15 effectieve home remedies voor de behandeling SclerodermieJe hebt flarden van witachtige huid verhard op zijn armen en benen? Lijdt aan kortademigheid of ogen te droog? Dan waarschijnlijk zou kunnen lijden aan een aandoening genaamd sclerodermie.

Sclerodermie is een medische aandoening die zich kan manifesteren in vele vormen en heeft geen bekende oorzaken. Maar het kan wel een schrijnende toestand zijn.


Dus, er zijn eenvoudige huismiddeltjes die verlichting kan bieden aan deze aandoening? Reken er zijn! En check dit bericht aan hen weten!

Wat is sclerodermie?

Sclerodermie is een systemische auto-immuunziekte, die meestal veroorzaakt verharding (sclerose) van de huid (dermis). De behandeling voor scleroderma proberen de symptomen te verlichten.

Collageen is een vezelachtig weefsel dat gewoonlijk de meerderheid van de weefsels aangesloten van het lichaam, waaronder de huid. Sclerodermie komt meestal voor wanneer het lichaam overproduces collageen. De excessieve collageen verstevigt en verdikt de huid en littekenvorming in de longen en nieren. Het kan ook leiden tot de storing en verdikking van de bloedvaten. Deze kunnen op hun beurt leiden tot hypertensie en weefselbeschadiging (1).

Soorten Sclerodermie:

Scleroderma is hoofdzakelijk een auto-immuunziekte, die zich in verschillende vormen manifesteert. In wezen zijn er twee soorten sclerodermie:

Gelokaliseerde sclerodermie:

Gelokaliseerde sclerodermie meestal van invloed op de huid. Kan verschijnen in de volgende vormen:

 • Morfea: Oorzaken hard, ovale vlekken op uw huid. Deze patches zijn meestal rood of paars, en al snel wit worden in het centrum. In zeldzame gevallen kan dit type van sclerodermie de bloedvaten en inwendige organen aantasten.
 • Lineair: Lange of stroken van verharde huid of verdikt, armen, gezicht of benen te karakteriseren.

Sclerodermie:

Sclerodermie of gegeneraliseerde sclerodermie invloed op andere delen van het lichaam als de huid. Er zijn twee vormen van systemische sclerodermie:

 • Beperkte sclerodermie: Het heeft een trage begin en in eerste instantie invloed op het gezicht, handen, voeten en de huid. Ook beschadigingen van de inwendige organen, zoals de slokdarm, darmen en longen. In feite, artsen noemen dit een manifestatie van scleroderma beperkte CREST-syndroom. Het beïnvloedt ook de bloeddruk en leidt tot een onregelmatige hartslag. Het is een chronische auto-immuunziekte, maar medicijnen kunnen verlichting van pijn en ontsteking.
 • Diffuse sclerodermie: diffuse sclerodermie is de andere vorm van gegeneraliseerde sclerodermie. Het resulteert in verharding en verdikking van de huid in het midden van het lichaam. Daarom beïnvloedt de bovenste armen, handen, benen, longen, nieren en zelfs het maagdarmkanaal (2).

Oorzaken van Sclerodermie:

Scleroderma is een auto-immuunziekte en medisch onderzoek moet nog de oorzaak. Het immuunsysteem van het lichaam zich tegen je keert, wat leidde tot een ontsteking en collageen overproductie. Sclerodermie kan ook een genetische ziekte. Blootstelling aan de dampen van bouwmateriaal, silica, zand, cement of lassen kunnen ook leiden tot de ziekte (3).

Symptomen van sclerodermie:

Geharde patches, kenmerkend voor deze ziekte. Hier zijn een aantal andere symptomen geassocieerd met sclerodermie:

 1. Dikke huid die glad en glanzend uitziet. Deze geharde vlekken gewoonlijk op de handen en het gezicht.
 2. Zweren en blaren op de vingers
 3. Het fenomeen van Raynaud resultaten in koude vingers of tenen van rood, wit of blauw
 4. Telangiectasia is de verschijning van rode vlekken in het gezicht en borst. In feite zijn deze punten zijn de bloedvaten geopend.
 5. Het syndroom van Sjögren met excessieve droogheid van de mond en ogen.
 6. Ontsteking en zwelling van de handen, vingers en tenen.
 7. Diarree
 8. Pijnlijke of gezwollen gewrichten
 9. Zwakke spieren
 10. Kortademigheid
 11. Zuurgraad en zuurbranden
 12. Gewichtsverlies (4)

Home remedies voor Sclerodermie:

Laten we eens een kijkje nemen op een aantal eenvoudige huismiddeltjes die kunnen verlichten van de symptomen van deze chronische ziekte.

Knoflook:

Een van de beste natuurlijke remedies om sclerodermie verlichten is knoflook. Je moet voorkomen dat het nemen van knoflook als je sclerodermie. Daarom wordt alleen de topische toepassing van knoflook aanbevolen. Het helpt om de huid te verzachten.

Snijd een teentje knoflook in drie stukken van de media. Breng elk van de drie delen aan de getroffen gebieden van de huid. Wrijf deze stukken op patches voor een half uur. Als alternatief kunt u gebruik maken van een katoenen bal, doopt het in olie knoflook en toe te passen op het getroffen gebied. U kunt ook thee knoflook, en gebruik een doek om het toe te passen op de huid. Om de knoflook thee te bereiden, kook een paar teentjes knoflook in water en bereiden van het mengsel (5).

Ui:

Gebruik ui alleen als een plaatselijke toepassing voor sclerodermie. Uw arts kan u vragen om te voorkomen dat het eten van uien als u last heeft van sclerodermie (6).

Om de ui te gebruiken om de patches gehard en getemperd verzachten, snijd het in tweeën en direct toe te passen op de aangetaste huid. Masseer de ui patch krachtig gedurende 30 minuten per dag. Als alternatief kunt u verpletteren wat uien, laat het sap in een pan en gebruik een bal of een katoenen doek om het toe te passen.

Gram Bloem:

Een andere effectieve remedie voor sclerodermie is kikkererwtenmeel. De gele poeder klinkt misschien normaal, maar kan wonderen verrichten op de huid van de luipaard. Gram bloem heeft vele anti-oxidanten, en kan helpen om de nieuwe zacht leer hard. Voeg een kopje kikkererwten bloem in een kom met water. Klop het mengsel tot het een fijne pasta vormt. Nu, neem een ​​bal of een katoenen doek, die in een kom. Zodra katoen absorbeert van het deeg, neemt de overgebleven pasta en passen op de getroffen gebieden. Gebruik nu het wattenstaafje en masseer de punten van de dikte voor een bepaalde tijd. Voor het beste resultaat, vergeet niet om het te doen twee keer per dag. U kunt ook rechtstreeks kikkererwtenbloem op de aangetaste huid. Vergeet niet om zachtjes masseren met de vingertoppen.

Citroen:

Een ander groot huis remedie voor sclerodermie is citroen. U kunt citroen eenvoudig direct aanbrengen op de plaats van de ziekte. Het moet dit per dag te doen voor 10-15 minuten drie keer. U kunt ook knijp het citroensap in een kom. Voeg wat 'van honing en meng goed. Dompel een katoenen bal in het mengsel en toe te passen op de huid van de luipaard. Citroen helpt om vrije radicalen te elimineren, terwijl honing is een natuurlijk verzachtend middel. Met behulp van de mix te verzachten geharde patches.

Kurkuma:

Kurkuma is één van de beste anti-inflammatoire middelen beschikbaar. Het is ook een goed huis remedie voor de behandeling van sclerodermie. Voeg twee theelepels kurkuma om een ​​kopje water toe en meng goed tot een pasta. Dompel een katoenen bal in de pasta en toe te passen op de website van sclerodermie voor 20-25 minuten per dag. Zoals pasta kurkuma sommige vlekken kan achterlaten, kunt u ook overwegen om kurkuma poeder direct. Kurkuma helpt bij het elimineren van vrije radicalen uit het lichaam. U kunt ook innemen kurkuma aan sclerodermie behandelen. Meng wat kurkuma in een glas melk of water en doe dit twee keer per dag.

Spinazie:

Spinazie is één van de rijkste bronnen van ijzer, foliumzuur, fosfor, en vitamine E. Het is ook vol fytonutriënten, die direct energie aan de cellen en stimuleren immuniteit. Vergeet niet om twee kopjes spinazie per dag, rauw of gestoomd eten. Als je niet van de sterke smaak van de spinazie, kunt u groenten toevoegen, zoals wortelen of tomaten naar smaak te verbeteren en te genieten van haar goedheid.

Kwark:

Cottage cheese of paneer is een rijke bron van eiwitten zwavel. Het induceert een chemische reactie, waarbij water oplosbare olie maakt. Daarom helpt de spijsvertering en verhoogt de snelheid van absorptie door de celmembranen. Ricotta draagt ​​zo bij tot het verhogen van het niveau van energie in de cellen. Voor het beste resultaat, eet twee porties kaas elke dag. Echter, voorkomen dat deze vette recepten en vasthouden aan de inname van kaas salades.

Visolie:

Visolie is de rijkste bron van omega-3. Omega-3 vetzuren hebben sterke antioxiderende eigenschappen die vrije radicalen spoel het systeem en ontgiften het lichaam. Deze antioxidanten ook microben bestrijden en zorgen voor de goede werking van het immuunsysteem. Het kan een paar capsules visolie elke dag te nemen om hulp te krijgen van de schilferige vlekken. Onder andere zalm, makreel, sardines en tonijn in uw dieet, want ze zijn bijzonder rijk aan omega-3.

Gember:

Scleroderma leidt tot problemen van de spijsvertering. Constipatie, diarree, opgeblazen gevoel, moeite met slikken en maagzuur zijn slechts enkele van de symptomen van sclerodermie. Gember is een uitstekend antibioticum, antioxidant en antimicrobiële stof, die de slechte vetten vecht. Het verhoogt ook de immuniteit. Hak de gember en voeg deze toe aan een kop kokend water. Roer voor een paar minuten en schakel de vlam. Wacht 15 minuten. Zeef de thee in een kop en genieten van een warm kopje gemberthee. Drink ongeveer 4-5 kopjes gemberthee elke dag.

Fysieke activiteit:

Fysieke activiteit is wat houdt je gezond, energiek en klaar om de wereld te veroveren. Het helpt ook de toename van de bloedsomloop en verlicht stijfheid van de ledematen. De oefening is een van de beste manieren om af te houden sclerodermie.

1 Zeg nee tegen roken:

Voor degenen onder u die niet roken, weg te blijven van mensen die dat doen. Roken veroorzaakt de bloedvaten permanent krimpen en verhoogt het risico van scleroderma. Zelfs passief roken leidt tot deze aandoening.

1 Vermijd zware Foods:

Sclerodermie veroorzaakt ravage in het spijsverteringskanaal. De beste manier om de symptomen onder controle te houden is om te kijken wat je eet. Vermijd late night diners, zware voedingsmiddelen die gas of zuurgraad te creëren. Prop kussens onder je hoofd tijdens het slapen om zure reflux te voorkomen. U kunt ook overwegen het gebruik van maagzuurremmers.

1 Wrap Up Yourself:

Koude kan vaak verergeren de effecten van sclerodermie, en je moet niet vergeten om warm te blijven te allen tijde. Draag handschoenen bij het uit en bedek je ledematen, hoofd, armen en benen goed (7).

1 Bescherm uw huid:

Sclerodermie is in wezen een ziekte die vooral van invloed op de huid. Dus vergeet niet om je huid beschermd. De overmaat collageen kan de zweetklieren en olie vernietigen, tast het evenwicht van de huid. Gebruik geen agressieve zepen en detergenten.

1 Mondhygiëne:

Een van de belangrijkste symptomen van sclerodermie is een droge mond. Zorg ervoor dat je veel water te drinken. Als uw mond blijft droog te blijven, een bezoek aan een tandarts. Gaan voor reguliere tandheelkundige check-ups om deze ziekte te voorkomen.

We weten dat sclerodermie heeft geen bekende kuren. Artsen richten behandeling op het verlichten van de patiënten uit de pijnlijke symptomen.

Als je iemand die lijdt aan sclerodermie weten, vertellen deze eenvoudige huismiddeltjes. Laat ons weten of deze middelen hebben ons geholpen om een ​​beetje 'van de verlichting van zijn symptomen. Wij horen graag van u terug!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha