14 geweldige voordelen van het springen oefeningen voor het lichaamVergeet niet al die springen wedstrijden die je deed als kid─all die games touw, vechten voor het touw en springen rond in het belang van het. Dat waren de dagen dat je een hele lading van pannenkoeken, jalebis en samosa's kon eten, maar een centimeter van vet niet. En de reden is─all dat jumping rond was genoeg om alles te verbranden!

Het overslaan van de oefening is niet nieuw, maar het ding is dat, als je groeit, wordt de string ergens verloren in de rug van ons magazijn. Nou, dit artikel zal u begrijpen waarom dat touw een terugkeer in je leven moet maken. Dit artikel zal u ook leren hoe u uw reis naar uw auto te versnellen luider!


Voordelen van Oefening jump:

Laten we eens een kijkje nemen op de voordelen van springen oefeningen:

 1. En 'een van de beste (High Intensity Interval Training) cardio en HIIT.
 2. Touwtje springen is bekend tot 1300 calorieën/uur verbranden (nu dat is echt hoog!). Daarom kunt u in principe worden een effectieve vet smelten genoemd.
 3. Overslaan van lichaamsbeweging verbrandt meer calorieën dan hardlopen. Tegelijkertijd, is het niet nodig te buiten gaan. Je kunt het overal doen.
 4. En 'een van de goedkoopste vormen van lichaamsbeweging, zoals je een springtouw kan kopen voor minder dan Rs 100.
 5. Overslaan helpt bij spierspanning als het is in feite een lichaamsgewicht oefening.
 6. Verbetert voetenwerk, balans, coördinatie en lenigheid. De meeste hardlopers en andere atleten touwtje springen voor de opleiding.
 7. Het is een van de beste oefeningen om touw te springen om de vorming van weerstand en conditionering.
 8. Skipping geeft een full body workout. En 'vooral groot voor toning en ontwikkelen van de dijen, schenen en kuiten. Tegelijkertijd, werkt ook abs en armen.
 9. Bindt en verbetert de hip-buigspieren.
 10. Studies tonen aan dat de oefeningen sprong zetten minder druk en minder schokkend om je gewrichten dan hardlopen. Het is een lage impact oefening die draaien en dan een betere keuze.
 11. Verbetert de cardiovasculaire gezondheid als het verbetert de hartslag. En 'bruikbaar voor patiënten van de bloeddruk.
 12. Springen kan gedaan worden door iedereen en iedereen, van beginners tot gevorderden.
 13. Het is ook bekend om te helpen bij het verbeteren van de botdichtheid.
 14. Alle apparatuur die de oefening sprong nodig heeft is een springtouw, die past in uw tas of zakken en reis-vriendelijke. Dus, zal u niet om uw training missen, alles wat je nodig hebt is een touw en een open gebied om calorieën te verbranden.

Fundamentele dingen te volgen terwijl het doen van oefeningen Springen:

Hieronder zijn een aantal fundamentele dingen die je moet volgen terwijl het doen van de jumping oefeningen:

 • Zorg ervoor dat je een goede kwaliteit touw kopen. Een slechte touw kan breken terwijl je oefenen en kon je pijn. Dus, is het het beste om een ​​sterke en een lijn van goede kwaliteit om het te vermijden krijgen.
 • Een van de meest fundamentele en voorkomende vragen die schippers hebben, is de vraag of op blote voeten te springen of slijtage trainers.Many studies beweren dat springen op blote voeten is beter want het maakt je voeten sterk. Het helpt ook voor veel voet problemen genezen. Skipping Barefoot komt natuurlijk aan wat. Maar, de meeste mensen nodig hebben om langzaam te trainen om te kunnen touw springen voor een goede sessie sprong op blote voeten. Maar, als je het gevoel ongewone pijn wanneer u probeert om op blote voeten te springen, is het raadzaam om sneakers of goede sportschoenen te dragen om de schok van je voeten op basis van de grond een paar keer op te vangen.
 • Het dragen van een goede high impact sportbeha. Skipping maakt veel borst beweging. Als je het niet dragen van een goede sportbeha, dan kan scheuren in de spieren van de borst veroorzaken. Het kan leiden tot slappe borsten.
 • Ja, het is waar dat de uitoefening van de sprong kan worden beoefend door mensen van alle fitness niveau van de schaal - beginners, gevorderden en gevorderden. Maar, moet je in gedachten houden dat de sprong wordt gebruikt voor krachttraining en conditionering, niet alleen calorieën te verbranden. Dus wilt u misschien progressieve sprong naar uw niveau van kracht en conditie van uw lichaam op te bouwen langzaam in de tijd te oefenen. Dan, klein beginnen en dan langzaam verhogen van de snelheid of de tijd. Anders kan het bewijzen te belastend voor je hart en schade aan de gewrichten.
 • Springen oppervlak voor de uitoefening van een heleboel zaken. Overslaan van oefening moet niet worden gedaan op een dik tapijt of steen of asfalt. Je moet ervoor de uitoefening van de schokabsorberende oppervlakken, vloeren in plaats van hout of andere gladde oppervlakken aan acties of wrijven die kunnen leiden tot letsel te voorkomen.
 • Een zone van de sprong moet je corrigeren voor deze oefening. Hoewel springen op elk moment kan worden gedaan, waar dan ook, moet nog een open ruimte, zodat het touw niet op slot in alle objecten in de buurt. Het gebied moeten ook hoge plafonds of geopend.
 • Touwtje springen is een hoge intensiteit van de training en daarom moet je een mooie, goede warming-up te maken voordat je begint te springen oefeningen. Rekoefeningen zijn een must voor betast de sprong. Een lichte jog ter plaatse verwarmt het lichaam voor aerobic oefeningen hoge skipping.

Hoe te beginnen overslaan oefening?

Het eerste wat je moet doen voordat de sprong is om de lengte van het touw aan te passen. Houd de handgrepen aan elk uiteinde van de kabel, een handgreep in elk hand de heupen. Nu stap op het midden van het touw, terwijl de lengte strak met de uiteinden gestrekt omhoog. Verkorten van de snaar totdat beide uiteinden bereikt de oksels.

Overslaan van soorten oefeningen:

Er zijn verschillende soorten springen oefeningen. Lees meer over hen te weten:

Dubbele sprong:

De meest voorkomende manier van springen oefening is dubbele sprongen. Deze stijl wordt vaak gebruikt in high-speed en meer calorieën verbranden. De intensiteit van de dubbele sprong kan worden gevarieerd als functie van de snelheid, en zelfs zo hoog je springt; als je je voeten te nemen volledig uit de grond, of net genoeg om het touw passeren. Springen superieure resultaten te springen langzamer, maar is goed voor spierversteviging. Aan de andere kant springen laag en snel is goed voor HIIT en weerstand training.

 • Houd het snoer uitgerekt naar boven en gespannen met een handvat in elke hand langs je lichaam met je ellebogen gebogen en je onderarmen parallel aan de grond.
 • Houd je schouders draaien rug, borst naar buiten geduwd, ellebogen dicht bij zijn zijden, de buikspieren strak en je gewicht op je tenen.
 • Breng het touw naar voren door het draaien van de polsen.
 • Springen met beide voeten 2-3 centimeter van de grond, zodat het touw onder je voeten te geven.
 • Herhaal deze beweging en variëren van de snelheid afhankelijk van uw conditie.

Cross-Jump:

Kruis sprongen zijn minder intensief stijlen springen. De stijl wordt vaak toegevoegd aan hoge intensiteit workouts wanneer men behoefte heeft aan een pauze van hoge aërobe oefening. U liever blijven minder belastend cross-sprongen in plaats van volledig te stoppen.

 • De houding voor cross-sprong zou hetzelfde zijn als die voor dubbele sprong zijn.
 • Het verschil tussen de twee stijlen van de sprong is dat dubbele sprong gaat springen met beide voeten tegelijk en de cross-springen gaat springen met de ene voet na de andere.
 • Breng het touw naar voren door het draaien van de polsen. De beweging komt van polsen en onderarmen en schouders te draaien of hele armen.
 • Voordat touwtje springen met één voet gevolgd door de andere.
 • Herhaal de beweging zo snel mogelijk, zonder struikelen over het snoer of verstuiking zijn voet.

Single-Leg Jumps:

Enkele poot sprongen zijn een gevorderd niveau van springen stijl die een goede balans nodig en legt meer gewicht op één been. Moet worden geprobeerd nadat je kunt dubbele sprong en cross-sprongen vrij goed. Voor te bereiden op een enkel been springt, kun je beginnen met het evenwicht oefeningen, zoals staan ​​voor een lange tijd op één been of doen asana als natrajasana en Garudasana dat evenwicht nodig.

 • Pak de handgrepen van het touw in elke hand; schouders teruggedraaid, borst vooruit, abs strak en navel opgezogen.
 • Nu til een been buigen bij de knie.
 • Start touwtje springen op het been, dat is op de vloer, het houden van het been omhoog in de lucht.
 • Doe je set van herhalingen en doe dan het andere been.
 • Enkele poot sprongen moet langzaam en met de praktijk worden geprobeerd. Zeer snelle sprongen kan beenletsel of valpartijen veroorzaken.

Kampioen Jumping Workout:

Springen kan in een training op vele manieren worden opgenomen. Sprong voor 20 minuten is genoeg cardio elke dag voor degenen die willen afvallen. Het verbetert ook de vaardigheden uitvoering van een persoon en wordt door geleiders voor verwarmen. Cross-sprongen worden ook beoefend als een externe vorm van racen. Dubbel-springen en sprong een been stijlen zijn in de plaats te springen. Cross-sprongen kunnen dekken afstanden. Ja, kunt u dit ook doen cross-sprongen op de sporen.

Afwisselend hoge intensiteit sprong met een uitlaat die zich voordeed als het dashboard of een lage intensiteit oefening, zoals knie of hoofd-kicks verbrandt meer calorieën en hartaandoeningen. Het zorgt er ook voor dat je calorieën te verbranden, niet alleen wanneer je training, maar voor de hele dag.

Hier is een voorbeeld training, met behulp sprong als een HIIT oefening.

De volgende training strekt zich ongeveer 15 minuten met divisies 20sec-10sec. Aangezien dit een HIIT training, heeft 20sec en 10sec hoge intensiteit van een oefening in het wachten. Een 20sec-10sec geleden een set en moet je 2 sets van elke oefening te maken.

 • Begin met stretching en opwarmen gedurende 5 minuten.
 • 20sec dubbele sprongen op normale snelheid. Sprongen in de lucht.
 • 10 sec te houden de plank pose.
 • 20 sec dubbele sprongen op hoge snelheid.
 • 10 sec in de hand de diepe squat positie. Zorg ervoor dat je knieën achter de tenen. Hurk zo diep als je kunt.
 • 20 seconden voor een enkelvoudige-been springt bij gematigde snelheid. Afwisselend benen na een set.
 • 10 sec van de arm-knuffelen. Sta rechtop met de buikspieren strak en bewegen zijn armen op een manier, alsof je het geven van grote knuffels. Neem beide armen naar rechts en van buiten, als je kunt en breng het interieur kruising elkaar en kronkelende rond het lichaam. Vegen groot als je kunt.
 • 20 sec van een been springen op hoge snelheid. (De hoog mogelijk zonder letsel)
 • 10 seconden om de C-sitting houden pose, met je knieën gebogen, op de grond zitten, kalveren verhoogd en parallel aan de vloer en de kofferruimte. Leg je handen op de achterkant van de dijen naar haar benen in de lucht houden, als je een beginner bent of anderszins probleem met pilates posities.
 • 20 sec dubbele sprongen op hoge snelheid.
 • 10 sec voorzitter poseren.
 • 20 sec enkele poot springt bij gematigde snelheid. Afwisselend benen na elke 5 sec.
 • 10 sec te marcheren in de plaats op normale snelheid. Maar zorg ervoor dat je knieën tillen hoog en beweeg je armen in de voor-en achterkant beslaat zo veel ruimte als je kunt.
 • 20 sec van de cross-springen op hoge snelheid.
 • 10 sec buik knie elleboog glijdt in het dashboard.
 • Afkoelen met rekoefeningen gedurende 3 minuten.

Zorg ervoor gehydrateerd te houden tijdens de training. De rekken voor en na het sporten is belangrijk omdat het bereidt het lichaam in principe voor de aërobe hoge intensiteit en uiteindelijk brengt het lichaam langzaam naar beneden van die piek. De afkoeling helpt ook om kramp die raken in de dag te reduceren. Sinds skipping is een cardio-oefening, is het belangrijk om een ​​post-workout maaltijd met goede koolhydraten en eiwitten te consumeren.

Dus, denk niet dat springen is echt leuk? Ga je beginnen met springen als je dagelijkse dosis van cardio? Klaar om je stofwisseling te verhogen? Houd in gedachten de basis en niet allemaal uit te gaan in een keer, als het een beetje 'dat de laatste overgeslagen. Gemak uw lichaam langzaam en houd hem, maar progressief. Experimenteren met stijlen en sprong sessies. Omvatten sprong als een oefening in verschillende workouts of gewoon het alleen doen. Op het einde, het altijd voelt als plezier en spelletjes, en maakt ons energiek en jong van hart voelen als we waren als kinderen.

Wilt springen? Of heb je springen als een kind? Met ons te delen in de commentaren hieronder al het plezier die je hebt met het springtouw.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha