15 effectieve home remedies voor de behandeling van constipatie tijdens de zwangerschapHeeft u constant een opgeblazen gevoel? Hij heeft de kans om te voelen constipatie tijdens de zwangerschap maakt je bang? Nou, constipatie is een ongemakkelijke aandoening, maar onvermijdelijk voor aspirant-moeders. Zwanger zijn alleen verbindingen het ongemak van constipatie.

Als u wilt weten wat de oorzaken van constipatie tijdens de zwangerschap en hoe je de effecten te minimaliseren, dan ben je hier aan het juiste adres! Ga je gang en geef het een te lezen!


Wat zijn de oorzaken van constipatie tijdens de zwangerschap?

Het is niet ongewoon voor vrouwen lijden constipatie tijdens de zwangerschap. Echter, de meeste vrouwen kiezen niet om te praten over het voor schaamte en andere redenen. Laten we eens kijken naar enkele oorzaken van constipatie tijdens de zwangerschap:

Eten en drinken minder:

Als u een van die vrouwen die last hebben van misselijkheid in het begin van je zwangerschap, kunt u problemen met eten en drinken hebben. In deze toestand delicate, zal verlies van voedingsstoffen intestinale stijfheid veroorzaken. Als je de neiging om meer dan normaal overgeven, wilt u misschien denken over het eten van sommige natuurlijke spijsvertering aan die harde ontlasting te verzachten.

Hormonale veranderingen:

Als u zwanger wordt, je lichaam gaat door vele hormonale veranderingen. Sommige van deze veranderingen kunnen ontspannen bepaalde spieren, waaronder spieren soms aangewezen om het voedsel persen in het spijsverteringskanaal. Deze ontspanning spier kan leiden tot constipatie, vooral als je niet vezels eten of niet genoeg water in uw dieet.

Een andere reden voor constipatie bij zwangere vrouwen is ook een toename van het hormoon progesteron. Progesteron helpt de gladde spieren ontspannen hele lichaam, waaronder het spijsverteringskanaal. Het zorgt ervoor dat het voedsel gaat langzaam door de darm, en op zijn beurt door het spijsverteringskanaal.

Dieet:

Je moet niet vergeten dat witte pasta, gebak, brood en andere wit meel producten zijn gemaakt van geraffineerde bloem, en dezelfde hoeveelheid vezels niet meer bevatten. Dit veroorzaakt een trage beweging van voedsel in het spijsverteringskanaal, vaak triggering constipatie. Deze voedingsmiddelen meestal absorberen vloeistof en vormen een patch elastische achtige substantie. Dit gips achtige stof kan verergeren constipatie.

Ijzersupplementen:

Hoewel het raadzaam ijzersupplementen eten tijdens zwangerschap, ijzer niet precies iets verteerbaarheid. Ijzer vastklampt meestal naar de darm en slechts een klein deel ervan wordt afgebroken door het bloed. Dit ijzer wordt gecombineerd met andere stoffen bleven onverteerd en stokken op de darm. Als je een gezond dieet, waarin veel natuurlijke bronnen van ijzer bevat, moet je ijzersupplementen niet nemen. Tweak uw dieet om het gebruik van ijzersupplementen te staken, vooral als u een lage-fiber dieet en een laag watergehalte.

Je bent misschien geneigd om over-the-counter medicatie voor obstipatie te proberen, maar in gedachten dat hoge niveaus van aspartaam, die schadelijk kunnen zijn voor zwangere vrouwen bevatten houden. Dus hoe ga je om? Nou, de volgende huismiddeltjes zal u vertellen hoe!

Citroen:

Het toevoegen van een citroen in een glas warm water helpt om uw smaak en geur te stimuleren, en fungeert ook als een belangrijke katalysator voor de spijsvertering, het verwijderen van toxines en andere onverteerd materiaal van de dikke darm. Je mag wat citroensap concentraat hebben. De toevoeging van een beetje 'water vermindert de intensiteit van de smaak van citroen en voeg vloeistof helpt de darmen. Het warme water en citroen zijn bekend om de stoelgang of contracties die pas kruk (1) helpen induceren.

Water:

De beste manier om iets te verzachten is om water toe te voegen, toch? Nou, in het geval van harde ontlasting, is helemaal waar. Drink 8-10 glazen water per dag zal u helpen om de benodigde hoeveelheid water in het systeem, en helpen om constipatie te beheersen. Drinken van de juiste hoeveelheid vloeistof niet alleen verzacht harde ontlasting, maar waarborgt ook dat het voedsel beweegt door het spijsverteringskanaal.

Sinaasappelen:

Sinaasappels zijn rijk aan voedingsvezels en vitamine C. Een van de belangrijkste redenen voor constipatie is een gebrek aan voedingsvezels. Dus, sinaasappelen een van de beste remedies voor constipatie. Verhoog inname van vezels een beetje 'elke dag, tot je bij 25 tot 30 gram vezels per dag. U kunt ook overwegen het eten van meer citrusvruchten zoals grapefruit en grenadine (2).

Pruimensap:

Pruimensap wordt alom geprezen als een effectieve remedie voor constipatie. Het enige wat je hoeft te doen is hebben pruimensap 4 tot 6 keer per dag om constipatie te verlichten en verzachten de ontlasting. Als de geconcentreerde smaak van pruimensap is te sterk voor u, verdunnen met een beetje 'van water en voeg een schijfje citroen (3).

Of Psyllium psylliumvezels:

Een van de meest bekende remedies voor constipatie in India, isabgol of psylliumvezels, is een bulk laxeermiddel. Psylliumvezels bevatten slijm dat vocht absorbeert. Dit slijm draagt ​​bij aan de ontlasting. Echter, moet je 8-10 glazen water te drinken elke dag, als je deze remedie te kiezen. Isabgol is niet goed voor u als u hartproblemen heeft of hebben een aanleg voor de bloeddruk. Als een zwangere vrouw, alleen gebruik maken van deze behandeling op advies van uw arts (4).

Lijnzaad:

Lijnzaad is een andere populaire remedie tegen constipatie. En 'boordevol voedingsvezels, die helpt voegen broodnodige zemelen aan uw dieet, en bevat ook een grote hoeveelheid omega-3. Zoals met andere behandelingen echter noodzakelijk zijn om het dieet aan te vullen met ten minste 8-10 glazen water per eetlepel lijnzaad. U kunt ook overwegen het gebruik van lijnzaadolie (5).

Massage:

In de eerste weken van de zwangerschap, constipatie is normaal, en je de neiging om het te negeren. Echter, het kan snel escaleren tot een groot probleem, en we moeten een controle op het te houden. Een huis remedie voor constipatie is het masseren van uw maag. Vergeet niet om dit voorzichtig te doen. Gebruik uw vingers om de buik met de klok mee te masseren. Als u een verhoogd risico op vroeggeboorte, of de placenta is laag in de baarmoeder, om dit te verhelpen (6) te vermijden.

Bekkenbodem Ontspanning:

Elke keer dat je nodig hebt om te gaan voor een poep, zeker, je hebt voldoende privacy. Oefenen diepe ademhaling; laat de bekkenbodemspieren te ontspannen (7). Soms kunt u zelfs weerstaan ​​pas ontlasting, of u kunt overwegen buigen één knie en vast te houden aan de rand van het bad. Deze positie een been-up bevordert ontspanning van de bekkenbodem dat helpt genezen constipatie.

Reflexologie:

Reflexologie is een van de beste natuurlijke remedies voor de meeste aandoeningen. Het gebruikt een uniek systeem om druk op de unieke punten van de ledematen. Dit is een volledig veilige methode constipatie zwangere vrouwen verlichten, zoals natuurlijk. U kunt uw echtgenoot of huishoudelijke hulp vragen om de zolen van de voeten hoger massage om te ontspannen en te verlichten het spijsverteringsstelsel.

Als je alleen thuis bent, kunt u het gebied van palm reflexologie gebruiken om constipatie te verlichten. Start masseren van de rand van de palm en werk je weg tot aan de dip. Vergeet niet om de palm van je hand te masseren met de klok mee. U kunt ook proberen om een ​​fles onder de zool van elke voet plaatst. Het enige wat je hoeft te doen is roll vooruit en achteruit van de fles op de grond als je zit te genieten van een boek of het kijken naar televisie (8).

Aromatherapie:

Aromatherapie baden zijn bekend om te helpen verlichten van constipatie. Meestal snuiven van een aantal essentiële oliën kan helpen verlichten constipatie. U kunt uw eigen aromatherapie bad om constipatie te verlichten creëren. Meng 4-5 druppels citroen, grapefruit, bergamot, limoen en zoete sinaasappel essentiële olie met een beetje 'van druivenpitolie of vector amandelen toe en roer dit mengsel in je badwater. Deze oplossing werkt het beste als je in het bad voor ongeveer 5 tot 10 minuten. Het werkt op het principe van het stimuleren van het centrum van activiteit in de hersenen ontlasting (9) induceren.

1 Groenten:

Hoewel we reeds hebben besproken wat groenten die helpen verlichten constipatie, er bijzondere groenten, zoals waterkers, kool, artisjokken, selderij en spinazie. Aandacht aan wat je hebt spinazie. Als je iemand die niet drinkt veel water bent, spinazie is waarschijnlijk niet de beste optie voor u als het ijzer, die constipatie kunnen veroorzaken bevat.

1 Integraal:

Veel voedingsmiddelen helpen verminderen constipatie, verzachten de ontlasting, fungeren als natuurlijke laxeermiddelen, en wast uw spijsvertering met vezel of via andere chemische en biologische processen. Volle granen meestal helpen om zemelen te verhogen en de ontlasting zachter, waardoor het verlichten van constipatie (10).

1 Acupressuur:

Deze oude Chinese healing systeem is zeer effectief bij de behandeling van constipatie zijn. Vaklieden meestal geloven dat constipatie meestal veroorzaakt door een verstopping van energie of Qi. Om dit blok Qi vrij te geven, moet u de acupressuur punt te vinden in het midden van de buik, meestal ongeveer 5 cm onder de navel. Druk voorzichtig op dit punt, geleidelijk verhogen van de druk. Doe dit ongeveer 25-30 keer per dag, stoppen bij de latere stadia van de zwangerschap. Als u een bepaling van vroeggeboorte, drukt dit punt ongeveer 20-30 keer en herhaal meerdere keren per dag (11).

1 Homeopathie:

Homeopathie biedt vele alternatieve geneeswijzen technieken voor een hele reeks van ziekten en aandoeningen. Het kan ook helpen verlichten constipatie tijdens de zwangerschap, en sommige technieken zijn zeer effectief te zijn. Alumina, Byronia, Graphites, Lycopodium, Nux Vomica en silica zijn enkele van de populaire homeopathische middelen artsen meestal voorschrijven.

Hoewel de meeste puristen en allopathische artsen niet vertrouwt homeopathische behandelingen, als u op zoek bent naar een systeem van genezing zonder bijwerkingen, homeopathie is veilig genoeg. Zorg er echter voor dat de persoon die medicijnen voorschrijft is een geregistreerd homeopaat (12).

1 Laxeermiddelen:

Laxeermiddelen zijn algemeen van twee types; of ze bulk toe te voegen aan de ontlasting of induceren intestinale contracties. Laxeermiddelen dat meestal doen bulk up de ontlasting, het verhogen van het watergehalte in de uitwerpselen. Het gebruik van stimulerende intestinale een risico van darmkrampen, wat kan leiden tot moeilijke situaties. Vergeet niet dat het gebruik van laxeermiddelen onintelligente bijwerkingen met vergaande oplossingen kan leiden. Moet efficiënt en effectief worden gebruikt. Laxeermiddelen meestal helpen verlichten van acute en chronische constipatie. Chronisch gebruik van laxeermiddelen kan leiden tot een trage darm en verdraaid. Daarom altijd een arts te raadplegen alvorens te beslissen over een laxeermiddel. Praat met uw arts over de beste laxeermiddel voor u, als een moeder die gaat worden (13).

Deze natuurlijke remedies kunnen helpen verlichten van de gevolgen irritant en ongemakkelijk constipatie. Als obstipatie lijkt niet te reageren op elk van deze huismiddeltjes, of zelfs alternatieve healing technieken, wilt u misschien overwegen overleg met uw arts, of zelfs een alternatief genezer als osteopaat of chiropractor. Chiropractors gewoonlijk mening dat verplaatsing van een eerdere schade kan leiden tot spanning en spanning op de onderdelen van het ras van het lichaam, waaronder de darmen en de maag.

Hoewel het een van de beste reverse chronische constipatie, dan niet, immigratie colon tijdens de zwangerschap, aangezien het kan leiden tot veel problemen zoals vaginale infecties of zelfs een geperforeerde darm.

Hoe om constipatie tijdens de zwangerschap te voorkomen?

Dus, hoe doe je tijdens de zwangerschap te vermijden constipatie? Nou, nu weten we dat hormonale veranderingen bijna altijd leiden tot constipatie tijdens de zwangerschap, maar er zijn bepaalde stappen die u kunt nemen om de kans op verstopping door andere oorzaken. Volg een paar eenvoudige tips zoals:

  1. Drink veel water; zorg ervoor dat je niet gaan dorst omdat het kan leiden tot verharding van de ontlasting en zelfs constipatie.
  2. Eet veel zemelen; er is geen vervanging voor de aanbevolen hoeveelheid voedingsvezels in uw dieet.
  3. Blijf weg van junk; Hoewel het nogal verleidelijk om een ​​grote kom roomijs of een cheeseburger tijdens de zwangerschap zijn geladen, deze voedingsmiddelen bevatten gewoonlijk conserveringsmiddelen die niet alleen schadelijk voor de darm, maar de baarmoeder ook.

Dit zijn enkele preventie technieken die u kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat u niet omgaan met constipatie als gevolg van uw onwetendheid of uw excessen. Vergeet niet dat constipatie tijdens de zwangerschap is bijna onvermijdelijk.

We hopen dat u vond dit artikel informatief. Gebruik een van deze technieken om zich te ontdoen van uw constipatie vandaag. Deel je ervaringen met ons. Een reactie hieronder!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha