14 beste voordelen en toepassingen van bieslook voor huid, haar en gezondheidBieslook, algemeen bekend als (Allium schoenoprasum) is een van de kleinste leden van de familie Allium bestaat uit uien, prei, sjalotten en knoflook. Deze plant is inheems in Europa, Azië en Noord-Amerika. Een typische installatie van bieslook is in feite een sterke geur eeuwigdurende (een plant die leeft voor meer dan twee jaar), met ondergrondse stengels en bollen. De bollen groeien buren groepen en hebben een langwerpige vorm, met stevige witte scheden die soms grijs aan de buitenzijde.

Bieslook is dun, lang en slank bladeren steengroeven die alleen in het voorjaar verschijnen. De bloemen zijn lavendel kleur en ziet eruit als een pom-pom. Deze bloemen zijn dicht op elkaar gepakt, zeer dun weinig bloemstelen gescheiden. Deze zijn korter dan de bloemen, maar enigszins groter de vrucht rijpt, waardoor de kop van de plant neemt een conische vorm.


De sterke geur van bieslook kan worden toegeschreven aan een aantal zwavelverbindingen, zoals alkylsulfoxiden en suphides esters. Hun zwavelgehalte lager is dan die van ui en knoflook. De stengels hebben een ui smaak en worden gebruikt in de keuken. De bloemknoppen geopend onvolwassen zijn in blokjes gesneden en gebruikt als ingrediënt in vis, aardappelen en soepen.

De bladeren van stro als ondoorzichtige groen gras worden gebruikt als specerij. Vanwege de delicate smaak en minder scherp, worden vaak gebruikt om de smaak van soepen, sandwiches en visgerechten verbeteren. Toch dienen overmatig koken worden vermeden aangezien deze daarin flavonoïden vernietigd bij blootstelling aan hoge temperaturen. Dit kruid bevat ook eigenschappen van een insectenwerend middel.

Voordelen knoflook bieslook

Gezondheidsvoordelen van Bieslook:

Bieslook worden niet alleen gebruikt in de keuken, maar bezitten ook anti-inflammatoire en antibiotische eigenschappen. Rijk aan vitaminen, mineralen en anti-oxidanten, die verschillende voordelen voor de gezondheid te bieden. Hier zijn enkele van de voordelen voor de gezondheid van bieslook.

Spijsvertering:

Het consumeren van veel vezels bevordert een goede spijsvertering. Bieslook zijn een uitstekende bron van voedingsvezels zemelen voegt in de darmen en colon, waardoor constipatie, diverticulaire aandoeningen en aambeien voorkomen. Bieslook helpen zich te ontdoen van bacteriën, gisten en schimmels in het darmkanaal, waardoor de goede werking van het spijsverteringsstelsel.

Cipollina bevatten grote hoeveelheden zink, magnesium, koper, kalium, fosfor, calcium en ijzer, die helpen om de spijsvertering te verbeteren. Volgens het onderzoek, bieslook hebben ook antibacteriële eigenschappen die 30 stammen van Salmonella die ernstige problemen met de spijsvertering kan veroorzaken te doden.

Anti-carcinogene:

Bieslook hebben anti carcinogene (die de effecten van stoffen die kanker veroorzaken ontkennen). Ze bevatten veel antioxidanten die kunnen vernietigen vrije radicalen en stoppen de groei van kankercellen en tumoren. Deze groenten helpen het lichaam produceren glutathion, een middel dat het lichaam van de toxine en andere stoffen die kanker veroorzaken en te elimineren maakt. Bieslook zijn gebleken bij de behandeling van de slokdarm, maag, prostaat kanker en tumoren van het maagdarmkanaal zijn. Ze bevatten ook selenium, welke cellen beschermt tegen de effecten van toxinen en vrije radicalen.

Cardiovasculaire voordelen:

Bieslook bevatten allicine, een organozwavel waarvan bekend is dat LDL of slechte cholesterol te verlagen en verhoogt HDL of goede cholesterol, waardoor het risico op een beroerte en hart-en vaatziekten verminderen. Allicine ook releases stikstofmonoxide, die stijfheid vermindert in de bloedvaten en verlaagt de bloeddruk. Deze groente helpt voorkomen aderverkalking. Flavonoïden zoals quercetine ook helpen het cholesterolgehalte en de bloeddruk lager. Het vermindert de opbouw van plaque in de slagaders. Vitamine B6 aanwezig in bieslook verlaagt het homocysteïnegehalte in het bloed.

Anti-inflammatoire eigenschappen:

Deze plant heeft een milde anti-inflammatoire werking dat het risico van reumatoïde artritis, ziekte voorkomende medische die vaak ontwikkelt ouder verlagen. Het sap van bieslook kan worden gebruikt als een insectenwerend of aangebracht op wonden schimmelinfecties. Het is ook rijk aan vitamine C, die helpt voorkomen kneuzingen en wonden, en ondersteunt het immuunsysteem. Vitamine E heeft ook antioxiderende eigenschappen die het immuunsysteem versterken. Beide vitaminen helpen vrije radicalen die cellen kunnen beschadigen roeien.

Antibiotische eigenschappen:

Net als andere planten in deze groep, bieslook ook antibiotische eigenschappen. Antibacteriële middelen en antivirale natuurlijk aanwezig in bieslook werken met vitamine C om schadelijke bacteriën te vernietigen. Het verbruik van deze groente fungeert als een uitstekende verdediging tegen verkoudheid, griep en wat gist infecties.

Bone Health:

Bieslook is een rijke bron van vitamine K, die van vitaal belang voor gezonde botten op lange termijn. Deze vitamine helpt bij het reguleren cel die helpen voorkomen dat de dematerialisatie van botten. Het helpt ook de productie van een eiwit genaamd osteocalcine bot, die helpt om de botdichtheid te handhaven.

Gunstig voor de bloedsomloop:

De aanwezigheid in deze groente help flavonoïden stabiliseren bloeddruk en verminderen hypertensie, terwijl sulfiden lagere bloedlipiden en bloeddruk. Vitamine C helpt om de elasticiteit van bloedvaten verbeteren en vergemakkelijkt de opname van ijzer in het lichaam. Foliumzuur verbetert de bloedcirculatie, waardoor het bloed vaatvernauwing. Sommige stoffen in bieslook ook voorkomen dat bloedstolsels.

Voordelen Skin bieslook:

Net als de andere leden van de familie allium, bieslook zijn bekend om hun helende eigenschappen die gunstig zijn voor de huid ook. Deze groenten hebben ook een natuurlijk antibioticum (power schoonmaak), het aanbieden van de volgende voordelen voor de huid:

Stralende huid:

Wees een goede bron van beta-caroteen, bieslook effectief in clearing acne en daarom ideaal voor stralende huid.

Anti-aging voordelen:

Vitamine C en E in het gras hebben antioxiderende eigenschappen die kunnen bestrijden vrije radicalen die celschade veroorzaken en die verantwoordelijk zijn voor veroudering van de huid. De oude Romeinen vaak gebruikt deze plant voor de behandeling van brandwonden. Het verbruik kan schade door vrije radicalen te voorkomen, waardoor het voorkomen van de tekenen van veroudering zoals fijne lijntjes en rimpels.

Heelt wonden:

Bieslook zijn rijk aan vitamine C, dat een in water oplosbare antioxidant. Deze vitamine verbetert de elasticiteit van de bloedvaten en de huid, voorkomt blauwe plekken en faciliteert wondgenezing snel.

1 Gezicht masker voor de droge huid:

Bieslook kan worden gebruikt als een gezichtsmasker droge huid te bestrijden. Solliciteer puree bieslook op het gezicht en laat gedurende 30 minuten. Schoon en dep je gezicht droog en breng een vochtinbrengende crème keuze.

Voordelen voor Haar bieslook:

Zoals ui en knoflook, bieslook zijn ook gunstig voor uw hoofdhuid en het haar. Rijk aan antioxidanten, flavonoïden, calcium, vitamine C, vitamine B6, germanium, kalium en magnesium, bieslook bieden vele voordelen voor het haar.

Follikels 1 versterkt het haar:

Bieslook haargroei te stimuleren door de bloedtoevoer naar de wortels van de hoofdhuid en het haar. Stoppen haarbreuk, het geven van een hoofd voller en glanzender haar. Ze zijn ook effectief in het verminderen of elimineren jeuk op de hoofdhuid.

1 Behandeling van dof haar:

Als je dof haar, kunt u proberen dit haarmasker bieslook olie.

  • Kook het water met een handvol bieslook voor ongeveer 30 seconden.
  • Verwijder de bieslook uit het kokende water en koel in een kom ijswater voor 1-2 minuten.
  • Knijp het water en zet de bieslook met ½ kopje extra vergine olijfolie en koolzaadolie in een blender.
  • Puree ongeveer 2 minuten en filtreer het mengsel om de olie te scheiden van het vlees bieslook.
  • Deze olie of puree kan worden toegepast op de hoofdhuid en het haar van wortel tot punt.
  • Laat staan ​​voor 30-60 minuten.
  • Shampoo en conditie zoals gewoonlijk.

1 Behandeling van haaruitval:

Maskers haar bieslook zijn effectief gebleken bij het vertragen van haaruitval, alsmede verbetering van de haargroei en de dikte te zijn. Bieslook sap kan voorkomen dat haaruitval door het verbeteren van de bloedcirculatie in de hoofdhuid. Als u last heeft van haaruitval, kunt u proberen het toepassen van het sap bieslook vers geperst direct op de hoofdhuid. Masseer de hoofdhuid en het haar wortels met je vingers en vermijd de hoofdhuid krabben. Draag een badmuts en laat gedurende 30-60 minuten voor het wassen. Deze behandeling moet worden uitgevoerd 2 weken tot de doeltreffendheid ervan bepalen.

Voedingswaarde van bieslook:

Bieslook bevat een aantal voedingsstoffen zoals kalium, ijzer en calcium, vitamine A en C, foliumzuur, niacine, riboflavine en thiamine. Het zijn zeer voedzaam, kan deel uitmaken van een gezond dieet. De voedingswaarde wordt hieronder toegelicht:

Bieslook (Allium schoenoprasum L.), voedingswaarde per 100g (Bron: USDA National Nutrient Database). Principe Nutrient Waarde Percentage van de RDA Energy30% Carbohydrates35 g3 g6 Protein27 %%% Totaal Fat0.73 g3 Cholesterol0 mg0% Dietary Fiber5 g7% Kcal1 Vitaminen Folates105 μg26% Niacin0.647 MG4% pantothenic acid0.324 MG5% Pyridoxine0.138 mg11% Riboflavin0.115 MG9% Thiamin0.078 MG5% Vitamine A4353 IU145% Vitamine C51 mg98% Vitamine E0.21 MG5% Vitamine K217 μg177 % Elektrolyten Sodium3 mg <0,5% Potassium296 MG6% Mineralen Calcium92 MG9 Copper0.157 mg17 %%% Magnesium42 Iron60 MG20 MG16 Manganese0.373 MG5 %%% Phosphorus58 MG8 Selenium0.9 μg2% Zinc0.56 MG5% Fyto-voedingsstoffen caroteen-ß2612 mg-Crypto-Xanthin-SS0-mg luteïne-zeaxanthin323 μg-


Calorieën en vet:
Bieslook kan een gezond alternatief voor andere smaakstoffen zijn zoals ze zijn relatief laag in calorieën en verzadigd vet. Een kwart kopje bieslook biedt slechts 4 calorieën. Bevat geen natrium, en een deel van bieslook geeft slechts een tiende van een gram vet.

Vitamine A: bieslook bevatten overvloedige hoeveelheden vitamine A in de vorm van beta-caroteen. Tijdens de vertering wordt het beta-caroteen uit twee moleculen van vitamine A door de enzymen. Een kwart kopje portie bieslook biedt 522 internationale eenheden of IE vitamine A. Het is ongeveer 17% van de aanbevolen dosis van 3000 IE voor mannen en 22% van de aanbevolen dosis van 2333 IE voor vrouwen.

Vitamine K: een kwart kopje serveren van bieslook geeft 26 microgram vitamine K, dat is ongeveer een vijfde van de aanbevolen dagelijkse inname voor mannen en 29% voor vrouwen. Deze vitamine activeert een aantal enzymen in het lichaam, inclusief die welke voor de mineralisatie van de botten en celgroei.

Antioxidanten: quercetine en vitamine K zijn de twee belangrijkste antioxidanten in bieslook. Quercetine en andere flavonoïden preventie van kanker van de borst, colon, prostaat, eierstok, endometrium en longen. Naast deze, bieslook bevatten carotenoïden, luteïne en zeaxanthine, die tegen longkanker en mondkanker.

Dus nu dat je weet wat alles wat het doet, start het vinden van manieren om bieslook te krijgen op je bord, en profiteer van de voedingswaarde voordelen. Blijf gezond, gelukkig !!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha