:

Het consumeren van kool in uw dagelijkse voeding aan de activering van de leverfunctie te stimuleren. Dit is ook handig voor het ontgiften van enzymen en spoelen toxinen. Je kunt hebben als kool, koolsoep, kimchi of zuurkool.

Adopteer deze eenvoudige en gezonde voeding voor de lever in uw dagelijkse voeding en blijf gezond te blijven! Vergeet dan niet om uw feedback te delen over hoe dit artikel u heeft geholpen om de gezondheid van uw lever te verbeteren.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha