13 de hand oefeningen effectief in uw training om sterker handen te nemen



Een simpele handdruk kan vertellen hoe sterk, zelfverzekerd, dominant en betrouwbaar persoon. Het gaat allemaal om grip. Maar onze handen zijn veel meer dan een handdruk! Onze handen doen het grootste deel van ons werk, hetzij schriftelijk, tillen, duwen of iets vasthouden. Maar wat doen we voor onze dierbaren handen doen? Bijna niets, toch? Als we beginnen met onze fitness routine, we zijn zo toegewijd aan het krijgen van wapens wasbord abs, hot-gun, bom en billen die onze handen (en andere dergelijke gebieden) worden vergeten. Dit blijft vergeten tot we geraakt met enkele ziekte gerelateerde joint! Zo, nu is het tijd om na te denken van onze handen, voordat je klagen!

Voordelen van de hand oefeningen:

Waarom moeten we om oefeningen te doen voor onze handen? Er zijn verschillende redenen voor zijn, waarvan sommige zijn:


  • Zorgt voor een gezonde gewrichten.
  • Bouwt grijpkracht.
  • Verbetert de hand kracht.
  • Verbetert de behendigheid.
  • Helpt bij gerelateerde ziekten zoals artritis, osteoartritis, etc.
  • Bouwt en verbetert de onderarm spieren.

Top13 oefeningen voor sterke handen:

Hand oefeningen kunnen worden onderverdeeld in twee categorieën - bereik van de beweging oefeningen en oefeningen grijpkracht. Hier zijn de top dertien oefeningen die je kunt proberen voor handen gezonder:

Bereik van de beweging oefeningen:

Deze oefeningen verbeteren van het bereik van de beweging van de vingers en polsen, en ook helpen verlichten van pijn. Het beste deel van deze oefeningen is dat je altijd en overal kunt doen, terwijl de vergadering in het kantoor, tv kijken, een boek lezen, reizen met de bus, krijg je de drift!

Hand Tendon Glide:

Begin met de vingers gestrekt uit zoveel mogelijk. Nu voordat je een vuist haak te maken. Houd gedurende 5 seconden en dan ontvouwen. Vervolgens, maak een vuist vol, houd deze 5 seconden en dan terug te keren naar staande positie met de hand. Vervolgens maak je een rechte stoot, vast te houden en terug te keren. Herhaal de hele oefening 10 keer met elke hand.

Vinger buigt:

Plaats de vingers van één hand op de palm van de hand. Nu voorzichtig zet de vingers te buigen zo veel mogelijk zonder beschadiging van die druk.

Duim buigt:

Begin met je vingers en duim verlengd recht naar buiten. Nu, beweeg je duim acrossthe handpalm en terug te keren naar de oorspronkelijke positie. Herhaal dit 10 keer voor het beste resultaat.

rotaties pols:

Draai je polsen omcirkelt minigolf met zijn handen in de klok mee en tegen de klok richting. Herhaal dit 10 keer voor elke richting met elke hand.

Pols extensie en flexie:

Begin met de elleboog gebogen aan uw zijde, handpalm naar beneden. Beweeg nu de handpalm naar boven tot u een mooie stretch. Keer terug naar de oorspronkelijke positie. Beweeg dan naar beneden en terug te keren naar de oorspronkelijke pose. Houd elke positie 3-5 seconden vast en herhaal 10 keer.

Pols ulnaire en radiale afwijking:

Begin met de elleboog gebogen aan uw zijde en de palm naar de zijkant en de duim omhoog. Verplaats nu de pols op en neer door de volledige waaier van beweging.

Grijpkracht Oefeningen:

Dit zijn oefeningen die helpen bouwen aan de sterke greep. Je zult een paar van apparatuur voor deze oefeningen moet als een tennisbal, hand grijper, halters (gewicht op basis van uw comfort niveau) en de weerstand band.

Knijp Ball Oefening:

Houd een tennisbal in je hand en knijp het uit alle macht. Houd de bal gedurende 5 seconden en daarna ontspannen. Herhaal dit 10 keer. De laatste dicht, beginnen met het maken 10-15 pulserende beetje knijpt zonder ontspannen zijn greep. Daarna kunt u ontspannen en herhaal met de andere hand.

Hand Gripper Peulvruchten:

Om handgreep oefeningen, kiezen voor een goede kwaliteit met de hand tang. Houd nu de tang in de ene hand en knijp zo lang mogelijk. Ontspannen nu de grip voor een tweede. Na die snelheid herhalingen en knijp zo vaak als je kan in 30 seconden. Maar niet tot een compromis met de grip op het aantal te verhogen, toch? Herhaal dit met de andere hand. Blijf op de hoogte van uw tijd en getallen om ervoor te zorgen dat u het maken.

Grip Oplopend Piramide:

Houd de tang in de ene hand en doe een herhaling. Vervolgens neemt u de tang met de andere hand aan een andere herhaling. Verander nu de handen opnieuw en doe twee herhalingen per stuk. Drie herhalingen elk in de volgende ronde en ga zo maar door. Bewegen tot 6 herhalingen met elke hand. Dan stoppen indien men zich uitgeoefend. Maar zo niet, doe de piramide dalende.

Stuur rotaties:

Houd een halter in elke hand met armen verlengd langs de zijden parallel aan de grond. Nu draai je polsen rechtsom, dan linksom. Zorg ervoor dat je een halter u vertrouwd bent met, niet een zware zijn kiezen. Do 8 herhalingen in elke richting. Deze oefening werkt uw bereik van de beweging en tegelijkertijd bouw je grijpkracht.

Als de rotatie met een halter is een beetje 'te veel voor u, beginnen met het buigen van de pols op en neer terwijl het stuur.

1 Resistance Band Oefening:

Zet uw voet in het midden van je weerstand band en pak beide uiteinden, één in elke hand. Nu begin ik aan de uiteinden naar u zo hoog mogelijk te trekken, houdt u gedurende 5 seconden en daarna ontspannen. Herhaal dit 10 keer.
Een andere versie van deze oefening Eén uiteinde van de band in de ene hand te nemen en het plaatsen van de voet op het andere uiteinde op de vloer. Trek nu het einde met zijn hand naar het plafond en dan terug naar de vloer. Herhaal dit 10 keer, doe het dan met de andere hand.

1 Hanging:

De meesten van ons hebben geprobeerd opknoping om groter te worden. Nu is het de vraag of hangende helpt om groter te groeien, maar het helpt zeker om een ​​sterkere greep te krijgen! Pak een pull up bar en houd het zo als je gaat naar een pull-up te doen. Nu neem je voeten van de grond en hang steun al het gewicht met de grip op de bar. Houd zo lang mogelijk. Deze oefening werkt de andere arm spieren en helpt ook veel mensen om pull ups te doen.

Manier 1 Carrier:

Krijg iets zwaar genoeg om je in het zweet te geven - emmers water, heavy rockers, of zware tassen vol boeken, alles met een aanzienlijk gewicht. Li Til de vloer aan met beide handen aan zijn zijden. Loop rond met uw lading, of liever doe wat calf raises voor 3-5 minuten. Verdomme! Nu neergezet.

Doe wat leuke ontspannen na deze oefeningen zoals Namaste (Anjali Mudra) en Reverse Namaste (Doing Pranamasana achter zijn rug) en zitten in Sukhasana nemen Gyan Mudra. Een ander ding dat je moet doen na de hand van oefeningen te versterken, is het maken van een vuist en de hand zo ver mogelijk openen en herhaal de actie 5-8 keer.

Onze handen onderscheiden ons van de rest van het dierenrijk. Het wordt tijd dat we gaven hen het respect en de zorg die ze verdienen! Begin met deze oefeningen!

Ik hoop dat dit artikel heeft me geholpen. Laat uw antwoorden niet met ons delen in het opmerkingenveld.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha