15 beste bronnen van antioxidantenVoelt u zich vaak lusteloos? Heb je dacht dat je lichaam er iets ontbreekt, en dat maakt je saai en levenloos de hele dag? Je zou kort van de hoeveelheid antioxidanten in je lichaam nodig.

Maar er is niets aan de hand! Er zijn bepaalde voedingsmiddelen die uitzonderlijk zijn rijke bronnen van antioxidanten. En het beste deel is dat ze zo vaak en gemakkelijk beschikbaar die u kunt opnemen in uw dieet nu!


Wilt u meer weten over anti-oxidanten en levensmiddelen die ze bevatten te leren? Lees verder!

Wat is een antioxidant?

Antioxidant is een molecuul dat blokkeert het oxidatieproces. Oxidatie is een kettingreactie in een cel die uiteindelijk leidt tot letsel of dood van de cel.

Consumeren voedsel rijk aan antioxidanten helpt het proces van oxidatie beëindigen behoud van gezonde cellen. Immers, is je lichaam opgebouwd uit cellen. Schade van welke cel kan een trapsgewijze effect op uw algehele gezondheid.

En dan later zijn de beste voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten. Zorg ervoor dat u in uw dieet op te nemen!

Citroen:

Lemon behoort tot de citrus familie. De geel fruit bevat vitamine C, dat is een krachtige bron van antioxidanten. Kalk is ook een rijke bron van antioxidanten.

Aardbei:

De lichte aardbei op zoek naar is een grote bron van vitamine C. Je lichaam kan vitamine C voor later gebruik opslaan. Daarom moet je vitamine C bijna regelmatig consumeren.

Noten:

Noten zijn rijke bronnen van vitamine E, die op hun beurt zijn een grote bron van voedsel voor de levering van antioxidanten voor je lichaam. Unlike vitamine C, vitamine E kunnen worden opgeslagen in het lichaam met vet in de lever. Samen met de noten, kunt u amandelen, walnoten, pistachenoten, pecannoten, enz., In feite, een studie zegt dat mensen die noten eten wonen ongeveer twee jaar langer dan mensen die dat niet doen.

Broccoli:

Broccoli, groene plant, heeft een hoog gehalte aan vitamine C, waardoor een voedingsbron rijk aan de hoeveelheid antioxidanten. Samen met vitamine C, broccoli ook selenium. Selenium helpt tegen schade aan cellen van het menselijk lichaam.

U kunt eten deze groente van de kool familie wordt roosteren, bak of stoom het.

Ei:

Ei is de keuze van de meest gewone voedingsmiddelen ter wereld. Het bevat vitamine E, die nodig is om het proces van oxidatie te voltooien.

Vis:

Vis heeft een grote hoeveelheid selenium, een chemische stof die bespaart de cellen van het menselijk lichaam kapot of beschadigd vorm. Onder de vis kan verschillende types consumeren zoals weekdieren de juiste hoeveelheid antioxidanten die in het lichaam stroomt handhaven.

Bruine Rijst:

Het is waar dat de rijst is een voedsel dat niet prikkelen uw smaakpapillen. Maar dan, heeft vele nutritionele eigenschappen. En 'weinig calorieën en is ook glutenvrij. Bruine rijst bevat ook polyfenolen die krachtige verbindingen die helpen stoppen met het oxidatieproces zijn.

Cranberry:

Cranberries zijn kleine struiken die bekend staan ​​om hun hoge antioxiderende eigenschappen. De vrucht wordt gewoonlijk verwerkt om het sap in de markt. Veenbessen ook flavonoïden die antioxidant activiteit in het lichaam.

Bonen:

De bonen zijn niets anders dan de zaden van de plant. Ze bevatten cysteïne, een antioxidant die helpt om de vrije radicalen te wassen van het lichaam.

Watermeloen:

Een van de meest populaire voedingsmiddelen, watermeloen is ook een belangrijke bron van antioxidanten. Watermeloen is een rijke bron van glutathion, dat cellen beschermt tegen toxines. Het is ook rijk aan vitamine C, toe te voegen aan de eigenschap dat het een bron van voedsel antioxidant.

1 rode wijn:

Rode wijn is bereid uit druiven donkere bevat polyfenolen. Deze helpen bestrijden het oxidatieproces in het menselijk lichaam.

1 rijpe bananen:

Vaak gooien we weg over-rijpe bananen in de prullenbak. Het is interessant om op te merken dat de rijper een banaan, hoe groter de antioxiderende eigenschappen die bevat. Een rijpe banaan speelt een belangrijke rol in de controle van het oxidatieproces in het lichaam.

1 Koffie:

Koffie is een rijke bron van antioxidanten. Maar hier is een woord van voorzichtigheid - kies zorgvuldig koffiebonen, als de normale mensen hebben een hoog gehalte aan bestrijdingsmiddelen gespoten op hen. Wees wijs en kiezen voor biologische koffie.

1 Haver:

Haver staan ​​bekend om gezond te zijn. Naast de mogelijkheid om cholesterol te verlagen, haver zijn ook een bron van antioxidanten. Zoals in het geval van koffie, moet je haver biologisch geproduceerd kiezen.

1 zwarte thee:

Vaak is groene thee die wordt geassocieerd met gezondheidsvoordelen. Maar zwarte thee heeft ook antioxiderende eigenschappen. U kunt de zwarte thee drinken tijdens het ontbijt of duidelijk maakt in de ochtend.

Wij hopen dat de lijst van voedingsmiddelen die anti-oxidanten bevatten helpt om uw dieet beter plannen. Bent u op de hoogte van eventuele andere voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten? Met ons te delen in de commentaren hieronder!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha