13 beste voordelen en toepassingen van Zwarte Kersen voor huid, haar en gezondheidVoor Botteville (Eigen werk) via Wikimedia Commons

We zijn ons allemaal bewust van kersen die op grote schaal worden geconsumeerd als snack of gebakken in cakes. Zwarte kersen, zoals de naam al doet vermoeden, heeft een donkere huid dan de traditionele kersenrood en is een veelgebruikt ingrediënt in gebak, ijs, gelei, frisdranken, drank en andere voedingsmiddelen (1). Black Cherry is een kleine boom die normaal groeit tot een hoogte van 80 meter. Onrijpe vruchten zijn meestal oranje, die overgaat in rood naar zwart ze volwassen worden. Veel vogels en dieren, waaronder spechten, mussen, wilde kalkoen, rode vos, wasbeer, grijze eekhoorn enz eet zwarte kersen. Door hun samentrekkende smaak, worden deze vruchten vaak gebruikt in cakes en chocolade als schetst voor cocktails.

Ook bekend als wilde kers, vogelkers of berg zwarte kersen, deze vrucht bitterzoete biedt een aantal voordelen voor de gezondheid en wordt ook gebruikt als een aanvulling. Er zijn in principe twee soorten supplementen zwarte kers, een vruchten afkomstige zoals kersensap of concentraat en de andere zijn afgeleid van de bast van de kersen.


Bladeren van zwarte kersen mag niet worden verbruikt doordat ze een chemische stof die wordt omgezet in een vorm van cyanide in het lichaam. De schors van de boom bevat ook deze chemische en daarom mag alleen op advies en onder begeleiding van een ervaren arts worden genomen.

Gezondheidsvoordelen van Zwarte Kersen:

Naast tongstrelende, deze bessen zijn rijk aan voedingsstoffen die het risico van veel ziekten kan verminderen en behandelen van symptomen van andere medische aandoeningen. Na zijn de voordelen voor de gezondheid van zwarte kersen.

Anti-inflammatoire:

De ontsteking wordt veroorzaakt door schade door vrije radicalen en nadelig de natuurlijke reactie van het immuunsysteem en wordt beschouwd als de belangrijkste factor voor hartkwaal. De verbindingen anthocyanen die het kleuren van zwarte kersen hebben het potentieel om de vrije radicalen die zich in verschillende delen van het lichaam, en verhindert daarmee de ontstekingsreacties. Zwarte kersen extract is nuttig in het verminderen van ontstekingen (2).

Artritis Behandeling:

Artritis wordt veroorzaakt door de accumulatie en kristallisatie van urinezuur in de gewrichten, waardoor immense pijn. Mensen die een hoge niveaus van urinezuur in het bloed lopen het risico op jicht aanval. Het onderzoek toonde aan dat de kersensap is effectief in het verlichten van artritis pijn (3). Dit is omdat de verbindingen anthocyaninen helpen om de kristallen die in de gewrichten en veroorzaken pijn vormen breken. Drink 8-16 gram van kersensap per dag gedurende twee weken kan voorkomen jicht aanvallen, het verminderen van de uraatwaarden.

Vergemakkelijkt diepe slaap:

Zure kersen bevatten aanzienlijke hoeveelheden van melatonine, een krachtige antioxidant die wordt geproduceerd in de pijnappelklier in de hersenen en helpt reguleren natuurlijke slaap. Omdat zwarte kers bevat meer melatonine dan die normaal door het lichaam effectief is in strijd slapeloosheid en depressie. Drink een ounce van geconcentreerd kersensap zwarte uren voor het slapen gaan, helpt om de geest te kalmeren en bevordert een gezonde en rustige slaap (4).

Gunstig voor het hart:

Zwarte kersen zijn gunstig voor het hart en omdat zij bieden bescherming tegen schade aan de vaatwanden. Melatonine aanwezig in kersen vermindert het risico op beroerte en hartziekten door verlaging van het niveau van bloedlipiden. De verbindingen anthocyanen fungeren ook als beschermende middelen tegen hart- en vaatziekten (5).

Het helpt om kanker te voorkomen:

Integratie van groenten en fruit in het dieet vermindert de kans op het ontwikkelen van verschillende vormen van kanker. Zure kersen bevatten verschillende antioxidanten die de vorming van kankercellen te voorkomen. Zwarte kersen sap is 100 procent fruit zonder toegevoegde suiker, dus het is net zo handig (6).

Vecht tandbederf:

Tandholten en tandbederf wordt veroorzaakt door een gebrek aan mondhygiëne. De verbindingen kers blokkeren de vorming van plaque die vaak leidt tot holtes en verval. Dus, kun je de zwarte kersen toe te voegen aan uw dieet om de kans op het ervaren van cariës (7) te verminderen.

Vermindert oxidatieve stress:

Vrije radicalen, indien er geen controle, stelen het DNA van zijn elektronen, die bekend staat als oxidatie, waardoor de verdediging van het lichaam beïnvloeden. De antioxidanten in de zwarte kersen verminderen van oxidatieve stress door vrije radicalen te neutraliseren (8).

Andere voordelen:

Regelmatige consumptie van zwarte kersen helpt verminderen hoog cholesterol, te voorkomen leeftijdsgebonden achteruitgang van het gezichtsvermogen en vroegtijdige veroudering. Rijk aan water en oplosbare vezels en weinig calorieën, zwarte kersen te helpen bij gewichtsverlies. De schors van zwarte kersen een bekend hoest onderdrukkende (9) en wordt daarom gebruikt als bestanddeel van hoest geneesmiddelen. Drinken kersensap dagelijks spierschade veroorzaakt door overmatige lichaamsbeweging te verminderen. Thee zwarte kersen wordt nu gebruikt om de darmfunctie te verbeteren en het verhogen van uw stofwisseling.

Voordelen Skin Zwarte Kersen:

Deze zoete heerlijke vruchten zijn rijk aan voedingsstoffen en net als de meeste gezonde vruchten bevatten bijna 75 procent uit water. Zo bieden ze de volgende voordelen voor uw huid.

Bevordert een gezonde huid:

Het hoge watergehalte van zwarte kersen hydrateert je lichaam, waardoor de huid helder, levendig en helder. Water speelt een belangrijke rol bij het spoelen van toxines, waardoor een vlotte doorstroming van voedingsstoffen naar de cellen van de huid te vergemakkelijken. Omwille van een goede hydratatie, huidcellen worden mollig en vol, waardoor het uiterlijk van steviger, helderder en gezondere huid.

Bescherming van de huid:

Regelmatige consumptie van zwarte kersensap beschermt de huid tegen schade veroorzaakt door UV-A en B schadelijke zon. Anthocyanen (10) biedt bescherming tegen huidkanker vanwege hun goede kwaliteit anti-carcinogeen. Ze bevatten ook beta-caroteen, die gunstig zijn voor de gezondheid van de huid en beschermt de huid vorm beschadiging door de zon.

1 anti-aging voordelen:

Vroegtijdige veroudering is het gevolg van schade door vrije radicalen die leiden tot een vroegtijdige dood van de cellen. Anthocyanen zijn krachtige antioxidanten die helpen voorkomen celbeschadiging door vrije radicalen, waardoor vroegtijdige veroudering voorkomen en de tekenen van veroudering, zoals fijne lijntjes en rimpels (11) te verminderen.

Voordelen voor haar zwarte kersen:

Gezondheid van haar hangt vooral af van de levering van essentiële voedingsstoffen naar de haarfollikels. Rijk aan vitaminen, mineralen en antioxidanten, zwarte kersen ten goede aan de haren op de volgende manieren.

Vecht Haaruitval 1:

Anemie is een van de meest voorkomende oorzaken van haaruitval en voor dit probleem moet je ijzer-rijke voedingsmiddelen op te nemen in uw dieet te bestrijden. Zwarte kersensap is een rijke bron van ijzer (12) en bijgevolg kan de regelmatige inname van dit sap bloedarmoede te behandelen, het minimaliseren van het verlies van haar.

1 bevordert gezond haar:

Zwarte kersen extract is een actieve ingrediënt in veel voedingssupplementen en vitamines bedoeld om het haar en de bestrijding van haar problemen, zoals het verlies van haar en gespleten punten te versterken.

De voedingswaarde van Black Cherry:

Hoeveelheid Black Cherry: 1 kop

Totale gewicht van een Black Cherry: 98 g

Voedingsstoffen Bedrag Basiscomponenten Protein0.4 gCarbohydrates5 gWater86 gCalorie131 KJFiber1 gFat0.3 g Vitaminen Vitamine A752 IURiboflavin0.1 mgNiacin0.4 mgFolate17 mcgPantothenic Acid0.3 mgVitamin C1644 mcg Mineralen Calcium18 mgMagnesium16 mgIron0.2 mgSodium9 mgPhosphorus8 mgPotassium143 mgCopper0.1 mgSelenium0.6 mcgZinc0.1 mg
(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha