15 beste voordelen en toepassingen van Pijlwortel voor huid, haar en gezondheidWat is Pijlwortel Poeder?

Arrowroot zetmeel of arrowroot een poeder is gewonnen uit de wortel van planten arrowroot Maranta arundinaceae. Pijlwortel plant is afkomstig uit Zuid-Amerika. Het is een kleine vaste plant met brede, platte, ovale bladeren en groeit tot een hoogte van 3 tot 5 meter. De wortel is ondergronds en is een kleine, cilindrische licht crème-wit/rode knol, schilferende oppervlak dun.

Zij bevatten ongeveer 23% zetmeel. Voor extractie van het zetmeel, gewassen en de schalen verwijderd om de onaangename smaak te voorkomen. De wortels worden gewassen, gedraineerd en gestampt door hen te verslaan met mortieren. Deze melkachtige vloeistof wordt door een grove doek en de onoplosbare zuiver zetmeel bezinken op de bodem. Dit zetmeel wordt gedroogd in de zon of "drogen huis", wat resulteert in de vorming van arrowroot poeder. Dit poeder is fijn, zuiver wit, geurloos, en wordt gebruikt als verdikkingsmiddel in de voedingsindustrie.


Pijlwortel zetmeel wordt meestal gebruikt als een verdikkingsmiddel in voedsel zoals pudding en sauzen. De verdikking kracht is twee keer die van reguliere meel. Mogen worden gemengd met koud water voordat het wordt toegevoegd aan een hete vloeistof om klontjes te voorkomen. Het is ook gebruikt in koekjes en crackers als vervanging voor normale bloem en daarom is een geweldige optie voor degenen die een glutenintolerantie. Arrowroot koekjes zijn verkrijgbaar in de winkels en wordt verondersteld om de maag te kalmeren.

Voordelen Pijlwortel gezondheid:

Gemakkelijke verteerbaarheid en het vermogen om goed te mengen met een breed scala van voedselingrediënten maken het de meest gewilde Pijlwortel zetmeel in levensmiddelen voor zuigelingen en snoep. Naast de culinaire toepassingen, biedt tal van voordelen voor de gezondheid hieronder.

Spijsvertering:

Arrowroot spijsvertering en reguleert de stoelgang. Het hoge gehalte aan zetmeel fungeert als een mild laxeermiddel voor mensen die lijden aan het prikkelbare darm syndroom. De effecten van verzachtende middelen arrowroot poeder kan de darm bij patiënten met het prikkelbare darm syndroom te kalmeren. Arrowroot zetmeel wordt ook beschouwd als een effectief middel tegen diarree en een heleboel andere gastro-intestinale aandoeningen. Het kan misselijkheid verlichten en vervang de voedingsstoffen die verloren zijn gegaan als gevolg van diarree en braken.

Onderhoudt zuur en alkali Sale:

De calcium as is het enige product van zetmeel in arrowroot. Het calciumchloride in de vorm van calcium is essentieel voor het handhaven van geschikte zuur en alkali evenwicht in het menselijk lichaam.

Geschikt voor baby's:

Omdat ze gemakkelijk verteerbaar dan ander zetmeel, geschikt voor baby's. Het kan worden gemaakt in een gelei om de kinderen net gespeend voeden. Het kan ook worden gebruikt als alternatief voor moedermelk, als het gemakkelijk verteerbaar.

Glutenvrij:

Arrowroot is een prima alternatief voor wie allergisch zijn voor tarwe en gluten. Kan gebruikt worden als een substituut voor tarwemeel en is een populair ingrediënt in glutenvrij bakken.

Tegengif voor vergiftiging:

Pijlwortel wordt vaak gebruikt als tegengif voor bepaalde soorten gif groenten in bepaalde gebieden. Pijlwortel grond wortelstokken worden toegepast op wonden en insectenbeten, en wordt gezegd dat ze effectief zijn in het tekenen van het gif van de beten van schorpioenen, spinnen etc. te zijn

Gunstig in de zwangerschap:

Verse wortels zijn een goede bron van foliumzuur, die van vitaal belang zijn tijdens de zwangerschap. Een portie van 100 gram arrowroot geeft ongeveer 338 mg of 84% van de dagelijkse vereiste niveaus van folaat. Samen met vitamine B12, foliumzuur een essentiële component in DNA-synthese en celdeling. Adequate consumptie van foliumzuur tijdens periodes van preconceptiezorg en tijdens de zwangerschap helpt voorkomen neurale buisdefecten en andere aangeboren afwijkingen bij het nageslacht.

Vergemakkelijkt gewichtsverlies:

Pijlwortel vetvrij is en laag in calorieën. Dit maakt het gunstig voor gewichtsverlies. U kunt gemakkelijk te gebruiken in sauzen en soepen zonder zorgen over meer vet of calorieën.

Gezondheid van het hart:

Pijlwortel is een uitstekende bron van kalium, wat een belangrijke component van cellen en lichaamsvloeistoffen die helpen reguleren hartslag en bloeddruk.

Pijlwortel voordelen voor de huid:

Arrowroot is een geweldige kruidenmiddel voor de behandeling van diverse huidproblemen. Het kan nuttig zijn voor de huid op de volgende manieren.

Behandeling van pokken en gangreen:

Arrowroot is een kruiden-behandeling voor pokken en gangreen dat infecties van de huid en jeuk kan veroorzaken.

Babypoeder:

In Zuid-Amerika wordt arrowroot zetmeel gebruikt als babypoeder. Het is een wit poeder lichtgewicht, die, wanneer aangebracht op de huid, geeft een gevoel zacht en glad.

1 Gebruikt in moisturizers en Talkpoeder:

Pijlwortel zetmeel wordt gebruikt als verdikkingsmiddel in talk en moisturizers. Bij gebruik in cosmetica, kan de werkzame bestanddelen naar de bovenste lagen van de huid doordringen omdat het grote kwaliteiten vochtaanzuigende. Arrowroot poeder wordt vaak gebruikt in het lichaam om je huid zijdezacht en glad te maken. Het verzacht de huid, zodat u om vocht te absorberen.

1 dermatologische:

Arrowroot poeder is licht, zacht en absorberend. E 'bij de vervaardiging lichaam poeders. Bij lokale toepassing, het helpt opdrogen vlekken, huiduitslag of andere zweren of wonden.

1 behandeling van voetschimmel:

Pijlwortel wordt gebruikt om de luchtvochtigheid te controleren terwijl het omgaan met voetproblemen, zoals voetschimmel. Omdat het niet de schimmelwerende eigenschappen hebben, wordt alleen gebruikt om de luchtvochtigheid te regelen.

1 helende kwaliteiten:

Pijlwortel heeft grote genezende kwaliteiten. Het is gemaakt in een kompres en plaatselijk aangebracht op wortelstokken, zweren en wonden te behandelen. In Afrika, wordt gebruikt als voedselbron en voor de behandeling van brandwonden.

Voordelen Pijlwortel Haar:

Pijlwortel wordt veel gebruikt in cosmetica als verdikkingsmiddel. Hoewel niet veel bekend over de voordelen ervan voor het haar, niet de voedingswaarde maakt ze nuttig in haarverzorging.

1 in haarkleurmiddelen:

Dankzij de uitstekende verdikkende eigenschappen en het vermogen om te mengen met andere ingrediënten, arrowroot wordt vaak gebruikt in haarkleurmiddelen.

Voedingswaarde van Pijlwortel:

De voordelen voor de gezondheid van dit ondergrondse kruipende wortelstok zetmeelrijke kunnen worden toegeschreven aan de voedingswaarde. De knol is in zijn ruwe staat voedzamer. Verwerking van arrowroot meel vermindert de voedingswaarde aanzienlijk. De voedingswaarde profiel wordt hieronder uitgelegd:

Zie de tabel hieronder voor een gedetailleerde analyse van de voedingsstoffen: Pijlwortel (Maranta arundinacea), ruw,
Voedingswaarde per 100 g, (Bron: USDA National Nutrient Database) Principe Nutrient Waarde Percentage van de RDA Energy65% Carbohydrates139 g10% Protein24 g5% Totaal Fat0.20 g1% Cholesterol0 mg0% Dietary Fiber3 g5% Kcal3 Vitaminen Folates338 μg84% Niacin693 MG5% Pyridoxine0.266 MG20% Riboflavin0.059 MG5% Thiamin0.143 MG12 A19 IU vitamine% <1% Vitamine C9 mg3% Elektrolyten Sodium26 MG5% Potassium454 MG10% Mineralen Calcium6 mg0.6% Copper0.121 Iron22 MG28 MG15 %%% Magnesium25 MG6 Manganese0.174 MG5% Phosphorus98 mg14% Selenium0.7 μg1% Zinc0.63 MG6% Fyto-voedingsstoffen caroteen-SS11 mg-caroteen-a0 μg-
  • Calorieën: Pijlwortel is zeer laag in calorieën. Een portie van 100 gram verse wortels verschaft slechts 65 calorieën, die lager is dan die van aardappelen, yams, cassave, enz. Het gehalte aan zetmeel 80% en 20% amylopectine amylose.
  • Vitaminen: Pijlwortel is een rijke bron van vitaminen. Een portie acht ons arrowroot verlenen eerste 1% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) van vitamine A voor de B-complex vitaminen betreft, geeft 22% van de ADH van thiamine, 8% van de ADH riboflavine en 19% van de ADH van niacine. Deze B-vitaminen helpen het lichaam te breken voedsel in energie. De ontwikkeling van arrowroot reduceert deze voedingsstoffen. Pijlwortel Verse ook 30% van de ADH van vitamine B-6, 7% voor de pantotheenzuur en 192% voor folaat terwijl de bloem bevat slechts 1% van de ADH van vitamine B-6, 3% voor pantotheenzuur en slechts 4% voor foliumzuur.
  • Mineralen: Als voor de mineralen, arrowroot meel over een hogere voedingswaarde rauwe arrowroot. 8 gram van verse arrowroot bevat 1% van de ADH van calcium en de 20% van de RDI mangaan. Een vergelijkbaar bedrag van arrowroot meel heeft 9% van de ADH van calcium en 53% van de ADH van mangaan. Het is een uitstekende bron van kalium met een 100 gram portie levert 454 mg van dit mineraal die 10% van de RDI. Het bevat kleine hoeveelheden van andere mineralen zoals koper, ijzer, fosfor, magnesium en zink.
  • Eiwit: De eiwitten zijn onderdelen van elk deel van het lichaam waar ze voortdurend worden afgebroken. 8 gram van arrowroot olie geeft ongeveer 19% van de aanbevolen dagelijkse inname van eiwit, terwijl dezelfde hoeveelheid arrowroot meel bepaalt slechts 1% van de ADH van eiwitten. In feite meer eiwit dan andere voedingsbronnen, zoals tropische yam, aardappel, cassave, weegbree etc. bevat
  • Andere voedingsstoffen: Pijlwortel bloem heeft een hoger gehalte aan koolhydraten en voedingsvezels. Terwijl gezonde wortel bevat 10% van de ADH van koolhydraten, meel bevat 67% van de ADH van deze groep. Ook de hoeveelheid vezel is 12% en 31% van de ADH voor gezonde wortel en bloem.
(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha