13 geweldige voordelen en toepassingen van Peppermint Bladeren voor huid, haar en gezondheidCC licentie (BY SA) flickr foto gedeeld door Paweł

Pepermunt is een populair kruid bekend om zijn aroma en geneeskrachtige waarde. Het behoort tot de familie van de Lamiaceae, zoals Mentha en de botanische naam is Mentha piperita. Ze zijn bekend onder verschillende namen in verschillende talen. Pepermunt bladeren in het Hindi worden genoemd Pudina Patte en pepermunt bladeren worden genoemd in Tamil milakukkirai VITTU. Pepermunt heeft groenachtige paarse bladeren lancetvormig en een frisse smaak verfrissend. Door de verfrissende geur, scherpe geur menthol en verkoelende sensatie, wordt vaak gebruikt in huishoudelijke producten zoals badpreparaten, mondspoelingen, tandpasta's en zalven.

Pepermuntblad wordt vaak gebruikt voor het aromatiseren van dranken of tijdens het koken. Pepermunt bladeren kunnen een deel van salades en om smaak toe te voegen aan dranken of zelfs het gezuiverde water. Ze worden ook gebruikt om thee te maken met munt of de winning van olie van pepermunt. De verbindingen in de bladeren genoemde therapeutische eigenschappen en medicijnen. Pepermunt bladeren zijn het hele jaar beschikbaar zijn en zijn meestal in de vraag tijdens het zomerseizoen vanwege hun koelend effect.


Pepermuntbladeren Voordelen

Gezondheidsvoordelen van Peppermint Leaves:

Naast hun verfrissend koelend effect op de smaakpapillen en keel, pepermunt bladeren zijn rijk aan vitaminen A en C, ijzer, kalium en vezels, maar weinig calorieën. Ze worden gebruikt in kruidengeneesmiddelen en bieden de volgende voordelen voor de gezondheid.

Verbetert de leverfunctie:

Pepermuntbladeren verbeteren van de functie van de lever, het verbeteren van de galstroom uit de lever naar de galblaas. Pepermuntbladeren vers of gedroogd verhoging van de stroom van gal en spijsvertering door te helpen af ​​te breken vetten en slechte cholesterol te verlagen. Verminderde cholesterol behandeling trage lever, waardoor de druk op de lever. Pepermuntbladeren rust en kalmeert de spijsvertering om de symptomen van het prikkelbare darm syndroom, waaronder indigestie, dyspepsie en spierkrampen koloniale verlichten.

Natuurlijke remedie voor koude en griep:

Pepermunt bladeren kunnen bacteriën en virussen te doden. De menthol in deze bladeren verdunt slijm en elimineert slijm, waardoor verlichting van hoest en congestie. Menthol wordt vaak gebruikt als een veelgebruikt ingrediënt in de borst wrijft gebruikt om pijn op de borst ervaren tijdens koude en griep te verlichten vanwege de kalmerende werking en verlammende.

De behandeling van ademhalingsproblemen:

Pepermuntblad bevatten rosemarinic zuur dat nuttig bij astma vanwege zijn antioxiderende eigenschappen die vrije radicalen te neutraliseren en blokkeren de productie van pro-inflammatoire stoffen, zoals leukotriënen. Bovendien vergemakkelijkt de realisatie van stoffen genoemd prostacyclinen dat de luchtwegen open om de ademhaling te vergemakkelijken houden. Pepermunt extract remt de afgifte van histamine, waardoor voor nasale symptomen van allergische rhinitis (hooikoorts).

Eliminatie van slechte adem:

Met zijn koele verfrissende aroma-extract, kan pepermunt bladeren zijn een substituut superieur aan chloorhexidine mondspoeling chemische om zich te ontdoen van slechte adem. Pepermunt blad poeder werden vaak gebruikt in de Middeleeuwen tot een slechte adem en tanden witter te genezen. Ook gewoon kauwen pepermunt bladeren geeft het effect van een deodorant voor de mond.

Anti-kanker eigenschappen:

Volgens onderzoek pepermuntblaadjes bevatten fytonutriënten die zijn getoond de groei van tumoren in de pancreas, lever en borstklieren stoppen, als bescherming tegen long-, darm- en huidkanker. Ze bevatten een stof genaamd menthol die de groei van prostaatkanker remt.

Behandeling van koorts:

De consumptie van muntthee of toegevoegd aan een bad kan helpen drukken de koorts geneeskunde en zachtjes zonder negatieve invloed op het vermogen van het lichaam om de ziekte te bestrijden.

Antibacterieel middel:

Pepermuntblad het potentieel om de groei van verschillende bacteriën zoals Helicobacter pylori, Salmonella Enteritidis en methicilline-resistente Staphylococcus aureus (MRSA) stoppen. Ze zijn ook effectief in het remmen van de groei van bepaalde schimmels. Ze zijn effectief in de behandeling van infantiele koliek.

Verbetert het geheugen:

De sterke geur van pepermunt bladeren verbetert het geheugen en verhoogt de mentale alertheid door kalmerende en verzachtende het zenuwstelsel.

Andere voordelen:

De aromatische verbindingen in pepermuntbladeren verlichten spierspasmen, verhoging van de bloedcirculatie, vermindering van pijn en het bevorderen van zweten, terwijl de samentrekkende verbindingen krimpen ontstoken weefsel. Pepermunt bladeren kunnen worden gebruikt om zweertjes in de mond, verlies van eetlust, spierkrampen, misselijkheid, reisziekte en dysmenorroe te behandelen. Het zijn uitstekende bronnen van kalium, calcium, ijzer, mangaan en magnesium. Kalium is een essentieel element van de cellen en het lichaamsvocht, wat de hartslag en de bloeddruk te controleren, terwijl mangaan werken met koper als een co-factor voor de antioxidant enzym superoxide dismutase.

Huid Voordelen van Peppermint Leaves:

Naast hun talrijke gezondheidsvoordelen kan pepermuntblaadjes gunstig voor de huid op de volgende manieren.

Behoud van een gezonde huid:

De voedingsstoffen in de bladeren van pepermunt helpen uw huid toon, minimaliseert de poriën, de zwelling te verminderen en het herstel van elasticiteit van de huid. Vitamine A en C zijn krachtige antioxidanten die ontstekingen die in de vorm van rode vlekken op de huid lijkt te vechten, terwijl de B-vitaminen, riboflavine en foliumzuur teint. Deze bladeren kunnen worden poedersuiker scrub om een ​​stimulerend effect op de huid hebben.

1 kruidenmiddel voor huidproblemen:

Pepermunt bladeren worden gebruikt als ingrediënt in crèmes bedoeld voor de behandeling van een verscheidenheid van huidproblemen zoals netelroos, huiduitslag, eikengif of poison ivy. De toepassing van deze zalven heeft een verzachtende en helende werking op de huid.

Voordelen van Pepermunt maakt het haar:

Dankzij hun gezonde combinatie van vitaminen, mineralen en antioxidanten, pepermunt bladeren te bevorderen gezond haar en dan bieden de volgende voordelen.

1 behandeling van roos:

Een sterke thee gemaakt van pepermunt en brandnetel bladeren kunnen worden gebruikt als een haarspoeling om zich te ontdoen van roos te krijgen. En 'ideaal om de hoofdhuid te kalmeren en het bevorderen van haargroei ook.

1 Behandeling van hoofdluis:

Door de antibacteriële eigenschappen van dit kruid, pepermunt extract is effectief bij de behandeling van hoofdluis besmetting.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha