15 beste voordelen en het gebruik van rozemarijn olie voor huid, haar en gezondheidRozemarijn is een aromatisch kruid dat behoort tot de mint familie, Lameaceae. En 'inwoner van het Middellandse-Zeegebied (1). Deze plant heeft evergreen naaldachtige bladeren grijsgroen en produceert kleine lichtblauwe bloemen. Rozemarijn etherische olie wordt gewonnen uit de bloeiende toppen van de plant via stoomdestillatie. Het is een van de meest populaire aromatherapie oliën. Eigenlijk is het een kleurloze tot gele vloeistof met een doordringende geur balsamico houtige verbleken. Deze frisse, schone olie geur is rijk aan gezonde eigenschappen als voordeel fytonutriënten, antioxidanten en essentiële vetzuren. Het is gebruikt sinds de oudheid als een geneeskrachtig kruid en culinaire Grieken en Romeinen om zijn therapeutische eigenschappen. Het wordt het meest gebruikt voor genezing en zuivering. Rozemarijn etherische olie wordt gebruikt in de aromatherapie zoals het is geweldig voor het stimuleren van de hersenen, het verbeteren van het geheugen en mentale helderheid. Heeft andere gezondheidsvoordelen, en omvatten de behandeling van ademhalingsproblemen overbelaste, stijve spieren en versterken de lever en galblaas. Het is ook zeer geschikt voor haar- en huidverzorging, en wordt gebruikt als ingrediënt in veel producten.

Rozemarijn olie voor de voordelen voor de gezondheid:

Naast de vele culinaire toepassingen, deze verfrissende en aromatische olie heeft grote genezende, medicijnen en psychologische effecten die het nuttig voor je gezondheid maakt. Hier zijn een aantal voordelen van rozemarijn etherische olie op uw algehele gezondheid:


Scherpt de geest:

Deze olie is een grote stimulans die mentale alertheid, concentratie, geheugen en mentale bewustzijn verhoogt. Niet alleen een uitstekende hersenen en zenuwen tonic, wordt vaak gebruikt door studenten tijdens examens om de concentratie en het geheugen te verbeteren. Het is ook een stemming versterker (2) en, bijgevolg, is een goede remedie voor stress, angst, vermoeidheid, depressie en vergeetachtigheid. Inademing van deze olie rust de vermoeide hersenen en kan afweren lethargie stimuleren en de productiviteit te verbeteren.

De behandeling van de ziekte van Alzheimer:

Studies hebben aangetoond dat de etherische olie van rozemarijn is nuttig voor mensen met de ziekte van Alzheimer (3). Dit is omdat het helpt om de cognitieve functie te verbeteren. Dus, wordt deze olie als alternatieve behandeling voor het begin van de ziekte van Alzheimer te vertragen daardoor verbinding tussen neuronale activiteit en verbeterde de essentiële olie.

Versterkt het immuunsysteem:

Rozemarijn etherische olie stimuleert de activiteit van antioxidanten die krachtige wapens om infecties en ziekten bestrijden zijn. Zowel de massage en inademing van rozemarijn etherische olie vermindert niveaus van cortisol. Dit helpt bij het bestrijden van vrije radicalen in je lichaam. Deze olie wordt vaak gebruikt geïnhaleerde of aromatherapiesessies de sterkte van het immuunsysteem (4) verhogen. Het helpt ook vechten ziekten veroorzaakt door vrije radicalen zoals kanker en hart-en vaatziekten.

De behandeling van ademhalingsproblemen:

De geur van rozemarijn olie is effectief gebleken om de verstopping van de keel en dus wordt gebruikt bij de behandeling van allergieën, verkoudheden, keelpijn en griep verlichten zijn. U kunt luchtweginfecties, vanwege zijn antiseptische eigenschappen behandelen. Als een antispasmodic wordt gebruikt bij de behandeling van bronchiale astma (5).

Verlicht de pijn:

De kwaliteit van de genezing voordelen van rozemarijn olie in de behandeling van hoofdpijn, spierpijn, reuma en artritis. Masseer het getroffen gebied met deze olie kan pijn van verstuikingen en gewrichtspijn te verlichten door zijn anti-inflammatoire eigenschappen (6). Het helpt ook om bloedcirculatie te stimuleren, waardoor voor de pijn en helpen bij stolling van wonden sneller genezen. Bij gebruik als een massage olie of verdund in het bad, kan de pijn verlichten, krampen, pijn en spasmen, stijve nek, reuma en artritis. Zijn sterke diuretische eigenschappen helpen om de zuren en afval te verwijderen als urinezuur zuren die toenemen ontsteking, waardoor de pijn die door de urine.

Tandheelkundige gezondheid:

Rozemarijn olie heeft samentrekkende en antibacteriële. Dit maakt het effectief voor de behandeling van dentale aandoeningen zoals slechte adem, plaque, gingivitis en holtes (7). Als ontsmettingsmiddel wordt vaak gebruikt als mondspoeling gezonde tanden en tandvlees.

Andere voordelen:

Rozemarijn etherische olie verbetert de algehele gezondheid door het behandelen van indigestie, winderigheid en menstruatiestoornissen. Het verbetert ook de doorbloeding en houdt de lever gezond. Echter niet oraal geconsumeerd zoals braken en misselijkheid veroorzaken. Het moet worden verdund of gebruikt worden voor massage en baden.

Voordelen van rozemarijn olie voor de huid:

De samentrekkende eigenschappen van rozemarijn etherische olie maken het handig voor huidverzorging. Het bevat een breed scala aan voedingsstoffen zoals ijzer, calcium, vitaminen en antioxidanten. Aldus is deze olie is effectief voor alle huidtypes en wordt gebruikt als een ingrediënt in huid reinigingsmiddelen, zepen, maskers, toners en crèmes.

Verjongt de huid:

Masseer de huid met rozemarijn etherische olie hydrateert en verstevigt de huid (8). Het verwijdert rimpels en zakken op de huid, waardoor het houden van strak en gezond. De eigenschappen celregeneratie zijn effectief bij de behandeling van aandoeningen van de huid zichtbare en vervanging van beschadigde weefsels, waardoor het uiterlijk van littekens en vlekken vermindert.

Behandeling van acne:

Rozemarijn olie is krachtig ontsmettingsmiddel en antiseptische. Deze helpen om acne en vette huid voorwaarden (9) te behandelen. Masseer je gezicht met deze olie verbetert de huidskleur door de bliksem donkere vlekken en vlekken op de huid.

Anti-aging:

Rijk aan krachtige antioxidanten, rozemarijn olie vertraagt ​​de effecten van veroudering op de huid (10). Helpt om verzakking en losse huid strakker, waardoor het meer stevig en elastisch. Het stimuleert ook de biologische activiteit en celgroei fijne lijntjes en rimpels te verminderen.

1 voorkomt infectie van de huid:

De kwaliteit van de geneesmiddelen rozemarijn etherische olie maakt het bruikbaar voor de behandeling van chronische huidaandoeningen zoals dermatitis, eczeem en psoriasis. De anti-inflammatoire (11) zijn nuttig in het verminderen zwelling en zwelling van de huid en genezing brandwonden.

Voordelen van Rosemary Hair Oil:

Naast de gezondheidsvoordelen en huid, rozemarijn etherische olie bekend haargroei en de dikte promoten. Kan worden gebruikt met vervoerder oliën zoals kokosolie, olijfolie of amandelolie voor maximale voordelen. Voordelen van rozemarijn olie voor het haar zijn de volgende:

1 stimuleert de haarzakjes:

Rozemarijn olie stimuleert de haarzakjes, waardoor het haar sterker en langer te laten groeien. Stimuleren celdeling en verwijding van bloedvaten, deze olie stimuleert de haarzakjes nieuwe haargroei (12) produceren.

1 Verdonkert Haar:

Naast het feit dat een stimulans voor de wortels en hoofdhuid, is deze olie bekend om zijn haar blackout en derhalve een betere optie dan je haar verven met chemicaliën. Als je een hint van grijs in je haar, kunt u masseren met de etherische olie van rozemarijn. Deze zacht en zacht donkerder haar zonder de bijwerkingen van agressieve chemicaliën (13).

1 behandeling van roos:

Rozemarijn olie is nuttig voor een huid droog en schilferig en kan vroegtijdige kaalheid te voorkomen. Regelmatige massage met deze olie voedt de hoofdhuid en helpt bij het verwijderen van roos (14). Het kan worden gemengd met de tea tree olie en basilicumolie meer effectief.

1 Grote Conditioner:

Gebruik van rozemarijnolie regelmatig maakt het haar zacht en handelbaar. Daarom is het een grote natuurlijke conditioner (15). Rozemarijn essentiële olie heeft een aantal voordelen, maar moet met voorzichtigheid worden gebruikt. Deze olie niet worden gebruikt in gevallen van epilepsie, hypertensie of zwangerschap. In geval van twijfel, dient u uw arts te raadplegen.

De voedingswaarde van Rozemarijn Olie:

Rozemarijn etherische olie wordt gewonnen door stoomdestillatie uit de verse bloemtoppen die olie produceren van 1 tot 2%. Deze olie bevat een breed scala aan voedingsstoffen en antioxidanten. De belangrijkste chemische componenten zijn α-pineen, borneol, β-pineen, kamfer, bornylacetaat, camfeen, 1, 8-cineol en limoneen. De voedingswaarde wordt in de onderstaande tabel.

Zie de tabel hieronder voor een gedetailleerde analyse van de voedingsstoffen: kruiden rozemarijn (Rosmarinus officinalis), Verse bladeren, voedingswaarde per 100 g. (Bron: USDA National Nutrient Database) Principe Nutrient Waarde Percentage van de RDA Energy131 Kcal5 Carbohydrates70 g16 %%% Totaal Fat86 Protein31 g6 g20% Cholesterol0 mg0% Dietary Fiber110 g37% Vitaminen Folates109 μg27% Niacin0.912 MG6% pantothenic acid0.804% Pyridoxine0.336 MG16 MG26 MG12 Riboflavin0.152 %%% Thiamin0.036 mg3 Vitamine A2924 IU97% Vitamine C28 MG36% Elektrolyten Sodium26 mg2% Potassium668 mg14% Mineralen Calcium317 MG32 MG33% Copper0.301 Iron65 mg83 %%% Manganese0.960 Magnesium91 MG23 MG42% Zinc0.93 MG5%

Zo, rozemarijn essentiële olie biedt een aantal voordelen, maar moet met voorzichtigheid worden gebruikt. Deze olie niet worden gebruikt in gevallen van epilepsie, hypertensie of zwangerschap. In geval van twijfel, dient u uw arts te raadplegen.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha