13 redenen waarom de oefening is belangrijkHeeft u lusteloos voelen de meeste van de dag? Heb je ooit de behoefte gevoeld om iets dat je optimistisch en enthousiast de hele dag kan houden doen? Dan is oefening de sleutel. Maar dan, hoe velen van ons elke dag?

De oefening is een van de belangrijkste gewoonten iemand nodig heeft om te prenten, omdat de voordelen die het biedt zijn immens. Wilt u meer weten? Lees verder!


Voordelen van fysieke activiteit:

Matige fysieke activiteit kan een voordeel zijn, vooral als je begint vanaf nul. We raden niet aan u beginnen met het trainen intensief bij het begin. Deze kunt u in gevaar brengen, in plaats van het verbeteren van uw gezondheid. Vanaf intensieve training voor het lichaam klaar is kan leiden tot pijn in de gewrichten (1), verstuikingen, spier stress en zelfs cardiale gebeurtenissen.

Wij adviseren u professioneel advies in te winnen voordat u begint met een programma van matige lichaamsbeweging, indien:

  1. U bent meer dan 45 jaar.
  2. Je hebt pijn op de borst bij inspanning.
  3. Duizeligheid en/of flauwvallen.
  4. Piepende ademhaling optreden zelfs na matige lichaamsbeweging.
  5. Je bent zwanger.

De screening pre oefening kan gebruikt worden op een debiet van fysiotherapeuten en ook medische klinieken. Deze fungeert als een vangnet dat eventuele schade voorkomt aan uw lichaam tijdens het sporten.

Als je het groene licht te krijgen voor de start van een regime van matige lichaamsbeweging, springen op de bandwagon en geniet van de voordelen van de oefening.

Matige lichaamsbeweging kan super gezond voor je zijn als gevolg van de volgende redenen:

Helpt uw ​​gewicht te beheersen:

Wie wil er niet om gewicht een ideale lichaamsgewicht te verliezen of te handhaven voor een heel leven? We weten allemaal dat de juiste voeding en lichaamsbeweging regime kan helpen met beide. Oefening kan helpen verbranden overtollige calorieën. Deze calorieën zijn degenen die verantwoordelijk zijn voor je stapelen op extra kilo's, een pizza ooit.

Dus wat doe je om je gewicht te behouden? U kunt beginnen met lopen want het is de veiligste oefening. Wandelen is niet schadelijk voor je lichaam op geen enkele manier. E 'voor gezonde gewrichten, het hart en de spieren. U kunt wandelingen maken intenser, het verhogen van het tempo en de duur van uw reis. Aerobic oefeningen en het spelen van games kunnen zijn de volgende op de lijst. Dit kan helpen bij het handhaven van een constant gewicht. Wij raden u aan ten minste 30 minuten van matige lichaamsbeweging per dag om gezond te blijven en uw gewicht te behouden. En u kunt dit doen door gewoon meer actief thuis.

Als je yogalessen of sportschool elke dag niet kunnen bijwonen, krijg je alleen maar meer actief tijdens de dag - neem de trap in plaats van de lift of vuur je meid en schoon uw huis, in plaats van tv kijken.

Echter, als je wilt afvallen, gewoon lopen stevig gedurende 30 minuten per dag, zal het werk niet doen. Je moet een beetje 'het zweet werken doet aerobics en ook te verminderen vet en calorieën om de flab te snijden.

Vermindert het risico op hart- en vaatziekten:

Matige lichaamsbeweging bezuinigt het risico van zowel hart-en vaatziekten en beroerte, de belangrijkste doodsoorzaken. Slechts 150 minuten per week matige lichaamsbeweging kan het risico van deze twee killers verminderen.

Regelmatige lichamelijke activiteit kan ook een lagere bloeddruk en een hoog cholesterolgehalte ook ongebreideld in de hand te houden het hart gezond.

Vermindert het risico op type 2 diabetes en het metabool syndroom:

We weten allemaal dat regelmatige fysieke activiteit van de niveaus van suiker kan verminderen in het bloed en daarmee het risico op het ontwikkelen van type 2 diabetes en het metabool syndroom ook (2) te verminderen. Metabool syndroom is een aandoening extreem gevaarlijk, waar u een combinatie van te veel buikvet, hoge BP, laag goed cholesterol of HDL, hoge triglyceriden verantwoordelijk zijn voor hart-en vaatziekten, en een hoge bloedsuikerspiegel kan hebben.

Onderzoek toont aan dat regelmatige lichaamsbeweging vermindert de neiging om te lijden aan diabetes en het metabool syndroom na slechts 150 minuten per week van matige intensiteit aërobe oefening. U kunt het risico verder verhogen van de tijd van de oefening te verminderen.

Als u al diabetes hebt, zal regelmatige lichaamsbeweging helpen om de niveaus van glucose in het bloed en de schade aan uw vitale organen te voorkomen.

Vermindert het risico op kanker:

Fysiek actief kan beschermen tegen borstkanker en darmkanker. Uit onderzoek blijkt dat mensen die regelmatig sporten hebben een lager risico op darmkanker dan sedentaire personen. Ook lichamelijk actieve vrouwen te betrekken lager risico op borstkanker.

Er zijn verbanden tussen het endometrium (3) en longkanker ook. Hoewel het onderzoek is nog niet voorbij, enkele resultaten suggereren dat als je regelmatig te bewegen het risico op longkanker en endometriumkanker kan minder zijn.

Versterkt de botten en spieren:

Osteoporose komt vaak voor bij vrouwen na de menopauze, omdat bij afwezigheid van niveaus van het hormoon oestrogeen, waarbij de botten (4) beschermt de botten beginnen uitspoeling van calcium. Dit maakt botten zwak en broos en kan leiden tot breuken en gebroken botten als gevolg van kleine verwondingen. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen hun risico op osteoporose kunnen verminderen door middel van regelmatige lichaamsbeweging. Zelfs matige oefeningen zoals wandelen en zwemmen beschermen vrouwen aan osteoporose.

Uit de gegevens blijkt ook dat oudere mensen over het algemeen hebben meer tot matig spieren en botten versterken van activiteiten die dagelijks doen. Oldies dat zijn ongeveer 130 min. matige aërobe oefening hebben een lager risico op heupfracturen, een aandoening van het leven veranderen voor de ouderen. Regelmatige lichaamsbeweging kan ook helpen bij het beheren van de pijn als gevolg van artritis en andere aandoeningen van de gewrichten.

Bouwen sterke, gezonde spieren:

Uitoefenen bijzonder gewicht toeneemt door training en spiermassa te behouden. Je hebt misschien gemerkt dat met de leeftijd, wat voor soort krimp. We verliezen hoogte en omtrek. Dit kan worden toegeschreven aan spiercontractie. Oefening kan verzorgen dit op een effectieve manier. Dit helpt om de juiste balans te behouden en vallen te voorkomen als je ouder wordt.

Houdt gelukkiger:

De oefening is het beste bolwerk tegen psychische aandoeningen, zoals depressie. Oefening releases reguleren stemmingsverbeterende endorfines in de bloedbaan, die helpen om de blues weg (5).

Endorfinen leiden tot een blij gevoel in het lichaam, vergelijkbaar met die van morfine. Vraag lopers en beschrijven een gevoel van "euforisch" na een training. Hier zijn hun endorfine praten. Dit is ook bekend als een "high runner's," en kan gepaard gaan met een positieve kijk op het leven.

Endorfine als analgetica, waardoor pijn verminderen. Zij fungeren ook als sedativa.

Dit is waarschijnlijk de belangrijkste reden dat regelmatige lichaamsbeweging is aangetoond dat stress verminderen en weren angst en depressieve gevoelens.

Fysieke activiteit is heel goed voor de hersenen ook. Dit is de reden waarom wanneer laag, het is altijd beter om te gaan voor een wandeling, bij voorkeur in een tuin.

U kunt ook goed en meer vertrouwen in de manier waarop je kijkt en je voelt, in het algemeen, als je regelmatig te bewegen, zoals lichamelijke activiteit verbetert uw gevoel van eigenwaarde.

Training met anderen in een sportschool of yogastudio verhoogt ook de sociale contacten en dit is van vitaal belang om de symptomen van depressie te verlichten. En als je minder pijn en pijn, maar verbetert ook uw visie en stemming, is het niet?

Life Saver For The Oldies:

De oefening is de enige grootste geschenk dat je jezelf kunt geven als je meer dan 50 jaar. U kunt voorkomen dat fatale valpartijen, het verbeteren van evenwicht, het verbeteren van uw functionele vaardigheden die u in staat om te blijven doen van de dagelijkse taken zoals traplopen, koken, winkelen, enz. U vindt er een lager risico op functionele beperkingen ervaren dan wanneer je oefening aan personen die niet actief zijn.

Verhogen Duur:

Als je wilt leven tot de leeftijd van 100 te zijn, kan de uitoefening van de beste oplossing zijn. Oefening voorkomt kanker, hart-en vaatziekten en diabetes. Slechts 30 minuten van matige activiteit, zoals stevig wandelen kan het risico dat u vroegtijdig sterven verminderen. Denk maar aan deze!

Energie-booster:

Als u het gevoel buiten adem door gewoon het nemen van een ritje in je park kolonie, kan een teken zijn dat je kunt geven een goede oefening zijn. Regelmatige lichaamsbeweging verbetert de spiertonus en kracht, en verhoogt het niveau van de weerstand ook. Dit gebeurt omdat de uitoefening verhoogt de afgifte van zuurstof naar de cellen van vitaal belang voor de omzetting in energie. De oefening helpt eveneens het cardiovasculaire systeem om efficiënter te werken. Wanneer uw hart en longen werken in tandem, het heeft natuurlijk meer energie om het werk te doen , denken en op te slaan.

1 Het helpt met de slaap:

Sleepless, probeer dan meer bewegen. Regelmatige lichamelijke activiteit kan helpen om beide in slaap vallen sneller en verdiepen van uw slaap. Maar, niet dicht te oefenen naar bed tijd als deze prikkelen je liever dan te kalmeren.

1 Toerental Up Your Sex Life:

Nou, als je seksleven is gestaag bergaf, kan een gebrek aan lichamelijke activiteit te wijten. Vergeet niet, sex denkt actieve spieren ook. Oefenen regelmatig zal ervoor zorgen dat de energie-niveaus hoog zijn en je beter voelt over jezelf. Dit helpt de intimiteit verhogen. Maar dat is niet alles! Lichamelijke activiteit kan leiden tot verhoogde seksuele opwinding bij vrouwen en mannen die regelmatig sporten hebben minder erectiestoornissen dan sedentaire mannen.

1 oefening is Pret:

Oefening is serieus grappig. Zoek gewoon de aard van de oefening die het meest interessant voor u. Als u een persoon in de frisse lucht, de uitoefening in een park. Als je wilt om te oefenen in een CA, een bezoek aan een sportschool of aerobics. Neem een ​​dansles, paardrijden en wandelen of spelen cricket. Ga niet zitten rond tv kijken, het vinden van een fysieke activiteit die u genieten, en doe het. Gaan naar iets anders, als je vervelen. De oefening is ook een geweldige manier om verbinding te maken met vrienden en familie, als je kunt gaan voor een picknick of uitstapjes met elkaar.

Dus ieder van jullie kan krijgen van de voordelen voor de gezondheid van de oefening ongeacht uw leeftijd, conditie, geslacht, vorm, grootte of kleur.

Alleen gericht zijn op 30 minuten van de oefening doen per dag. Dit moet je mantra om een ​​gezonder leven te waarborgen. En we hebben ook de lichamelijke activiteit van de Australische regering Guidelinesreiterating dezelfde (6).

Het is ook gevonden dat het doen van wat oefening is beter dan het doen van niets. Dus als je niet aan het doen zijn enige fysieke activiteit op dit moment, moet dit je te motiveren om op te staan ​​en te gaan voor een stevige wandeling van 30 minuten rond het blok, om te beginnen. Als je jezelf niet kunt dwingen om dit te doen, te beginnen door te lopen gedurende 15 minuten en op te bouwen tot 30 minuten lopen elke dag. De sleutel tot een goede gezondheid is om actief te zijn elke dag van je leven.

Als u artritis, hart-en vaatziekten of een ander probleem, kunt u nog steeds oefenen en we willen duidelijk maken dat dit nuttig voor u zal zijn, op voorwaarde dat je hand in hand met uw arts. Net voorkomen inactief.

Maar, wat moet doen als je in een sedentaire baan? Neem een ​​pauze om de 20 minuten of zo alsof je leven ervan afhangt. Dit werkt ook als een tegengif te benadrukken en posturale spanningen en blessures te houden op de baai.

En niet te stoppen op slechts 30 minuten van de activiteit - gebouw workouts intenser en langer. Probeer om drie uur van krachtige fysieke activiteit per week omvatten. Dit kan onder meer joggen, Ashtanga of macht yoga, krachttraining, Pilates, of een combinatie van beide matige en krachtige activiteit per week. Wij raden spierversterkende activiteiten voor ouderen en vrouwen in ten minste twee dagen per week.

De manieren om de activiteit te verhogen is om kleine veranderingen gedurende de dag, zoals wandelen of fietsen in plaats van met de auto te maken, stapt uit de bus, trein of metro een halte vroeg en lopen de rest van de weg naar huis, of zelfs lopen uw kinderen naar school.

Neem dan contact met ons op als u dit artikel nuttig vond en vergeet niet om de voordelen van regelmatige lichaamsbeweging recht hier te delen in het opmerkingenveld. Zoals gebruikelijk, we luisteren!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha