15 geweldige voordelen en het gebruik van selderij sap voor huid, haar en gezondheidCC licentie (BY) flickr foto gedeeld door Wild Tofu

Selderij, wetenschappelijk bekend als Apium graveolens, is een van de meest voedzame plantaardige voedingsmiddelen op de markt beschikbaar. We kunnen consumeren als groente of bereid het sap om maximale voordelen te behalen. De onderzoekers toonden aan dat selderij sap is rijk aan voedingsstoffen en bijna alle van de noodzakelijke regelmatige inname van deze vloeistof kan u helpen een aantal voordelen voor onze gezondheid, huid en haar te krijgen. Ga door het volledige artikel te leren over de voordelen van deze super voedsel.

Voordelen selderiesap


Hier splitsen we de verschillende selderiesap toepassingen in de gezondheidszorg, de huid en het haar te doen voor een betere leesbaarheid.

Voordelen van selderij sap voor de gezondheid:

De verse sap van rauwe selderij is geladen met een verscheidenheid aan voedingsstoffen. Het bevat bijna alle essentiële vitaminen, mineralen, antioxidanten en aangevuld energie, die helpen de natuurlijke als optimale werking van ons collectief reguleren. Hier is een lijst van voordelen voor de gezondheid van selderij sap:

Voorkomt kanker:

Houd kanker bij baai door het drinken van selderij sap elke dag. Er zijn 8 soorten anti-tumor stoffen in het sap dat kanker kan genezen in een aantal manieren. De inhoud van het acetyleen sap voorkomt kankercellen groeien, het zuurgehalte van berk maakt prostaglandinen hormonen (versnelt de groei van kankercellen) inactief gehalte fyto nutriënten stopt vrije radicalen aan het DNA van onze cellen vernietigen, enzovoort.

Verlaagt cholesterol:

Selderij sap is een grote natuurlijke remedie voor het verlagen van het cholesterolgehalte in ons lichaam. Het bevat een chemische stof genaamd 3-n-butylftalide dat positieve effecten op de vermindering van de slechte cholesterol (low density lipoprotein) heeft, in ons bloed. Het verhoogt ook de secretie van galzuren of steroïden die nuttig is in het verlagen van cholesterol ook. Het sap gewonnen uit slechts 2 stengels bleekselderij kan onze cholesterolgehalte up reduceren tot 7 punten.

Controleer uw bloeddruk:

Als je drinkt 1 glas selderij sap elke dag, zult u in staat om de niveaus van de bloeddruk onder controle. En 'opnieuw de effecten van 3-n-butylftalide, die de afscheiding van stresshormonen vermindert en ontspant de onderhavige rond bloedvaten spieren zodat ze verwijde en het bloed doorheen stromen zonder problemen zonder dat te veel druk op de binnenwanden.

Voorkomt spijsverteringsstoornissen:

Selderij sap heeft een groot potentieel voor de behandeling van diverse spijsverteringsstoornissen. Het bevat veel vezels waarvan de plant veranderen in een laxeermiddel. Fibre het downloaden van bepaalde nutriënten tijdens de bereiding van sappen en constipatie te voorkomen door het maken van stoelgang soepel.

Voorkomt verkalking:

Verse selderij sap is ook nuttig om verkalking in onze galblaas, blaas en nieren te voorkomen. Hoe kan afval en giftige stoffen te verwijderen uit deze organen worden de stenen binnenkant van deze afgebroken en gemakkelijk te elimineren.

Onderhoudt zuur-base-evenwicht:

Studies hebben aangetoond dat zeer weinig voedingsmiddelen zijn zo krachtig als selderij sap om het zuur-base-evenwicht in ons lichaam te behouden. Het vermindert de zuurgraad en maakt ons lichaam alkalisch enigszins, zodat de pH-waarde goed blijven.

Anti-inflammatoire:

Selderij sap is sterk ontstekingsremmend. Het houdt een organische verbinding genoemd polyacetyleen, die acute ontsteking remt in botziekten zoals osteoartritis, jicht, reumatoïde artritis, enz. En ademhalingsproblemen zoals bronchitis, astma, etc.

Diureticum:

Omdat het een goede diureticum, selderij sap bevordert de productie van urine en helpt ons om gezond te blijven. In essentie, de twee essentiële mineralen - natrium en kalium - sap aanwezig is in het fungeren als regulatoren van ons lichaam vocht, waardoor het bevorderen van plassen.

Helpt bij gewichtsverlies:

Vergieten extra gewicht wordt te gemakkelijk en met de regelmatige inname van selderij sap zonder problemen. Het is zeer laag in calorieën en zeer vullend tegelijk. Daarom houdt onze eetlust onder controle en helpt ons met succes gewicht te verliezen.

Traktaties Slapeloosheid:

Slaapstoornissen of slapeloosheid kan effectief worden behandeld met selderij sap. Magnesium, alsook essentiële oliegehalte van het sap legt een kalmerend effect op de zenuwen en. Bijgevolg kunt u ontspannen en genieten van een diepe slaap.

Voordelen van selderij sap op de huid:

Selderij sap kan een bijdrage leveren aan onze huid in grote mate. Het werkt als een prachtig alternatief voor synthetische beauty producten op de markt beschikbaar. Ontdek de voordelen van de huid van selderij sap hieronder:

1 hydrateert de huid:

Het sap extract van selderij is hoog in het water als 95% van het gewicht van de plant water. Dus, drinken selderij sap regelmatig kunnen voldoen aan onze dagelijkse behoeften van water en houdt onze huidcellen gehydrateerd. Als gevolg hiervan, krijg je de huid zacht en soepel.

1 voorkomt schade en andere huidaandoeningen

Water en antioxidant inhoud van het sap is ook goed om ons lichaam te reinigen en het maken van onze huid helderder. Antioxidanten zijn in principe 'vrije radicalen aaseters ", die ons lichaam vrij van giftige stoffen te maken en te voorkomen dat onze huidcellen tegen beschadiging. Aan de andere kant, het water vergemakkelijkt de verwijdering van deze toxinen en andere afvalstoffen uit het lichaam. Daarom zijn wij in staat om weg te blijven van een aantal huidaandoeningen.

1 houdt de huid jong

Selderij sap is rijk aan vitamine A, B, C, K, niacine en foliumzuur, die essentieel zijn voor het herstel van beschadiging van de huid en het handhaven van de gezondheid van de huid. Deze vitamines ook helpen bij de productie van collageen en voeden de huid. Daarom krijg je een gladde, jeugdige huid en rimpels.

1 Zorgt voor stralende huid

Er zijn vele mineralen in selderij sap. Deze omvatten calcium, kalium, magnesium, selenium, enzovoort. De regelmatige inname van deze mineralen kan leiden tot huid stralend en gloeien.

Voordelen van selderij sap haar:

Niet alleen de gezondheid of de huid, maar de selderij sap beloont voor onze haren ook. Verschillende manieren waarop dit sap je haar voordeel zijn als volgt:

1 Over-all Hair Care:

Het is al gezegd dat de selderij sap bevat een hoge hoeveelheid water en vitamine A. Beide zijn geweldig voor onze haren. Water houdt onze hoofdhuid gehydrateerd en genezen van roos, terwijl vitamine A geeft voeding aan de wortels van de haarlokken en maakt ze gezond. Selderij sap is ook bekend om de groei van ons haar te stimuleren en verbeteren van hun consistentie. Dus als je wilt dat je haar weelderige en prachtige, rekening houden met de dagelijkse inname van selderij sap.

Ik hoop dat je geniet van het artikel. Het niet eens met uw feedback. Blijf fit, gezond te blijven!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha