15 geweldige voordelen en toepassingen van pecannoten voor huid, haar en gezondheidNoten worden steeds populairder als een knapperige snack en voedzaam. Pecannoten zijn een van de meest populaire eetbare noten afkomstig uit Noord-Amerika en Mexico. De pecan boom is een grote loofboom behorend tot de familie walnoot. Een typische pecan heeft een rijke boterachtige shell die goudbruin aan de buitenkant en beige binnen. De kernel beslaat 40% 60% van de ruimte in de houder. Deze kernel heeft een gegroefd oppervlak, maar is iets meer ovaal. De pecan heeft een zoete, rijke, boterachtige smaak en structuur die kan worden toegeschreven aan de hoge enkelvoudig onverzadigde oliën. Pecannoot een vetgehalte van meer dan 70%, wat het hoogste van alle moeren. Gepelde pecannoten zijn beschikbaar in het hele jaar, terwijl de gepelde noten zijn beschikbaar in de herfst.

Pecan verkrijgbaar in verschillende maten, zoals mammoeten, extra grote, grote, middelgrote, kleine en dwerg. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen als geheel pecannoten, pecannoten helft, stukken, korrels en maaltijden. Hun boterachtige rijke smaak maakt het geschikt voor zowel zoete als hartige gerechten. De beroemde "pecan pie" is een klassieke Zuid-Amerikaanse gerecht dat pecannoten gebruikt als een primaire ingrediënt. Pecan eerste kan worden gezouten, gezoet en zorgen voor een heerlijke snack. Ze kunnen worden gestrooid op desserts, vooral ijs en ijs. Ze worden ook veel gebruikt in zoetwaren als het toevoegen van koekjes, gebak en taarten. Pecan noten boter is een populaire spread voor brood, toast, enz.


Dus hier zijn de voordelen van het eten van pecannoten:

Gezondheidsvoordelen van Pecannoten:

Net als de meeste andere noten, pecannoten bevatten verschillende voedingsstoffen, mineralen, antioxidanten en vitamines die een aantal prachtige voordelen voor de gezondheid te kunnen bieden.

Cardiovasculaire gezondheid:

Pecannoten zijn rijk aan vezels die de gezondheid van je hart vergroot, waardoor het risico van coronaire hartziekten en voorkomen dat sommige vormen van kanker. Het bevat ook enkelvoudig onverzadigde vetten zoals oliezuur met fenol antioxidanten die gezond zijn voor het hart zijn en helpen bij het voorkomen hart-en vaatziekten en beroerte. Volgens het onderzoek, kan pecannoten helpen voorkomen hart-en vaatziekten door remming van de oxidatie van ongewenste bloedlipiden.

Digestive Health:

De vezel in pecannoten bevordert colon gezondheid en faciliteert regelmatige stoelgang. Hiermee kan de dikke darm op hogere efficiency werken door het schoonmaken het maagdarmstelsel. Ook voorkomt verstopping en vermindert het risico van colitis, darmkanker en aambeien.

Het helpt bij gewichtsverlies:

Onderzoek heeft aangetoond dat een dieet bestaande uit noten, zoals pecannoten helpt je gewicht te verliezen. Dit komt omdat de consumptie van noten verbetert verzadiging en verhoogt het metabolisme.

Vermindert het risico op borstkanker:

Pecannoten bevatten oliezuur, een vetzuur die is gevonden om het risico van borstkanker. Er is aangetoond dat een toename van borstkanker celinvasiviteit de migratie en proliferatie van borstkankercellen bemoedigend promoten.

Botten en tanden Gezondheid:

Fosfor is één van de meest voorkomende mineraal in het lichaam na calcium. Bijna 85% van de fosfor in de botten en tanden, terwijl de andere 15% ligt in cellen en weefsels. Naast het reinigen van afvalstoffen uit het lichaam, fosfor, samen met calcium, bevordert gezonde botten en tanden. Dit mineraal is ook essentieel voor de groei en het herstel van cellen en weefsels en de productie van DNA en RNA. Tenslotte voorkomt spierpijn die kan optreden door uitoefenen.

Anti-inflammatoire voordelen:

Pecannoten zijn rijk aan magnesium, dat bekend staat om zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Studies hebben aangetoond dat een hogere inname van magnesium vermindert inflammatoire markers in het lichaam zoals CRP (C-reactief proteïne), TNF (Tumor Necrose Factor alfa) en IL6 (Interlukin 6). Het vermindert ook ontsteking van de vaatwand, waardoor het risico van cardiovasculaire ziekte, artritis, ziekte van Alzheimer en andere ontstekingsziekten verminderen.

Verlaagt de bloeddruk:

Magnesium in pecan is getoond helpen de bloeddruk. Hoewel pecannoten niet kan genezen hoge bloeddruk, die helpen om het te verlagen.

Vermindert het risico op een beroerte:

Studies hebben aangetoond dat de consumptie van 100 mg magnesium per dag vermindert het risico op beroerte met 9%. Pecan zijn een goede bron van magnesium kan een deel van uw dieet om dit voordeel te plukken zijn.

Anti-kanker eigenschappen:

Pecannoten zijn rijk aan fytochemicaliën zoals ellagzuur polyphenolic antioxidant, vitamine E, beta-caroteen, luteïne en Zea-Xanthin. Deze verbindingen hebben een belangrijke rol bij het verwijderen van toxische zuurstof vrije radicalen, waardoor het lichaam beschermen tegen ziekte, kanker en infecties. Ellagic zuur antiproliferatieve dat remmen DNA binding van bepaalde carcinogene agentia zoals nitrosamines en polycyclische koolwaterstoffen, waardoor het lichaam beschermt tegen kanker.

Versterkt het immuunsysteem:

Pecannoten zijn een rijke bron van mangaan, dat is een krachtige antioxidant. Dit sporenelement helpt bij het stimuleren van het immuunsysteem en beschermt de zenuwcellen van schade door vrije radicalen. Adequate inname van mangaan is essentieel voor de zenuwgeleiding en hersenfunctie.

Voordelen Skin Pecan:

Pecannoot, zoals de meeste andere noten, zijn rijk aan voedingsstoffen zoals zink, vitamine E, vitamine A, foliumzuur en fosfor, die een belangrijke rol bij het handhaven van goede huid spelen. De verschillende voordelen van noten voor de huid zijn:

1 Voorkomt huidproblemen:

Het uiterlijk van onze huid hangt af van hoe we omgaan binnen. Zo, adequate voeding is onvermijdelijk om een ​​gezonde huid te behouden en de huid te voorkomen. De gifstoffen in je lichaam kan je huid lijdt aan het veroorzaken van breakouts, saaiheid en overtollige olie. Pecannoten zijn een goede bron van vezels die wonderen kan doen voor uw gezondheid en daarom voor uw huid. Het helpt giftige stoffen en afval te elimineren uit het lichaam, waardoor de verbetering van de uitstraling van uw huid.

1 Helpt heldere teint te behouden:

Pecannoten bevatten zink die helpt gezonde huid te beschermen tegen infectie te behouden. Vitamine A anderzijds is een antioxidant die een heldere teint geeft.

1 anti-aging voordelen:

Pecannoten veel antioxidanten bevatten, zoals ellaginezuur, vitamine A en vitamine E. Deze antioxidanten bestrijden en elimineren van vrije radicalen, die verantwoordelijk zijn voor het veroorzaken van voortijdige veroudering van de huid. Zo kan de pecannoten verschijnen van tekenen van veroudering, zoals fijne lijntjes, rimpels en pigmentatie te voorkomen.

Voordelen voor Haar Pecan:

Net als onze huid, gezond haar is ook een weerspiegeling van een gezond lichaam. Zo, onze haarzakjes vereisen voldoende inname van essentiële voedingsstoffen om hun gezondheid te behouden en te voorkomen dat haar problemen. De voedingswaarde van pecannoten maakt ze nuttig zijn voor je haar.

1 stimuleert de haargroei:

Pecannoten zijn een uitstekende bron van L-arginine, een aminozuur dat, wanneer het lokaal toegepast helpt om mannelijke kaalheid te behandelen en de groei van gezond haar aan te moedigen. Trillende bloedstroom door het lichaam en de haarwortels is essentieel voor de groei van gezond haar en hoofdhuid. L-arginine is daarbij nuttig omdat het verbetert de gezondheid van de wanden van de bloedvaten waardoor het flexibeler en minder gevoelig voor bloedstolsels die de bloedstroom kan blokkeren.

1 voorkomt verlies van haar:

Anemie is een van de meest voorkomende oorzaken van haarverlies. En 'veroorzaakt door gebrek aan ijzer in het bloed. Pecannoot, een goede bron van ijzer, kan worden opgenomen in de voeding tot niveaus van ijzer in het bloed te verbeteren en dus het verlies van het haar van gevecht.

Voedingswaarde van pecannoten

Pecannoten meer dan 19 vitaminen en mineralen, vitamine A, vitamine E, foliumzuur, calcium, magnesium, zink, fosfor, kalium en andere vitaminen B. Het voedingsprofiel wordt hieronder toegelicht:

Zie de tabel hieronder voor een gedetailleerde analyse van de voedingsstoffen: pecan (Carya illinoinensis)
Voedingswaarde per 100 g.
(Bron: USDA National Nutrient Database) Principe Nutrient Waarde Percentage van de RDA Energy691 Kcal35% Carbohydrates186 Protein17 g17 g11 %%% Totaal Fat79 G360 Cholesterol0 mg0% Dietary Fiber6 G25% Vitaminen Folates22 μg5% Niacin167 Mg7% pantothenic acid0.863 mg17% Pyridoxine0.210 MG16 MG10% Riboflavin0.130% Thiamin0.660 mg55% Vitamine A56 IU2% Vitamine C12% Vitamine E244 mg163% Elektrolyten Sodium0 mg0% Potassium410 MG9% Mineralen Calcium70 Mg7 Copper2 mg133 %%% Magnesium121 Iron53 MG32 MG30% Manganese5 mg196% Phosphorus277 MG40% Selenium8 μg7% Zinc53 mg41% Fyto-voedingsstoffen caroteen-β29 mg-Crypto-Xanthin-β9-mg luteïne-zeaxanthin17 μg-
  • Calorieën en vet: pecannoten zijn een rijke bron van energie met een 100 gram portie levert 690 calorieën. Ze zijn een goede bron van onverzadigde vetten, die ongeveer 60% enkelvoudig onverzadigde en 30% meervoudig onverzadigd vet omvat. Een ounce portie van pecannoten biedt eerste 20 gram vet, waarvan 11 gram is enkelvoudig onverzadigd vet, 7 gram verzadigd vet is en de resterende is meervoudig onverzadigde vetten. Hetzelfde gedeelte van noten geeft 1 g alfa-linoleenzuur (ALA).
  • Koolhydraten: Een deel ounce pecannoten biedt 9 gram koolhydraten. Hetzelfde deel bestaat uit 7 gram voedingsvezels en 1 gram suiker. Een gedeelte gram pecannoten geeft ongeveer 10% van de aanbevolen dagelijkse inname van vezels.
  • Vitaminen: pecannoten zijn een uitstekende bron van vitamine E, in het bijzonder gamma-tocoferol, 100 portie levert 25 gram van dit vitamine. Ze verschillende B-vitamines in het bijzonder thiamine die ook bekend staat als vitamine B Een deel ounce pecannoten biedt 0,18 gram thiamine, die gelijk is aan 15% en respectievelijk 16% van de dagelijkse aanbevolen bevatten ook voor mannen en vrouwen.
  • Mineralen: Zoals gezegd, pecannoten bevatten verschillende mineralen. Ze zijn een uitstekende bron van mangaan en koper. Een deel grammetje pecannoten biedt 52% en respectievelijk 66% van de aanbevolen dagelijkse inname van mangaan voor mannen en vrouwen.
  • Eiwit: pecannoten zijn hoog in eiwit met een ounce biedt 6 gram deze voedingsstof. Dit bedrag aan 6% van het dagelijkse behoefte aan eiwitten voor volwassen vrouwen en 6% volwassen mannen.
  • Flavonoïden: Flavonoïden zijn in principe een grote groep van stoffen op basis van planten. Deze werken als antioxidanten om de ontsteking die leidt tot hart- en vaatziekten en andere chronische ziekten te bestrijden. Een gedeelte 5 gram pecannoten verschaft 34 mg flavonoïden, die vrij hoog in vergelijking met andere noten.
(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha