15 natuurlijke manieren om zich te ontdoen van de witte vlekken op de huidMelanine geeft de huid zijn karakteristieke kleur. Wanneer cellen die melanine produceren of melanocyten stoppen met werken of sterven, witte vlekken op de huid verschijnen. Het is echt moeilijk om zich te ontdoen van de witte vlekken, zodra ze verschijnen. Algemeen de normale huidskleur verdwijnt vlekken en elk deel van het lichaam.

Onderzoek suggereert dat vitilgo of witte vlekken op de huid kan gebeuren door chemische reacties, genetische redenen oxidatieve stress, neurale of virale oorzaken. Soms witte vlekken kunnen optreden als gevolg van een medische aandoening of kunnen auto zijn.


Nou, niet verslappen! Vitilgo kan worden behandeld als de diagnose vroeg. Eerst is het belangrijk te analyseren waarom het voorkomt vitilgo en wat zijn de meest voorkomende symptomen. Dan kunnen we de studie van de natuurlijke remedies en andere behandeling opties die kunnen vertragen vitilgo en volledig te genezen.

Oorzaken van Vitilgo:

Vitilgo treedt op wanneer de cellen die melanine of melanocyten vormen sterven of stoppen met de productie van melanine. Melanine is een pigment dat kleur geeft aan de huid, haren en ogen. Dus toen de melanocyten stoppen met werken, witte vlekken op de huid verschijnen. De reden achter vitilgo is niet bekend, maar een aantal mogelijke oorzaken zijn:

 • Een stoornis van het immuunsysteem die aanvallen en vernietigen de melanocyten in de huid.
 • Familiegeschiedenis of genetische oorzaak
 • Een triggergebeurtenis zoals zonnebrand, stress of blootstelling aan industriële chemicaliën.

Symptomen van Vitilgo:

Vitilgo kan gebeuren op elke leeftijd, maar meestal begint voordat de persoon is twintig jaar oud. De meest voorkomende symptomen vitilgo zijn onder meer:

 • Verkleuring van de huid
 • Vroegtijdig grijs of wit worden van het haar op de hoofdhuid, wimpers, wenkbrauwen of baard voordat u 35 jaar of ouder.
 • De kleur van de retina.
 • Verkleurde plekken in de oksels, navel, geslachtsorganen en de endeldarm.
 • De kleur van de slijmvliezen die de binnenkant van de mond en neus lijn.

Afhankelijk van het type van vitilgo u, verkleurd patches kunnen betrekking hebben op:

 • Vele delen van het lichaam: Dit is een veel voorkomende vorm van vitilgo, ook wel bekend als vitilgo gegeneraliseerd.
 • Slechts één kant van het lichaam: Dit type vitilgo wordt segmentale vitilgo, die optreedt op jongere leeftijd en vooruitgang van een jaar of twee en dan stoppen.
 • Eén of enkele delen van het lichaam: dit staat bekend als de vitilgo gelokaliseerde of focale.

Mogelijke behandelingen:

Topische corticosteroïden kunnen worden toegepast wanneer de kleuring gebeurt opnieuw pigment de huid. Deze crème is eenvoudig te gebruiken, maar ze hebben bijwerkingen zoals dunner worden van de huid en sommige lijnen kunnen op gezicht. Mildere vorm van dit geneesmiddel kan worden gebruikt bij kinderen die lijden aan verkleuring. Topische Calcipotriene kan worden gebruikt in combinatie met corticosteroïden of ultraviolet licht, maar veroorzaakt droogheid en jeuk.

Zalven met Tacrolimus en pimecrolimus kan effectief zijn voor mensen die kleine gebieden van depigmentatie zijn. Deze behandeling heeft minder bijwerkingen dan corticosteroïden en kan worden gebruikt met UVB licht. Echter, heeft de Food and Drug Administration (FDA) een verband tussen deze drugs en lymfomen en huidkanker ontdekt.

Andere behandelingen voor vitilgo omvatten foto chemotherapie, lichttherapie, lasertherapie, verwijdering van de resterende kleur of depigmentatie behulp Monobenzone, huidtransplantatie, blister enten en micro pigmentatie. Echter, deze zijn alle chemische en chirurgische behandelingen om vitilgo te verminderen, zijn er veel natuurlijke remedies voor vitilgo, die u kunt gebruiken om verkleuring van de huid te verminderen.

Wat zijn de witte vlekken?

De verschijning van een witte vlek op de huid staat bekend als vitiligo. Medisch wordt gedefinieerd als een aandoening van de huid veroorzaakt door verminderde pigmentatie en gebeurt omdat de melanine component. Wetenschap allopathische voorschrijven van een aantal behandelingen voor deze aandoening, die altijd pijnlijk en duur! Maar er zijn een aantal natuurlijke manieren waarop mensen in plaats kon volgen.

Hoe je witte vlekken op natuurlijke wijze te verwijderen op de huid?

Vitilgo kan gevolgen hebben voor mensen van alle rassen, maar mensen met een donkere huid zijn waarschijnlijk vitilgo. De toestand is niet levensbedreigend of besmettelijk, maar het is bedoeld om mentale stress veroorzaken. Je zelfvertrouwen afneemt en je de neiging om te beschaamd om uit te gaan met de witte vlekken op het gezicht of lichaam te voelen.

Deze chronische voordoet bij kleine huidoppervlakken en vervolgens verspreid naar grotere gebieden van de huid. Mensen in de leeftijd van 10-30 zijn gevoelig voor vitilgo. In ongeveer 30% van de getroffen huid begint opnieuw pigment nature bij blootstelling aan de zon

Hier zijn enkele tips en natuurlijke remedies die kunnen helpen bij de behandeling vitilgo of witte vlekken. Als u deze tips religieus dan kan je een perfecte huid terugkeren.

Gember:

Een natuurlijke remedie voor het omgaan met witte vlekken is om gember sap verbruikt. Gember helpt om de bloedcirculatie te verhogen. Hier zijn drie manieren waarop u kunt gember gebruiken!

 • Gember moet worden gemengd met citroensap en water, en moet twee keer per dag worden geconsumeerd.
 • Wrijf een klein stukje gember of gember tot een pasta te maken en toe te passen om de plaatsen voor bepaalde tijd.
 • Een andere manier is om rode klei mengen in gember sap in verhouding, toe te passen, en laat het 20 minuten en wassen.

Honing:

Honing is nuttig om bacteriën en schimmels vanwege van zijn anti-schimmel en anti-bacteriële eigenschappen te doden en helpt gezonde huid te handhaven. Er zijn twee manieren om honing te gebruiken en zijn hieronder vermeld.

 • Was de huid met water en droog; ruwe honing en toe te passen op de witte vlekken en laat het krijgen geabsorbeerd in de huid.
 • Voeg twee eetlepels honing en een theelepel van sandelhout poeder, rijst en kurkuma en de pasta toe te passen op de getroffen gebieden. Wassen met water na gedurende tien minuten.

Neem:

Neem is een uitstekende natuurlijke remedie voor de behandeling van alle soorten huidproblemen. Onderstaand zijn de twee manieren te gebruiken.

 • Een theelepel poeder van gedroogde bladeren, vruchten en bloemen van Neem mogen worden gemengd met water en verbruikt dagelijks. Dit helpt autoimmuunziekte van de huid.
 • Tijdens het slijpen Neem bladeren, het toevoegen van een beetje 'van water tot een gladde pasta te maken en vervolgens de pasta met witte vlekken. Dit kan handig buiten terug te krijgen de oorspronkelijke glans van de huid. Moet worden afgewassen na tien minuten.
 • Grind Margosa of neem bladeren in een blender en extract van het sap van de bladeren Margosa pasta. Neem twee theelepels sap en meng met een theelepel honing. Drink dit mengsel drie keer per dag te re-pigmentatie te zien op de huid en de witte vlekken gereduceerd.

Kurkuma:

Een pasta van kurkuma en neem bladeren fungeert als een antiseptisch voor alle soorten huidproblemen en huidinfecties. Een mengsel van vijf theelepels kurkuma poeder en 250 mm van mosterdolie moet worden gemaakt in een pasta en toegepast op de getroffen gebieden om de gezondheid van het immuunsysteem verhogen. Dit moet gebruikt worden twee keer per dag voor ongeveer een jaar om positieve resultaten te bereiken.

Holy Basil:

Heilige Basilicum kan direct worden toegepast op de patch om zich te ontdoen van hen, of het kan worden gekookt in water en kurkuma kan worden toegevoegd voor een nog beter resultaat. Gekookt water moet op kamertemperatuur gebracht en vervolgens aangebracht en vervolgens gewassen met water. Dit is een uitstekende remedie tegen schimmels en antiseptische.

Koper:

Het pand vruchtbaarheid verhogen koper is goed voor het immuunsysteem. Het water in een vat of glazen kolf of koper moet bij kamertemperatuur worden bewaard. De volgende ochtend, zal het water worden doordrenkt met koperionen en dit zal helpen om melanine te produceren in het lichaam wanneer verbruikt dagelijks. Dit zal helpen bij de productie van pigmentatie, dat de punten zou verlagen om weer de normale huid schoonheid.

Kool:

Niet de meest populaire ingrediënten, maar dan doet wonderen! Hier zijn twee manieren om het te gebruiken.

 • Verse kool bladeren kunnen worden gemaakt in een sap en extern aangebracht op de getroffen gebieden. Daarna afspoelen met warm water na 10 minuten.
 • Het kan koolbladeren koken in water en het water moet worden toegepast op het gebied van vlekken.
 • Anders simpelweg toevoegen boerenkool uw normale dieet zou kunnen helpen.

Radijs Seeds:

Radijs zaden zijn zeer effectief regenereren melanine in de menselijke huid. Crush 50 gram radijs zaden tot fijn poeder en meng het met 50-60 ml azijn tot een gladde pasta te maken. Breng de pasta van gepoederde zaden van radijs op de getroffen gebieden dagelijks. Laat gedurende 15 minuten en daarna wassen. Herhaal dit voor zes maanden en je zult zien de witte vlekken verdwijnen geleidelijk.

Zaden psoralen:

Gras Psoralen is een effectieve huis remedie voor vitilgo. De zaden van de plant worden gebruikt voor de witte vlekken op de huid. Gewoon genieten van 25 gram tamarinde en 2 theelepels zaden psoraleen in water voor vier dagen. Droog het mengsel van zaden en grof gemalen tot een pasta met hetzelfde water gebruikt om te dippen. Breng deze pasta op de witte vlekken voor een maand. Laat de pasta voor 20 minuten en daarna wassen. Herhaal het proces of twee keer per dag om witte vlekken op de huid te verminderen.

Doe de zaden in een koffiemolen met psoraleen gedroogde gemberpoeder en maal glad. Neem een ​​theelepel van dit poeder en mix in een glas warme melk. Drink dit mengsel dagelijks de witte vlekken op de huid te verminderen.

U kunt ook het poeder met Psoralen Zuurbes Root Powder, zwarte komijn en kokosolie mengen. Meng tot een gladde pasta en breng het mengsel op de witte vlekken op de huid. Je zult zichtbare resultaten te zien na 4-5 maanden. U krijgt een korting van witte vlekken en de huid donkerder de witte vlek na voortgezet gebruik zien.

Mama Cadela Roots:

Mama Cadela wortels zijn ook effectief in het verminderen van de witte vlekken. Kook de wortels van de plant Mama Cadela in warm water voor ongeveer 10-15 minuten. Breng vervolgens het extract getroffen gebieden van het lichaam om de witte vlekken verminderen.

1 Gingko Biloba:

Het Gingko Biloba zeker werken als een huis remedie voor vitilgo. Het zal niet alleen vertragen de progressie van de ziekte, maar zal ook helpen bij het opnieuw pigmentatie van de witte vlekken op de huid als de pasta continu toepassen.

1 Walnut:

Maal de noten in een blender en maak een grof poeder. Neem twee theelepels poedersuiker walnoten grof en meng met water. Roer tot een pasta te maken en toe te passen grote dikke op de getroffen gebieden drie of vier keer per dag. Achter op de huid gedurende 20 minuten en daarna wassen. Herhaal dit proces voor ongeveer twee maanden de tijd om het verschil te zien.

1 Gebruik altijd zonnebrandcrème:

Als je een blanke huid en ook vitilgo, dus het is belangrijk dat je zonnebrandcrème met SPF zonnebrandcrème van toepassing Dit dient u te beschermen tegen zowel UVA- en UVB-stralen van de zon, aangezien beide zijn schadelijk voor de huid. Zonnebrandcrème zal helpen verminderen de tekenen vitilgo op de huid, vermindering van de tan en de-pigmentatie van de huid is niet gemakkelijk opgemerkt.

1 Bescherm uw huid tegen snij- en schaafwonden:

Als uw huid is gevoelig voor vitilgo, moet je voorzichtiger om het trauma huid mogelijk te beperken zijn. Een kleine snee of slijtage niet alleen leiden tot bloeden en pijn, zijn er grote kans van ontwikkeling in het gebied vitilgo gekneusd huid.

1 PUVA behandeling:

Als u een arts met betrekking Vitilgo raadplegen, hij zal wijzen op een PUVA of psoraleen en ultraviolet A therapie. Hij zal u adviseren om medicatie in te nemen en toe te passen zalf op het getroffen gebied.

De chemische stoffen die aanwezig zijn in Psoralen met reageren met ultraviolet licht en zal bijdragen tot het verminderen van de witte vlekken. De gebieden die moeten worden vervagen blootgesteld aan zonlicht of UV-licht in chronoritten verschillen zichtbaar op de huid opmerken. En 'een keer thuis te verhelpen.

Goede voeding te genezen Vitilgo:

Soms vitilgo kunnen wegens het ontbreken van een voedzaam dieet. Je moet een gezonde en evenwichtige voeding te vitilgo problemen van de huid te voorkomen hebben. Enkele gunstige voedingsmiddelen die u kunt opnemen in uw dieet zijn:

 • Groene thee
 • Olijfolie
 • Zwarte Peper
 • Gember en knoflook
 • Kurkuma poeder

Ayurvedische experts voorschrijven een speciaal dieet te behandelen vitilgo. Dit dieet moet continu worden gevolgd gedurende 40 dagen met externe toepassing van natuurlijke geneesmiddelen. Raden u aan om een ​​vegetarisch dieet te volgen en hebben 600 gram rauwe komkommer drie keer per dag. Je moet ook drie kever verlaat drie keer per dag met rauwe komkommer tot vitilgo verminderen.

Hoe de witte vlekken van het gezicht te verwijderen?

We hebben de neiging om hun gemoedsrust te verliezen, als er iets gebeurt op ons gezicht, zij het kleine acne. Met witte vlekken op de huid of vitilgo is veel ernstiger en moet onmiddellijke actie. Witte vlekken ontstaan ​​in de buurt van de neus, de mond, in de mond, tempels, ogen en gaat meestal gepaard met voortijdige vergrijzing van het haar.

Vitilgo maakt een persoon er ouder uitzien dan ze zijn, vooral wanneer de witte vlekken op het gezicht. Natuurlijk kunt u gebruik maken van medicijnen over de toonbank te vitilgo behandelen, maar zal dunner worden van de huid veroorzaken. U kunt ook gebruik maken van gekleurde zonnecrème, tanning lotions en make-up op de witte vlekken op het gezicht te bedekken, maar dat zijn niet de juiste behandeling. Je moet wat tijd geteste natuurlijke remedies die de diepgewortelde probleem van de witte vlekken kunnen aanpakken volgen.

Dus hier zijn enkele eenvoudige home remedies om vitilgo genezen:

Aloe Vera:

Aloë vera heeft helende eigenschappen en voedingsstoffen die zal helpen bij het verwijderen van de witte vlekken en houdt uw huid gehydrateerd.

Appelcider azijn:

Verdun een paar druppels azijn appelcider in water en dep een katoenen bal erin. Solliciteer direct op de witte vlekken en merk het verschil. Omdat de zuurgraad van azijn schimmels en bacteriën kunnen niet groeien. Dit houdt de huid beschermd tegen beschadigingen.

Basilicum en limoen:

Basilicum mengen met limoensap en toe te passen op witte vlekken. De combinatie van basilicum en citroensap maakt de productie van melanine. U kunt ook de olie toe te passen op de Heilige Basil witte vlekken.

Selderij:

Het eten van selderij kunnen helpen genezen witte vlekken op het gezicht. Sinds selderij bevat psoralen die helpen strijd vitilgo. Psoralen helpt de huid reageert op zonlicht, op een juiste manier dus het verminderen van de kans op witte vlekken verschijnen op de eerste plaats.

Kool:

Kool sap is de one-stop oplossing voor vitilgo. Verwijder de kool sap en direct toe te passen op de witte vlekken op het gezicht. Houd gedurende 5 tot 10 minuten, zodat de huid kan reageren met kool sap en genezen witte vlekken. Was daarna het sap van de huid.

Zaden Hay Grieks:

Soak sommige zaden Griekse hooi in water 's nachts. In de ochtend, stam van de zaden en gebruik het water om je gezicht te wassen. Het hooi griekse of methi hebben een aantal gunstige eigenschappen die de kwaliteit van natuurlijk leer verbeteren.

Groene thee:

De extracten van groene thee, toegepast op de witte vlekken op het gezicht helpt grotendeels verwijderen.

Honey Face Pack:

De antibacteriële eigenschappen van honing hulp strijd vitilgo op de huid. Meng de honing met kaneel en breng het op je gezicht. U kunt ook honing met rijst poeder, sandelhout en kurkuma poeder smelten samen en toe te passen op het gezicht. Verlaten voor een paar minuten en daarna wassen.

Oliën Vitamine E:

Toepassing vitamine E olie op je gezicht in de ochtend en voor het slapen gaan 's nachts. Dit zal uw huid gezond te houden en te voorkomen dat witte vlekken te verschijnen op de huid.

Radijs zaden en azijn:

Meng 35gm van gemalen radijs zaden met 2 theelepels azijn en maken een pasta. Breng de witte vlekken op het gezicht om de productie van melanine in de huid te stimuleren.

Tips om witte vlekken op het gezicht te voorkomen

Was je gezicht regelmatig met een zeep die de huid hydrateert. Vermijd het gebruik van zeep, dat chemische stoffen die een blijvend effect op de huid zal moeten bevatten.

Zorg ervoor dat de huid te exfoliëren en te verwijderen dode huidcellen regelmatig. Gebruik een scrub die je huid past.

Reinigt de huid twee keer per dag met azijn van de appelcider om bacteriën en schimmels op afstand te houden. Een alternatieve optie is een roos shampoo. Dep een wattenstaafje in de roos shampoo en toe te passen op het gezicht waar er witte vlekken.

Bezoek uw arts om te zien of schimmelinfecties zijn verantwoordelijk voor de witte vlekken op de huid.

Natuurlijke remedies zal niet werken als magie om de witte vlekken te verminderen. Je moet in het gebruik van natuurlijke remedies regelmatig om het verschil te zien. U kunt zeker gaan voor drugs en andere behandelingen om de witte vlekken, die bijwerkingen hebben te verminderen, maar het is best te houden aan natuurlijke huismiddeltjes en goede voeding aan de witte vlekken te verminderen. Je moet echt geduld met de witte vlekken te zijn, en u kunt een zonnebrandcrème of gekleurde concealer cosmetica om de witte vlekken verdwijnen gebruiken.

Neem de diagnose van vitilgo gedaan zo spoedig mogelijk en de leiding nemen van de situatie. Omdat de huid weerspiegelt je gezondheid, moet u de oorzaak van de witte vlekken te analyseren. Als het uw gezondheid, dat de oorzaak is van de witte vlekken daarom moet onmiddellijk medische hulp worden genomen. Heb vertrouwen, zullen zeker terug gaan voelt geweldig streng voor jezelf te zijn, en ook krijg je zelfvertrouwen terug te pronken!

Ik hoop dat je vond de informatie nuttig. Laat ons hieronder weten wat uw gedachten.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha