14 eenvoudige manieren om zich te ontdoen van sproetenEr meisjes houden van een lichte huid? We zouden vermoorden voor een perfecte huid. Het zou natuurlijk! Toe te voegen aan de ellende van acne, punten zwarten en puistjes, sproeten zijn iets dat de meesten van ons gewoon niet willen hebben om te doen. Hoewel er enkele die te behandelen sproeten zo schattig en uniek, de meesten van ons willen hen gegaan. Niets dat interfereert met onze duidelijke huid is nooit blij mee? U kunt toevoegen aan de lijst met sproeten Gelieve niet ooit terug te komen!

Wat zijn sproeten?

Sproeten zijn kleine bruine vlekken ter grootte van een tip van een naald of spijker. Ze zijn meestal gezien op gezichtshuid, armen en schouders vooral door overmatige blootstelling aan de zon. Dit maakt hen vaker voor bij mensen met een lichte huid die gevoelig is voor de zon en schade door de zon. Sproeten door toename van melanine productie in sommige cellen. Zeer tegenstelling tot de algemene overtuiging dat het te wijten aan de toename van melanocyten, waarin cellen die melanine produceren. Dit maakt ze zien eruit als kleine plekken die iets donkerder dan de omringende huid.


Soorten sproeten

Ja, sproeten zijn ook zo verschillend! Net als elke andere huid problemen, de neiging om te variëren in soorten afhankelijk van de oorzaak. Als een sproet vooral wordt veroorzaakt door blootstelling aan de zon, kunnen worden ingedeeld in eenvoudige sproeten en zonnebrand sproeten.

  • Sproeten eenvoudig:

Een eenvoudige sproet of epehlidesis punt tan flat die de neiging heeft om te verschijnen in de zomermaanden, wanneer de zon out.They neiging om opnieuw te vervagen in de winters. Dit is een type dat gewoonlijk wordt gevonden in mensen met de huid veel, maar het is ook overgenomen in sommige families. Rood en mensen met de kleur van de ogen groen zijn meer vatbaar voor dit soort van een sproet dan andere lichte huid.

  • Zonnebrand Sproeten:

Het is een vorm van sproeten donkerder die wetenschappelijk worden genoemd zomersproeten. Deze term omvat bepaalde soorten donkere sproeten, sproeten zonnebrand. Zonnebrand sproeten ontstaan ​​meestal op de schouder en rug waar brandwonden zijn de meest voorkomende. Dit zijn zeer zeldzame genetische.

Een andere vorm van sproeten die we moeten bespreken is de genoemd levervlekken! Maak je geen zorgen. Dit heeft geen verbinding met een leveraandoening. Dit markeert alleen gevormd als gevolg van ouderdom aan de achterkant van de handen. Sommigen van hen ook de ontwikkeling van cysten nonmalignant rond deze punten die vaak worden genoemd zeepokken of Rice Krispies. in sommige beginnen als sproeten en donkere groeien zeepokken. Deze worden altijd als de zeepokken van ouderdom.

Hoe worden gevormd sproeten?

Aangenomen wordt dat de vorming van sproeten heeft een sterk verband tussen erfelijkheid en blootstelling aan de zon. Twee mensen met dezelfde blootstelling aan de zon hoeft niet noodzakelijk dezelfde resultaten van de ontwikkeling sproeten.

Zowel natuurlijke als tanning lampen hebben golflengtes van ultraviolette straling. Blootstelling aan ultraviolette straling in deze huid dikker. Het pigment melanine-producerende cellen, melanocyten verhoogt daarom de productie en de huid heeft de neiging om donkerder en gebruinde krijgen. Deze productie en afzetting kan extra bescherming tegen de zon te bieden. Blootstelling boven deze limiet eindigt met de vorming van sproeten.

Mensen met een donkere huidskleur minder gevoelig zijn voor blootstelling aan de zon. Maar zelfs in hun langdurige blootstelling ontwikkelen beschadiging door de zon en brandwonden. En het is waargenomen dat mensen met een lichtere huidskleur, blond of rood haar en blauwe ogen zijn meer genetisch gevoelig voor sproeten dan de rest. Hieruit blijkt dat erfelijkheid speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van sproeten op het gezicht of andere delen van het lichaam. In een onderzoek dat werd uitgevoerd in vergelijking van twee paren van identieke tweelingen en tweelingen faternal bleek dat de resultaten meer correlatieve aanwezig tussen identieke tweelingen was. Aldus bevestigt de genetische rol beide manieren, ongeacht de kleur van de huid, sproeten zijn het gevolg van overproductie van melanine in sommige gebieden. .

Het voorkomen

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Vooral bij sproeten, aangezien de meeste mensen behandelingen onbevredigend.

Sinds sproeten zijn het gecombineerde resultaat van de genetica en de blootstelling aan de zon, richten we ons op de blootstelling oplossingen zon. Natuurlijk, want er is niets wat we kunnen doen over genetica, maar vervloeken de sterren en de schuld van onze ouders.

Hier zijn enkele tips voor preventie.

  • Begin zonnebrandcrème op een jongere leeftijd. De beschadiging van de huid door blootstelling aan de zon komt meestal voor op jongere leeftijd bij kinderen onder de leeftijd van 18 jaar. Want dit is wanneer je meer kans om meer tijd door te brengen om te spelen!
  • Gebruik zonnebrandcrème met een SPF-waarde geschikt is voor het milieu, dat je leeft. Hoe groter de blootstelling aan de zon moet hoe hoger de SPF liggen
  • Zorg ervoor dat u periodiek reappply zonnebrandcrème. Er bestaat niet zoiets als een zweet-proof of waterproof zonnebrandcrème. Alle slijten uiteindelijk, het is gewoon een kwestie van hoe lang ze duren.
  • Vermijd het uitgaan in de zon tijdens de piekuren, dat is 10: 00-04: 00 tijdens de day.This is zeker een zeer eenvoudige taak voor degenen onder ons met bureauwerk en zelfs degenen die nachtdiensten draaien. En ik zeg nachtdiensten want dan heeft de neiging om de dag weg te slapen!
  • Proberen te blijven in de schaduw zoveel mogelijk. Als je moet wachten, wachten in een schaduw. Vermijd blootstelling aan de zon zoveel mogelijk. Dit geldt vooral voor degenen onder u met een lichte huid, licht of rood haar en lichte ogen om een ​​genetische neiging om al freckling hebben.

Een waarschuwing voor iedereen die de gevoeligheid voor warmte hebben, controleer je huid voor vaak sproeten. Dit is een teken van UV-schade die openen kwaadaardige huidtumoren in de toekomst blijven.

Hoe je sproeten te verminderen

Sproet behandeling is altijd degene die je moet houden als een laatste redmiddel als je een of andere manier lukt om freckling eindigen ondanks de preventieve maatregel. Wanneer we spreken over sproeten behandeling, kan worden verklaard door de volgende hoofden. Lees verder.

Zon Safe:

Dit helpt niet alleen om ze te verminderen, maar helpt ook om de vorming van sproeten voorkomen en verdwijnt. Gebruik altijd een goede zonnebrandcrème en de huid tegen de schadelijke stralen van de zon te beschermen. Draag een hoed voor enige bescherming en oomph!

Bron: Shutterstock

Chemische behandelingen

Bleken:

Whitening de huid is zeker een schot om pigmentatie te verminderen. Dit moet gedaan worden met zorg, kon echter bleken misbruik leiden tot een verslechtering van sproeten donkerder de omgeving om hen heen.

Retinoïden:

Deze moeten worden voorgeschreven door een dermis als zij een hoge concentratie van chemische stoffen en mogen niet zonder de juiste begeleiding worden gebruikt. Retinoïden zijn bekend bij de beschadigde huid schil en het versnellen van het nieuwe generatie huid.

Chemische peelings:

Dit is een andere medische procedure met zeker een schot resultaten. Chemische peelings zijn bekend om de beste resultaten te geven.

Chirurgische methoden

Laser verwijderen:

Hoewel duur, dit is een permanente manier om zich te ontdoen van sproeten. Zorg ervoor dat u een gecertificeerde dermatoloog en krijgt je huid gecontroleerd alvorens te kiezen voor een laserbehandeling. De laser zal een intens licht vlek getroffen, dat vervolgens wordt geabsorbeerd door de huid en melanine sturen. Dit vernietigt de donkere cellen, waardoor gezonde cellen intact.

Cryochirurgie:

Dit is een procedure waarbij extreme kou wordt toegepast op de beschadigde weefsels. De vloeibare stikstof wordt hoofdzakelijk gebruikt in deze behandeling. Ook in dit geval, ga dan naar een dokter certificaat.

Huismiddeltjes

Citroensap:

Zijnde de beste remedie voor enig gebrek, citroensap werkt hier ook om de niveaus van pigmentatie sproeten te verminderen. De natuurlijke bleken eigenschappen van citroen helpen bij de verlaging van donkere vlekken in de tijd.

Knijp een halve limoen, en het sap van toepassing op de gebieden met bruine vlekken met een watje. Laat gedurende 15 minuten en daarna wassen met water.

Vitamine C:

Als je bent te gevoelig voor het citroensap, waaronder vitamine C-rijke voedingsmiddelen in uw dieet te proberen. Het kan niet zo effectief als directe applicatie, maar het zal het optreden aanzienlijk.

CC licentie (BY) flickr foto gedeeld door Robynlou Kavanagh

Aardbeien:

Snijd wat aardbeien en gebruik het als een masker. U kunt ook gebruik maken van een aantal abrikozen instead3

CC licentie (BY) flickr foto gedeeld door Sancho McCann

Zure melk:

Een pasta van zure melk en haver helpt ook fade sproeten.

1 Alle huid lichter ingrediënten keuken:

Deze keuken ingrediënten bekend bij de sproeten vervagen - honing, komkommer, nootmuskaat en plakken te noemen.

Fruit Mask 1:

U kunt ook proberen deze vruchten masker! Klop 2 aardbeien, een 2-inch stuk van papaja en voldoende hoeveelheden van komkommer en ananas samen. Breng het masker op je gezicht en afwassen na 15 minuten.

Make-Up

1 Concealer:

Als er geen uitweg meer is, er is altijd wel een concealer. Zet uw vaardigheden om goed gebruik en make-up om haar sproeten te verbergen.

1 Leer van jezelf te houden:

Koop ze. Sproeten zijn mooi en de identiteit van een individu.

We zeggen nog veel meer! Voorkomen is beter dan genezen. Om de vorming van sproet in de eerste plaats te voorkomen, blijf uit de zon. Hoewel tan klinkt als een erg leuk (ik bedoel de tan dat maakt ons kijken als brons Dee;)), u blootstelling van uw huid te veel schade door de zon. De huid wordt gedwongen om melanine meer produceren en ook is er een groot risico van kankercellen gegenereerd. Zonnebanken zijn niet wijs ook niet.

Dus meiden, laat me weten hoeveel u van uw sproeten of anderszins. Schiet geplaatst.

Stay geïnspireerd.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha