14 geweldige voordelen en het gebruik van soja-eiwitVegetarische en veganistische diëten zijn vaak ontbreekt in eiwit. Het ontbreken van dierlijke eiwitten in hun dieet leidt vaak verscheidene tekortkomingen. Dit is waar sojabonen in beeld komen. Sojabonen worden beschouwd als een bron van complete eiwitten. Geen wonder dat de vormen van soja zo'n integraal onderdeel van een veganistisch of vegetarisch dieet.

Maar sojabonen zijn niet alleen voor veganisten! Een vleeseter Ook kunnen de voordelen van deze geweldige bonen plukken, zonder afbreuk te doen aan de smaak.


Sojabonen Voedingswaarde informatie:

  • Het heeft een goede kwaliteit eiwitten.
  • Bevat aminozuren.
  • Sojaproducten bevatten calcium en ijzer Weinig zoals tofu Chinees
  • Goede bron van vezels
  • Laag in verzadigd vet
  • Cholesterol-vrij en lactose
  • Hoog in omega-3 vetzuren
  • Goede hoeveelheid antioxidanten
  • Fyto-oestrogenen

Voordelen Soja Eiwit:

Kan gebruikt worden als een eiwit vlees:

Zoals eerder vermeld, soja-eiwit fungeert als een goede vervanging voor het eiwit dat wordt verkregen uit de consumptie van vlees. Volgens de Amerikaanse Food and Drug Administration - 'soja-eiwit kan zijn goede vervangers voor dierlijke producten, omdat, in tegenstelling tot sommige andere bonen, soja en biedt een' complete 'eiwit profiel. Soja-eiwit producten kunnen dierlijk voedsel-die ook volwaardige eiwitten, maar hebben de neiging om meer vet bevatten, vooral verzadigd vet-zonder grote aanpassingen elders in het dieet te vervangen.

Sojabonen aminozuren die een essentiële rol bij de productie van insuline in het lichaam speelt bevatten.

Kan lager LDL-cholesterol:

Waarvan ten minste 4 porties soja-eiwit in het dieet elke dag kan helpen verminderen slechte cholesterol genoemd LDL cholesterol met 10%. Soja helpt om het niveau van slechte cholesterol evenwicht zonder impact op het niveau van goede cholesterol en HDL.

Voorkomt hart-en vaatziekten:

Zoals hierboven vermeld, het sojaproteïne bijdraagt ​​aan het verlagen van het LDL-cholesterol in het lichaam, dit kan op zijn beurt de kans op hart- en vaatziekten drastisch verminderen. Als u wilt dat uw hart gezond te houden, zorg ervoor dat uw dieet bestaat uit soja-eiwit. Zo niet alleen helpen om cholesterol in de tijd, maar ook aan de gezonde aderen toevoegen en verbeteren de bloedstroom naar het hart.

Energie-booster:

Soja-eiwitten bevatten aminozuren die worden gevonden in tofu en sojamelk. Deze aminozuren effectief kan worden gebruikt door het lichaam en omgezet in energie.

Vermindert gezondheidsrisico's:

Soja-eiwit is ook nuttig bij het voorkomen van verscheidene andere ernstige gezondheidsproblemen. Kan voorkomen darmkankercellen, prostaatkanker en, in sommige gevallen, om osteoporose te behandelen.

Zwangerschap:

Wij raden het gebruik van soja-gebaseerde producten tijdens de zwangerschap om te profiteren van de vele voordelen voor de gezondheid. Verrijkte sojamelk bevat een goede hoeveelheid vitamine D, in tegenstelling tot andere zuivelproducten. Vitamine D is essentieel voor sterke botten van de moeder en baby. Zwangere vrouwen kunnen vitamine D te krijgen van blootstelling aan de zon en ook de consumptie van soja-melk. Dus als je niet genoeg tijd te krijgen in de zon of lactose-intolerantie, kunt u genieten van de voordelen van sojamelk.

Obesitas en diabetes:

Soja-eiwit is nuttig om hyperglycemie controleren en afvallen. Diabetes is een ernstige medische aandoening. Opneming van sojabonen in de voeding kan regelen niet alleen obesitas maar ook helpen om suikerniveaus in het lichaam. Dit is de ideale keuze van voedsel voor patiënten met diabetes!

Kankerpreventie:

Genistein- fytochemicaliën gevonden in soja kan het risico van borstkanker en prostaatkanker. Genisteïne kan kanker te voorkomen om kankercellen te stoppen met groeien. U kunt een kopje sojamelk of ½ kop tofu en sojabonen te beschermen tegen het risico van kanker verbruikt.

Symptomen van de menopauze:

Fyto-oestrogenen fungeren als synthetisch oestrogeen beschermt vrouwen tegen ernstige botverlies en helpt het hart gezond te houden. Soja-eiwit helpt ook botten sterk en het saldo van calcium bij postmenopauzale vrouwen te houden.

Voorkomen osteoporose:

Osteoporose is een ziekte veroorzaakt door leeftijd en hormonale problemen. Het gehalte fyto-oestrogenen in soja kan de absorptie van calcium uit het lichaam te verhogen en helpen bij de preventie van botverlies. Om het maximale voordeel te krijgen, koop altijd sojamelk dat is verrijkt met een beetje 'extra calcium en ook vitamine D.

1 Infant Formula:

Veel baby's zijn niet in staat om de moedermelk, en zelfs gewone formule verteren. Sojamelk kan een levensreddende in deze situaties zijn. Later, zodra het kind oud genoeg is om te eten solide, andere sojaproducten kunnen worden toegevoegd aan zijn dieet om uw gezondheid een boost geven.

1 bloedstolling:

Soja-olie bevat omega 3. Dus, als je niet wilt algen of vis producten gemaakt van soja-olie is de beste oplossing om voldoende hoeveelheden omega-3 vetzuren in het lichaam te krijgen verbruikt.

1 gezonde botten:

Mannen ook last hebben van zwakke botten en kan veel van de voordelen van soja verbruik te krijgen. Dit is nuttig om botten sterk en ook minerale verlies te voorkomen. Soja kan ook helpen artritis lager in sommige cases.Thus, voordelen van sojabonen zijn geweldig!

1 celgroei en regeneratie:

Sojaolie is een rijke bron van vitamine met kleine moleculaire structuur die de epidermis kan doordringen. Soja kan zelfs loer in uw celstructuur en helpen bij het stimuleren van de synthese van collageen en elastine met andere eiwitten. Deze eigenschappen zijn essentieel voor celgroei en de vorming van abnormale cellen omkeren.

1 Pigmentatie:

Soja producten voor huidverzorging gebaseerde hulp te standaardiseren van de huid toon, en kan ook pigmentatie dat als gevolg van hormonale veranderingen en de blootstelling aan de zon zich voordoen te verkleinen. Soja heeft een goede hoeveelheid vitamine E, vetzuren, alsmede lecithine, die ideaal zijn voor de huid, zelfs indien plaatselijk toegepast. Dit helpt ook om te genezen en regenereren huidcellen, dankzij zijn antioxiderende eigenschappen.

Dus, deze waren een aantal fantastische voordelen van soja-eiwit. Ongeacht het voedsel voorkeuren vegetarisch of vlees gebaseerde soja opgenomen in uw dieet maakt veel zin. En ze smaken heerlijk ook!

Vond je dit artikel nuttig? Laat uw antwoorden niet met ons delen in de commentaren hieronder!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha