15 Beste Yoga boeken die je moet lezenJe zou hebben gezien veel mensen die aan yoga, maar je ooit afgevraagd waarom iemand het doet? Bent u zich bewust van de manieren waarop je kunt genezen en versterken je geest door middel van yoga? De meesten van ons denken dat we weten veel van yoga, maar in werkelijkheid is er nog veel meer kunnen we nooit denken van yoga!

Dus als je ernaar op zoek bent naar het brede scala van technieken die deel uitmaken van yoga, yoga en hoe diep je kunt profiteren van weten, zijn er een aantal boeken die u zou willen overwegen het lezen. Ga je gang en lees dit artikel voor meer informatie over yoga en de beste boeken die te maken hebben met het leren!


Wat is Yoga?

Voordat we gaan praten over de meest populaire titels op Yoga, nemen we een kijkje in de diepte naar de praktijk zelf. Yoga is, onder andere, een praktijk fysieke, mentale en spirituele doelen om het lichaam en geest te transformeren. Vandaag, yoga is verschillende vormen, verschillende disciplines en verschillende scholen van het denken. Echter, ze hebben allemaal hetzelfde doel.

Yoga wordt gezegd te zijn ontstaan ​​in 500-600 v.Chr. Aanvankelijk yoga was een vorm beoefend alleen in India. Echter, met de bekendheid en het succes van Swami Vivekananda, de houding ten opzichte van yoga veranderd en is uitgegroeid tot een populaire oefening in de westerse wereld ook. Deze vorm van lichaamsbeweging wordt meestal aangeduid met Hatha Yoga (1).

Wat is het doel van yoga?

Hoewel veel mensen yoga als lichamelijke activiteit, en een die geestelijk welzijn bevordert waarnemen, voornaamste doel van yoga is bevrijding of 'moksha'. Moksha heeft uiteenlopende definities, verschillende filosofische of religieuze systemen (2).

Volgens de bekende professor Knut A. Jacobsen (3), yoga heeft vijf belangrijke voorstellingen:

  1. Het 'een gedisciplineerde benadering die u kunt gebruiken om een ​​doel te bereiken.
  2. Het is een effectieve techniek die het mogelijk maakt om het lichaam en de geest te beheersen.
  3. Is de naam van een van de systemen van de filosofie (darsana).
  4. E 'gebruikt in combinatie met andere termen zoals hatha, laya, Bikram, die verwijzen naar een aantal vormen van yoga.
  5. Wordt verondersteld om het doel van yoga praktijk.

Wat zijn de voordelen van yoga?

We weten wat yoga is; zoals weergegeven en geïnterpreteerd. Laten we nu eens kijken naar een van de belangrijkste yoga - de voordelen ervan. We weten dat yoga betwist meeste aandoeningen die het menselijk lichaam lijdt, en andere fysieke en mentale voordelen (4) te behandelen.

  1. Veel yoga liefhebbers lange termijn geven betere spieren en beweging van de botten, terwijl vele anderen spreken over het verbeteren van de geestelijke gezondheid en verminderde de symptomen van astma (5).
  2. De test benadrukt dat yoga helpt regelmatig de niveaus van GABA in de hersenen. Yoga is een stemming versterker en angst suppressor effectiever dan andere oefeningen, zoals wandelen, die hetzelfde fysieke (6) aanbieden.
  3. Veel studies over de effecten van yoga op hart-en vaatziekten hebben benadrukt dat yoga helpt hoge bloeddruk te verlagen, verwijdert de symptomen van hartfalen en verbetert de cardiale revalidatie, alle verlagen cardiovasculaire risicofactoren, en (7).
  4. Yoga is gevonden om de chronische rugpijn en andere aandoeningen zoals ischias elimineren. Een klinische studie concludeerde dat gespecialiseerde, gerichte yoga, kan weer aanzienlijk helpen pijn (8).

Populaire Yoga Literatuur:

Nu we weten wat yoga is, hoe het helpt en wat mensen betekende om van yoga, proberen we een aantal populaire bronnen van literatuur yoga te pakken. Zonder verdere omhaal, laten we eens kijken naar de vijftien meest populaire boeken over yoga in de markt van vandaag!

Licht Op Yoga: Yoga Dipika, B.K.S. Iyengar:

Dit is een van de beste boeken die je kunt lezen over Yoga. En 'samengesteld door de oprichter van Yoga Iyenar, Bellur Krishnamachari Sundaraja of BKS Iyengar. Dit boek bevat veel illustraties en biedt eenvoudige instructies op oefeningen die plaatsvinden volgen. Dit boek is beschikbaar op vele online portals voor ongeveer $ 80 (9).

De ring van vuur: de metafysica van Yoga, PJMuzumdar:

Dit boek is een boek dat woont op introspectieve spirituele en filosofische vragen als 'Wat is God?' En 'Wat is het doel van het leven?' Onder vele anderen.

Het boek van PJ Muzumdar spreekt ook van de verschillen tussen de westerse wetenschap en Indiase scholen, waarin de reacties van verschillende bronnen in het hindoeïsme en het boeddhisme. Het boek is beschikbaar op vele online portals voor ongeveer $ 180 (10).

Yoga: De Iyengar manier, Silva Mehta en Shyam Mehta:

Het is een uitgebreide en praktische gids voor het uitvoeren van yoga. Gebaseerd op de principes van Iyengar yoga, met een voorwoord geschreven door BKS Iyengar, dit boek bevat veel gedetailleerde instructies over meer dan 100 houdingen met illustraties. Het boek is beschikbaar op vele online portals voor ongeveer $ 100 (11).

Yoga en de zoektocht naar het ware zelf, Stephen Cope:

Yoga is een uitstekende vorm van lichaamsbeweging. Niet alleen biedt ons de oefening, het is ook een effectieve stress buster. Stephen Cope, een ervaren psychotherapeut schreef dit boek. We praten over de voordelen filosofische, psychologische en fysieke yoga. Hij vertelt over hoe yoga helpt bij het genezen ons lijden. Dit boek is beschikbaar op vele online portals voor bijna $ 100 (12).

Yoga: De Geest en Praktijk van Moving Into Stilte, Erich Schiffmann:

Populaire yogabeoefenaar en docent, Erich Schiffmann schreef al zijn methoden en technieken naar beneden. Hij is één van de eerste die Hatha Yoga en meditatie te combineren. Dit boek is een van de populaire opties die er zijn, en is beschikbaar op vele online portals voor bijna $ 100 (13).

Anatomie van de Geest: zeven stadia van de Macht en Healing, Caroline Myss:

Boek van Dr. Caroline Myss 'vindt een grondige blik op de chakra's van het lichaam en het laat zien hoe ze hun latente krachten voor verdere persoonlijke en spirituele groei te benutten. Dit is één van de meest populaire boeken over energie geneeskunde en wordt begunstigd door professionals en docenten. E 'beschikbaar voor ongeveer $ 100 voor de meeste online portals (14).

Een systematische cursus in het oude tantrische yoga en Kriya, Swami Satyananda Saraswati:

Ondervraagd als een van de meest uitgebreide yoga teksten, het boek van Swami Satyananda Saraswati is waarschijnlijk de meest uitgebreide en uitgebreide handleiding te worden gepubliceerd. Het beschikt over meer dan 35 lezingen over de beoefening van yoga. U kunt dit boek online te bestellen voor ongeveer $ 400 (15).

Het hart van Yoga: Het ontwikkelen van een persoonlijke praktijk, TKV Desikachar:

Een van de moderne klassiekers, het boek van Desikachar is de eerste om te beschrijven sequenties stap-voor-stap om u te helpen ontwikkelen en te oefenen Vini yoga - yoga, die is gebaseerd op individuele behoeften. Dit geweldige boek is verkrijgbaar voor $ 100 op de meeste online boekwinkels (16).

Body Oost, West-Mind: Psychologie en het chakra-systeem als een weg naar het Zelf, Anodea Judith:

Dit boek vertelt over hoe de oude chakra-systeem, essentieel voor yoga en yoga praktijken, aangepast door de auteur met behulp van Jungiaanse psychologie. Dit is een van de meest complete en grondige systeem wet chakra (17).

Yoga Mind, Body en Spirit: een terugkeer naar Heelheid, Donna Farhi:

Dit boek geïllustreerd door yoga-instructeur Donna Farhi werpt een blik op hoe yoga kan helpen bij het verbeteren van de verbinding tussen de geest, lichaam en geest. Het boek presenteert zeven principes van de beweging die de essentie van de menselijke beweging te vormen. Dit boek is verkrijgbaar voor $ 100 op de meeste online portals (18).

1 licht op het leven: De Yoga Reis naar de volheid, Innerlijke Vrede, en ultieme vrijheid, BKS Iyengar:

Een ander meesterwerk van de oprichter van Iyengar Yoga, dit boek vertelt over het belang van yoga voor mentale en spirituele balans in yoga. Beschreven door de BBC als 'de Michelangelo van Yoga', Iyengar graaft diep in het pad van Yoga. Het boek is beschikbaar op vele online portals voor ongeveer $ 100 (19).

1 Wijsheid van Yoga: Gids van de Zoeker van buitengewone leven, Stephen Cope:

Nog een van de heer Cope's boeken zijn op deze lijst, dit boek richt zich meer op Yoga voor de geest en hoe de wijsheid traditie van yoga wordt gevolgd. Stephen Cope is een van de meest herkenbare namen Yoga vandaag. Het boek is online beschikbaar voor ongeveer $ 100 (20).

1 Yoga Mala, Sri Pattabhi Jois:

Yoga Mala, of 'krans van yoga', is een van de meest populaire yoga teksten van onze tijd. We praten over de praktijk van Yoga en beschrijft meer dan 40 posities, hoe je hen en hun beoogde voordelen te voeren. Dit uitgebreide boek is online beschikbaar voor een minimum van $ 00 (21).

1 Shambala Guide To Yoga, Georg Feuerstein:

Dit boek van Georg Feuerstein heeft betrekking op de essentiële elementen van yoga en spreekt ook over het belang van de geestelijke yoga, praten over de wijsheid van yoga en andere spirituele aspecten van yoga die algemene gidsen niet spreken. Dit boek is online beschikbaar voor ongeveer $ 40,00 (22).

1 Binnen De Yoga Sutra: Een bronnenboek compleet voor de studie en de praktijk van Yogasoetra's, Jaganath Carrera:

Dit boek is een van de beste interpretaties van de moderne dag en herschrijft de klassieke tekst op de theorie en praktijk van Yoga. Dit boek bevat commentaar voor elke sutra, kruisverwijzingen, studiegidsen voor professionals en leraren (23).

Dus, waarom wachten? Bestel een van deze boeken van vandaag en de wereld van rustgevende spirituele Yoga verkennen. Als er andere boeken die u ons wilt hier onder, laat een reactie hieronder.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha