15 verbazingwekkende voordelen voor de gezondheid van mosselenHeb je ooit geprobeerd de vis gezond en lekker mosselen genoemd? Als u nog niet, dan moet je het nu proberen! Omdat de voedingsstoffen die het zijn zeer gunstig voor de gezondheid.

Wilt u meer weten over dit wonder voedsel en het brede scala van voordelen voor de gezondheid biedt het weten? Dan ga je gang met je bed!


Mossel Een bed van mosselen, Mytilusedulis, in de getijdenzone in Cornwall, Engeland Wetenschappelijke classificatie Groot-Brittannië: AnimaliaPhylum: MolluscaClass: Bivalvia Subklassen Pteriomorphia (zeemosselen)
Palaeoheterodonta (zoetwater mosselen)
Heterodonta (zebra mosselen)

Mosselen - A Brief:

Mosselen behoren tot de familie van de mosselen en schaaldieren zout en zoet water habitats. Er zijn in hoofdzaak twee soorten mosselen - mosselen en groene lipped mosselen. In tegenstelling tot andere eetbare kokkels, mosselen hebben een langwerpige vorm en asymmetrisch. De meeste van hen hebben schelpen die over het algemeen zijn afgerond of ovaal. Hun schelpen hebben ingetogen kleuren, variërend in de kleuren blauw, bruin, grijs en zwart, terwijl het interieur is zilver. Hun lichamen zijn zacht en sponsachtig met een bleek uiterlijk en vormen het eetbare gedeelte. Ze smaken zanderig en taai.

Er zijn verschillende soorten van weekdieren die in zoet of zout water leven. Ze zijn vooral te vinden in ondiepe kustgebieden van de oceaan of in de buurt van de randen van vijvers en meren. Zoetwater mosselen worden in het algemeen niet geconsumeerd als ze produceren water parels. Mosselen kan worden geconsumeerd gebakken, gerookt, gebakken, gegrild en gestoomd en zijn een populaire fast food post in de Europese landen en de Stille Oceaan. Mosselen worden meestal gekweekt in boerderijen voor commercieel gebruik, maar kunnen worden verzameld in de natuur.

Nutritional

Mosselen kan worden gekookt met of zonder shell en werden uitgeroepen tot de beste vis van het Monterey Bay Aquarium als hun methode van de landbouw is milieuvriendelijk. Ze zijn ook een nutriënt-dichte voedingsmiddelen. Hun verschillende voordelen voor de gezondheid kunnen hun voedingswaarde volgt worden toegerekend. Hun voedingsprofiel bestaande uit vitamine A, vitamine B, zoals foliumzuur en B12, mineralen zoals fosfor, zink en mangaan, en omega-3 vetzuren.

Het vergelijken van voedingswaarden van Blue Mosselen, T-bone steak, kip en kalkoen:

Mossel T-bone steak KIP TURKIJE Calorieën 292300402312 Eiwit 40.4g48g48g48g Vet 8g12g24g12g Koolhydraten 12g000 Cholesterol 96mg102mg150mg144mg Voetbal 52mg36mg40.2mg54mg Magnesium 63mg40.2mg32mg40.2mg Fosfor 484mg372mg272mg346mg Kalium 456 mg606mg394mg482mg Ijzer 14mg3mg.24mg2mg Omega 3 vetzuren 1472mg32mg420mg286mg Omega 6-vetzuren 62mg290mg4248mg2940mg

* Dit is de tabel is gebaseerd op informatie van:

Calorieën en vet:

Een 3 oz portie gekookte mosselen bevat 146 calorieën, 4 gram vet, 6 gram koolhydraten, 48 mg cholesterol en 314 mg natrium. Omdat de mosselen gaar in gezouten water, die een hogere hoeveelheid natrium in vergelijking met andere rassen van zeevruchten bevatten.

Eiwit:

Mosselen zijn een rijke bron van eiwit met een kopje dienst die 18 gram eiwit bepaalt, wat overeenkomt met bijna 30% van de aanbevolen dagelijkse waarde voor een gemiddelde volwassene. Eiwit in de voeding een belangrijke bron van aminozuren nodig door het lichaam om eiwitten.

Vitamine A:

Deze mosselen zijn ook een goede bron van vitamine A. Een kopje portie mosselen bevat een bijdrage van 10% en 8% van de aanbevolen dosis voor vrouwen en mannen, respectievelijk 240 internationale eenheden vitamine.

Selenium:

Mosselen hebben overvloedige hoeveelheden selenium. Een kopje portie mosselen levert 62 microgram selenium, dat is meer dan de aanbevolen dagelijkse dosis van 55 microgram voor mannen en volwassen vrouwen.

Vitamine B12:

De mosselen zijn een uitstekende bron van vitamine B1 A 3 oz portie mosselen gekookt vlees biedt 4 microgram, wat overeenkomt met maar liefst 340% van de aanbevolen dagelijkse inname van deze vitamine.

Nu dat je moet weten wat mosselen zijn en welke voedingsstoffen ze bevatten, laten we gaan vooruit en maak kennis met de voordelen voor de gezondheid kunnen ze verbazingwekkende mosselen aanbieden weten!

Gezond hart:

Omdat het laag in totaal vet en verzadigd vet, maar rijk aan omega-3, mosselen bijdragen aan een gezond hart. Volgens onderzoek uitgevoerd door de American Heart Association, omega-3 vetzuren, met name die gevonden in vis en schaaldieren, in het bezit van cardio-beschermende voordelen. Deze onverzadigde vetzuren gezond hart verminderen het risico op abnormale hartslag, en niveaus van triglyceriden en vet in het bloed, waardoor het risico van hartaanval of plotselinge dood verminderen tengevolge van hartziekte.

Behandeling voor artritis

Onderzoek heeft aangetoond dat de bewoners van de kust van Nieuw-Zeelandse Maori wiens dieet bestaat uit groene mosselen hadden een lagere incidentie van artritis. E 'bleek bijzonder bruikbaar bij de behandeling van osteoartritis en reumatoïde arthritis. GLM gedroogde extracten zijn vooral nuttig in dit verband.

Behandeling van pijn in de gewrichten:

Groene mosselen zijn een rijke bron van voedingsstoffen zoals ijzer, betaïne en glycosaminoglycanen zoals chondroïtinesulfaat. Al deze stoffen helpen verlichten van gewrichtspijn en stijfheid in de gewrichten.

Helpt bloedsomloop:

De regelmatige inname van groene lipped spieren vermindert de kans op hartaanvallen en problemen met de bloedsomloop. Vergemakkelijken gezonde bloedsomloop naar vitale organen en spieren, het versterken van de vaatwanden en het verbeteren van de doorbloeding.

Botten en tanden Gezondheid:

De consumptie van mosselen vergemakkelijkt structurele versterking van de tanden en botten en zorgt voor de nodige ondersteuning aan de omliggende weefsels.

Immuunsysteem Gezondheid:

Regelmatige consumptie van groene lipped mosselen verbetert de weerstand tegen virale en bacteriële infecties. Ze verbeteren ook de wondgenezing door intensivering en versnelling van de vorming van antilichamen.

Gezond zenuwstelsel:

Het stimuleren van de spieren, weefsels en organen, groene mosselen bijdragen aan het functioneren van zenuwcellen te verbeteren door het hele lichaam.

Verbetert de vruchtbaarheid:

Green lipped mosselen worden verondersteld om vruchtbaarheid te verbeteren door de viscositeit van het baarmoederhalsslijm plug bij vrouwen en zaadcellen bij mannen.

Voorkomt bloedarmoede:

Groene lipped mosselen zijn een uitstekende bron van ijzer met 100 gram portie gekookte mosselen die bijdragen tot meer dan 100% van de dagelijkse waarde aanbevolen voor mensen boven de leeftijd van 50. Zoals we allemaal weten, het ijzer speelt een belangrijke rol in de productie van rode bloedcellen. En 'betrokken bij de vorming van twee eiwitten die zuurstof vervoeren dat hemoglobine en myoglobine. Ijzer-deficiëntie kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals bloedarmoede, kortademigheid en lage energie niveaus.

Weight Management:

Vlees verse mosselen bevatten dezelfde hoeveelheid hoogwaardige eiwitten, zoals rood vlees, maar veel minder totaal vet, verzadigd vet, en bijna 25% minder calorieën. Daarom is het door het vervangen van de rood vlees met mosselvlees is een caloriearm dieet dat de voordelen van het gewicht management biedt.

1 Voorkomt Astma:

Green lipped mosselen bezitten ontstekingsremmende eigenschappen die zijn gevonden nuttig in het verminderen van de symptomen van astma. Een studie toonde aan dat patiënten die het extract GLM kregen, een significante afname van angst dag.

1 Skincare Voordelen:

De vis is gunstig voor de huid, zoals is aangetoond dat de huidcellen te stimuleren. Ontsteking is één van de oorzaken van huidveroudering. Green lipped mosselen zijn rijk aan zink en omega-3-vetzuren, die beide bezitten ontstekingsremmende eigenschappen. Bovendien is het ontbreken van omega-3 vetzuren en zink is een van de oorzaken van psoriasis en eczeem, die beide kunnen worden voorkomen door het opnemen groene mosselen in voeding. Bovendien, supplementen van groene lippen mossel extract verhogen de elasticiteit van de huid, waardoor het vertragen van het verouderingsproces.

1 Gezonde cellulaire functies:

Zoals hierboven aangegeven zijn de mosselen een rijke bron van gezonde eiwitten. Deze proteïnen helpen cellulaire functies behouden, bieden structurele steun aan de cellen, waardoor metabolische reacties energiebesparing en een cellulaire communicatie produceren om uw cellen samenwerken.

1 anti-aging voordelen:

Groene mosselen bevatten mucopolysaccharides die bijdragen aan het behoud van het uiterlijk van de jeugd. Mucopolysaccharides gevonden in ons haar, huid en nagels, en zijn aanwezig in hogere bedragen als we jong zijn om ons te helpen groeien. Helpen elasticiteit van de huid te behouden en geven een egale teint.

1 Andere voordelen:

Andere voordelen van mosselen onder bescherming van het maagdarmkanaal, behandeling van sportblessures gerelateerde, vrije radicalen, de immuniteit, waardoor nagels gezond en vergemakkelijking van het gezond functioneren van zenuwcellen.

Voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen:

Mosselen zijn schelpdieren zeker gezond. Dit betekent echter niet ondermijnen de noodzaak voorzichtigheid bij hun bereiding en consumptie oefenen. Net als andere schelpdieren, mosselen zijn gevoelig voor bacteriële besmetting. Dus gewoon levende mosselen voorkeur moet worden gegeven en dode mosselen moet worden vermeden omdat ze verslechteren zeer snel.

Dode mosselen zijn een beetje open en sluiten niet bij aanraking. Daarnaast, vaak giftige algen ophopen op mosselen die zich ophopen in het weefsel, waardoor ze geschikt zijn voor consumptie. Het eten van deze mosselen kunnen lamme schelpdieren vergiftiging veroorzaken. De hoeveelheid algen aanwezig in mosselen wordt gereguleerd en gecontroleerd door de overheid. Voor een veilige consumptie, is het raadzaam om de mosselen in zoet water ondergedompeld gedurende 20 minuten om het zand te verwijderen. Gebruik een borstel houder om zand en ander vuil extra te verwijderen. Spoel onder koud stromend water en droog ze af met een handdoek voor het koken. Mosselen kan worden aangevuld met ingrediënten zoals sjalotten en knoflook. Daarom voorbereiding en gezondheidsbewuste kwesties typische van de vangstgebieden zijn uiterst belangrijk voor de veiligheid van zowel de commerciële als de auto mosselen verzameld waarborgen.

Dus als u een liefhebber van zeevruchten en deskundig voordelen voor de gezondheid, de mosselen kan zeker een deel van uw maaltijd voor een gezonde dosis van voeding zijn! Kent u andere voordelen van mosselen? Met ons te delen in de commentaren hieronder!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha