14 beste voordelen en toepassingen van cowpeas voor huid, haar en gezondheidMet Toby Hudson (Eigen werk) via Wikimedia Commons

Cowpea of ​​Eyed Pea (Phaseolus aureus) is een type van bonen, die een klein ovaal structuur met zwarte gaten te hebben. Kan verschillende soorten zoals rood, wit room, zwart, bruin, enzovoort. Hoewel het zeer populair om zijn aangename geur en smaak, kan de voedingswaarde van de plant niet worden genegeerd. Het bevat bijna alle essentiële vitaminen en mineralen waaronder vitamine A, B1, B2, B3, B5, B6, C, foliumzuur, ijzer, kalium, magnesium, calcium, selenium, natrium, zink, koper, fosfor, etc. Onnodig bijvoorbeeld, heeft een aantal belangrijke voordelen voor de gezondheid. Daarnaast cowpeas zijn gunstig voor onze huid en haren ook. Ontdek de voordelen van deze kleine bonen maar krachtig in de volgende secties:

Voordelen cowpea


Voordelen van cowpea voor de gezondheid:

Onderhoudt cholesterolgehalte norm:

Cowpeas kan ons niveau van cholesterol opvallend laag te houden. Het is een uitstekende bron van voedingsvezels en oplosbare eiwitten, die een belangrijke rol spelen in het verminderen van de hoeveelheid slechte cholesterol in het plasma van ons bloed. Ze bevatten ook steroïdale verbindingen genaamd fytosterolen. Deze zijn zeer effectief in het handhaven normaal cholesterolgehalte in ons lichaam.

Controls cholesterolgehalte in het bloed:

De glycemische index van cowpeas is ook heel lager dan die van veel andere voedingsmiddelen. Een aantal studies hebben aangetoond dat lage glycemische dieet is uiterst nuttig voor onze bloedlipidenprofiel. Dan is een andere manier waarop de bonen ons bloed cholesterol onder controle.

Verwijdert vrije radicalen:

Zwartogenboon, vooral de romig wit, licht bruin, zwart en rood, zijn geladen met antioxidanten - vitamine A en vitamine C. Daarom is de consumptie van deze bonen kan ons helpen om zich te ontdoen van schadelijke vrije radicalen, die uiteindelijk de groei van kan stoppen kankercellen.

Reguleert de suiker in het bloed:

Rijk aan oplosbare vezels, cow pea werkt als een geweldige oplossing voor diabetische voorwaarden. U kunt onze bloedsuikerspiegel te passen en helpen u aan diabetes mellitus weg te blijven.

Deze cardiovasculaire aandoeningen:

De thans koe erwten flavonoïden secundaire metabolieten zijn ook super effectief bij de behandeling van verschillende cardiovasculaire problemen. Waaronder de veggie in uw normale dieet, kunt u gemakkelijk het risico op het ontwikkelen van diverse hart-en vaatziekten te verminderen.

Ligninegehalte houdt dodelijke ziekten weg:

Een ander goed element gevonden in cowpeas is lignine. Het is in wezen een groep van fyto-oestrogenen die een aantal levensbedreigende ziekten zoals kanker (bepaalde speciale soorten), beroerte, hypertensie, osteoporose, etc. op afstand houden.

Deze maag en alvleesklier problemen:

Zeer weinig voedingsmiddelen zijn in staat om te gaan met de milt, maag en alvleesklier problemen verbonden als cowpeas. Ze kunnen deze organen behoren toon en vergemakkelijkt hun functies. Bovendien kunnen deze bonen de werking van darm rust in je lichaam.

Cure plassen en-darm-gerelateerde voorwaarden:

Cowpeas zijn nuttig om problemen met urineren, zoals ongemak of obstructie te elimineren. Leucorrhea of ​​abnormale vaginale afscheiding kan worden genezen door het regelmatig eten van cowpeas.

Voor gewichtsverlies:

Ze zijn vetarm, caloriearm bonen, die zeer gunstig voor gewichtsverlies zijn. Het natriumgehalte van de plant is ook zeer laag. Verder cowpeas zijn absoluut vrij van cholesterol. Al deze maken de stem van een grote voedzame optie voor mensen met overgewicht af te werpen de overtollige gewicht en gewicht te verliezen.

Voordelen van cowpea op de huid:

Vertragingen tekenen van veroudering:

Zoals eerder vermeld, cowpeas zijn rijk aan antioxidanten. Ze bevatten vitamine A en vitamine C die twee meest gunstig voor onze huid. Beide kunnen onze huidcellen tegen beschadiging te voorkomen door vrije radicalen. Ze kunnen herstellen en verjongen onze huid dienovereenkomstig. De antioxiderende eigenschappen van cowpeas de verschillende symptomen van veroudering, zoals rimpels, vlekken, enz. Als gevolg daarvan ook verwijderen, krijg je de huid glad, gezond en stralend.

1 houdt de huid gezond:

Het hoge eiwitgehalte van cowpeas is ook erg goed voor onze huid. Het versnelt het herstel van de huid en helpt gezond te houden.

Voordelen van cowpea haar:

1 Aanbiedingen Gezondheid en glans:

Een uitstekende bron van antioxidanten, cowpea is zeer effectief voor onze haren ook. Door het handhaven van de gezondheid van onze vlechten om ze glanzend te maken, kan deze kleine bonen bijna alles doen.

1 Gevechten Haaruitval:

Cowpeas werken als een geweldige oplossing voor haaruitval. Als u last heeft van het probleem van haarverlies vaak, het verhogen van de inname van cowpeas kan aanzienlijk helpen bestrijding ervan.

1 Verhoog haargroei:

Met de hulp van cowpeas, kunt u ook de groei van je haar in grote mate te vergemakkelijken. De plant is rijk aan eiwitten, een van de meest essentiële onderdelen van ons haar. Dus, kan regelmatige consumptie ervan de hoeveelheid eiwit in ons lichaam te verhogen en helpen ons haar sneller groeien.

Als de informatie is nuttig voor u, laat ons een reactie hier.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha